Kaip atrodys ateities religija?

Pradėjo paragraf 78, balandžio 17, 2016, 15:01:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: klajunas  balandžio 17, 2016, 21:56:15Kaip atrodys ateities religija klausimas gali pasirodyti keistas. Vien todėl, kad religijų daug ir reikėtų klausti konkrečiai kaip atrodys ateities budizmas, krikščionybė ir t.t.
Kad tu esi visų galų genijus ir žinai kaip reikia klausti mes jau išsiaiškinome, nereikia to kas kart demonstruoti :) be to jai būtum nors kiek paskaitęs ką siunčiau, tada suprastum, kad klausiama apie patį religijos fenomeną, o ne apie kokias nors konkrečias religijas. Toks klausimo formulavimas leidžia žvelgti plačiai, nesusiejant su konkrečia religija. :)

CitataAš skirstau religijas į gyvas ir mirusias. Gyvos religijos dažniausiai individualistinės, nes gyvas ryšys su mistine anapusybe gali būti tik asmeninis. Jeigu jis suorganizuotas, tai jame nedaug nuoširdumo ir tai panašu į kažkokį išorinį mechanizmą, į kurį įstatomas žmogus.
Būk geras, perskaityk tą knygą kurios nuorodą siunčiau, nes... ai tiek to... gali neskaityti... aš irgi neskaitysiu...



klajunas

Citata iš: paragraf 78  balandžio 18, 2016, 09:29:08gali neskaityti... aš irgi neskaitysiu...
Todėl, kad jogo gyvenančio miško trobelėje ir pasaulinės organizacijos, turinčios daugybę nereliginių interesų, ateitis skirtinga. Ir religijos fenomeno likimas tokiais įvairiais atvejais - nevienodas. Nes ateitis gali būti tokia, kad organizacija vegetuos dar šimtus metų, bet joje nebus jokios autentiškos religijos. Tokia organizacija yra mirusi religija, tik religijos iškamša.

Žinau, kad visi mokslininkai yra tik citatoriai, bet necitatoriai irgi turi teises. Ir jie dažnai būna teisesni už citatorius. Be to, aš jau seniai ne studentas, todėl man vadovėlių nesiūlyk, geriau pasiūlyk vadovėlį parašyti.  :D

paragraf 78

Baigiam offtopiką.

paragraf 78

Ar jums neatrodo, kad naujosios religijos banalėja?

Mekabciel


Aš manau, kad pasiūla nebetenkina paklausos, o tam santykije religijos atrodo banalios.
O jei iš pasiūlos pusės yra didelės ambicijos, sužadinti paklausą, tada gimsta alternatyvos ar išsigimimas.

paragraf 78

Nemanau kad taip yra, nes pastaruoju metu populiarėja griežto religingumo formos. Tačiau yra didelis ratas žmonių kuriems atrodo kuo banalesnė religingumo forma tuo jiems smagiau. Vien pažiūrėjus į neošamanų apeigas labiau su religija susipažinusiam žmogui kelia lengvą šypseną :)

a.t.sielis

CitataKuri religija šiuo metu yra paplitusi labiausiai? Net ir nereligingas žmogus atsakys, kad tai yra krikščionybė. Tačiau „Pew Research Center" atliktas tyrimas rodo, kad šio amžiaus pabaigoje pirmą kartą žmonijos istorijoje musulmonų skaičius gali pralenkti krikščionių skaičių.  „Pew Research Center" religinių tyrimų direktorius Alanas Coopermanas sako, kad krikščionybė atsirado septyniais amžiais anksčiau, todėl islamas tik dabar sugebėjo prisivyti. Krikščionybė šiuo metu yra didžiausia religija, o ją išpažįsta net trečdalis pasaulio - 2,2 milijardai žmonių. Tačiau „Pew" atlikti tyrimai rodo, kad islamas sparčiai vejasi. Manoma, kad islamą 2050 metais išpažins net 30% pasaulio gyventojų, kai tuo tarpu 2010-aisiais šis skaičius siekė 23%. Tai reiškia, kad 2050 metais krikščionių ir musulmonų skaičius pasaulyje susilygins. Manoma, kad tokiu greičiu augant islamui, šios religijos pasekėjų skaičius pralenks krikščionis 2070-aisiais. Tiesa, tai nereiškia, kad krikščionių pasaulyje mažėja - tiesiog krikščionių skaičius auga ne taip sparčiai. Manoma, kad krikščionių skaičius 2050 metais išaugs nuo 2,2 iki 2,9 milijardo, o musulmonų - nuo 1,6 iki 2,8 milijardo. Šis augimas susijęs su jaunu musulmonų amžiumi bei didesniu gimstamumu. O kitos religinės grupės sparčiai sensta. Budistų tarpe net pusė religijos pasekėjų yra vyresni nei 30 metų amžiaus, o vidutinis gimstamumas yra 1,6 vaiko. Palyginimui, trečdalis musulmonų amžiaus nesiekia 15 metų. Dar daugiau, kiekviena musulmonė turi vidutiniškai po 3,1 vaiko, o viena kriškčionė - 2,7 vaiko. REKLAMA „Pew" tyrimas atskleidė dar keletą įdomių aspektų. Pirma, ateistai, agnostikai bei kiti žmonės, kurie savęs nesieja su religijomis, 2050 metais sudarys mažesnę pasaulio gyventojų dalį, nors šios grupės ir auga JAV bei Europoje. Mažėjimas susijęs su tuo, kad netikinčiųjų tarpe yra mažesnis gimstamumo rodiklis - vienas moteris turi vos 1,7 vaiko. Be to, 2050 metais krikščionybės centras turėtų pasikeisti - iš Europos jis persikels į šiaurės Afriką. 2010 metais 25,5% krikščionių gyveno Europoje, tačiau 2050 metais net 40% krikščionių gyvens šiaurės Afrikoje. Tai susiję su gimstamumu: šiaurės Afrikoje gyvenantys krikščionys turi vieną didžiausių gimstamumo rodiklių, ir vienai moteriai tenka po 4,4 vaiko. Tiesa, A.Coopermanas sako, jog tai tik prognozės, o kaip bus iš tikrųjų, niekas nežino. Parengta pagal NPR.org

Skaitykite daugiau: http://it.lrytas.lt/neitiketini-faktai/2017/06/17/news/pasaulio-laukia-perversmas-amziaus-pabaigoje-populiariausia-religija-pasikeis-1667042/?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy

.L.U.T.H.O.R.


idenmeyou

Bent jau ilgą laiką ateities religijos pagrindą sudarys islamas. Islamistų paplitę visur ir plis dar daugiau, kas automatiškai nulems ne tik žmonių tarpusavy maišymasi, bet ir tikėjimo kryptį. Jei žvelgti dar toliau, tai manau ateis diena kuomet mokslas pažengs didžiulį žingsnį, kuris sujudins visų religijų pagrindus. Kas atrodė neįmanoma taps įmanomu. Aišku, tai gali pastūmėti į religijų modernizavimą, arba naujos religijos pradžią apjungiant tikėjimą, mokslo neįtikimą pažangą.


a.t.sielis

Anksčiau būdavo "šviesus komunistinis rytojus", o dabar: "šviesus mokslinis rytojus" :) Tos pačios naivios viltys ir pažadai, savęs apgaudinėjimas.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  birželio 19, 2017, 10:15:09Anksčiau būdavo "šviesus mokslinis komunistinis rytojus", o dabar tik: "šviesus mokslinis rytojus" :) Tos pačios supaprastintos (reevoliucija?) naivios viltys..
- pasakysiu labai mokslinę mintį, turbūt nieks nesupras (pagal logiką tapatu "nenieks supras"): "bet kokia begalybės dalelytė irgi yra begalybė"!

:(

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  birželio 19, 2017, 10:15:09Anksčiau būdavo "šviesus komunistinis rytojus", o dabar: "šviesus mokslinis rytojus" :) Tos pačios naivios viltys ir pažadai, savęs apgaudinėjimas.
Labas rytas, nebemiegok, jau dabar yra šviesi mokslinė šiandiena. Gyveni tokiais gerais, patogiais ir gerovę, sveikatą bei supančio pasaulio pažinimą užtikrinančiais laikais, kokių dar niekada istorijoje nebuvo.

a.t.sielis

Štai ir klausimas, kas lemia dabartinę gerovę. Pradėkim nuo to, kad dalis praeities problemų palengvėjo. Ar tai mokslo nuopelnas? Vargu bau, kaip jau kalbėjom kitoje temoje, be gerumo technologijos padarytų taip, kad būtų baisi vergija, totalitarizmas.

Kokie buvo pagrindiniai gyvenimo prieš 100 metų sunkumai?

- sunku prisigaminti drabužių (audėjėlės)
- sunku penėti mėsinius gyvulius (absurdiškas užsiėmimas, neefektyvus ekonomiškai, geriau pereiti prie vegetarizmo)
- dėl karų, marų ir badų labai menka bazė, nuo kurios ekonomiškai atsispiriama. Po truputį ta bazė susikaupė.
- visokie žmonių absurdai (jų nepamažėjo ir dabar, terorizmas, karai, perprodukcija ir nežabota ekonominė konkurencija)
- prastos medicinos žinios ir gydytojų trūkumas (švietimo reikalas, beje, medicina ir dabar yra viduramžiška, daug absurdų)
- nežabota bepročių tironų valdžia (baudžiava, ir t.t. ir pan.)

Taigi, mokslas čia mažai kuo dėtas. Kapitalizmas, demokratija - galbūt. Religija taip pat padarė pažangą, be krikščionybės Vakarai būtų pavirtę į kokį nors bjaurų Sovietų Sąjungos antipodą.

Kita medalio pusė: tariama mūsų gerovė pastatyta ant praeities kartų kaulų, kraujo ir prakaito, bei ant dabarties gyvūnų kančių. Milijardai gyvūnų eksplatuojami fermose ir skerdyklose. Pusė pasaulio gyventojų žmonių kenčia nuo Vakarų pasipūtusios gerovės: šyla ir darosi chaotiškas klimatas, prigaminta ginklų ir bombų ir t.t. ir pan.


tadasas99

@a.t.sielis  antrame poste sakydamas kad religijoms dar reikia paugeti manau turejo uomenyje kad nustoti ignoruoti frazes "fanatizmas" bei agresijos akibrostus, aplamai kad sugebetu savikritiskumo, ir turiu omenyje tikro savikritiskumo o ne apsimestinio, nebijot ispazint savo trukumu, nustot juos maskuot, ispazint zmonems tikraja tiesa apir save ir paskui leist zmogui paciam apsisprest reikalinga jam tai ar nea.
 Siandien dienai to neturim, jei turetume manau zmones atramos ieskotu kazkur kitur, nors nera kur, taip manau gimtu nauja religija ir vel karusele is naujo.

eternal.bliss

Manau Sveiko proto Ir Logikos religija turėtų vis labiau paplisti, jeigu žinoma tobulėjima pasirinksim o ne degradacija su hamburgeriu rankoje. :D

Aukštyn