Paryžius. Prasideda...

Pradėjo Steiblys, lapkričio 14, 2015, 00:27:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Steiblys

lapkričio 14, 2015, 00:27:46 Redagavimas: lapkričio 14, 2015, 11:46:50 by Steiblys



Benamis

Baisu. Bet manes tai nestebina. Kai per pabegeliu krize i Europa patenka visi kas tik nori ir turi jegu, tai tokie ivykiai tik pradzia.

Ezekiel

Bus įdomu išgirsti naujas įvykio detales. Užpuolikai minėjo Sirija kas gali būti užuomina paaiškinant žiauraus išpuolio motyvus.

Teroras

Tegul dar placiau atidaro valstybiu sienas Alaho garbintojams, dar daugiau kraujo pamatys. Svarbiausia gi demokratija ir tolerancija. Neduok Dieve koki nors araba izeist ar neileist i sali... Diskriminacija gi...

ISISHIT

Forumo tolerastas TinSoldieris tuoj pareikš, kad nereikia spręsti apie ožkų mylėtojų tautą iš kelių teroristų. Dar pasakys kokie mes netolerantiški ir kaip mes galim nepadėti žmonėms kurių šalyje vyksta karas (o tai, kad iš ten patenka visas brūdas jam nemotais).

Būkit tolerantiški žmonės. Na norėjo keli ožkų mylėtojai taip parodyti savo įsitikinimus, negalim mes jų teisti. O tuo labiau negalim jų žudyti nes tai amoralu. Ar ne taip, forumo pedo-tolerastai? :)

Steiblys

Citata iš: Teroras  lapkričio 14, 2015, 01:27:44Tegul dar placiau atidaro valstybiu sienas Alaho garbintojams, dar daugiau kraujo pamatys. Svarbiausia gi demokratija ir tolerancija. Neduok Dieve koki nors araba izeist ar neileist i sali... Diskriminacija gi...
Viskas čia teisinga. Jei būti nuoširdžiu musulmonu, tai turėčiau vykdyti kas parašyta Korane:
"O jus, kurie įtikėjote! Kas su jumis nutiko? Kai jums šaukia: "Stokite į kovą už Alachą" - jus tai išgirdę priaugate prie žemės. Nejaugi jūs teikiate pirmenybę gyvenimui šiame pasaulyje? Bet šios žemės pasitenkinimai palyginus su ateitim yra niekingi…" Koranas,9-ta sura,38)
"Kovokite negailėdami savęs su tais žmonemis, kurie priklauso Raštui, kurie netiki į Alachą ir Teismo dieną, kas nesilaiko draudimų, kuriuos paskelbė Alachas ir Jo Pranašas, su tais kas nesilaiko teisingosios religijos, kovokite iki tol, kol bus priversti mokėti duoklę" (9,28)

dasdas

Steiblys teisingai,su toke religija nezine iki ko galima prieiti....

Vytautas

Na prancūzai savo laiku labai aktyviai bombardavo t.y. žudė Libijos žmonės ir visi plojo rankomis kaip gerai daro. Na dabar dar remia "nuosaikius" Sirijos žudikus o ne oficialią valdžią. Bet panašu kad galų gale  veikia priežasties pasekmės dėsnis ir už savo padarytus "gerus" darbus reikia atsakyti savų žmonių krauju. O bendrai arabų stilius šiandien tu jam duonos kąsnį rytoj jis tau peilį į nugarą. Tiesiog tokios jų tradicijos. :)

TinSoldier

#8
lapkričio 14, 2015, 10:49:02 Redagavimas: lapkričio 14, 2015, 10:58:03 by TinSoldier
Citata iš: ISISHIT  lapkričio 14, 2015, 01:39:20Forumo tolerastas TinSoldieris tuoj pareikš, kad nereikia spręsti apie ožkų mylėtojų tautą iš kelių teroristų. Dar pasakys kokie mes netolerantiški ir kaip mes galim nepadėti žmonėms kurių šalyje vyksta karas (o tai, kad iš ten patenka visas brūdas jam nemotais).

Būkit tolerantiški žmonės. Na norėjo keli ožkų mylėtojai taip parodyti savo įsitikinimus, negalim mes jų teisti. O tuo labiau negalim jų žudyti nes tai amoralu. Ar ne taip, forumo pedo-tolerastai? :)
Gal nereikia aiškinti, ką aš turėčiau pareikšti :)
Niekada neneigiau, jog musulmoniška visuomenė yra "aukštesnės rizikos", jog jų religingumas yra "aukštesnės rizikos". Nesu koks Benas Affleckas, kuris tik kitus rasizmu ir islamofobija apšauktų, jeigu kas nors nepatogaus apie musulmonus ir islamą pasakoma. Nesu visiškai nusiauraprotėjęs liberalas.

Bet, kadangi nesu nusiauraprotėjęs, supratu ir tai, jog visa situacija yra labai sudėtinga, su daugybe veiksnių ir be jokio paprasto sprendimo. Pabėgeliai nėra per prievartą suvežami iš savo gimtinių į Europos šalis. Jie čia persikelia, dažnai neleistinais būdais, dažnai rizikuodami savo gyvybėmis. Ir jie jau tiesiog yra čia. Tad klausimas ne "ar juos priimti", bet "kaip su jais tvarkytis". Ir taip, manau, kad juos visus per prievartą deportuoti atgal į karo zoną būtų amoralu ir nežmoniška.

Teroristams patekti į Europos šalis niekada nebuvo didelių problemų ir anksčiau, daugybė teroristinių aktų vykdyta ir anksčiau. Už savo gyvybę bėgančių žmonių deportavimas terorizmo nesunaikins. Absoliučiai siauraprotiška visą kaltę sumesti pabėgeliams. Jie ir bėga nuo tokių žmonių, kurie vykdo sprogdinimus.

Taip, siauraprotiška ir teigti, jog daugybės pabėgėlių priėmimas nė kiek nepakelia rizikos. Tačiau, kaip jau minėjau, visa ta situacija yra suknistai sudėtinga ir persipinusi. Ir, jeigu manai, jog tiesiog sienų uždarymas visiems musulmonams yra tinkamas sprendimas, galintis sumažinti įtampą, fundamentalizmą ir sunaikinti terorizmą - tai esi tiesiog kvailys.

Vytautas

Visam šitam jovale sakyčiau geriausiai ir saugiausiai jaučiasi JAV. Jų tai kaip ir neliečia. O chaoso kėlime per visokius "pavasarius" pirmi. Srėbti visą mėšlą tenka šiame žemyne gyvenantiems.  :)

a.t.sielis

Tiesiog valdžia nesusitvarko. Kariuomenė sėdi kareivinėse. Prancūzai po ankstesnių teroro atakų seniai turėjo būti įvedę nepaprastąją padėtį. Nžn, Europa pasidarė silpna. Politikai nesaugo civilių. Tik apgailestauja, kai nutinka teroro aktai, bet nesugeba jų stabdyti.

exopolitics.lt


PHPSQL


Steiblys

Dažnai šnekama, kai kalba eina apie islamą, kad bet koks radikalizmas yra blogis. Gal ir blogis, bet vat įdomu, ar pvz., kas pastebėjo ar girdėjo apie radikalius krikščionis (kurie nuoširdžiai pasitiki Biblija), kad jie dėtų bombas, susisprogtintų ar šiaip kažką visuomenei kenktų?!  Asmeniškai, negirdėjau...Na o  grįžtant prie islamo, tai iš esmės jis jau yra radikalus, todėl kalbėjimas apie taikų islamą yra televizinis žodžių žaismas skirtas nuraminti mases.



Nekaltinu musulmonų, tiesiog šioje "terorizmo mėsmalėje" peržengtos sienos. Ar reikėjo įvedinėti demokratiją "švelninant" islamą Irake, Afganistane, Libijoje, o dabar Sirijoje? Sienų demokratijai juk nėra, tai ir terorizmui dabar sienų nėra...

a.t.sielis

Terorizmas visų pirma politinis-socialinis reiškinys. Vakarų pasaulyje taip pat būna teroristų (prisiminkim Irish Republican Army), bet kadangi čia visuomenė sekuliaresnė, šis politinis-socialinis reiškinys nėra tiek susijęs su religija. O Artimuosiuose Rytuose visuomenės struktūra visų pirma yra grindžiama religija, todėl politiniai-socialiniai reiškiniai taip pat grindžiami religija.

Viduramžių Europoje kai kurie karai buvo grindžiami religijos pagrindu, nes tuo metu politinė struktūra buvo pagrįsta religija - Bažnyčia, dvasininkai buvo turtinga ir įtakinga visuomenės dalis, ir Europą vienijantis faktorius. Pvz. kryžiuočių karas su lietuviais buvo grindžiamas "žygio prieš pagonis" motyvais. Tais laikais be abejo, kad dažnai buvo žudomi civiliai, taigi, tai buvo tų laikų "terorizmas".

Terorizmas (atakos prieš civilius, siekiant demoralizuoti visuomenę) iš tikro paplitęs daug plačiau, negu mums norėtųsi. Pvz. II p.k. pasižymėjo masinėmis civilių žūtimis dėl bombardavimų.

Taigi, pasaulis vis dar nepriėjo civilizuotos būsenos, kai laikomasi etinių kodeksų, visos šalys daugiau ar mažiau atakuoja civilius, susidarius atitinkamoms sąlygoms.

Savižudybės, kaip politiniai aktai, nėra svetimos Vakarų kultūrai. Pvz. Lietuvoje politiniais motyvais susidegino R. Kalanta.

Krikščionybė ta prasme palankesnė negu islamas, nes Kristus davė neprievartos pavyzdį, o Mahometas - kariavimo pavyzdį. Todėl nėra tiek galimybės pagrįsti agresiją krikščionių raštais, nes juose pavyzdys visai priešingas.

Aukštyn