Dawkinso iliuzija - Dawkinso dievo iliuzija

Pradėjo Linas Esu, balandžio 30, 2017, 18:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

Bet vistiek jiems toli iki gimimo is nekaltos mergeles.

Linas Esu

#16
gegužės 01, 2017, 16:00:23 Redagavimas: gegužės 01, 2017, 16:03:17 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  gegužės 01, 2017, 15:57:33Bet vistiek jiems toli iki gimimo is nekaltos mergeles.
Patikiekit .... paskaitykite kuo iš tiesų tiki scientologai . Ateiviai ir pan....net nenoriu apie tai kalbėti , visiškas absurdas toje " biblijoje " .
Gimimas iš nekaltos mergelės , žmonėms atrodo priimtimesnis nors abu galima priskirti fantastikos sričiai . Bet aš mėgstu tai vadinti " pasakomis " , žmonėms taip stipriai ausų nekandžioja .

mcgyver

Nu reiks, apie scientologus pasidometi :)

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  gegužės 01, 2017, 16:06:42Nu reiks, apie scientologus pasidometi :)
Tarp kitko ją parašė fantastikos rašytojas .
Istorija apie mormonus taip pat turi įdomių faktų .

mcgyver

Mormonai tiki angelu kuris jiems apsireiskes ar as kazka maisau?

Linas Esu

#20
gegužės 01, 2017, 16:24:05 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 01:50:53 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  gegužės 01, 2017, 16:13:09Mormonai tiki angelu kuris jiems apsireiskes ar as kazka maisau?
Džozefas Smitas , pagooglinkite . Jų yra apie 20 mln JAV . Taip pat jie kai kur gyvena bendruomenėmis. Egzistuoja daugpatystė .
Patikusi satyra apie mormonus , jeigu žiūrėti nuo pradžių iki galo būtinai , praktiškai viskas atkartota pagal vadovėlius . Angl kalba . http://watchcartoonsonline.eu/watch/south-park-s7-e12-mormons/

Linas Esu

#21
gegužės 01, 2017, 16:38:11 Redagavimas: gegužės 01, 2017, 16:46:27 by Linas Esu
Citata iš: Mekabciel  gegužės 01, 2017, 12:40:41"Ateizmas - netikėjimas aukščiausia dievybe ."
Net pats sakinys sufleruoja, jog visgi kažkoks santykis į Dievą yra... :D
Citata iš: Mekabciel  balandžio 26, 2017, 14:39:44Tarp kitko, buvo toks Jėzaus mokinys - Simonas Zelotas. :)


Jei ne Zelotai - norintys įminti gyvenimo paslaptis nieko neįmintų.
Tie kurie nori įminti gyvenimo paslaptis, gali įminti tik normaliame santykyje su tais kurie nori "tiesiog gyventi". Tiesiog gyventi norinčių nėra, nėra originalų ar neoriginalų. Visas kūnas instinktyviai juda link atsakymų, tiesos. Tik kiek "galva" miega tiek ji mato neva "kūnas" nori tiesiog gyventi...


Jeigu strateginiame žaidime įžvelgiate vieną iš Jėzaus apaštalų . Švelniai tariant abejoju ar galime normaliai diskutuoti religijos tema su jumis .

Mekabciel

#22
gegužės 01, 2017, 23:09:26 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 00:47:26 by Mekabciel
Citata iš: Linas Esu  gegužės 01, 2017, 16:38:11Jeigu strateginiame žaidime įžvelgiate vieną iš Jėzaus apaštalų . Švelniai tariant abejoju ar galime normaliai diskutuoti religijos tema su jumis .
Aišku.




paragraf 78

@Linas Esu aš kolkas nei vieno teiginio nepasakiau, tik klausiu ką tu nori pasakyti ir pasakau, kas išplaukia iš tavo teiginio :)
Terminologija tokiose diskusijose vienas esminių momentų:
1. Ateistai netiki aukščiausia dievybe. Kaip bevartytum, terminas aukščiausia dievybė visada reiškia kad yra žemesnės. Jei būtum panaudojęs mano formuluotę jokių problemų nekiltų. Tačiau taviškė rodo priešingą info nei tu nori pasakyti
2. Pasaka - ji turi konkrečius dėmenis, kuriuos tiria etnologai. Ji iš esmės yra degradavęs mitas, tad dauguma mito dėmenų jose išlikę. Tai ką nori pasakyti šiuo terminu, neįeina į termino "pasaka" rėmus. Tad arba patikslink, arba davai susitarkime dėl terminologijos, nes dabar tebus daug nesusikalbėjimo ir tiek.
3. Terminas "sekta". Jei naudosime tavo apibrėžtį, tada Dawkinso pasekėjai, Byberio fanai, porno mėgėjai ir dar daug itų būtų sektantai, nors sus sekta nieko bendra neturi. Vien tai kad žmonės garbina kažkokį lyderį neužtenka kad kažkas būtų pavadintas sekta (net jei ir kokį Leniną laikytume dievu, tai nebūtinai būtų sekta). Jei nagrinėtume tavo pateiktą pavyzdį apie popiežių, tai jis nėra garbinamas (na taip, būna kažkokių fanų kurie patiria penkis orgazmus iškart vos jį pamatę, bet čia jau diagnozė). Kiekvienas lyderis turi fanklubus, o jei jis geras lyderis, tada fanklubas didesnis, bet tai nereiškia kad organizacija tampa sekta. Kad kažkas būtų sekta turi būti bent 10 sektą apibrėžiančių dėmenų, nes kitaip gausis panašiai kaip kad, žmogų kuris vieną kart nuėjo į sporto klubą ir mes jį laikome olimpiniu čempionu :)
4. Dabar dėl termino "mitas". Šiuo metu juo apibrėžiama kažkas netikro. Archajiniam žmogui, buvo aišku, kad mitas nėra chronologinės istorijos dalis, tai mitinis laikas ar įvykis kalbantis mums simboliais ir archetipais. Archetipiniame lygmenyje kiekvienas mitas yra tikras, chronologinėje istorijoje jis gali būti niekada ir neegzistavęs įvykis. Mitas anksčiu atitiko tai ką šiais laikais vadintume: teise, gamtamoksliu, etika ir begalę kitų dalykų, padedančiu mums palaikyti socialinę sanklodą ir bendruomeninį gyvenimą.

Vytautas

@paragraf 78 dėl pačio teorinių žinių manau tikrai niekas neabejoja. Bet iš kitos pusės esi sąmoningai tikintis krikščionis. Tai kaip ten su savo gyvybės paaukojimu vardan tikėjimo? Klausimas taip ir liko neatsakytas. :)

a.t.sielis

Ką turi galvoje, Vytautai? Ateis kokie demonai ir pareikalaus gyvybės už tikėjimą? Tipo, "atsižadėk tikėjimo arba užmušim", kaip tam filme apie ankstyvus krikščionis Japonijoje?

Gyvybę duoda Dievas, tam, kad žmogus pabūtų Žemėje ir pasimokytų. Taigi, gyvybe nesišvaistoma į šen ir ten, dėl kokių nors demonų, tokių kaip Hitleris ar Stalinas, užgaidų; ar siekiant ką nors kam nors įrodyti. Bet jeigu bus rimtas reikalas, giliai tikintis ir turinti realų ryšį su Dievu žmogus neišsigąs mirties. Eiliniai tikintieji, kurių tikėjimas paviršutiniškas, o tokių dauguma, išsigąs, kaip ir apaštalas Petras išsigando.

O pats atiduotum savo gyvybę už savo švytuoklę, kad tokius klausimus uždavinėji? :D Ne per daug įžūlūs tavo klausimai, tokiam kontekste?

Vytautas

#26
gegužės 02, 2017, 12:04:55 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 12:15:39 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 02, 2017, 10:44:37O pats atiduotum savo gyvybę už savo švytuoklę, kad tokius klausimus uždavinėji? :D Ne per daug įžūlūs tavo klausimai, tokiam kontekste?
Na matai buvo laikas aš tokius sprendimus jau priiminėjau praktiškai ir turiu teisę to paklausti kitų. Pirmu atveju kovodamas su reketininkais labai konkrečiai peržengiau baimę visumoje ir mirties baimę tame skaičiuje. Ir labai puikiai mačiau kokie žmonės bailiai. Kitas momentas 2012m kada iškilo klausimas ar kažkur suklydau ir jei suklydau tai privalau mirti. Tiesiog ramiausiai atsiguliau ir laukiau mirties. O kad tai gali nutikti išorinių požymių turėjau daugiau nei pakankamai. Na apie pasikėsinimus į mano gyvybę dar net negimus ir vėliau net nekalbu. Tai vyksta akimirksniu ir to net nespėji suvokti. Kas liečia švytuoklę ir mirtį tai mirties iš viso neliko. :) Nors savo ankstesnius sprendimus priiminėjau to nežinodamas. Jei koks fanatikas nukirsdintų dabar galvą tai būtų palengvinimas grįžti "namo". Net ačiū pasakyčiau jei spėčiau. :) Bet kadangi esu "saugomas" tai viskas įvyks taip kaip reikia ir kada reikia. O pats į mirties procesą tiesiog nesikišu. Geriausiu atveju labai ramiai laukiu. :) Taip kad mano principai man aukščiau mirties. O jos ir nėra. :) Taip kad labai lengvai realizuojasi mano principai. :)

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 12:04:55Pirmu atveju kovodamas su reketininkais labai konkrečiai peržengiau baimę visumoje ir mirties baimę tame skaičiuje. Ir labai puikiai mačiau kokie žmonės bailiai.
Kovojai su reketininkais dėl tikėjimo ar dėl turto, savo orumo ir laisvės? Kad už turtą žmonės pasiruošę galvas paguldyti, tas žinoma ir neabejotina, šimtai milijonų siekdami apginti savo turtą ar užgrobti kitų turtą yra kovoję, negailėdami gyvybės.

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 12:04:55Kitas momentas 2012m kada iškilo klausimas ar kažkur suklydau ir jei suklydau tai privalau mirti. Tiesiog ramiausiai atsiguliau ir laukiau mirties.
O čia tiesiog eksperimentavai.

elteide

Citata iš: Vytautas  gegužės 02, 2017, 12:04:55Kitas momentas 2012m kada iškilo klausimas ar kažkur suklydau ir jei suklydau tai privalau mirti.
Tiesiog ramiausiai atsiguliau ir laukiau mirties. O kad tai gali nutikti išorinių požymių turėjau daugiau nei pakankamai.
už paklydimą /klaidą mirti? :O ar buvo koks apsinuodijimas?

Vytautas

#29
gegužės 02, 2017, 13:28:13 Redagavimas: gegužės 02, 2017, 13:43:21 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 02, 2017, 12:44:27Kovojai su reketininkais dėl tikėjimo ar dėl turto, savo orumo ir laisvės?
Šiaip dėl elementaraus užknisimo. :) Bet nepriklausomai nuo to reikia peržengti baime. O už baimės daugiau pasirodo nieko nėra. :) Tiesa tai net savotiška šeimos tradicija. :) Lygiai taip pat ramiai visa mamos šeima laukė kol atėję miškiniai sušaudys, nes brolis nesutiko vesti vietinės miškinių ryšininkės prostitutės. Tai tie perspėjo kurią naktį ateis sušaudyti. Ir šeima būtų iššaudyta kaip ir daugelis kitų už labai panašias priežastis. Tiesa mamos sesers vyrą taip ir nušovė. Bėje pabėgti nebuvo galima nes už gyvenamosios vietos jau valdžia išveš į Sibirą. Taip kad pasirinkimai labai vienodi.

 
Citata iš: a.t.sielis  gegužės 02, 2017, 12:44:27O čia tiesiog eksperimentavai.
Gal ir neblogai žaisti - eksperimentuoti su mirtimi ir po to atsidurti komos būsenoje. Ir nežinai ar mirsi toliau, giliau. :) Visai linksmas eksperimentas. :)

Citata iš: elteide  gegužės 02, 2017, 12:53:02už paklydimą /klaidą mirti? :O ar buvo koks apsinuodijimas?
Na tik klinikose atsigavus po komos trūko apendicitas. Jei būčiau namuose tiesiog būčiau elementariai miręs nes beveik neskaudėjo. Be to atostogavau vienas namuose. Nebūtų buvę net kam greitosios iškviesti. Taip kad viskas labai savotiška. Į tai žiūrint dabar viskas paprasta ir aišku bet tu metu nesuvoki nieko. Ir baimės akys pakankamai didelės. Bet už tai dabar viskas aišku ir ramu. :)

O šiaip @a.t.sielis klausimas tas pats kaip ir @paragraf 78 ar esi pasiruošęs mirti už savo tikėjimą. Aišku be jokių gudrių išvedžiojimų. Kaip jau ten natūroje darysit jūsų ir jūsų dievų reikalas. Po to galėsit suvedinėti sąskaitas. :)

Aukštyn