Kas yra 666? (straipsnis)

Pradėjo Amigo Fuego, sausio 06, 2016, 22:38:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Amigo Fuego

Dauguma yra girdėję apie šį mistišką skaičių, ir gerai žino, kad jis įkūnija labai blogus, šėtoniškus, pražūtingus dalykus. Tiek tikintieji, tiek ir netikintys dažniausiai yra girdėję, kad skaičius 666 yra paminėtas Biblijoje, Apreiškimo Jonui (Apokalipsės) knygoje. Tai knyga, kurioje kalbama apie laikų pabaigą - kokia bus žmonija ir kokie įvykiai įvyks prieš Paskutinį Teismą. Vien jau šis faktas reiškia, kad šis, kaip Biblijoje sakoma, „žvėries skaičius" yra išskirtinai svarbus pasauliui. Tačiau kokia yra konkreti šio skaičiaus reikšmė ir ką savyje jis slepia?

Straipsnyje bus nemažai remiamasi astrologiniais ir numerologiniais dalykais. Tikėjimas numerologija ar kokiais nors kitokiais „įtakojančiais likimą" dalykais krikčionybėje yra smerkiamas, nes Dievas davė žmonėms žmonėms laisvą pasirinkimą ir tik nuo paties žmogaus priklauso, koks jis bus - doras ar nedoras, kokias įgimtas ar įgytas savybes vystys, o kokias laikys netinkamomis ir stengsis atsikratyti. Bet šiuo atveju mums numerologija aktuali ne kaip koks nors „likimo/ateities spėjimas", o kaip labai senų, ikikrikšioniškų simbolių kalba, bei tai, su kuo tam tikri skaičiai (ar planetos, bet apie tai vėliau) buvo siejami ikikrikščionikuose ir ikimusulmoniškuose ankstyvųjų civilizacijų kultuose.

Kas dėl astrologijos - be abejo, tikėti horoskopais ir lemtimi krikščioniui nedera, bet kad tam tikros planetos, priklausomai nuo jų padėties su žeme ar saule bei traukos, grynai astronomiškai turi tam tikrą poveikį žemei, ir kad tas poveikis buvo dar senovėje pastebėtas (ir, kaip buvo būdinga senovės žmonėms, mistifikuotas) - šio fakto netgi iš mokslinės pusės negalima atmesti. Juk jau vien dėl Mėnulio įtakos Žemėje kyla potvyniai, atoslūgiai, žmonėms būdinga nuotaikų kaita, paūmėja ligos. Tačiau šiuos gamtinius reiškinius mistifikuoti, priskirti jiems lemiamą galią gyvenime, taip atmetant Dievo duotą laisvą valią - kaip minėjau, tai jau nekrikščionika.

Visų pirma, reikia pradėti nuo skaičiaus 6 reikšmės. Numerologijoje jis nuo senų laikų siejamas su Venera. Reikia pastebėti tai, kad Venera satanizme apskritai vaidina labai svarbų vaidmenį: nuo seno su ja buvo siejamas Liuciferis - „šviesos nešėjas", pats gražiausias ir puikiausias iš visų angelų, kuris laikė save lygiu Dievui ir per savo puikybę buvo labai skaudžiai nubaustas. Tai susiję su astronomine Veneros savybe - ji pasirodo anksti ryte, kol saulė dar nėra pakilusi, ir tarsi „atneša šviesą" (iš čia ir Liuciferio vardas). Vienas iš okultinių šėtono vardų yra „Morning Star" ("Ryto Žvaigždė").

Jeigu jau prašnekome apie žvaigždę (Star - Ishtar), reikia nepamiršti dar vieno labai svarbaus šėtoniško simbolio - pentagramos. Daugeliui teko matyti apverstą žvaigždę skritulyje, nupieštą ant marškinėlių, mokinių ar studentų kuprinių ar CD viršelių - kaip labai didelio kietumo ar superinio madingumo simbolį. Kad šis simbolis satanistinis, daugeliui yra gerai žinoma. Dažnai šalia jo galima pamatyti prierašą „Satan" arba tuos pačius tris šešetus. Kuo aiškinama šio simbolio reikšmė? Vena iš prasmių - stilizuotas šėtono galvos atvaizdas: du viršutiniai žvaigždės spygliai - ragai, šoniniai - ožiškos ausys, o apatinis - smakras.

Tačiau simbolika nebūtų simbolika, jeigu ji būtų vienareikšmiška. Dauguma stiprių ir senų simbolių turi ne vieną, o kelias persipynusias reikšmes. Be jau minėtos šėtono galvos, pentagrama taip pat panaši į apverstą žmogaus figūrą (galva apačioje - žemieji pilvo poreikiai aukščiau už galvą, protą, sąžinę, o juk būtent šie dalykai ir daro žmones panašius į Dievą, ir skiria mus nuo gyvūnų). Ir dar viena prasmė, nusipelnanti ne ką mažesnio dėmesio - vėl gi, susijusi su ta pačia Venera. Yra astronominis faktas (kuris, be abejo, buvo žinomas jau senovės kultūroms), kad Venera judėdama dangumi žemės atžvilgiu brėžia tobulą pentagramą. Keistas sutapimas? O gal ir ne visai. Turbūt senoviniai piktų jėgų garbintojai žinojo, ką daro.

Dar reikia nepamiršti ir Ištarės, nuo kurios vardo kilo pats žvaigždės pavadinimas daugybe Europos kalbų (star, stern, estrela, stella ir t. t.). Ištarė senovės Babilone atitiko vėlesnių laikų romėnišką Venerą. Ši persona Biblijoje siejama ne su pačiais geriausiais dalykais. Ištarės atitikmuo, semitiškoji pagoniškų - ikimusulmoniškų laikų Astartė, mitologijoje buvo laikoma Baalo žmona, o semitų Baalas Senojo Testamento laikais buvo tapatinamas su velniu. Senajame Testamente ne vienoje vietoje aprašoma, kaip senovės žydai kovojo su savo tautoje, bei kitose semitų gentyse paplitusiu Baalo ir Astartės kultu, ir siekė, kad žmonės garbintų pasaulio Kūrėją. Daug ką sako vien tai, kad nuo Baalo vardo yra kilęs dabartinis Belzebubo pavadinimas (su kuo jis siejamas šiais laikais, turbūt nereikia aiškinti, dauguma ir taip žino).

Keista ar ne, bet tarp satanistinių idėjų ir Veneros egzistuoja kažkoks ryšys. Koks? Norint tai suprasti, reikia isiaiškinti, kokia yra Veneros bei skaičiaus 6 simbolinė reikšmė astrologijoje ir numerologijoje. Venera nuo seno yra siejama su grožiu, meile, turtais ir patogiu, aprūpintu gyvenimu. Atrodytų, dalykai visai nešėtoniški - kas blogo gali būti grožyje, menuose? Iš tikrųjų nieko. O turtuose, piniguose, aprūpintame gyvenime? Kol neperžengiama tam tikra riba - irgi nieko blogo. Bet apie tą ribą kiek vėliau.

Labai panašiai yra interpretuojamas ir šešetas - tradicinis Veneros skaičius: grožis, komfortas, patogumas, pinigai, turtas, materialumas, aprūpintas gyvenimas, gražūs daiktai, apskritai visi žemiški, kūniški malonumai (nuo pilvo iki kiek žemiau). Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad prieš 2 tūkstančius metų, kai buvo parašyta Biblijos Apokalipsės knyga (kitaip - apreiškimas Jonui), ši visa simbolika buvo jau pakankamai gerai žinoma, nes jos ištakos siekia daug tūkstančių metų - Mesopotamijos ir Egipto civilizacijas. Kaip ir pakartojimas tris kartus - nuo seno pasąmoningai, archetipiškai, nuo magijos ir pasakų iki kasdieninio gyvenimo - tai, kas pasakyta tris kartus,  yra maksimumas, pilnatvė. Kaip vaikystėje daug kam girdėtas pasakymas: „aš tau trečią ir paskutinį kartą sakau... „

Taigi, tris kartus pakartotas šešetas - maksimalus, kraštutinis, galutinis šešeto savybių realizavimas. Toliau jau tiesiog „nėra kur". 666 - tai kraštutinis, perlenktas materializmas, kraštutinis polinkis į turtus, pinigus, komfortą, kraštutinis noras gyventi patogiai ir aprūpintai, kraštutinis noras patirti kuo daugiau malonumų (apsiryti, paleistuvauti, patenkinti egoizmą, godumą, nesveikai puikuotis, jaustis svarbesniu už kitus). Ir visa tai - nesvarbu kokia kaina, pamirštant visus kitus svarbius dalykus gyvenime, pamirštant kitus žmones. Centre esu pasaulio bamba - AŠ (na, geriausiu atveju - gal dar mano šeima ar kokie nors artimesni žmonės, bet ir tai ne visada). Man visko reikia, aš visko noriu, ir nesvarbu kokiomis priemonėmis. Kad man būtų patogu, nusispjausiu į kitų poreikius. Kad mano vaikai galėtų atostogauti Bahamuose, atimsiu kąsnį iš kito. Nes jo didenybė AŠ esu svarbiausias, lygus Dievui (Liuciferis taip ir pasakė).

Ar blogai yra kažką turėti, kažko norėti, kažką užsidirbti, nusipirkti, apsirūpinti? Ne, nieko blogo tame nėra. Tol, kol nepasiekiama tam tikra labai plona ir slidi riba, apie kurią užsiminiau anksčiau - tol, kol tas noras turėti, gauti, pasiekti ir gerai gyventi netampa goduliu, nepradeda kenkti kitiems, griauti kitų žmonių gyvenimų. O tai ir yra ta riba, kur žmogus tampa bjauresniu padaru už gyvulį. 666 Biblijoje vadinamas žvėries skaičiumi, o šėtoną įkūnija du, atrodytų, visai nepanašūs padarai - gražuolis auksaplaukis šviesos nešjas Liuciferis (labai „veneriškas", ar ne?), ir bjaurus uodeguotas velnias su ragais. Atrodytų, kas tarp jų bendro? O bendro daugiau, nei gali pasirodyti. Ar niekada nesutikote  žmonių, kurie išoriškai palieka puikų, gal netgi blizgantį įspūdį, o pabendrauji ar susipažįsti artimiau... Ir lieka pojūtis, kad turėjai reikalą su išskirtinai šlykščiu, raguotu padaru, kuris padarys viską, parduos tėvą ir motiną vardan jo didenybės SAVĘS?

Biblinis Liuciferis (musulmoniškas atitikmuo - Iblis) buvo puikiausias, talentingiausias ir sėkmingiausias iš visų angelų. Tol, kol nepradėjo labai mylėti save, garbinti save, viską daryti sau, laikyti save lygiu Dievui. Už tai jis buvo nutrenktas į pragarą, ir tapo bjauriu raguotu velniu. Gal netikintys į visa tai pažiūrėtų skeptiškai, bet kažin ar kas paneigtų, kad šioje istorijoje yra labai gili prasmė - juk tas pats labai dažnai atsikartoja kasdieniniame gyvenime. Toks savimyla, egoistas ir per svetimus lavonus einantis niekšas netampa pabaisa išoriškai, bet viduje - jis tikras pabaisa, tikras velnias. Koks sėkmingas ir „idealus" bebūtų.

Ir būtent todėl šios kraštutinio materializmo, besaikio malonumų vaikymosi, egoizmo, bet kokio dvasingumo paniekinimo savybės yra Biblijoje užkoduotos skaičiumi 666 - vadinamuoju „žvėries skaičiumi", ir todėl jis yra toks svarbus. Iš esmės, tai ir yra viso pasaulyje vykstančio blogio esminė priežastis. Daug kas pasakytų - būna ir blogiau, juk žmonės žudo, sukelia karus, apgaudinėja ištisas tautas, vagia... Bet palaukite! Visi šie dalykai - tai jau pasekmė, o jų pradžia beveik visada veda į tą patį perlenktą norą mėgautis gyvenimu, visko kuo daugiau turėti ir nusilenkti ant pjedestalo iškeltam SAU.

O jau toliau viskas priklauso tik nuo galimybių ir pasirinktų priemonių: godulio apakintas eilinis darbininkas vogs lentas iš darbo, pateisindamas save „ai, vis tiek jų niekam nereikia, o man sode reikia gražios apdailos, kad būtų kur pasikviesti kaimynus". Godus firmos savininkas visais įmanomais būdais apgaudinės ir taip skurdžius savo darbuotojus, nepamiršdamas padejuoti, koks jis vargšas ir neturi už ką įsigyti penktos jachtos. Nesąžiningi valstybių vadovai vardan savo egoistinių interesų, galios, išteklių ir pinigų sukels karus, per kuriuos žus daugybė nekaltų žmonių, pasiųs savo pačių piliečius žudyti į save panašius ir mirti.

Kiekvieną dieną daugybėje šlykščių, kenkėjiškų, bjaurių situacijų mums apie save primena šėtoniškieji šešetai. Tai žvėris, kuris tūno kiekvieno iš mūsų viduje, ir tik nuo mūsų pačių pasirinkimo priklauso, duosime jam valią ar ne. Išlaisvintas žvėris sunaikina viską, kas žmoguje yra žmogiška ir daro jį „sukurtu pagal Dievo paveikslą". Nedoras žmogus tampa tik dar vienu gyvūnu - gal kiek intelektualesniu, bet vis dėlto, tik žvėrimi, priklausomu nuo žemųjų poreikių. Būti žmogumi ar ne - šis pasirinkimas yra kiekvieno iš mūsų rankose.

Iš čia.

Benamis

Pliusas uz pastangas ir nora rasyti!

Vendigo

Citata iš: Amigo Fuego  sausio 06, 2016, 22:38:53Kiekvieną dieną daugybėje šlykščių, kenkėjiškų, bjaurių situacijų mums apie save primena šėtoniškieji šešetai.
Tik reikia atminti, kad tau šlykštu, nebutinai bus man šlykštu :)

.L.U.T.H.O.R.

Labai jau daug visko primalta į vieną :)

paragraf 78

Sorry, bet nesusilaikiau neparašęs šiek tiek pastabų :)

Citata iš: Amigo Fuego  sausio 06, 2016, 22:38:53Tai knyga, kurioje kalbama apie laikų pabaigą - kokia bus žmonija ir kokie įvykiai įvyks prieš Paskutinį Teismą.
Tai populiariausias vertinimas, tačiau Biblijos tyrimai rodo, kad Jonas (iš tiesų ne Jonas, nes autorius nežinomas) kalbėjo apie savo meto pasaulį įvairiais įvaizdžiai perteikdamas kovą prieš krikščionybę

CitataStraipsnyje bus nemažai remiamasi astrologiniais ir numerologiniais dalykais.
Čia kaip rašant straipsnį apie ginekologiją remiesi daržininko kalendoriumi? :)

CitataBet šiuo atveju mums numerologija aktuali ne kaip koks nors „likimo/ateities spėjimas", o kaip labai senų, ikikrikšioniškų simbolių kalba, bei tai, su kuo tam tikri skaičiai (ar planetos, bet apie tai vėliau) buvo siejami ikikrikščionikuose ir ikimusulmoniškuose ankstyvųjų civilizacijų kultuose.
Ar tikslinga vertinti vienos grupės simboliką per kitos grupės sampratą? Na panašiai kaip futbolą vertintume pagal beisbolo taisykles.

CitataKas dėl astrologijos - be abejo, tikėti horoskopais ir lemtimi krikščioniui nedera, bet kad tam tikros planetos, priklausomai nuo jų padėties su žeme ar saule bei traukos, grynai astronomiškai turi tam tikrą poveikį žemei, ir kad tas poveikis buvo dar senovėje pastebėtas
Aha, tik bėda ta, kad lubos virš tavęs daro didensį fizinį poveikį nei koks Jupiteris. Astrologija kritikuota kaip nepatikima nuo pat savo atsiradimo.

CitataJuk jau vien dėl Mėnulio įtakos Žemėje kyla potvyniai, atoslūgiai, žmonėms būdinga nuotaikų kaita, paūmėja ligos.
Tai kad žmones veikia mėnulis (kaip suprantu apie pilnatį kalbama), tai tada mes kas naktį turėtume pakvaišti, o ligos paūmėtų, nes mėnulis kas naktį virš mūsų praskenda, o per pilnatį tiesiog labiau apšviestas būna.

CitataVenera satanizme apskritai vaidina labai svarbų vaidmenį
Satanizmas atsirado jau apšvietos laikotarpiu, tai biblinei šešeto sampratai neturėjo jokios įtakos.


Citatanuo seno su ja buvo siejamas Liuciferis - „šviesos nešėjas", pats gražiausias ir puikiausias iš visų angelų, kuris laikė save lygiu Dievui ir per savo puikybę buvo labai skaudžiai nubaustas.
Tai iš esmė irgi pobibinė teologija, kuri bibliniam skaičiui įtakos netuėjo


CitataVienas iš okultinių šėtono vardų yra „Morning Star" ("Ryto Žvaigždė").
Vienas iš krikščioniškų Jėzaus ir Marijos vardų yra Ryto žvaigždė. Ir be to ankstyvesnis už okultinį šėtono pavadinimą.

CitataStar - Ishtar
Na kad su anglišku Star pavadinimu Ištartės vardas panašiai skamba, tai biblinei sampratai irgi jokios įtakos neturėjo. Kada anglų kalba atsirado? Na gal galima kažkaip per dešimtą galą susieti su lotynišku Astra (žvaigždė), bet ir tai abejotina sąsaja būtų

Citatareikia nepamiršti dar vieno labai svarbaus šėtoniško simbolio - pentagramos.
Pentagrama šėtonišku simboliu tapo tik XIX a. Eliphas Levi dėka iki tol buvo gausiai naudojama krikščionybėje, kaip penkių Kristaus žaizdų ir Alfa/Omega simbolis. Europiniame kontekste iki Eliphas Levi apskritai ji buvo pozityvus simbolis.

CitataKad šis simbolis satanistinis, daugeliui yra gerai žinoma.
Satanistiniu jis patapo tik XX a. viduryje, su Anthony La Veijaus satanizmo atsiradimu.

CitataDažnai šalia jo galima pamatyti prierašą „Satan" arba tuos pačius tris šešetus.
Daug ankstyvesnis buvo užrašas Samael ir Lilith, o dar anksstyvesnis Adam ir Eve


CitataVena iš prasmių - stilizuotas šėtono galvos atvaizdas: du viršutiniai žvaigždės spygliai - ragai, šoniniai - ožiškos ausys, o apatinis - smakras.
Ne šėtono o Bafometo
CitataYra astronominis faktas (kuris, be abejo, buvo žinomas jau senovės kultūroms), kad Venera judėdama dangumi žemės atžvilgiu brėžia tobulą pentagramą. Keistas sutapimas? O gal ir ne visai. Turbūt senoviniai piktų jėgų garbintojai žinojo, ką daro.
Norėčiau pamatyti rimtą astronominį šaltinį patvirtinantį šį astronominį faktą

CitataAŠ esu svarbiausias, lygus Dievui (Liuciferis taip ir pasakė).
Gal galima nuorodą kur jis taip pasakė?

Citatagražuolis auksaplaukis šviesos nešjas Liuciferis...ir bjaurus uodeguotas velnias su ragais.
Nuo kada bekūnės dvasinės būtybės turi plaukus ir ragus?

CitataIš esmės, tai ir yra viso pasaulyje vykstančio blogio esminė priežastis.
Biblinėje sampratoje blogio prižastis yra žmogus, o ne kas nors kitas


.L.U.T.H.O.R.

Kas dėl tos Veneros pentagramos žemės atžvilgiu, tai jeigu žemę imsime kaip stacionarų tašką, tai venera per 8 metus lyg tai, arčiausiai prie žemės bus penkis kartus ir tuos penkis taškus suvedžiot galima į pentagramą. Galima padaryt ir A, anarchijos raidę :D

tadasas99

Sveikintinas bruozas ismanyti viena teorija, bet ar tikrai racionalu viena teorija neigti remiantis ta viena tau zinoma teorija? Kaip vienas komentatorius megsta pasisakyti " kuo daugiau mokimuosi tuo labiau suvokiu kiek mazai zinau" bet pripazindamas kiek mazai zino labai jau kategoriskai pasisako ;D
 Reikia gilintis i visas teorijas, vienos laikymas nenugincijama cia kvepia sektizmu, o ieskojimas tiesos, ar bent jau labiausiai tiketinu dalyku yra tai kas mus veda pirmyn, o jei jau teoriju vertinimo aspektas religija tai tuomet esame trumparegiai, nes vertinamo taskas gana jaunas, plius seip pilnati matome tik nakti, bet nereiskia kad poveikio nebuna ir diena, plius kodel manome apie save taip kad neva gerai viska zinome jei zmonija labai mazai zino, netgi priminsiu kad atradinejame tai ka kazkada zinojome. Kad ir pvz amerikos zenynas, atradom pries 500m, bet zinom kad vyko migracija i amerikos zemyna 3500bc, seni zemelapiai is laiku kurios galime nurasyti kaip klaidingus del neismanymo zymi amerikos zenyna, dar senesni zemelapiai zymi zemesni vandens lygi, platesnias zenynu linijas, logiska galvoti apie ledynmeti, bet skamba naiviai, atmetam tokia galimybe, bet ieskodami tame zemelapyje pazymetu miestu vietose kurios siuo metu yra apsemtos, juos randame po vandeniu, (nors skeptikai bando nustumti kaip gamtos isdaigas aukstas sienas laiptus gatves bei baseinus).
 Issipetojau tam kad paaiskinti jog kazko vertinimui religija kaip aspekta naudoti yra naivu, ji palyginus jauna, jos saknys is senesniu religiju kile, tai gal ir ieskokime vertinkime tas saknis kurios istikruju yra pamirstos, tai reiskia kad nezinome nieko, kiekviena teorija gali buti teisinga ar klaidinga, galim jas aptarineti, bandyti pasverti, bet kategoriskai paneigti negalime, nezinome. Keliu tukstantmeciu istorija cia tikrai ne visa istorija, vertinimo aspektu mums truksta.

paragraf 78

@tadasas99 jei vieną teoriją bandai aiškinti kitos teorijos metodais tada praktiškai visada nusišnekėsi. Pabandyk man paaiškinti drugelių dauginimasį remdamasis astrofizikos metodika. Čia kažkas panašaus ir vyko. Savo komentaru negyniau nei vienos teorijos, tiesiog pabandžiau parodyti, kad jei aiškini teoriją, tada reikia ją aiškinti protingai, ne mėtyti argumentų iš bele kur.
Jei aiškini 666 istorinį atsiradimo kontekstą, tai nereikia remtis XX a. prasmėmis, nes jos jokios įtakos įvykiams vykusiems prieš 2000 metų neturi. Juk neaiškinsi kodėl Švedai prie Poltavos gavo į skudurus remdamasis dabartine musulmonų pabėgėlių situaciją (nors atvirškštinis variantas gal ir įmanomas)

Beje, į Amerikos žemyną žmonės persikraustė ne 3500 m. pr. Kr. o daaaug seniau.

tadasas99

#8
sausio 09, 2016, 12:37:52 Redagavimas: sausio 09, 2016, 13:03:23 by tadasas99
As kalbejau ne apie kada zmogus ikele koja i zemyna bet apie masine migracija, (lygtai is azijos) taip tuo metu ten zmones jau gyveno, cia esme kad 3500bc zemyna zinojome, bet 1000m ad jau nebe, ir tuo metu butum bandes irodineti apie  jo egzistavima butum laikomas neteisus, cia tik pavyzdys, kad tuo metu vertinimo kriterijus butu buves to meto geografines zinios kurios butu buve netinkamas argumentas, cia tik pvz kaip tiesa ir klaidinga teorija gali greitai apsiversti del nezinojimo ir kazko suzinojimo, todel ir nesakau kad kazkas teisus kazkas nea, tiesiog naivu kazka vertint kai negali buti garantuotas kad viska zinai.
 O parasiau sitoje temoje todel kad zmonijos istorinoje visada buvo geris ir blogis aukztesneje egzistencijos formoje, dievybes, visai nenustebciau kad kazkoks zimbolizmas parejes ne is 3000m o is 10000m istorijos, istorijos perduotos per kartas persipyne ir kas dabar gali pasakyti is kur ta istorija isaugus, tu zinai kaip 666 vertina krikscionybe, bet is kur to vertinimo saknys, ar vertindami tikrai visus aspektus visa istorija zinote, nepykit as tuo abejoju.
 As manau kad jusu vertinimas remiasi jusu isitikinimais ir issilavinimu, bet ar to tikrai pakanka?
 Kai kalbejau apie kelis aspektus tai ne astromija, bet pvz visos religinos kurios siandien kalba apie ta simboli, visas religijas is kuriu kile siuolaikines, taip seka dasigaunam iki pirmosios religijos is kurios kile visos siuolaikines, arba daugelio istoriju is kuriu buvo sudeliotos religijos, cia reikia zinoti visa istorija nuo laiku kada zmones pradejo komunikuoti, tai neimanoma, o siandien turim kazkoki istorijos taska kuri laikom kad neva pirma karta buvo paminetas simbolis, ir kaip jis rutuliojosi, bet ar tas taskas tikrai pirmas, nezinom, tai reiskia kad rutuliojimosi istorijos tik dali zinom, arba nezinom ar visa istorija zinom.
 Tiesiog kategoriski pasisakymai man naiviai skamba.
 Tiesiog isivaizduok filmo scenariju, issiverzia yelowstono ugnikalnis, jo pasekoje seisminis aktyvumas itakoja keliu desimciu mazesniu ugnikalniu issiverzimus, uztersta atmosfera, didele dalis zmoniu posuliacijos zuva, dar dadekime normalu meteorita i europos  ar azijos zemyno dali salia kito supperugnikalnio (turime lygtai 7 ju) kas itakoja antra tokia pacia issiverzimu serija, atmosfera praktiskai visa nuodinga, zeme padengta dideliu sluoksniu vulkaniniu pelenu isgyventi neimanoma, subyra visos mums zinomos sistemos politines ekonomines socialinezs ir pan, branduoline ziema uzsitesia daugiau nei desimtmeti, ledynmetis praskaidrejuz atmosferai saules siluma atspindima, isgyvenus saujele zmoniu tikrai nesiaukos del ziniu issaugojimo, aukosis del islikimo, tarkim po kokiu 15000m zmonija atsistato, archeologai randa putino knyga ir sako kad kazkada sitas zmogus buvo prilyginamas mesijui ;D
 Cia tik pvz kaip zinias gali itakoti ziniu trukumas, ar nepilnos istorijos zinojimas.

paragraf 78

Citata iš: tadasas99  sausio 09, 2016, 12:37:52As manau kad jusu vertinimas remiasi jusu isitikinimais ir issilavinimu, bet ar to tikrai pakanka?
 
Įsitikinimai ar išsilavinimas čia niekuo dėti. Tiesiog sumalant faktus nieko neįrodysi, nebent tam kuris nelabai supranta apie ką kalba eina. Galų gale ir elementari logika rodo, kad toks minčių kratinys nieko neįrodo. Sumetęs 10 tarpusavyje nei istoriškai nei kaip nors kitaip nesusijusių aktų apie kokį nors reiškinį ir sukurdamas neegzistuojančius priežastinius ryšius ką tu pasieksi?
Pabandysiu parodyti kaip tai atrodo:
Va tadas99 iš tiesų numerologiškai yra 3 skaitinė išraiška, 3x10 bus 33. 33x3 bus 99. Numerologiškai 3 reiškia tobulumą, o 9 slaptumą. Vadinasi tadas99 yra superslapta tobulybė. Tai puikiai siejasi su krikščioniška trejybe, bei asmenybės susitrajinimu, nes mediciniškai 3 asmenys yra baisi liga. Tačiau 3 tuo pačiu išreiškia ir nepilną tobulybę, nes pas indėnus tobulumą reiškė 4, t.y. keturios pasaulio šalys, o tai savaime veda į tai kad tadas99 labai mėgsta keliauti. Astonomija jau seniai žino, kad orijono (lietuviškai vadinamo septyniais šienpjoviais) juostoje yra trys žvaigždės. Tad čia gaunsi 3 ir 7 du tobulumo slaičiai, vienas krikščioniškas ir numerologiškas (tai minėjau anksčiau), kitas okultinis (t.y. 7) ir vėl prieiname prie išvados kad tadas99 yra tobulas.
Va taip maždaug skamba tas pirmame poste parašytas tekstukas.
Jokios logikos, tik neegzistuojantys priežastiniai ryšiai.
Gal dabar bus aiškiau apie ką kalbu :)

tadasas99

#10
sausio 09, 2016, 14:21:27 Redagavimas: sausio 09, 2016, 14:33:43 by tadasas99
Kas sake kad tu klysti? ;D juokauju.
 
 Isitikinimai ir issilavinimas labai daug bendro turi, del savo issitikinimu (jei nemelavai) tu esi rakstis minkstoj vietoj savo religinej bendruomeneje, nes issilavinimas yra teorija, ziniu bagazas, o isitikinimai formuoja tavo poziuri i tas zinias.
 Matai geografija ir religija taippat nelb ka bendro turi, bet archeologai remdamiesi religija spejimais bei geografijos ziniomis rado sventrasciose minetu miestu liekanas.
 T.y. savo pasisakyme esi teisus del logikos desniu, bet ar tu gali atmesti galimybe kad butent 666 simbolis gime tavo ismanomoje religijoje, jei taip tai daugiau nelb yra apie ka diskutuoti, bet jei yra galimybe kad jis gime kazkur kitur (pvz sv numerologijoj, ar alchemijoj) ir buvo itrauktas i religinius paaiskinimus tuomet klausimas ar paaiskintas taip kaip jis buvo gimes, ar evoliucijos metu paaiskinimas nepasikeite.
 Noriu pasakyti kad teorija galime aptarineti, bandyti pasverti realumo tikimybe, bet kategoriskai kazka teigti nu neiseina.

paragraf 78

Deja antichristo skaičius gimė jau kirkščioniškoje aplinkoje iš konkrečios biblinės skaičių simbolikos. Jei bandyti atsekti tai logiškiausia būtų nebent per gematriją. Biblinėje simbolikoje 7 reiškė tobulumą, 6 reiškė tokį tobulumą kai kažko iki jo trūksta. 3 išreiškė visumą. taigi 666 reiškia visuminį tobulumą su kažkokiu trūkumu. Pvz. 777 būtų visuminė tobulybė, o 666 su trūkumu. Angelas yra tobuliausias dievo kūrinys, o virtę demonais jie savo tobulumo neprarado, tik atsirado trūkumas.
Čia trumpai esmę perteikiau.
Bandymas susieti su kitokiais dalykais kaip kad straipsnelyje yra iš esmės klaidingas, nes vienos grupės simbolika aiškinama kitos grupės samprata. Tokią pačią klaidą savo laiku buvo padaręs Frazeris aiškindamas religijos fenomeną.

TinSoldier

#12
sausio 09, 2016, 16:02:36 Redagavimas: sausio 09, 2016, 16:05:36 by TinSoldier
Paragraf, o kiek, manai, racijos tame, jog tas antikristo skaičius yra ne 666, o 616? :D


Citata<...>Tačiau 2005 metais šis skaičius sulaukė pataisymo. Istoriniuose senovės Egipto griuvėsiuose, esančiuose netoli Oxyrhynchus miesto, buvo atrasti senoviniai dokumentai ir popieriai. Dauguma jų buvo neįskaitomi, tačiau keletas pasirodė pakankamai gerai išsilaikę. Tarp jų buvo ir 3 amžiaus rankraštis, kurio vieta - Apreiškimo Jonui knygoje. Šiame rankraštyje „žvėries skaičius" nurodomas 616, o ne 666.

Tai nėra tik atsitiktinis skaičius. Pasak Naujojo Testamento žinovo ir paleografijos profesoriaus Davido Parkerio, šie skaičiai buvo naudoti siekiant užkoduoti priešo vardą. Šiuo atveju, skaičius 616, pagal hebrajų ir aramėjų abėcėles, atitinka tuometinio Romos imperatoriaus Gajaus Cezario Kaligulos vardą.

„Tai yra gematrijos [angl. gematria] pavyzdys, kuomet raidės žmonių varduose atitinka skaitines reikšmes. Ankstyvieji krikščionys tai naudodavo, siekdami užkoduoti savo priešų asmenybes." - teigė Davidas Parkeris.<...>

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  sausio 09, 2016, 16:02:36Paragraf, o kiek, manai, racijos tame, jog tas antikristo skaičius yra ne 666, o 616? :D
Taip, kai kuriuose rankraščiuose yra pavartotas skaičius 616 :) Žinai, kai randama 10000 tekstų kopijų iš pirmųjų amžių + dar 5000 vertimų irgi iš to pačio laikmėčio ir tik mažytė jų dalis jų naudoja 616, be to 666 naudoja ir kiti autoriai, kurie kalba ta tema, tad 99,99 proc. tikslumu galima sakyti, kad originaliame tekste vis tik buvo 666, o 616 buvo perrašymo klaida, palietusi kai kuriuos perrašant susijusius rankraščius.
Dėl to ar tas rankraštis seniausias nežinau, žinau tik kad kai kurie iš jų turi kitokį skaičių, tačiau, kad jau nurodytas III a. tai iškart aišku, jog kopija labai vėlyva.
Taip pat nelabai randu minimo specialisto Davido Parkerio, išmeta tik serijinį žudiką, tad būtų įdomu pažiūrėti kiek rimtas tas specialistas ir ar tik nebus jis fake. O ir šaltiniai kuriais remtasi, na didelio pasitikėjimo nekelia. O tu pasitikėtum tokiu straipsneliu jei tau duočiau jo nuorodą? :)

Kas dėl gematrijos, tai pagal ją 666 galima iššifruoti kaip Cezar Neron, kas yra labiau tikėtina, nei Kaliula

TinSoldier

Davidas Parkeris šitas, greičiausiai: http://www.birmingham.ac.uk/staff/profiles/tr/parker-david.aspx

Nesiūlau pasitikėti tuo straipsniu, tik šiaip prisiminiau čia į temą šitą atradimą, pasidarė smalsu :D

Dėkui už atsakymą :) 

Aukštyn