Vienas žmogus formuoja planetos nuomonę tam tikrais klausimais?

Pradėjo Teroras, spalio 27, 2015, 14:59:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Pasakodama apie Siriją, VISA Vakarų žiniasklaida kaip šaltinį nurodo vieną žmogų.

Viso labo.

Tačiau apie viską iš eilės.

Štai, tarkime, ką rašo „demokratiška" „Medūza„: https://meduza.io/news/2015/09/30/siriya-rasskazala-o-tselyah-udarov-rossiyskoy-aviatsii?utm_source=email&utm_medium=vecherka&utm_campaign=2015-09-30

„Kaip pasakė agentūrai vienas iš sukilėlių, smūgį patyrė jo stovykla Hamo regione. Per bombardavimą nukentėjo 8 žmonės. Žmogaus teises ginanti organizacija Syrian Observatory for Human Rights pranešė, kad Talbise, ar Rastane ir kituose miestuose žuvo mažiausiai 27 žmonės."

Čia jie apie Rusijos aviacijos smūgius rašo. Atseit, bombarduoja rusai ne Islamo Valstybę, o kažkokią „opoziciją".

Atkreipkime dėmesį į informacijos šaltinį - kažkokią organizaciją Syrian Observatory for Human Rights. Humoras čia slypi tame, kad visose Vakarų žiniasklaidos nuorodose pamatysite TIKTAI ŠIĄ kontorą.

Kodėl? Ogi todėl.

Kad pameluotum, reikia nurodyti šaltinį - būtent toks „laisvos" žiniasklaidos geležinis principas. Kad pranešimais patikėtų, reikia pateikti ją ne kaip savo vaizduotės vaisių, o duoti nuorodą į pašalinį informacijos šaltinį.

Įstaigos Syrian Observatory for Human Rights, į kurią nuorodas deda visa Vakarų žiniasklaida personalas neišpūstas, joje dirba lygiai… vienas žmogus. Tai organizacijos „direktorius", vardu Rami Abdul Rahman. Bent jau jis pats šitaip prisistato.

Ir štai šita solidi organizacija aprūpina „naujienomis" apie Siriją praktiškai monopoliniu režimu visas svarbiausias pasaulio naujienų agentūras.

Štai čia keli organizacijos tinklapiai:

http://www.syriahr.org/

http://www.syriahr.com/

http://www.facebook.com/pages/Syrian-Observatory-for-Human-Rights/121855461256134

Tinklapyje, tarkime skyrelyje „Kontaktai", galima rasti informaciją, kad šios organizacijos naujienas platina agentūros Reuters ir AFP. Kaip ir kitos stambios pasaulio agentūros pastoviai kartoja ir tiražuoja šios organizacijos melagystes.

Be to, remdamiesi šios organizacijos „naujienomis", valstybių vyriausybės daro pareiškimus apie Siriją.

Gaunasi, kad VIENAS DĖDĖ, sėdėdamas Londone, formuoja pasaulio visuomenės nuomonę? Vienas ponas iš Londono praktiškai diktuoja vyriausybėms jų požiūrį į Siriją?

Visiškai ne. Jis paprasčiausiai dirba „vandens nuleidimo bakeliu". Tiekia Vakarams reikalingą informaciją, o visa „nepriklausoma" žiniasklaida apsimeta, kad nežino, jog cituoja VIENĄ žmogų. Kiekvieną dieną ir kiekvieną valandą.

Tai - suokalbis. Būna monopoliniai suokalbiai benzino kainoms. Ir juos baudžia, vadovaudamiesi antimonopoliniais įstatymais. O čia akivaizdi monopolija informacijai ir analogiškas suokalbis. Visi PRIVALO imti informaciją tik IŠ VIENO šaltinio.

Abejojate? Tikite atsitiktinumais? Specialiai jums vienas vokiečių tinklapis http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/eva-herman/syrien-wie-westliche-medien-einen-dritten-weltkrieg-entfachen.html atliko tyrimą ir nustatė, kad į organizaciją Syrian Observatory for Human Rights iš šlovingo Londono miesto nuorodas deda štai šios informacinės agentūros (citata): „CNN, CBS, Associated Press, Reuters, AFP, BBC, Tagesschau, FAZ, Holtzbrinck, Springerpresse, Spiegel, Focus, Al Jazeera, al Arabiya und so weiter und so fort bis hin zu taz, Guardian und RIA Novosti".

Tikiuosi, dabar jau viskas aišku. Ir su „objektyviais duomenimis", ir su „žmogaus teisių gynimo organizacija" Syrian Observatory for Human Rights, ir su „nepriklausoma žiniasklaida".

Dėl to tiesiog pakartosiu klausimus, kuriuos uždaviau dar 2011 metų pabaigoje, straipsnyje „Pasaka apie tai, kaip vienas žmogus apgaudinėja visą pasaulį".

Tai štai - iškyla keletas klausimų.

1. Kodėl praktiškai visos informacijos agentūros ima naujienas apie Siriją iš vienos vietos?

2. Kaip taip gaunasi, kad vienas žmogus formuoja planetos nuomonę tam tikrais klausimais?

3. Kodėl įvairių šalių vyriausybės kaip papūgos kartoja vienas ir tas pačias kvailystes, kurias sugalvojo vienas žmogus?

4. Nejaugi tos vyriausybės neturi žvalgybų, specialiųjų tarnybų, to konkretaus regiono specialistų?

5. Ar gali visa tai būti atsitiktinumu?

O gal būtent britų bei amerikiečių spectarnybos ir organizavo visą šį cirką?

Kad išsprogdintų Artimuosius Rytus ir sukurtų ten Didįjį Islamo Kalifatą. Kaip būsimą priemonę pasauliui pertvarkyti. XX amžiaus pradžioje tokiu įrankiu tapo socialdemokratai ir klasių kova, o amžiaus viduryje - fašizmas ir nacizmas.

Praėjo 4 metai nuo pirmojo straipsnio, o pas Vakarus - tie patys planai, tik dabar jie aiškesni ir akivaizdesni. Tikėsimės, kad Rusija neleis jų įgyvendinti.

http://versijos.lt/is-kur-vakaru-ziniasklaida-ima-naujienas-apie-sirija/

Ir cia is: https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Observatory_for_Human_Rights

CitataIn a December 2011 interview with Reuters,[1] Abdulrahman said the observatory has a network of 200 people and that six of his sources had been killed.
Cia kaip suprantu taip niekas ir nemate tu mistiniu 200 zmoniu, bet turime tiketi Abdulrahman zodziais? :)

http://citationsneeded.com/2014/09/29/reminder-the-syrian-observatory-for-human-rights-is-just-one-guy-in-a-london-apartment/

CitataSince America began its campaign to overthrow Assad/"destroy" ISIS in Syria over a year ago, one human rights group, "The Syrian Observatory for Human Rights", has been cited more frequently than any other. In 2012 and 2013 it served as the backbone of many reports on the human rights abuses of Assad, and in 2014, it has pivoted to do the same in regards to ISIS.
Nori nenori, pradeda viskas nelabai graziai kvepeti... Jau nekalbu, kad mistine "The Syrian Observatory for Human Rights" yra dazniausias saltinis ir musu ziniakslaidai.

TinSoldier

Įdomi informacija, dėkui :)

Tik skaudi man, nes neseniai kaip tik rašiau straipsnį, kuriame rėmiausi Syrian Observatory for Human Rights ataskaita :D (galiu pasiguosti bent tuo, kad ta info sutapo su Human Rights Watch, be to nebuvo visiškai susijusi su dabartinėmis propagandos temomis iš to regiono). Jaučiuosi kiek šūdinai dabar :D

Būtinai reikės plačiau pasidomėt. Na, bet kol kas mintyse bandau save guosti, jog pagrindinė neigiama informacija apie SOHR eina iš Russia Today ir pan. šaltinių, kurie patys nėra tiesos švyturiai.

Be to, nenustebčiau, jeigu tokioje problematiškoje šalyje, kaip Sirija, viešas tokios kontraversiškos ir rėžimą dažnai kritikuojančios organizacijos visų narių skelbimas būtų gana neprotingas žingsnis. Ir viešas gali būti vienas pagrindinis vadovas, esantis saugioje vietoje. Nebūtinai kiti nariai, pavojaus židiniuose galbūt slaptai renkantys informaciją. (Ir visai nekeista, jog Sirijoje nėra daug žmogaus teisių gynimo organizacijų, arba bent šia veikla bandančių užsiimti).

Be to, jau gana seniai (pvz. 2013 m.) visiškai viešai ir atvirai buvo skelbiama, kaip organizuojamas darbas šitoj organizacijoj.

Bet kuriuo atveju, tikrai didelio pasitikėjimo tokia organizacija nekelia. Ir tikrai netinka būti vienu pagrindiniu šaltiniu objektyvioms naujienoms. Ir nors į tokias konspiracines teorijas labai kreivai žiūriu

CitataO gal būtent britų bei amerikiečių spectarnybos ir organizavo visą šį cirką? Kad išsprogdintų Artimuosius Rytus ir sukurtų ten Didįjį Islamo Kalifatą. Kaip būsimą priemonę pasauliui pertvarkyti.
, bet kad milžiniška dalis žiniasklaidos skelbia abejotiną, šališką ir propagandinę informaciją, tai , matyt, mažai abejonių. O net būna, kad ir Russia Today paskelbia tiesą, nepalankią Vakarams. Bet, blem, kaip tą Vakarams nepalankios tiesos grūdą atsirinkti iš visos tos likusios krūvos melo? :D

Benamis

Asmeniskai tai pasidaviau ieskant kazkokio tiesos grudo. Tiek visko primalta is kiekvienos puses, kad smegenys kartais atsisako ieskoti kur tiesa, o kur melas.

Iki siol turiu tokia pozicija:

- Nepalaikau Rusijos sprendimo prijungti Kryma.
- Nepalaikau Rusijos sprendimo remti Ukrainos sukilelius.
- Manau, kad Rusijos remiami separatistai per klaida numuse MH17, tik kiausai per skysti tai pripazinti.
- Palaikau Rusijos sprendima bombarduoti ISIS taikinius, ko JAV su Europa nesugebejo (o gal nenorejo daryti?) jau kelis metus.

Bet, kad informacinis karas vyksta intensyviai abejoju, jog kazkas nemato. Vien tas faktas kaip informacija pranesama apie subombarduotas ligonines Sirijoje. Jeigu per klaida subombarduoja JAV tai LT ziniasklaida isvis neparaso, ar nukisa ten, kur beveik nepastebi. Jeigu Rusija per klaida subombarduoja tai yra pagrindine naujiena absoliuciai visur.

Neramiais ir nemaloniais laikais gyvename ;/

Creative

Kiek skaičiau žiniasklaidą tai kai tik sirijoje neramumai prasidėjo JAV norėjo duoti ten smūgį, tačiau Rusija pasakė kad palikti juos patiems išspręsti,JAV nusprendė nesmūgiuoti, už tai dar Rusija premija vos negavo už taiką. Dabar atvirkščiai Rusija užpuolė ir matom ką matom

Teroras

Citata iš: Creative  spalio 27, 2015, 18:23:27Kiek skaičiau žiniasklaidą tai kai tik sirijoje neramumai prasidėjo JAV norėjo duoti ten smūgį, tačiau Rusija pasakė kad palikti juos patiems išspręsti,JAV nusprendė nesmūgiuoti, už tai dar Rusija premija vos negavo už taiką. Dabar atvirkščiai Rusija užpuolė ir matom ką matom
Gal galima placiau? Kazkaip busiu praziopsojes.

tadasas99

gal tai paranoja bet ziniasklaida seniai nebetikiu, nesigilinant i politika visus galima nupirkti, o kuriu nepavyksta pasalinti, niekas nedirba zmoniu labui, is visko galima gauti naudos, ziniasklaida, piramides, klimatas, nso, visata, istorija cia ne isimtys.
 o tie reti varijantai kuomet isaiskeja tiesa, cia buna interesu nepasidalijimas, ar stipresnes organizacijos interesu laimejimas.

Aukštyn