Keista muzika iš 1930

Pradėjo time, sausio 22, 2016, 02:14:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

time

Muzikologai ar betkurie žmonės suprantantys muzikos stilius norėdami nusikratyti bereikalingo aiškinimosi, paprasčiausiai pavadintu paslaptingu arba keistu muzikos stiliumi. Bet atidžiau paklausius, neįmanoma priskirti nevieno žanro atitinkačio, kaip iš tikro yra jaučiama klausant tokią muziką. Tai gali būti priskirta prie keistų muzikos žanrų kaip ir alternatyvi muzika. Bet tai nepabrėžia kūrinio išskirtinumo, senovės jausmo atitinkamai ir 1930 m. žmonių supratimo apie muziką. Todėl norėčiau pasiginčyti, jog ši daina yra alternatyvaus stiliaus daina. Todėl manau, tai mums dar neatrastas muzikos žanras: senovinis, nepanaudotas laiku, užsilkęs sandelyje, kraupus, grotetiškas, kampuotas, sukeliantis vintage fenomeną. Kalbu apie šią dainą:



Siūlau paklausyti šios dainos ir pamastyti, kodėl ji tokia keista, liguista, ne šių laikų daina, nors savaime aišku kad ši daina kurta šiais laikais...

Man asmeniškai daina apibudinanti 1930 mokslo išradimus, keistą cirką, grotetiškus išradimus, žmogaus grotetišką gyvenimą tarp jam kenksmingų dalykų, žmonių išbandymą ant netobulų išradimų. Primena išties 1930.


(1934)


(1936)


(1930)


(1930)

nuotraukos iš: https://remindmagazine.wordpress.com/2014/05/

Panaši daina sukurta jau labai netaip senai irgi primena šį vintagišką jausmą. Bet tik pačioje pradžioje tik yra jo momentų, kai prasideda dainuoti, nutrūksta jau tas stilius, bet pačiame klipe rodomi tie vaizdai iš "vintage" laikų. Manau, tai kažkoks fenomenas dabar realizuotas, kada negalėjo laiku būti realizuotas, "užsilaikė sandelyje".



Nežinau ar yra daugiau tokių dalykų įrodančių, jog kaikurie žmonės dar mąsto vintagiškai, jaučią mums nesuprantamą grotetišką nostalgija. Nežinau ar teisinga buvo subjektyviai į tai sureguoti, bet galbūt bus panašių nuomonių, jog čia neatrastas muzikos stilius.

Ką manote jūs? Ar žinote daugiau tokių dainų, analogiškų šioms?

time

#1
sausio 24, 2016, 00:14:49 Redagavimas: sausio 24, 2016, 01:47:03 by time
Besidomiantiems tokiais dalykais turiu pasiūlymą, bet tik anglų kalba,

Jeigu kas nors susidomėjo panašiais dalykais, senomis nuotraukomis iš vintage laikų, siūlau apsilankyti: http://www.weirduniverse.net/ Ten galite rasti senų nuotraukų, keistenybių, žurnalų pdf formatu. Nežinau tiksliai ar dar yra tie žurnalai, bet kai pažiūrėjau vintage žurnalus, tai akys ant kaktos išlipo... Kažkokia propoganda, žmonės mulkinami pasitelkiant reklamomis JAV.

Dar galite apsilankyti tumblr tinklalapyje kur kolekcionuojamos vintage stiliaus nuotraukos:
http://weird-vintage.com/

Štai žurnalai pdf formatu: https://books.google.co.uk/books/serial/ISSN:01617370?rview=1&lr=&sa=N&start=540 (Juo senesni žurnalai, juo įdomesni, daugiau propagandos)

Galite rasti panašių į štai pavyzdžių iš realaus gyvenimo mokslo žurnalo propogandos:






keisti dalykai anksčiau vyko...

Aukštyn