Pyktis

Pradėjo tadasas99, vasario 18, 2017, 11:00:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tadasas99

vasario 18, 2017, 11:00:14 Redagavimas: vasario 18, 2017, 11:03:22 by tadasas99
 Kilo kkausimas, ar pyktis naturalus jausmas (pan kaip instinktai), ar evoliucijos salutinis poveikis?
 Kodel klausiu, nes MANO NUOMONE pykti patys kontroliuojame, susikeliame ir palaikome, t.y. Pyktis kitu emociju pasekme, dazniausiai reagcija i bejegiskumo kazka pakeisti suvokima, kaip pvz, nakti loja suo, jei jam liepus jis nustoja mes nepykstam, mes kontroliuojam situacija, jei suo nereaguoja i tramdyma kyla pyktis, nes negalime pakeisti triuksmo ramybe.
 MANO NUOMONE sioje situacijoje pykti galime palaikyti galvodami kaip tas kvailas suo neduoda uzmigti arba pykti slopinti galvodami kas ta vargsa siniuka taip supykde vidury nakties ir jam miegoti neleidzia.
 Sitas modelis tinka visose situacijose, isvada pyktis priklauso nuo poziurio i situacija, bet ar tai naturalu, ar mums atejo su intelektu.
 Kitiems jausmams nereikalingas toks ilgas kelias, skaudmas, baime, jie kyla is pirminiu potyriu.
 Seip butu idomu pchokologijos poziuris

Mekabciel

#1
vasario 18, 2017, 19:53:02 Redagavimas: vasario 18, 2017, 20:14:15 by Mekabciel
O cia maniske nuomone. ;)
Jei pykcio atsiradimas butu salutinis evoliucijos poveikis, tai automatiskai tampa evoliucijos forma, kuria evoliucionuoja zmogus ir del to tai nera salutinis poveikis, taip veikia evoliucija.
Evoliucijos salutinis poveikis bendrai paemus abudu veiksnius - evoliucija.

Pyktis yra grynai naturalus zmogaus interesus saugantis mechanizmas.
Jei gyvunas turi tik nora tenkinti savo fiziologinius norus tai pas zmogu dar yra tuo paciu ir socialiniai del to daugiau vietos pykcio israiskai.
Tik nuo zmogaus interesu, akiracio(koks platus) ir supratimo apie ji(supanti pasauli) priklauso kaip daznai jis pyksta.


Citata iš: tadasas99  vasario 18, 2017, 11:00:14Sitas modelis tinka visose situacijose, isvada pyktis priklauso nuo poziurio i situacija, bet ar tai naturalu, ar mums atejo su intelektu.
Intelektas naturaliai auga.

Jei moki visur pritaikyt toki mastymo modeli - sveikintina! :)
Tik kaip elgsiesi kai suo los periodiskai 5metus?

Zmogaus poreikiai auga ir naturaliai zmogus renkasi naudingesni varianta neatsakyt kitiems pykciu, nes galbut ateityje jam tuo paciu atsimokes. Tai yra grynai psichologinis isskaiciavimas.



tadasas99

Gal netikamai parinkau zodzius sakydamas salutinis poveikis, siandien mums tai gal ir naturalu, bet gamtoje kazkaip nemanau, taciau pats sakei kad pyktis tai socialinio gyvenimo padarinys, tai daugmaz mano nuomonei pritarei.
 Jei suo periodiskai los 5metus ir as pasirinksiu nepykti as jo nebegirdesiu, pavyzdys gelezinkelis, gyvenu netoli jo (700 - 800m), pirma pusmeti naktim pabusdavau, dabar ir diena jo negirdziu.
 Pasirinkima daug dazniau lemia pasirinkimo modelis "neatsakyt pykciu bijant kad GALBUT ateityje to pacio galiu sulaukti, arba dabar islieti emocijas per daug nesukant galvos.

Mekabciel

Skirtumas tas, kad:
1) Gelezinkelis siuo atveju yra neisvengiama problema su kuria susitaikai, priimi, ismoksti gyventi.
2) 5 metus lojantis suo yra nenaturalu. Del to su juo nereikia taikytis.
3) Variantas - super levelis, kai nepaisant visko net ir nenaturalus dirgiklis tampa ismokimo gyventi kartu veiksnys.
Bet jei renkiesi 3 varianta, su juo reik moket elgtis ir neiseit i krastutinumus. Cia hyperbolizuota regresija -
pradzioje pateisinsi suni, poto pateisinsi savo suplysusius batus ir t.t. iki kol su savo pateisinimais neatsidursi gatveje.
4) Gali pabandyt nepaisyt suns lojimo ir jei pavyks - valio, jei suo nustos lot savaime - valio, o jei ne, gali dar ir dresiruot suni, o jei ne tavo suo - iskviest policija, kad susitvarkytu - valio.
5) Tai su gelezinkeliu tas pats, be to gali issikraustyt dar ir i Maldyvus gyvent. :))


kiskis

Pyktis reikalingas puolimui, naikinimui, o baime (kaip ir priesingas jausmas, jei veidrodi padesim negatyve) atsitraukimui, islikimui. O jei veidrodi padesim pozityve tada pykcui priesigas jausmas gaunas kaip ir meile(tinka saugojimui, gelbejimui), o baimei - kaip ir ryztas (tinka betkokiam veikimui).




Mekabciel

Lyriskai apie pykti tarp zmoniu rus kalba: https://www.facebook.com/marketium.ru/videos/1079699475509440/ :)
Tai kai rekiame vienas ant kito ar ant saves pacio, tai tarsi tolimi patys sau ar su kitais, o kai nepykstame esame ramybeje ir glaudziame rysyje.

illuminati

trupmai - tinkama linkme nukreiptas pyktis gali sustiprinti kitas savybes, kaip valia ir užsispyrimas siekiant kažkokio tikslo. Iš esmės pyktis geras dar ir dėl to, kad juo galima pakeisti skausmą, ypač dvasinį, meilę, ar jos nebuvimą, kartėlį ir iš esmės daugelį kitų jausmų, tik reikia nepamiršti jog niekur nenukreiptas naudos taip pat neduos.

Iš esmės, ką noriu pasakyt, kad pyktis ar tai negatyvas aplamai taip pat energijos šaltinis. Tik reikia nebambėti, o jį išnaudoti.

Mekabciel

Citata iš: tadasas99  vasario 18, 2017, 21:15:18Jei suo periodiskai los 5metus ir as pasirinksiu nepykti as jo nebegirdesiu, pavyzdys gelezinkelis, gyvenu netoli jo (700 - 800m), pirma pusmeti naktim pabusdavau, dabar ir diena jo negirdziu.
Idomiausia tai kad butent siuo metu ir sprendziau sia problema - ka su tuo daryt. Ir dabar suprantu jog butent sitas variantas - pasirinkimas negirdet ir yra esminis ir vienintelis problemos sprendimas, nes kitu atveju tu papuoli i liuna is kurio isejimas tik vienas ji pralosti, susitaikyt ir ismokt nematyt negirdet problemos. Ir tada problema pati issisprendzia, isnyksta nes ji nebeturi prasmes egzistuoti, kai priesingu atveju zmogaus mintys ir uzciklinimas maitina pacia problema. O gebejimas negirdet ir nematyt problemos ugdo pacio zmogaus jega, valia pakilt virs problemos.

tadasas99

@ mekabciel gal ne visai teisingai issireiskei, problemos ignoravimas nieko nesprendzia o tik atsideda ir kaupiasi, mano varijantas ne ignoravimas o supratimas, ir tuomet problema patampa tokia juokingai menka kad i ja kreipti demesi tampa nereiksminga, beprasmiska, jos kaip nebelieka.
 

Mekabciel

Citata iš: tadasas99  vasario 22, 2017, 08:28:20@ mekabciel gal ne visai teisingai issireiskei, problemos ignoravimas nieko nesprendzia o tik atsideda ir kaupiasi, mano varijantas ne ignoravimas o supratimas, ir tuomet problema patampa tokia juokingai menka kad i ja kreipti demesi tampa nereiksminga, beprasmiska, jos kaip nebelieka.
 
Sutinku.
As po negirdejimu turiu omeny neuzsiciklinima i problema.
Tai gebejimas negirdet(problema laikina, neesmine ir t.t.) ir butu supratimas. Nes ka tu daugiau gali suprasti?

tadasas99

#10
vasario 22, 2017, 18:13:39 Redagavimas: vasario 22, 2017, 18:17:35 by tadasas99
Nu vistiek  ne visai sutinku su issireiskimu ar nuomone.
 Tavo zodziai asocijuojasi su ignoravimu, kas nemanau kad ilgalaikes naudos duotu.
 Suprasti gali kodel kazkas vyksta, daznai tos priezastys buna daug didesnes nei tavo pyktis, supranti kad kazkas vyksta ne tam kad tave panervuoti, kad tavo pyktis tik reagcija i veiksma uz lango stiklo.

Aukštyn