Apie Dieva

Pradėjo Mekabciel, sausio 08, 2017, 20:11:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

Stebeti mastyma as turiu galvoje, kad isliktum dabartyje, pagauni minti ir iskart grizti i dabarti ir paklausi kas dabar masto, ir vel gristi is ateities ir praeities i dabarti.
As remiuosi Eckart Tolle ir Jiddu Krishnamurti(siektiek).
Kas moka anglu kalba https://www.youtube.com/watch?v=foU1qgOdtwg

paragraf 78

Meditacija gali būti įvairaus pobūdžio: minčių išlaisvinimas ir mąstymo sustabdymas, aktyvus kažkokių kryptingų dalykų pvz. Teksto apmąstymas, nelogiško teiginio kontempliavimas ir t.t.
Ir tai ne tiek tradicijos klausimas, kiek bendriniai dalykai. Mes paprastai linkę terminus susiaurinti, tačiau tai atneša daug painiavos. Ypač kai vienas oponentas stengiasi į fenomeną apibrėžiamą termino žvelgti kiek įmanoma plačiwu, o kitas tuo pat metu turi tik vieną galimą termino detalę kitas nesąmoningai ar sąmoningai išmesdamas lauk

cs

#32
sausio 26, 2017, 08:49:55 Redagavimas: sausio 26, 2017, 09:57:15 by cs
Per meditaciją vyksta panašūs veiksmai, pritempinėjama išanksto sužinota informacija ir daromos išvados su tai, ką patiriama tuo momentu. Nieko keisto, jei bus pasiskolinama senesnė patirtis.

a.t.sielis

Pradėkim nuo pačios bendriausios, tiesiog pačio žodžio reikšmės:

TŽŽ: meditãcija [lot. meditatio < meditor - mąstau, apgalvoju], apmąstymas, pasinėrimas į savo mintis, didelio susikaupimo būsena.

paragraf 78

Citata iš: cs  sausio 26, 2017, 08:49:55Per meditaciją vyksta panašūs veiksmai, pritempinėjama išanksto sužinota informacija ir daromos išvados su tai, ką patiriama tuo momentu. Nieko keisto, jei bus pasiskolinama senesnė patirtis.
Hm... Tu įsitikinęs kad apie meditaciją kalbi?

Vitus

Citata iš: mcgyver  sausio 25, 2017, 11:27:20Stebeti mastyma as turiu galvoje, kad isliktum dabartyje, pagauni minti ir iskart grizti i dabarti ir paklausi kas dabar masto, ir vel gristi is ateities ir praeities i dabarti.
Minčių nereikia gaudyti, jos kaip debesėliai danguje, atplaukia, tolsta ir išnyksta...
Kam atplaukė ši mintis?
Medituojam toliau...

cs

#36
sausio 27, 2017, 05:28:59 Redagavimas: sausio 27, 2017, 12:01:38 by cs
Citata iš: paragraf 78  sausio 26, 2017, 18:27:14Hm... Tu įsitikinęs kad apie meditaciją kalbi?
Ne kiek įsitikinęs, bet žinantis. Kažkada esu jau pasakęs, tai pakartosiu: "Tik tas gali turėti požiūrį, kuris turi apibrėžtą ir aiškų tikslą. Turi pristatatyti savo požiūrio neigiamus ir teigiamus aspektus ir juos pagrįsti bei įrodyti savo patirtimi arba svetima patirtimi."

Dar pridėčiau, jog tokia shema vadovaujantis galima lengviau vienas kitą suprasti. Dažnais atvėjais neaiškumų kyla dėl užklausimo, bet jokio argumento tam nepateikiama. O tada dažniausiai negaunama to ko norima ir negaunama norimo atsakymo. Labai svarbu iš anksto pateikti argumentą, kokia kryptimi norima, kad būtų atsakyta.

Tu nepateikei savo argumento ar priežasties, kaip tu nustatei, mano nuomonę klaidingą ar sudarytą nuomonę ne pagal tuos pačius kriterijus.

Priminsiu, kokia buvo mano nuomonė:

CitataPer meditaciją vyksta panašūs veiksmai, pritempinėjama išanksto sužinota informacija ir daromos išvados su tai, ką patiriama tuo momentu. Nieko keisto, jei bus pasiskolinama senesnė patirtis.
Šiek tiek apie tai, ką manau. Paprasčiausiai tam nereikėjo kažko didesnio pasakyti, jei galima keliais sakiniais. Didžiausia išvada yra pati nuomonė ir yra jau viskas tuom pasakyta. Informaciją, kurią gauna iš įvairių šaltinių: televizijos, bendravimo, interneto, pažinties su aplinka(gamta ir gyvūnais) ir t.t. Virsta į patirtis su vertėmis. Bet vertės ne tiek svarbios, svarbiausia patirtis. Ta patirtis, kuri yra pasiskolinama kartu įeina į meditavimą ir yra seanso dalis.

Aš mąstau apie tokias patirtis, kurios sudarytos iš realių ar įmanomų (net vaizduotėje ar sapne) taikymo įgūdžių(greičių, dėmesio, metodų, specifikos pavyzdžių). Kadangi jie realūs ir tikri, jie įgūdžiais ir lieka bei turi platų visuotinį panaudojimą, panaudojama net meditacijoje. Todėl man nuomonė kyla ne šiaip sau. Įgūdžiai yra tampriai susieti su kiekvienu gyvenimu įvykiu, tam ir svarbus senesnės patirties taikymas (nesvarbu koks, bet atitinkamas ar visiems panašiai suvokiamas).

Išvados, kurios padaromos tuometu, kai galvoje aktyvuojasi čakros ar išsiskiria liaukos, kurios gali išskirti DMT, bei aktyviai paveikti bei sulieti mintis, padaryti jas laikinai 'sugadintomis'. Yra metodas, kuris iš šono žvelgiant yra labai nepatrauklus (net jei ir tikras). Piknaudžiaujama savybe ir net nepastebima jos paskirties. Jos paskirtis tapati, kuri sukuria fantazijas ir sapnus. Meditacija teoriškai prisikviečia ar net aktyvuoja sapnus (tas funkcijas, nors ir nevisas būdingas pačiam sapnui). @klajunas daug kalbėjo apie sąmonės ekranus ir kaip per vaizduotę atsiranda vaizdiniais pagrįstas mąstymo vaizdelis, arba - tai - ką galima pagalvoti (pavirsta vaizdiniais). (jeigu sekei jį, tai turėtum suprasti) Kadangi jis turi efektyvų metodą ir nežinau iš kur jis sužinojo ar netgi pats atrado, galima teigti, kad tokių labai reta. Seniau panašias sąvybes ar tokius įgūdžius turintys žmonės buvo vadinami ekstrasensais. Tik dabar bandoma pabandyti pažiūrėti primityviau ir visiems suprantamiau ir iškart ekrasensiniai sąmonės išplėtiniai nebeturi vertės. Kadangi sąmonės galimybės man vis dar matomos, kaip neribotos, žinau, kad ateityje atsiras daug panašių "pramoginių" ar ezoterinių metodų sukeliančių potyrius sutampančius su pasiskolinta senesne patirtimi.

Meditacija tuom ir panaši, kad gali turėti ekranus ir įgūdžiai visi susirinkti per visą gyvenimą yra suprojektuojami pamatyti. Nieko nepraleidžiama ir neišmetama, kaiptik viskas iškeliama ir parodoma. Pačioje meditacijoje mėgstama sakyti, jog tai apmąstymas gyvenimo detalių, bet ištiesų, tai gilesni patyrimai ar tarpiniai įgūdžiai, pasiskolinama senesnė patirtis.

klajunas

Citata iš: paragraf 78  sausio 26, 2017, 18:27:14...apie meditaciją kalbi?
Mano prote sąvokos susidėliojusios taip. Meditacija pirmiausiai yra treniruotė. Viena iš treniruotės rūšių yra dėmesio ir koncentracijos treniruotė. Tačiau tai tik vienos funkcijos lavinimas, be kurios yra daugybė kitų. Pavyzdžiui, galima kartu su koncentracija treniruoti vizualizaciją ir projekciją. Tai irgi meditacija.

Be treniruotės yra išugdyto sugebėjimo pritaikymas kokiai nors užduočiai ne dirbtinėje, bet realioje situacijoje. Tai plačiąja prasme irgi galima vadinti meditacija arba užduoties įvykdymu ją panaudojant.

Taip pat reikia neužmiršti, kad visos treniruotės labai artimai susijusios su koncentracija, nes užduotį gerai gali įvykdyti tik sutelkęs dėmesį. Tai yra pamatas kuriuo pagrįstos visos kitos treniruojamos manipuliacinės funkcijos.

Pats bendriausias apibrėžimas todėl turėtų būti toks: meditacija - tai mokymasis valdyti savo sąmonės funkcijas. Įjungti, išjungti, išplėsti, susiaurinti, išvalyti, užpildyti, atlikti veiksmus su mintimis ir vaizdais.

xsistemax

Ar visagalis dievas gali sukurti tokį didelį akmenį,kurio pats pakelti nepajėgtų?
Jei negali-nėra visagalis.Jei sukurs ir nepakels-taip pat.
Atsakymas lyg ir aiškus:visagalis negali egzistuoti.
:)

a.t.sielis

"Visagalis" nereiškia, kad daro bet kokius absurdus, kokius gudručiai išsigalvoja. Ar Dievas gali nusišauti? Jeigu negali, tai nevisagalis? :D

"Visagalis" reiškia kad turi visas įmanomas galias, ir gali išpildyti visus savo norus. Dievas neužsiima absurdais.

xsistemax

Iš kur žinai? :)
Bet kuris operatorius paklūsta vieninteliam dėsniui:sukurti gali daugiau,nei suvaldyti(sukontroliuoti).Kaip ir žmogus.
Galiausiai kūrinys perspjauna kūrėją.

a.t.sielis

Bet kuris operatorius iš ribotųjų; realiai, tokie mažiukai operatoriai nieko nesukuria, jie tik žaidžia Kūrėjo sukurtoje kūrinijoje, patys yra sukurti, jų kūrimo gebėjimai yra sukurti, ir naudoja jie Kūrėjo duotus elementus, medžiagas. Todėl jiems taip ir gaunasi. Kai naudoja absoliutaus begalinio Kūrėjo elementus, aišku, kad negali jų suvaldyti. Kūrėjas su niekuo nepalyginamas, vienintelis yra absoliutus, visaapimantis, ir būtent jam priklauso visos galios, ir būtent Jis jas pilnai valdo. Niekas kitas.

Vytautas

#42
vasario 09, 2017, 22:19:43 Redagavimas: vasario 09, 2017, 22:24:29 by Vytautas
O tai kodėl tavo kūrėjas viską čia taip idiotiškai sukūrė. Visa ko esmė ėsti vienas kitą kad egzistuoti. Bet pilna saulės energijos ir normaliam kūrėjui jokių problemų sukurti taip kad nereiktų suėsti kito norint išgyventi. :) Kokia čia to vienas kito ėdimo vertybė? Neatrodo kad čia visumoje kažkas ne taip? Kur čia kito gyvo organizmo žudymo prasmė? Visokie Guru moko nežudyk. Bet kad kitokio pasirinkimo tai ir nėra fiziškai. :)

Vitus

Citata iš: xsistemax  vasario 09, 2017, 20:10:07Iš kur žinai? :)
Bet kuris operatorius paklūsta vieninteliam dėsniui:sukurti gali daugiau,nei suvaldyti(sukontroliuoti).Kaip ir žmogus.
Galiausiai kūrinys perspjauna kūrėją.
Tik tuo atveju, kai kūrinį atskiri nuo kūrėjo.
Nedalink ir jokio prieštaravimo nebus...

a.t.sielis

Mums mažiems ir ribotiems dėl nesupratimo gali atrodyti kad kažkas čia ne taip, bet kūrinija turi tobulą tikslingumą.

Aukštyn