Rusijos informacinis karas?

Pradėjo a.t.sielis, spalio 16, 2015, 22:20:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

#30
rugsėjo 14, 2016, 11:19:42 Redagavimas: rugsėjo 14, 2016, 11:29:23 by a.t.sielis
Vakarų propaganda ir savęs iškėlimu nereikia tikėti, bet dalykas paprastas: vakarietiškoje erdvėje žmogus turi daugiau teisių ir laisvių, jos mažiau pažeidžiamos, negu Rusijoje.

Abiejose pusėse valdytojų ir įtakingųjų sluoksnis korumpuotas. Bet vakariečių korumpuotumas yra labiau civilizuotas. Jie neleidžia sau tiesiog šaudyti žmonių gatvėje, kas yra dažnas reiškinys Rusijoje.

Pavyzdžiui, yra Indija, ir jos kelias kitoks negu Vakarų, jie turi savo didesnę ir stipresnę kultūrą negu Vakarai ar Rusija, jų kultūros nepaveiksi ir nepakeisi, bet Vakarai neturi su Indija jokių problemų.

Tai rodo, kad priešiškumas tarp Vakarų ir Rusijos nėra vien Vakarų iniciatyva.

Šaknys glūdi istorijoje. Po to, kai bolševikų teroristų šutvė įsigalėjo Rusijoje, Rusijos geopolitinis įsitvirtinimas, taip vadinamas "valstybės interesų gynimas" yra didesnė grėsmė negu kitų valstybių geopolitinis įsitvirtinimas (kaip pvz. Turkijos). Tiek Hitleris, tiek Stalinas norėjo sukonstruoti labai stiprias, neįveikiamas geopolitiškai valstybes. Natūralu, bet kuris valdovas, geras ar blogas, nori konstruoti savo stiprią imperiją. Bet abu jie buvo agresyvūs ir pavojingi demonai, peržengiantys bet kokias ribas, dėl jų grėsė visiška žmonijos destrukcija. Todėl Vakarai ir norėjo, kad šie du galingi demonai susipjudytų tarpusavyje. Tegu blogiai susiduria ir vienas kitą sunaikina, kitaip kiekvieno iš jų piktai jėgai atsvarą sunkiai galima rasti.

Realiai žiūrint, neįvyko tiek denacizacija, tiek desovietizacija. T.y. šių sistemų blogis nebuvo atmestas, atsakomybė nebuvo adekvati, naciai buvo nubausti švelniomis bausmėmis po to išėjo į laisvę, o sovietų budeliai iš viso nebuvo nubausti.

Taip, visur tas pats, amerikonai neprisiėmė jokios atsakomybės už agresiją indėnų atžvilgiu. Ir t.t. ir pan., visame pasaulyje stipresni trempia silpnesnius.

Bet kai agresijos lygis viršija kažkokią kartelę, įvyksta susipriešinimas. Taip ir yra su Rusija. Rusijos problema net ne tai, kad ji nori įsitvirtinti geopolitiškai per agresyvią jėgą, bet tai, kas eina kartu su tuo. Kaip nacių nekentė dėl to, kad jie buvo brutalūs žudikai, panašiai yra ir su Rusijos korumpuotais valdžios sluoksniais.

Pvz. kodėl mes nenorim, kad šalyje būtų Rusijos įtakos? Didelė šalis, čia pat yra, viskas būtų natūralu, jeigu būtų nemaža įtaka. Bet kas nori būti pavaldus brutalių žudikų gaujai? Ir atvirkščiai, kadangi JAV yra kažkiek civilizuotas agresorius, JAV įtaka Lietuvoje yra sveikinama.

Nusileisti tokio laipsnio agresoriui, kaip Rusija, yra pavojingiau, negu prieš jį kovoti. Tą parodė Lietuvos ir kitų mažų valstybių patirtis. Lietuvos politinis elitas 1939 m. nusprendė, kad kovoti prieš Sovietų Sąjungą neapsimoka, taip tik daugiau žmonių žus, šalis bus labiau sugriauta, todėl taikiai priėmė Sovietų Sąjungos ultimatumus. Bet už tą taikų priėmimą buvo atsilyginta viso visuomenės elito išžudymu, jeigu būtų kovoję prieš, tai būtų mažiau jų žuvę, ir be to daug garbingiau būtų žuvę, negu kažkur lageriuose ir Sibiruose nukankinti.

kiskis

#31
rugsėjo 14, 2016, 13:41:23 Redagavimas: rugsėjo 14, 2016, 14:07:27 by kiskis
Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 14, 2016, 11:19:42Tą parodė Lietuvos ir kitų mažų valstybių patirtis. Lietuvos politinis elitas 1939 m. nusprendė, kad kovoti prieš Sovietų Sąjungą neapsimoka, taip tik daugiau žmonių žus, šalis bus labiau sugriauta, todėl taikiai priėmė Sovietų Sąjungos ultimatumus. Bet už tą taikų priėmimą buvo atsilyginta viso visuomenės elito išžudymu, jeigu būtų kovoję prieš, tai būtų mažiau jų žuvę, ir be to daug garbingiau būtų žuvę, negu kažkur lageriuose ir Sibiruose nukankinti.
Labai abejoju, kad maziau butu zuve, nes mes kaip suomiai, neturejom jokios itvirtintos gynybines linijos, ir ilgai nebutume atsilaike. Sovietai zude, pavojingus (ka jie laike) sau zmones, o jei salis priesinasi automatiskai pavojingu padaugeja. Garbingiau - cia sutinku. Bet jiem nieks nebutu sutrukdes siust zmones i Sibira ir po pergales.
Po karo gi buvo pasipriesinimas padaugejo garbingu mirciu, ir zmoniu zuvusiu tremtyje. Cicenai galima sakyt iveike rusus, gauna pinigu is Maskvos ir tvarkosi kaip nori, nos formaliai yra Rusijos sudetyj, bet jie turi  kalnus, yra neformaliai relygingi ir po mirties keliauja i roju, skirtingai nuo lietuviu, kurie po mirties keliauja i kapines. Senais gerais laikais kai lietuviai buvo pagonys (kiek zinau tikejo i pesikunijima) ir mirti taip pat nebijojo, Lietuva buvo tvirtesne.


a.t.sielis

kiski, gal ir taip. Bet cia gerai butu skaiciu analize, pvz. tokia:

Lietuvoje gyventoju 1940 m. buvo tiek ir tiek,

is ju:

- kunigu ir vienuoliu tiek ir tiek
- mokytoju ir universiteto destytoju tiek ir tiek
- politiku tiek ir tiek
- valdininku tiek ir tiek
- kariu tiek ir tiek
- verslininku tiek ir tiek
- ukininku tiek ir tiek
- amatininku tiek ir tiek
- samdomu darbuotoju tiek ir tiek
- namu seimininkiu tiek ir tiek
- vaiku tiek ir tiek
- bedarbiu tiek ir tiek
- likusi dalis

Ir tada ziureti, pagal kiekviena eilute, sovietai nuzude arba istreme ir sunaikino tiek ir tiek.

tada galvoti, karo su Sovietais atveju, kokie galetu buti skaiciai.

Aukštyn