Mokslininkus nustebino tai, ką užfiksavo Cheopso piramidėje

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 12, 2015, 19:12:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78


Mokslininkus nustebino tai, ką užfiksavo Cheopso piramidėje

Tarptautinė architektų ir mokslininkų komanda aptiko šilumines anomalijas Cheopso piramidėje (dar vadinamoje Didžiąja Gizos piramide) Egipte.

Temperatūrą fiksuojančios kameros trijuose gretutiniuose akmenyse, esančiuose piramidėsapačioje, užfiksavo padidėjusią temperatūrą.

Tyrėjai pateikė kelias versijas, kodėl taip galėjo nutikti. Pavyzdžiui, piramidėje gali būti tuščių tarpų; temperatūra galėjo pakilti dėl vidinių vėjo srovių; arba dėl naudotų skirtingų statybinių medžiagų.

Tris didžiausias Gizos piramides pastatė ketvirtosios dinastijos faraonai Kufu (Cheopso), Kafrė (Chefreno) ir Menkaurė (Mikerino), apie 2613-2494 m. prieš mūsų erą. Šias piramides tyrinėjantys ekspertai tikisi aptikti slaptų kambarių.

Įspūdinga anomalija

Egipto, Prancūzijos, Kanados ir Japonijos architektų bei mokslininkų komanda piramidžių termografines nuotraukas fiksavo tekant saulei, kuomet statiniai šyla iš išorės, ir vakarais, kuomet jie vėsta.

Anomalijų užfiksuota visose piramidėse, tačiau didžiausią nuostabą sukėlė trys šiltesni akmenys Cheopso piramidės dugne.

„Pirmoji piramidės akmenų eilė vienoda, tuomet pažiūrime čia ir matome, kad sandara pasikeičia", - rodydamas tris keistuosius akmenis žurnalistams sakė Egipto senojo paveldo ministras Mamdouhas al-Damatis.

Šiluminių keistenybių užfiksuota ir viršutinėje šios piramidės dalyje.

Į neįprastus dalykus piramidėse bus atkreiptas didesnis dėmesys tęsiant projektą, kuris bus vykdomas iki 2016 metų pabaigos.

Paimta iš: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/istorija_ir_archeologija/S-51232/straipsnis/Mokslininkus-nustebino-tai-ka-uzfiksavo-Cheopso-piramideje

Kokie jūsų pamąstymai šiuo klausimu?

.L.U.T.H.O.R.

Žmonės šneka, kad piramidės buvo statytos kaip kosminės energijos kondensatoriai, tik dabar jau aišku susidėvėję ir nuniokotos, galima sakyti liekanos to kas buvo prieš 4000metų. :D

Šaulys

Gali buti, kad vidiniais piramides kanalais siluma galejo patekti I viena ar kita vieta. Toje vietoje galejo susilti oras. Taciau kaip galetu susilti 2.5 - 3 tonu akmuo?
Idomus atradimai kaip buvimas vandens baseino po piramide ir slaptos angos - nedidelio diametro tuneliai kurie preciziskai iskirsti akmenyje neaiskiu budu...
Radau be galo idomia Eriko Van Donekeno paskaita ta tema:
https://www.youtube.com/watch?v=1WQZfquLNhQ

Neseniai ziurejau Netflikse Piramides paslaptys (Pavadinimas netikslus) dokumentini filma. Jame daromas akcentas i Cheopso piramide kaip i energijos jegaine remiantis lei liniju teorija.
Stipri tema.
PS atsiprasau uz "svepluma". darbe neturiu lietuvisku raidziu.

Linas Esu

Mokslininkai paskelbė atradę keleivinio lėktuvo dydžio ertmę Egipto Didžiosios piramidės centre, kur ji niekam nežinoma ir nepaliesta išbuvo 4 500 metų.


rtmė dar neištyrinėta. Tai viena iš keturių dabar žinomų piramidės ertmių, tarp kurių yra Karaliaus ir Karalienės kambariai ir Didžioji galerija.

Piramidė buvo pastatyta viešpataujant senovės Egipto 4-osios dinastijos faraonui Cheopsui (Chufu). Jis valdė 2589-2566 metais prieš mūsų erą.

Žurnale „Nature" paskelbtame straipsnyje tarptautinė mokslininkų komanda rašo, kad 30 m ilgio ertmė yra giliai piramidėje virš didžiosios galerijos ir kad jos skerspjūvis yra panašus į šio tunelio. Patalpos paskirtis neaiški.

Atradimas buvo padarytas naudojant kosminių spindulių miuonų, kurie prasiskverbia į akmenį panašiai kaip rentgeno spinduliai, tik dar giliau, tomografiją.

Šalia Kairo esančios piramidės lankytojai gali pasilenkę pereiti ilgą tunelį ir pasiekti Didžiąją galeriją. Naujai atrasta ertmė, regis, nėra sujungta su jokiu žinomu vidiniu koridoriumi.

Skenavime dalyvavę mokslininkai atradimą vadina „proveržiu", akcentuojančiu šiuolaikinės dalelių fizikos naudą archeologijai.

„Ji gali būti sudaryta iš vienos ar kelių struktūrų ... Galbūt tai gali būti dar viena didžioji galerija. Tai gali būti kripta, tai galėtų būti daugybė dalykų", - sakė vienas projekto „ScanPyramids" sumanytojų, ne pelno organizacijos „Heritage Innovation Preservation Institute" vadovas Mehdi Tayoubi (Mehdis Tajubis).

„Ji buvo paslėpta, galvoju, nuo pat piramidės pastatymo", - pridūrė jis.

Gizos piramidės - paskutiniai iš klasikinių senovės pasaulio stebuklų septyneto - lankytojus žavi nuo pat jų pastatymo prieš 4 500 metų. Ekspertai vis dar nesutaria, kaip jos buvo pastatytos, tad net palyginti nedideli atradimai kelia didžiulį susidomėjimą.

Pavyzdžiui, praėjusių metų pabaigoje per termografinį skenavimą Didžiojoje piramidėje buvo identifikuota didelė anomalija - trijų gretimų akmens blokų prie jos pamato temperatūra buvo aukštesnė nei kitų blokų. Tai sujaudino žmonių vaizduotę visame pasaulyje.

Miuonų tomografijai aplink piramidę ir jos viduje buvo išdėliotos specialios plokštelės duomenims apie šias daleles, atlekiančias iš Žemės atmosferos, rinkti. Miuonai perskrodžia tuščias erdves, bet juos gali absorbuoti ar nukreipti kietesni paviršiai, tad mokslininkai studijuoja jų trajektorijas ir atskiria, kur yra akmuo, o kur - ne. Kelios plokštelės buvo panaudotos atrastos ertmės trianguliacijai atlikti.

Pasak M. Tayoubi, komanda planuoja dirbti su kitais mokslininkais ir pateikti hipotezių šiuo klausimu.

„Gerai naujiena ta, kad ertmė ten yra ir kad ji labai didelė", - sakė jis.

elteide

nieko sau skanavimas iš kosmoso , kokios technologijos , o kai žmogų nuskanuot medicinoj , tai nėr normaliai kuo..

vytra

Citata iš: elteide  lapkričio 10, 2017, 22:22:18kai žmogų nuskanuot medicinoj, tai nėr normaliai kuo..
- Ultragarsinius scanerius turi ne tik stambios gydymo įstaigos, bet netgi pavieniai gydytojai. Problemos nėra surasti tuščią "skylę" smegenyse, problema yra kaip išpjauti "skylę"?

:(

elteide

Citata iš: vytra  lapkričio 11, 2017, 11:17:49- Ultragarsinius scanerius turi ne tik stambios gydymo įstaigos, bet netgi pavieniai gydytojai. Problemos nėra surasti tuščią "skylę" smegenyse, problema yra kaip išpjauti "skylę"?

:(

yra tokie ir MRT yra, bet tai jie riboto panaudojimo..negalima į juos su skabėm, varžtais, implantais , po tam ikrų operacijų ir pan.

Linas Esu

Įtakingas Egipto archeologas Sahi Hawass sukritikavo paskelbtą studiją apie Cheopso piramidėje aptiktą didžiulę ertmę. Piramidė yra „pilna ertmių", ir tai nereiškia, „kad yra kažkokia slapta patalpa ar kad tai naujas atradimas", - agentūrai AFP sakė buvęs vyriausiasis šalies egiptologas.

Tyrimas pristatytas specializuotame žurnale „Nature". Nuo 2015 metų Egipto, Japonijos, Kanados ir Prancūzijos tyrėjai milžiniškoje Cheopso piramidėje drauge ieškojo slaptų erdvių.

S. Hawass vadovauja mokslo komitetui „ScanPyramids", kuris prižiūri slaptų patalpų paieškos projektą. Kai projekte dalyvavę mokslininkai pristatė savo išvadas, jie esą buvo informuoti, kad tai nėra „atradimas", - teigė S. Hawass.

Paskelbtus tyrimo rezultatus sukritikavo ir naujasis vyriausiasis egiptologas Mustafa Wasiri. Projektas, anot jo, prieš publikuojant rezultatus, turi praeiti visus numatytus mokslinio tyrimo žingsnius.

Remiantis studija, rasta ertmė 4 500 metų buvo visiškai nepaliesta. Ji yra tokio dydžio, kaip 200 vietų keleivinis lėktuvas ir visiškai uždara.

Vienas tyrėjų pareiškė, kad jokioje teorijoje apie slaptus kambarius nebuvo minima tokia didžiulė ertmė. Viskas, kad yra jos viduje, esą nebuvo paliesta nuo didžiulės kapavietės statybos laikų. Taip pat kol kas neaišku, kam ši erdvė buvo numatyta. Iki šiol buvo žinoma tik apie tris ertmes - karalienės kambarį, karaliaus kambarį ir Didžiąją galeriją.

139 metrų aukščio Cheopso piramidė yra didžiausia iš Gizos piramidžių. 230 metrų pločio kapavietė buvo pastatyta faraonui Cheopsui, valdžiusiam XXVII-XXVI amžių sandūroje prieš mūsų erą. Šį piramidė laikoma vienu iš septynių pasaulio stebuklų. Kaip tiksliai monumentas buvo statomas, iki šiol nežinoma.

vytra

Citata iš: elteide  lapkričio 11, 2017, 11:45:17.. yra tokie ir MRT yra, bet tai jie riboto panaudojimo..negalima į juos su skabėm, varžtais, implantais.
- Taip. MTR yra Magnetinio Rezonanso Tomografas, vaizdas išgaunamas kūno medžiagos branduolius įvedant į rezonansą. Vaizdas išgaunamas geresnis nei Ultragarsiniu Tomografu.

p.s.
.. tačiau MTR yra kenksmingas, tyrimo metu kūno vanduo lastelėse skyla į Deguonį ir Vandenilį, stipriai apnuodija organizmą. Dėl šios priežasties šie tyrimai neskiriami be reikalo, o ne dėl purvąsklaidos platinamos "korupcijos".


:(


TinSoldier

Citata iš: vytra  lapkričio 11, 2017, 16:41:41p.s.
.. tačiau MTR yra kenksmingas, tyrimo metu kūno vanduo lastelėse skyla į Deguonį ir Vandenilį, stipriai apnuodija organizmą. Dėl šios priežasties šie tyrimai neskiriami be reikalo, o ne dėl purvąsklaidos platinamos "korupcijos".

Galiu suprasti, kad tu čia vis ieškai kažkokių konspiracijų ar pan., kad į forumo temą būtų.

Bet aš tik pažymėsiu tiems žmonėms, kuriems kils mintis "o, blem, rimtai čia taip pavojinga?": Tai ne. MRT nenuodija organizmo ir daugakartiniai skenavimai su juo yra daug mažiau pavojingi už, pvz, rentgeną ar KT.

MRT yra pavojingas tik žmonėms, kaip elteide minėjo, su tam tikrais dalykais kūne, tokiais kaip širdies stimuliatoriai, metaliniai implantai ir pan.

vytra

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 11, 2017, 21:18:04MRT yra pavojingas žmonėms su  širdies stimuliatoriais, metaliniai implantais ir pan.
- Lietuvių kalboje yra skirtinga prasmė tarp "pavojingas" ir "kenksmingas".

a) implantų pavojingumas tame, kad jie gali netgi nužudyti pacientą, jei implantas širdyje ar smegenyse.

b) proceso kenksmingumas yra tame, kad skanuojant vandenilio atomų rezonansu, jie yra išlaisvinami ir gaunamas  parazitinis vandenilio dujų formavimąsis lastelėse. Šis efektas nėra pavojingas, bet yra kenksmingas, bloginantis paciento savijautą net keletai parų.


Išvada: slėpti informaciją su tikslu gauti didesnį pelną iš brangaus aparato yra žema.

:(

San IL

#11
lapkričio 18, 2017, 22:26:39 Redagavimas: lapkričio 18, 2017, 22:29:18 by San IL
Neklaidinkite žmonių.

 MRT yra labai saugus radiologinis tyrimas, kadangi jo metu nėra skleidžiama JOKIA jonizuojanti spinduliuotė (rentgenas, tomografas ją skleidžia). O apskritai tai pats tyrimas parenkamas pagal ligos pobūdi, nes šie skirtingi aparatai rodo skirtingus dalykus ir nėra "vienas geresnis už kitą". MRT irgi ne viską parodo. Tačiau netgi kitų tyrimų keliama rizika visada atsveria diagnostinę tyrimo vertę, kada teisingai ir iaiku diagnozuota liga gali būti sėkmingai gydoma. Niekas tų tyrimų į kairę į dešinę veltui nepaskyrinėja, puikiai žino jų rizikas, todėl jeigu jau gavote siuntimą - važiuokite ir tirkitės.
 Dantų ir dauguma kitų medicininių implantų pas mus yra daromi iš chirurginio titano, o jis magnetui nejautrus. Todėl jeigu implantas ne sovietų laikų - jis greičiausiai yra saugus. Pasitarkite su gydytoju, o bijoti nėra ko.

 Pateikiu aprašymą dėl metalinių implantų:

CitataDaugeliu atvejų, MRT egzaminas yra saugus pacientams su metaliniais implantais, išskyrus keletą tipų. Žmonės su šių implantų negali būti nuskaitomi ir neturėtų patekti į MRT skenavimo plotas:

    vidinės ausies (ausų) implantas
    Klipai naudojami smegenų aneurizmos
    Kraujagyslių šuntavime
    beveik visi širdies defibriliatoriai ir širdies stimuliatoriai


Magnetinio rezonaso tyrimo metu naudojamas labai stipruis magnetinis laukas todėl
Privalote pasakyti technologėms, jei turite medicinos arba elektroninius prietaisus savo kūne. Šie objektai gali trukdyti magnetinio rezonanso tyrimui ar potencialiai kelia pavojų Jūsų gyvybei.

Tačiau metaliniai daiktai, naudojami ortopedų nesukelia jokios rizikos. Pavyzdžiai apima, bet neapsiriboja:

    dirbtiniai širdies vožtuvai
    implantuojami vaistų kateteriai
    dirbtinės galūnės ar metalo sąnarių protezų
    implantuojami nervų stimuliatoriai
    metaliniai kaiščiai, sraigtai, lėkštės, stentai arba chirurgijos kabės.


Tačiau neseniai pradėtas dėti dirbtinis sąnarys gali reikalauti vaizdavimo procedūros taikymo.

Visais atvejais prašome pranešti gydančiam gydytojui ir technologėms apie galimus metalinius daiktus savo kūne.
Nukopijuota iš http://www.magnetinisrezonansas.lt/Magnetinis-Rezonansas/Kaip-pasiruo-ti-tyrimui/

vytra

#12
lapkričio 19, 2017, 17:26:45 Redagavimas: lapkričio 19, 2017, 17:28:32 by vytra
Citata iš: San IL  lapkričio 18, 2017, 22:26:39Neklaidinkite žmonių. MRT yra labai saugus radiologinis tyrimas.
- Visiškai neklaidinu, bet net jūsų pateiktoje nuorodoje rašoma: "Tačiau, nerekomenduojame magnetinio rezonanso tyrimo galimai visą nėštumo laikotarpį, nebent tai būtina".

Paaiškinimas: "stiprus magnetinis laukas" veikia tik implantus, apie ką teisingai rašėte, tačiau MRT nėra vien tik tai. Branduolių rezonansas, kitaip tariant "smarkus svyravimas" sukeliamas aukšto dažnio EM spinduliuote, kuri pati atskirai irgi nėra pavojinga. Kenksmingas poveikis gaunamas, kaip ir rašiau, branduolių išlaisvinimo parazitiniame efekte (atsiranda dujinės medžiagos lastelėse). Manau nereikia bijoti, kad pacientai bijos, jiems būtina pateikti pilną medžiagą.

p.s.
..tuo ir baikim off-topiką.

:(

San IL

Pirmą kart girdžiu tokią nesąmonę...

Aukštyn