Apibendrinkim

Pradėjo tadasas99, sausio 12, 2017, 21:38:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Citata iš: Mekabciel  sausio 14, 2017, 15:28:40Tu negali but tuo kuo nesi, tu negali but geresnis nei kad esi, tu gali tik stengtis but geresniu, bet ir pastanga yra numatyta programa, viska ka tu gali daryt, tai VISUS veiksmus, kurie vyksta realybeje, priskirti Dievui, ir tada isijungia tokia funkcija STEBETOJAS, LIUDYTOJAS. Dievo kurinijos LIUDYTOJAS.

Ir tada tu tik judi gyvenimiskos gijos vedamu keliu ir stebi savo ir aplinkos metamorfoze Dievo link. Viskas ka tu gali tai Stebet. Bet tai nera blogai, tai yra labai gerai. :)
Nusiperkam popkorno atsipalaiduojam ir stebim savo gyvenimo filma. Kyla kalusimas , kam Dievas prikure tiek beprasmiu zodziu(nes cia nemusu darbas , mes tik stebim) ir savoku "valios laisve", "tiesa" ir visi kiti zodziai beprasmiai, jei nera valios laisves, mes judam begiais ir zavimes vaizdais pro langa...Dievas -  apgavikas? Ir dar gerai jei gyvenimas sio to vertas , o jei esi bomzas ar
dar koks visiskas vargsas, kodel Jis tave ikiso i toki vagona?



tadasas99

Bet tu tikrai manai kad mes kaip sud.. upeje, plaukiam pastoviui?
Zmonija gal, bet kodel tu taip menkini asmens galia, savivale?

Kaip puse sakinio uzsiminiau itaigos galia, bent as baznycioje pasijauciu labai mazu klausydamas panasiu minciu, kodel taip stengiamasi menkinti ta liaudi? Mano varijantas, jei as nesugebu pakilti auksciau uz liaudi, o noriu buti aukstesniu, yra varijantas liaudi nuleisti zemyn.
T.y. Kaip buti pranasu tarp lygiu, neiseis, bet iteik maza saviverte liaudzuai ir galesi jiems rodyti kelia.
Bet ar tai teisinga?

Labai lengva daryti sprendimus aplinkoje kuriai tu nepriklausai, tu pabandyk daryti teisingus sprendimus aplinkoje kuriai tu priklausai, va cia reikia valios.
Sutinku kad globaliu mastu mes permazi jausti atsakomybe uz savo veiksmu itaka, as todel ir minejau tik pora busimu veiksmu, o ne pilna vrandine.
Ir jei ir sutiiciau kad mes toki jau kvaili tai vistiek neutikciau kad nereikia stengtis buti bent minimum socialiai atsakingiems uz savo poelgius.
Suprask teisingai, gailestis atleidimas yra gerai, bet lygiai taippat gerai yra ir atsakomybe bei morale, nereikia rinktis vieno is varijantu, reikia rinktis abu

a.t.sielis

Citata iš: kiskis  sausio 14, 2017, 16:32:17stebim savo gyvenimo filma. Kyla kalusimas , kam Dievas prikure tiek beprasmiu zodziu(nes cia nemusu darbas , mes tik stebim) ir savoku "valios laisve", "tiesa" ir visi kiti zodziai beprasmiai, jei nera valios laisves, mes judam begiais ir zavimes vaizdais pro langa...Dievas -  apgavikas? Ir dar gerai jei gyvenimas sio to vertas , o jei esi bomzas ar
dar koks visiskas vargsas, kodel Jis tave ikiso i toki vagona?
Galima palyginti su kompiuteriniu žaidimu. Kartais žmonės įsijaučia į žaidimą, ir sėdi per dienas ir naktis, tik žaidžia ir žaidžia. Jų dėmesys ir sąmonė yra žaidimo pasaulyje. Ten jie turi veikėją, kurį valdo, ir jis keliauja, kariauja, ir t.t. Taigi, dvi laisvos valios: viena, kuria valdomas veikėjas žaidime, ir antra: žaisti prie kompiuterio, o ne daryti kažką kita. Dar vienas pasirinkimas buvo kai buvo renkamasi kaip žaisti, kokio veikėjo savybes kultivuoti.

Kaip veikėjas žaidime, mes veikiam, o kaip asmuo "žaidžiantis kompiuteriu", stebim. T.y. siela stebi šį pasaulį, o protas ir fizinis kūnas šiame pasaulyje veikia. Siela galėtų veikti, bet jos veikimas yra tikrovėje, dvasiniame pasaulyje. Sielos padėtis yra tokia: per veikėją, kurį valdo šiame pasaulyje, išmokti veikti dvasiniame pasaulyje, ir tada "išjungti kompiuterį" ir pradėti gyventi. Jos situacija tokia, kad dėmesingumas iki tokio laipsnio įtrauktas į šį pasaulį, kad jo neįmanoma ištraukti. Reikia išvystyti kitokį dėmesingumą ir sąmoningumą.

kiskis

a.t.sielis, taigi sutinku mes turim valios laisve(galim daryt ka nori, kas nepriestarauja desniam sio pasaulio), kitas dalikas, kad mazai , kas turi valia :( .

Mekabciel

Citata iš: kiskis  sausio 14, 2017, 16:32:17Nusiperkam popkorno atsipalaiduojam ir stebim savo gyvenimo filma.
Ne. Tikejimas - tik ejimas. Negali sustot, nes kitaip nejausi Dievo.

Citata iš: kiskis  sausio 14, 2017, 16:32:17Kyla kalusimas , kam Dievas prikure tiek beprasmiu zodziu(nes cia nemusu darbas , mes tik stebim) ir savoku "valios laisve", "tiesa" ir visi kiti zodziai beprasmiai, jei nera valios laisves, mes judam begiais ir zavimes vaizdais pro langa...Dievas -  apgavikas? Ir dar gerai jei gyvenimas sio to vertas , o jei esi bomzas ar
dar koks visiskas vargsas, kodel Jis tave ikiso i toki vagona?
Taigi realybe, issiskaido ir susirenka. Kurinys buvo sudauzytas, Adomas(dvasine konstrukcija) "padare" nuodeme ir parpuole, issiskaide i sita realybe kuria mes matome, skaidymasis yra objektu vardinimas. Mes ivardijome viska, ka mes atradome, laika, judejima, erdve, raide, skaiciu, minti, nora, obuoli, drauga ir t.t. informacijos kiekis siekia pika, o po piko siekia krize, persipildymas, viskas grizta atgal. Susirenka(arba gimsta) i pirmutine pozicija, busena tik visiskai kitos kokybes, nes tu tampi aktyviu stebetoju. Jei pries bigbanga tu nejautei Dievo, tai sprogus Big Bangui tau sukurtose salygose, tu(tavo samone) is akmens pavirtai i augala is augalo i gyvuna is gyvuno i zmogu ir is zmogaus i ZMOGU.
Zmogus tai Dievo stebetojas.

Tai cia dar galima butu pridurti, kaip "Jezaus atgimimas".

Dievas prikure tiek "vardu" tam, kad zinotum is ko Jis susideda. Tu is esmes tyrineji pats save, tai ka matai pro langa, stebi savo vidurius. Dievas i tave projektuoja, aplinkos ir tavo saves jautimo projekcija. Ir tavo saves jautima padalino i dvi dalis, aplinka ir tavo materialu kuna. Bet ir aplinka ir savo materialu kuna, jauti savyje, savajame AS. Iliuzija, kad jauti su ranka, matai su akim, girdi su ausim, uzuodi su nosim. Viska isskaitant savo materialu kuna jauti savyje, o ne su kunu supama realybe.

Jei paSTebesi stipriau, pamatysi(neabejoju kad matai), kad informacija, kuria gauname realiu laiku yra praktiskai apie mums opiausius klausimus. Tai samone reliu laiku gauna jai tam momentui butiniausia informacija. Ir kuo zmogus labiau samoningas, jis tuo labiau supranta apie ka eina kalba. Geriau jaucia pasauli, is esmes save.

Zodziai tampa beprasmiai, tada kai jie i tave isispaudzia, spaudas padaro ispauda. Kai jie i tave isispaudzia tu jau juos nesioji savyje. Yra sakoma, parasyk Tora savo sirdyje. Tai reiskia parasyk savyje is esmes VISKA, kas sudelios bendra vaizda apie realybe. Siais laikais isvis tai nesudetinga, nes visas zinias galima surast internete, tik reik moket ieskot.
Juk neziuresi vel ir vel apie tai jog zeme yra apvali. Perziurejai ir gavai spauda. Stampa kad atidirbta. :)

Tam tikra prasme taip Dievas yra apgavikas, juk jis Sukure tokias salygas, kad "MES - Adomas" padare nuodeme. Bet tai net ne nuodeme, o blogio suvokimas. Jis tave patalpino i tokias baisias salygas, kad tu is ju KUO GREICIAU iseitum. Jis tau pririso blogi, kad tu turetum atspirties taska ir judetum i priesinga puse. "Kaip kazkas parase "apie Dieva" temoje - "atsigrezt i JI" tai reiskia nusigrezt nuo blogio. Ir visos sios salygos tik tam kad kuo greiciau suvoktum, jog be Dievo gyventi Tiesa sakant nelabai prasminga. Tai cia yra pacios geriausios salygos, nes jei nebutu bomzu ir turtingu, visi butu vienodi(nes kitu charakteriai irgi uzknisa ju irgi turetu nebut) tu niekad neatskleistum Dievo, nes butum amorfinis. Hiperbolizuojant be vargso ir turtingo nebutu pliuso ir minuso. Nebutu nieko. O perkeltine prasme tu net pas Dieva eini visiskai nieko neturedamas(dvasiskai vargsas)... Nes jei turi kazka, tai ir nueit pas ji negali, nes tau Jo nereikia. O tai reiskia, kad savo gyvenimo gijoje dar kazka kito turesi atlikti. Ir is dar is kitos puses, tu visad eini dviem kojom, truputis materialumo, truputis dvasingumo. Tai bomzas sedi savo vagone, tam, kad samone bendrai paemus save istrauktu, o po to ir kita dali saves.  Zinai kaip Baronas Miunhauzenas uz savo plauku save pati. :D








Mekabciel

#20
sausio 14, 2017, 19:04:39 Redagavimas: sausio 14, 2017, 19:36:54 by Mekabciel
Citata iš: a.t.sielis  sausio 14, 2017, 17:10:37Galima palyginti su kompiuteriniu žaidimu.  dėmesingumą ir sąmoningumą.
Labai geras pavyzdys apie zaidima.
 Bet kodel tai vadinama valios laisve man nesuprantama? Juk tai, kad reikia laviruot tarp veikimo ir stebejimo zmogus irgi suzino ar suvokia is kazkur, is aplinkos ar zmogui tiesiog viena diena ateina i galva.

Tai kokia cia valios laisve?

Citata iš: tadasas99  sausio 14, 2017, 16:48:36Bet tu tikrai manai kad mes kaip sud.. upeje, plaukiam pastoviui?
Zmonija gal, bet kodel tu taip menkini asmens galia, savivale?
Na as taip niekur nesakiau. Cia tu taip pagalvojai apie mane blogai. :/
As ir asmens galios nemenkinu, man atrodo kad kaikurie nelabai supranta, kad ne Dievas yra ir sau dar vietos palieka sprest pasaulio likima ne tik lokaliame bet ir globaliame kontekste. Drambliuko fantazijos. :)

Tam tikra prasme, mes su Dievu neissiaiskine, kas is musu Dievas. :))

Citata iš: tadasas99  sausio 14, 2017, 16:48:36Kaip puse sakinio uzsiminiau itaigos galia, ben... ...verte liaudzuai ir galesi jiems rodyti kelia.
Bet ar tai teisinga?
Pakartosiu dar karta, kad tai joks liaudies menkinimas. Jei nori tiket savo laisva valia, tikek. ;)

Citata iš: tadasas99  sausio 14, 2017, 16:48:36Labai lengva daryti sprendimus...  ...is varijantu, reikia rinktis abu
As su tavo tais apibrezimais visais sutinku( atsakingiems uz savo poelgius, atsakomybe, morale) bet tu atsakingas ir moralus tampi standartiskai. Pagal nutylejima. Defaultiskai. Ir tavo pastanga, noras but labiau atsakingam, gauni taip pat pagal nutylejima. Tu VISKA gauni pagal nutylejima.

a.t.sielis

Tai labai maža laisvė. Žmogus mažas, ir jo laisvė labai maža. "Žaidime" ji reiškiasi "kur eiti, ką daryti" pasirinkimais, sieloje - "ko noriu". Valia=norai. Pavyzdžiui, visi nori būti amžini, išmintingi ir džiaugsmingi, ir niekas nenori būti mirtingi, kvaili ir nelaimingi. Štai ir laisvė, kaip įgyvendinti tą norą, kaip jį savimi išpildyti, pasinerti į tokį lygmenį, kuris yra amžinas, išmintingas ir džiaugsmingas.

Mažas vaikas tėvo rankose nėra visai laisvas. Tam tikra laisvė yra, bet jis yra tėvo rankose. Taip ir vienintelis tikrai laisvas būtyje yra Kūrėjas. Mūsų laisvė antrinė.

tadasas99

#22
sausio 14, 2017, 19:23:00 Redagavimas: sausio 14, 2017, 19:28:51 by tadasas99
Citata iš: Mekabciel  sausio 14, 2017, 19:04:39
Citata iš: a.t.sielis  sausio 14, 2017, 17:10:37Galima palyginti su kompiuteriniu žaidimu.  dėmesingumą ir sąmoningumą.
Labai geras pavyzdys apie zaidima.
 Bet kodel tai vadinama valios laisve man nesuprantama? Juk tai, kad reikia laviruot tarp veikimo ir stebejimo zmogus irgi suzino ar suvokia is kazkur, is aplinkos ar zmogui tiesiog viena diena ateina i galva.

Tai kokia cia valios laisve?
zinau kad rytoj baznycioj bus misios, mano valios laisve i jas nueiti arba nea, nuejus imesti euruka i lektuke arba nea, viska darom laisva valia, tik aplinkos negalime keisti valios pagalba, bet toje aplinkoje ka veiksim cia musu paciu sprendimas
 Nebent nesusikalbam, gal tu valia vadini "consciousness" nezinau kaip tinkamai lietuviskai pavadinti.

Mekabciel

#23
sausio 14, 2017, 20:05:44 Redagavimas: sausio 14, 2017, 20:12:53 by Mekabciel
Citata iš: a.t.sielis  sausio 14, 2017, 19:22:19Tai labai maža laisvė. Žmogus mažas, ir jo laisvė labai maža. "Žaidime" ji reiškiasi "kur eiti, ką daryti" pasirinkimais, sieloje - "ko noriu". Valia=norai... ...laisvė antrinė.
Labai maza laisve tai cia pusiau nescias? Nesuprantu ir tokiu dalyku, niekur nesusitikes dar.
Tai valios laisve yra noret tai kas pagal nutylejima zmoguje uzprogramuota panoret? Isminties, amzinybes, dziaugsmo? Tai programa.

Citata iš: tadasas99  sausio 14, 2017, 19:23:00zinau kad rytoj baznycioj bus misios, mano valios laisve i jas nueiti arba nea, nuejus imesti euruka i lektuke arba nea, viska darom laisva valia, tik aplinkos negalime keisti valios pagalba, bet toje aplinkoje ka veiksim cia musu paciu sprendimas
 Nebent nesusikalbam, gal tu valia vadini "consciousness" nezinau kaip tinkamai lietuviskai pavadinti.
Ar tu zinojai, kad sitas susirasinejimas atves i toki taves klausima?
 Tai yra labai numatomas klausimas, nes visi kas stengiasi irodyt valios laisves egzistavima teigia toki teigini. Tai tu kaip ir dauguma kitu uzprogramuoti toki klausima isnagrineti.

cs

Negeras palyginimas susidaręs iš žaidimų. Žaidimo kūrėjas yra koncepcijos turėtojas ir pamėgdžiotojas arba išvedėjas iš paprastų visiems žinomų formų - tas pats žaidimo kūrėjas.

Ką jis padaro?

Keista, bet jo mintys yra sutelktos išpildyti tikslą arba iškeltą teiginį įrodyti, per licenzijuotas, legalias žaidimo kopijas. Kokią naudą mes įžvelgiame, bet tokios naudos neįžvelgia kiti?

Kūrėjas yra besivadovaujantis savo abstrakčia nuomone, toli žengia. Bet iš nežinojimo. Žinojime tas negalioja.

a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  sausio 14, 2017, 20:05:44Labai maza laisve tai cia pusiau nescias? Nesuprantu ir tokiu dalyku, niekur nesusitikes dar.
Tai valios laisve yra noret tai kas pagal nutylejima zmoguje uzprogramuota panoret? Isminties, amzinybes, dziaugsmo? Tai programa.
Galima vadinti "programa", bet geriau vadinti prigimtimi. Dalykas atlieka savo veiklą pagal savo sandarą. Pavyzdžiui, vanduo yra skystas. Čia programa ar kas? Tiesiog pagal sandarą jis toks yra, koks sukurtas. Sielos dvasinė sandara daro ją tokią, o ne kitokią, su dvasiniais troškimais. Žuvis turi plaukioti vandenyje, sausumoje ji nebus laiminga. Taip ir siela materialiame pasaulyje neranda laimės, jos troškimas yra būti dvasinėje būtyje, kur nėra mirties ir nesąmonių. Kur ji išreiškia save pilnavertiškai, be dualumo, būdingo šiam pasauliui.

Laisvė yra, tiesiog maža esybė negali užsimanyti bet ko, ir tai išsipildys. Jos laisvė yra pasirinkimo laisvė. Ji nesukūrė nei savo aplinkos (materialių ar dvasinių pasaulių), nei savęs pačios, nei savo proto ar kūno.

Sakau "maža", todėl kad laisvė nėra absoliuti. Žmonės įsivaizduoja, kad "laisvė", tai reiškia absoliuti laisvė, kad viskas įvyks taip, kaip žmogus nori. Bet taip nėra, tokios laisvės nėra, nes niekas žmogui nepriklauso. Jis nieko nevaldo. Jam duota laisvė būti tuo, kuo jis yra, veikti savo nuožiūra, bet viskas, ką jis daro, neišvengiamai derinasi su Kūrėjo valia, nes Kūrėjas viską persmelkia. Gali derintis netiesiogiai, žmogui tarsi priešinantis, atliekant "blogiečio" vaidmenį, gali derintis tiesiogiai, harmoningai. Tik Kūrėjas turi absoliučią laisvę, bet kokie jo norai yra savaime įvykę, ir Jis gali sukurti bet kokią būtį. O siela yra sukurtos konkrečios būties dalelė, ji laisva pagal savo prigimtį, savo ribose, bet jos valia seka iš paskos Kūrėjo valiai, nes ji pati yra Kūrėjo galių dalelė. Kūrėjo norai ir Kūrėjo galios yra Jo Paties dalis, Kūrėjo galios pildo Kūrėjo norus; siela, būdama tų galių maža dalelytė, irgi pagal iš prigimties yra linkusi pildyti Kūrėjo norus. Iš prigimties ji neturi savanaudiškų norų.

Nežinau ar aiškiau, bet tiek galiu paaiškinti.

Laisvė reiškia gyvybę, sąmoningumą ir savarankišką veiklą. Akmuo negyvas, nesąmoningas ir neveikia. Taigi, siela nėra automatas arba programa, kur viską daro algoritmas. Ji iš tiesų jaučia, iš tiesų nori, iš tiesų gyvena, iš tiesų renkasi kaip veikti. Bet ji visada yra santykyje su Absoliutu.


Mekabciel

#26
sausio 14, 2017, 20:48:23 Redagavimas: sausio 14, 2017, 20:51:20 by Mekabciel
Citata iš: cs  sausio 14, 2017, 20:31:29Negeras palyginimas susidaręs iš žaidimų. Žaidimo kūrėjas yra koncepcijos turėtojas ir pamėgdžiotojas arba...

Kūrėjas yra besivadovaujantis savo abstrakčia nuomone, toli žengia. Bet iš nežinojimo. Žinojime tas negalioja.
Kaip galima, zengti is nezinojimo ir sukurti kurini, kad poto tas kurinys dar ir Kureja kritikuotu?
Citata iš: a.t.sielis  sausio 14, 2017, 20:46:09Galima vadinti "programa", bet geriau vadinti prigimtimi.

Toliau sito sakinio neskaiciau. Nes tu ta pati zodi pavadinai kitaip ir prasidejo filosofijos. Nu programa, nu prigimtis, nu laisva valia. Tai vienas ir tas pats...

Mekabciel


a.t.sielis

#28
sausio 14, 2017, 20:55:03 Redagavimas: sausio 14, 2017, 21:28:10 by a.t.sielis
Citata iš: Mekabciel  sausio 14, 2017, 20:48:23Tai vienas ir tas pats...
Ne tas pats. Mūsų pasaulyje mes mastom apie mechaniką, bet Sąmonės pasaulyje sąmoningumas ir jausmingumas milijardus kartų intensyvesni negu mums pažįstami šiame pasaulyje. Mes mastome diskretiškai ir objektiškai, skaidome į elementus, bet Sąmonės pasaulyje yra dvasinė vienovė, ten nėra kažkokių diskrečių objektų, atomų ir pan., mechanizmų, skaičių, informacijos. Ten kita būties forma. Mes čia mąstom apie kompiuterius ir programas, o ten yra gyvybė. Tai kaip vadinti sielos prigimtį programa? :) Ten yra poezija, pas mus mechanika.

----
tavorankose.org katalikų forume kaip tik dabar jie nagrinėja apie predestinaciją: ar viskas nulemta iš anksto, ar žmogus kažką keičia:
http://tavorankose.org/forumas/index.php/topic,1452.0.html

O temos išrišimas galėtų būti toks: visi yra pašaukti, niekas nėra nulemtas eiti į pragarą. Vadinasi, nuo žmogaus priklauso. Kas nepriklauso: jo paties prigimtis (ji jau yra), ir tai, kad jis atsidūrė materialiame pasaulyje. Kalbant apie išrinkimą, apie ką jie duoda citatas, manau, turima galvoje, kad ne visos sielos eis į krikščionišką buveinę po mirties. Taigi, tos sielos, kurių pašaukimas krikščioniškas, tokios yra iš anksto. Bet nuo jų priklauso, kaip jos tą pašaukimą išpildys arba neišpildys. O kitos sielos yra kitokios. Tokia "predestinacija".


Mekabciel

Citata iš: a.t.sielis  sausio 14, 2017, 20:55:03Ne tas pats. Mūsų pasaulyje mes mastom apie mechaniką, bet Sąmonės pasaulyje sąmoningumas ir jausmingumas milijardus kartų intensyvesni negu mums pažįstami šiame pasaulyje. Mes mastome diskretiškai ir objektiškai, skaidome į elementus, bet Sąmonės pasaulyje yra dvasinė vienovė, ten nėra kažkokių diskrečių objektų, atomų ir pan., mechanizmų, skaičių, informacijos. Ten kita būties forma. Mes čia mąstom apie kompiuterius ir programas, o ten yra gyvybė. Tai kaip vadinti sielos prigimtį programa? :) Ten yra poezija, pas mus mechanika.

Tu jau toje poezijoje pabuvojes, kaip matau?
Ar tarnauji Dievui ar netarnauji toje poezijoje? Jei netarnauji, tai ka darai? Vienoveje su Dievu ar ne? Jei ne tai kur tu? Ka ten vienoveje veiki? Ka ten reiskia gyvybe?

Na jei sielos prigimtis gyvent, tai ji nieko kito ir nedarys o gyvens arba sieks gyvenimo... Va cia tai ne programa, cia jau gyvenimas, kur yra riba tarp gyvenimo ir programos?

Aukštyn