Politikos demoralizacija: faktai ir versijos

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 17, 2016, 16:01:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

gegužės 17, 2016, 16:01:53 Redagavimas: gegužės 17, 2016, 16:20:04 by a.t.sielis
Ką manot? Kas iš tikro vyksta lietuviškuose "sostų karuose"?

Šis straipsnis kai kuriuos aspektus paliečia: http://www.delfi.lt/news/ringas/politics/j-dapsauskas-nustebusiems-del-e-masiulio-liberalu-ir-alkoholio-magnato-d-mockaus.d?id=71277612

SPACE

Lietuvai reikia konfederacijos pagrindu įstori į Švedijos karalystę. Dabartiniai Gazpromo otkatčikai bus išmesti, bet jaunoji karta ar pajėgi perimti valdžią? Dauguma išemigravo arba nusižudė.
Dar viena priežastis stoti, išvengti karo Russia vs World, nes tas karas turi prasidėti Litoj.

a.t.sielis

#2
gegužės 18, 2016, 09:31:48 Redagavimas: gegužės 18, 2016, 11:17:06 by a.t.sielis
Citata iš: SPACE  gegužės 18, 2016, 01:30:09Lietuvai reikia konfederacijos pagrindu įstori į Švedijos karalystę
Neblogas pasiūlymas.

----

Visgi peržiūrėjau Guogos preskonferenciją:

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/konferencijos/15min-konferencijoje-dalyvaves-a-guoga-traukiasi-is-liberalu-vadu-parasysiu-pareiskima-168-626867

Įdomus veikėjas, šiek tiek trūksta stabilumo, bet tai daugiau charakterio bruožas. Akivaizdžiai iš verslo pasaulio, dar neužsišabloninęs kaip kiti politikai-cinikai, kažką nori greitai realaus nuveikti. Verslininkas-mecenatas, su menininko-lošėjo-šoumeno-nacionalisto gyslele.

Klaidos. Liberai ir prijaučiantys žiniasklaidininkai tyčiojasi iš mecenatystės ("statys bažnyčią", "šv. Antanas"), iš pernelyg "tornadinės" serijos viešų pareiškimų. Bet pažiūrėjus iš kito kampo, ne iš šitų "senų vilkų", ne iš senų politikos sferos lošėjų ir darbininkų (politikų, žurnalistų, žiniasklaidos ryklių, etc.) perspektyvos, klaidos daugiau techninio pobūdžio (pvz. poligrafo naudojimas yra teisiškai apibrėžtas, negali būti naudojamas kitaip).

Realiai pagalvojus, žmogus nekvailas, turi patarėjų, aišku, kad apie tai (poligrafą) buvo diskutuota, ir tie momentai buvo jam žinomi. Tokio tipažo žmonės iš viso mėgsta diskutuoti su bendraminčiais ir strateguoti be galo ir be krašto (todėl nekeista, kad "per naktis nemiegojęs"). Jeigu taip, tai tiesiog geras populistinis (teigiama prasme) ėjimas, iššūkio metimas kitai "sostų karų" publikai.

Ir akivaizdžiai daug ką iš jų sunervino. Kokie dalykai sunervino?
1. "Antisisteminis" PR pozicionavimas.
2. Bandymas daryti perversmą partijoje.
3. Bandymas daryti perversmą elektorate, pozicionavimas tokio įvaizdžio, kuris atstumia trendinį elektoratą ir trendinį a la liberal žurnalistų palaikymą.

Bet šiaip išvada peršasi, kad Uspaskis, Paksas buvo tuščia, bloga, rusiška korta. Realiai, jie nebuvo "antisisteminiai", jie buvo blogiausios formos korupcija. O Guoga atrodo realiai antisisteminis, su potencialu generuoti kažkokius sistemos pokyčius į gera.

Jo silpnos, blogos pusės - praturtėjimas iš lošimo, lažybų verslas - aiškai matomos, žinomos, pripažįstamos. Žmogus netgi nemelagis, kai Jakilaitis užklausė, ar pats yra davęs kyšį, nebandė nuneigti, suraitė kažką maždaug "visi mes ne šventi". Manau, tokių žmonių politikoje reikia.


Mekabciel

Konfederacija (iš lot. confoederatio - „sąjunga, susivienijimas") - Kuriamos dažniausiai kariniais - gynybiniais tikslais.

kiskis

#4
gegužės 18, 2016, 11:21:47 Redagavimas: gegužės 18, 2016, 18:38:36 by kiskis
Jei as gerai atsimenu, mes su svedais jau kazkur esm istoje...Kazkas sake, kad tauta turi tokia valdzia kokios nusipelno...

a.t.sielis

Įdomu stebėti, kaip trendiniai liberai ir rėmėjai dabar "vemia" nuo Guogos įvaizdžio (bažnyčios mecenatas). Išsiryškino jų tuštumas ir sąsajos su destruktyviom laukinio liberkapitalizmo vertybėm / trendais. Kitas aspektas: chebra jį paėmė vadovauti/atstovauti komandai (liberų laikinas pirmininkas), partijos "gelbėjimo akcijai", o jis savo, o ne komandinę "gelbėjimo akciją" daro. "Kad Lietuvai būtų geriau". Iš tos pusės, toks kaip valstybininko-populisto derinys gaunasi.

Nebuvo galima kitaip?

Greičiausiai sukonfliktavo politikos darymo stiliai ir pačios vertybės. Guoga savo stilium pavarė, niekas labai jo stiliaus nežinojo, liberai pažiūrėjo, kad toks stilius ir vertybės yra jiems svetimkūnis (jiems patiems, rėmėjams, trendiniam elektoratui), ir ant to greitai konfliktas ir keliai išsiskyrė.

Ar galėtų toks veikėjas būti toje partijoje? Galėtų neišsišokdamas. Bet kaip lyderis nelabai. Išeina, viskas natūralu.

Kur jam šlietis? Hm, konservams jis irgi neparankus, neelektoratinis. Ant valstiečių prisišnekėjo jau ("Skverneliui - poligrafą"). Praktiškai, jam reiktų prie a la libkonservų mišinio būti, jeigu tokių būna. Jeigu žiūrėti į partijų sąrašą, tai gero pasirinkimo nelabai yra: http://www.tm.lt/tm/partiju_sarasai/

Na žiūrėsim, kai viskas nurims, gali būti kad su konservais susidės. Korta jau mesta.

SPACE

Dabartinius LT politikus reikia atleisti dėl silpnaprotytės. @Mekabciel tai aišku gynybiniais tikslais, nes Rusija numatyta ant suicide attack.


Mekabciel

Citata iš: SPACE  gegužės 18, 2016, 17:28:37Dabartinius LT politikus reikia atleisti dėl silpnaprotytės. @Mekabciel tai aišku gynybiniais tikslais, nes Rusija numatyta ant suicide attack.
Jei sedi namie ir ruosiesi karui, tai tik karas ir gali ateit.

kiskis

#8
gegužės 18, 2016, 18:17:43 Redagavimas: gegužės 18, 2016, 18:28:01 by kiskis
Citata iš: Mekabciel  gegužės 18, 2016, 17:57:34
Citata iš: SPACE  gegužės 18, 2016, 17:28:37Dabartinius LT politikus reikia atleisti dėl silpnaprotytės. @Mekabciel tai aišku gynybiniais tikslais, nes Rusija numatyta ant suicide attack.
Jei sedi namie ir ruosiesi karui, tai tik karas ir gali ateit.
Space, gal apsiraminsi???  As dar noriu taikei pagyvent...Bent jau i kiema iseik, jei ka.

SPACE

Nieks neklaus jūsų, karas ateis ir viskas, taip numatyta. Ir numatyta jį pradėti nuo Litos, aš siūlau variantą, kaip to išvengti. Kankinkit budeliai smarkiau, tylėsiu, nepasduosiu.

Mekabciel

Citata iš: SPACE  gegužės 18, 2016, 19:15:24Nieks neklaus jūsų, karas ateis ir viskas, taip numatyta. Ir numatyta jį pradėti nuo Litos, aš siūlau variantą, kaip to išvengti. Kankinkit budeliai smarkiau, tylėsiu, nepasduosiu.
As kurybine dovana apdovanotas ir manes padefaultu klauso, kam tavo tie pasiulymai...?

SPACE

Nėra žinoma, ką daryti su buvusia TSRS teritorija. Kūryba gerai, bet geriau kurti su pyragėliu, o ne geležinėj kamaroj.

Mekabciel

#12
gegužės 18, 2016, 23:54:17 Redagavimas: gegužės 19, 2016, 00:15:19 by Mekabciel
Citata iš: SPACE  gegužės 18, 2016, 23:27:39Nėra žinoma, ką daryti su buvusia TSRS teritorija. Kūryba gerai, bet geriau kurti su pyragėliu, o ne geležinėj kamaroj.
O ta gelezine kamara patys ir pasistato, sienomis uzsibetonuoja, patranku prisiperka ir laukia kada ateis seimininkas, nes mentalitetas seimininko laukia ir reikalauja.

paragraf 78

Nežinia ar tas karas bus....

Citata iš: Mekabciel  gegužės 18, 2016, 11:11:16Konfederacija (iš lot. confoederatio - „sąjunga, susivienijimas") - Kuriamos dažniausiai kariniais - gynybiniais tikslais.
Dabar privertei sunerimti dėl įsisteigusios Ezoterikų konfederacijos... jie kariauja ar ginasi? (čia retorinė mintis)

a.t.sielis

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2005-08-01-leonidas-donskis-makiavelizmas-ir-jo-karikaturos-lietuvoje/28778

CitataPastaruoju metu Lietuvoje mes stebime reiškinį, kurį būtų galima pavadinti makiavelizmo karikatūromis. Profesionaliais ir tikrais politikais laikomi valdžios paėmimo ir išlaikymo mechanikai, elementarūs partiniai ir rūmų intrigantai, kurie puikiai žino, kaip nuversti, izoliuoti arba sukompromituoti varžovus. Tokių valdžios mechanikų, socialinių inžinierių ir galios technologų turime į valias - ne vienas jų yra išėję garsiuosius komjaunimo, kompartijos, partinių mokyklų ir cenzūros „universitetus".

Jie yra kone tobulos pilkosios eminencijos, bet vieno dalyko jie niekada nepajėgs sukurti - perimamumo ir tęstinumo. Viskas smenga kaip į pelkę. Tokia kompromitavimo ir svetimo elemento šalinimo arba diskreditavimo technika (tiesa, jie ją vadina politika) duoda greitą efektą ir momentinį rezultatą, bet ji nekuria jokios gyvybingos socialinės ir moralinės tvarkos. Tvarkos ir nesiekiama. Lygiai kaip neturima jokios ilgalaikės perspektyvos. Tiesiog viskas daroma savo valdžiai pratęsti ir įtakai išlaikyti.

Žinoma, tai ne vien Lietuvos bėda. Gyvename laikmečiu, kai nenumaldomai aiškėja, jog moderniojoje visuomenėje vis mažiau lieka autentiškos viešosios erdvės ir klasikinės, aristoteliškos politikos - viešų reikalų tvarkymo meno ir viešosios erdvės kūrimo. Sykiu tai laikmetis, kai, regis, vis aršiau ir aštriau susiduria demokratija ir technokratija, politika ir ją išstumti siekianti techninių problemų vadyba bei administravimas.

Ar Lietuvoje esama tikrų makiavelistų? Vargu. Negi makiavelizmu galima laikyti paprasčiausią amoralią politiką, apvalytą nuo N.Makiavelio renesansinio humanizmo, patriotizmo ir ištikimybės Romos Respublikos idealams? Veikiau tai makiavelizmo karikatūros - tokios kaip Vilniaus mero politinės išminties perlai apie tai, kaip moralės normos ir aukšti politinės etikos reikalavimai žlugdo politiką.
---

Susimąsčiau: ar politikoje gali būti visi geri ir teisingi? Arba dauguma tokių? Tikriausiai, kad ne. Tada, politika neišvengiamai turi būti kova tarp geriečių ir blogiečių.

Aukštyn