hipnoze

Pradėjo scream, spalio 04, 2015, 18:17:10

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

scream

spalio 04, 2015, 18:17:10 Redagavimas: spalio 04, 2015, 18:24:41 by scream
sveiki, as manau jog mane uzhipnotizavo vieno video pagalba internete. jog esu transo busenoje pastoviai.  pradejau pastebeti dalykus kurie man nepatinka, kazkokius desningumus visur, kita prasme zmoniu zodziuose ir t.t. kuo toliau galvoju apie kazka tuo daugiau "pradedu suprast esme". galbut kas turi informacijos kaip su visu tuo gyvent?

paragraf 78

Tai užhipnotizuoti neįmanoma, nebent užhipnotizavimas būtų įsikalbėtas

.L.U.T.H.O.R.

Koks video?

tadasas99

bet imanoma save isitikinti kad esi uzhipnotizuotas

TinSoldier

Gali būti užtikrintas, jog niekas tavęs neužhipnatizavo. Neegzistuoja toks dalykas, kaip prievartinė hipnozė, tu negali būti transo būsenoje, jeigu to nenori. Niekas hipnozėje tau negali įteigti daryti ar būti tokiu, kokiu nenori. Tuo labiau, per internetą, per video.

Tačiau, jeigu pradėjai suprasti kažką daugiau nei supratai iki tol, jeigu į dalykus pradėjai žvelgti kitu kampu - nieko juk blogo tame :) Gyvenk kaip gyvenai. Mąstymas nėra kažkokia neįveikiama liga, kad reiktų ieškoti "kaip su visu tuo gyventi" :D

Creative

Citata iš: scream  spalio 04, 2015, 18:17:10sveiki, as manau jog mane uzhipnotizavo vieno video pagalba internete. jog esu transo busenoje pastoviai.  pradejau pastebeti dalykus kurie man nepatinka, kazkokius desningumus visur, kita prasme zmoniu zodziuose ir t.t. kuo toliau galvoju apie kazka tuo daugiau "pradedu suprast esme". galbut kas turi informacijos kaip su visu tuo gyvent?
Siulyčiau išmesti šiuos dalykus i šiukšlynę, nes jei nepatinka tai gali virsti į kažką negera.

Arba gali su džiugiu susidomėjimu stebėti kas bus toliau, rasti savo įžvalgas.

Benamis

Citata iš: TinSoldier  spalio 04, 2015, 20:18:55Niekas hipnozėje tau negali įteigti daryti ar būti tokiu, kokiu nenori.
Vat dabar galvoju ar galima si video priskirti prie siu zodziu kaip paneigimo irodyma ar ne. Pats nezinau.



Is vienos puses Howie tikrai nepaduotu niekam rankos, bet is kitos - jam pasake, kad visi devi pirstines, tad smegenys interpretuoja realybe kitaip.

scream

#7
spalio 04, 2015, 21:38:16 Redagavimas: spalio 04, 2015, 21:49:44 by scream
jo, viskas apsiverte aukstyn kojom ir susideliojo i savo vietas.
Citata iš: Creative  spalio 04, 2015, 20:52:01
Citata iš: scream  spalio 04, 2015, 18:17:10sveiki, as manau jog mane uzhipnotizavo vieno video pagalba internete. jog esu transo busenoje pastoviai.  pradejau pastebeti dalykus kurie man nepatinka, kazkokius desningumus visur, kita prasme zmoniu zodziuose ir t.t. kuo toliau galvoju apie kazka tuo daugiau "pradedu suprast esme". galbut kas turi informacijos kaip su visu tuo gyvent?
Siulyčiau išmesti šiuos dalykus i šiukšlynę, nes jei nepatinka tai gali virsti į kažką negera.

Arba gali su džiugiu susidomėjimu stebėti kas bus toliau, rasti savo įžvalgas.
o ka daryti su visa ta informacija, dalintis su kitais ar pasilikt sau? o gal cia tik kazkoks psichinis procesas kuris vyksta 24-25 gyvenimo metais kai pradedi i dalykus ziuret visiskai kitaip, tas vyksta visiem ir hipnoze cia ne prie ko tiesiog buvau nepasiruoses?

Creative

Bandyk rašyti dienorašti. Vėliau galėsi peržvelgti savo įrašus, gal kils mintis pasidalinti su kitais. Dėl hipnozės tai nežinau, kiekvienam savaip būna.

Visažinis

Citata iš: TinSoldier  spalio 04, 2015, 20:18:55Niekas hipnozėje tau negali įteigti daryti ar būti tokiu, kokiu nenori.
Čia iš kur tokia teorinė informacija? Nes praktika (ne mano) rodo ką kitą.

TinSoldier

#10
spalio 21, 2015, 20:14:14 Redagavimas: spalio 21, 2015, 20:16:38 by TinSoldier
Citata iš: Visažinis  spalio 21, 2015, 19:52:11Čia iš kur tokia teorinė informacija? Nes praktika (ne mano) rodo ką kitą.
Ta teorinė informacija yra iš absoliučiai visų psichologinių-mokslinių šaltinių apie hipnozę :)
Taip, ji teorinė (man). Tačiau nesu aptikęs nei vieno tikro (pabrėžiu, tikro, o ne lunatiko-hylerio-šamano-iliuzionisto ir pan) hipnotizuotojo, kuris sakytų, jog su hipnoze galima pavergti kito žmogaus valią.

Jeigu jau šaltinius pateikti, tai kad ir, pvz, Amerikos hipnoterapeutų asociacija:

http://www.aaph.org/hypnosis-FAQ#Control

Atkreipti dėmesį į klausimus:

Will I bark like a dog or cluck like a chicken?
Will I lose control?



Visažinis

Prieš gal 10 metų, VKR prieš spektaklį buvo pasirodymas, kur gana jaunas vaikinas parodė hipnozės galia. Priešais mane sedėjo pusamžė moteris kurią jis išrinko ir pakvietė ant scenos. Hipnozės metu ji tikrai išdarinėjo dalykus, kuriuos aš abejoju, kad darytu įprastai. (Aišku viskas cenzūros riboje). Vėliau kai atsisėdo į savo vietą pats girdėjau jos pokalbį su vyru kuris juokėsi iš jos iki ašarų, o ji negalėjo suprasti kodėl. Noriu paminėti, kad tai buvo tik "apšildantis" publika pasirodymas, t.y. ne pagridninė programa. Todėl abejoju, kad priešais mane sedėjo du aktoriai.

Bet dabar žinosiu, kad tai ką mačiau, tikriausiai galima pavadinti stebuklu, nes pagal teorija - tai neįmanoma :)

TinSoldier

Ne stebuklu - tereikėjo tik paskaityti tą atsakymą į klausimą "Will I bark like a dog or cluck like a chicken?", nuorodoj, kur pateikiau :)

Kaip ten ir rašo: visos hipnozės yra savihipnozės. Esi pakviečiamas į sceną, truputis socialinio spaudimo (tiek daug akių, nukreiptų į tave), truputis noro pasilinksminti, truputis dar kažko, ir kuo noriausiai jau ir klausai, ką tau hipnotizuotojas teigia. Tai yra: neprarandi laisvos valios, tačiau nori daryti tai, ką tau įteigia daryti. Iš tiesų nenorėtum - nedarytum.

Plačiau, kad ir čia: http://www.psychology-solution.com/hypnosis/stage-hypnosis
Arba tiesiog googlinant "stage hypnosis".

Bet, aišku, aš ne ekspertas - tiesiog prieš kurį laiką nemažai hipnozėmis domėjausi dėl įdomumo ir susidariau tokią nuomonę. Bet ir labiau linkęs tikėti esu profesionalių hipnotizuotojų labai vieninga nuomone nei pasakojimais iš cirko ar kitokių šou :)

Visažinis

Matai kaip...

Keista tik, kad prokurorai, kiti valstybės tarnautojai to nežino: http://bangordailynews.com/2012/11/27/news/lewiston-auburn/u-s-supreme-court-declines-to-hear-hypnotists-appeal-in-sex-case/ - o ten dirba žmonės kurie tikrai turi prieiga prie informacijos šaltinių.

Na ir šiaip gaila, kad kiti oficialūs valstybių pareigūnai neatidaro http://www.aaph.org/hypnosis-FAQ#Control nuorodos, tada tokių incidentų net netirtų:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9793823/Hypnotist-filmed-himself-sexually-abused-19-year-old-patient.html (čia irgi matomai buvo spaudimas prieš hipnozės meistrą... Arba šiaip norėjo mergina išpopuliarėti tikrai ne kokiu būdu).

arba čia:

http://www.theguardian.com/uk/2010/dec/06/man-accused-sex-abuse

Aišku reikėtų užmiršti ir Derena Browna https://en.wikipedia.org/wiki/Derren_Brown - kuris seniai įrodė, kad hipnozė labai galingas ir pavojingas "ginklas". Maža to suveikia jis net ir prieš žmogaus valią...

Ups, visai užmiršau. Dereno Browno stebėjimai prieštarauja teorijai, tad jo tikriausiai į "profesionalių hipnotizuotojų" gretas negalime įrašyti :D

TinSoldier

Jeigu pats būtum perskaitęs nuorodas, kurias davei, nebūtum toks kategoriškas :)

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/9793823/Hypnotist-filmed-himself-sexually-abused-19-year-old-patient.html

"Philip Sherwin touched the victim, who he was treating for anxiety, intimately as she lay on the couch in his treatment room whilst he was doing a "Chi massage"

"The victim told police that she had no idea of the abuse or the fact it was being filmed. She said she had felt "completely comfortable" with Sherwin."

"He said that he had warned her that during the session she might feel sexually aroused "but shouldn't worry about it"."

"However, she reported him to the police after he told her to remove her top whilst she was in a half-trance."

Tame ir esmė, kad mergina neįtarė nieko blogo - ją paruošė, apgavo, ja manipuliavo, kad viskas taip turi būti. Kai jai pagaliau dašuto, kad kažkas ne taip, visos hipnozės ir išgaravo. Mergina tiesiog nenutuokė, kad hipnotizuotojas peržengė ribas, kad ją filmavo ir pan. Kai pradėjo tą nutuokti, apie jį pranešė policijai (nėra jokios informacijos, jog nusirengė viršutinę drabužių dalį ar kad jos išnaudojimas tęsėsi toliau). Ką ir sakiau: laisva valia užhipnatizavus niekur nedingsta. Esmė: manipuliavimas, bauginimas ir pan. taktikos, kurios paveikia žmogaus elgesį.


Kiekvieną atvejį tingėsiu atskirai analizuoti :) Jeigu kompromiso nesurandam, tai tiesiog sutinkam nesutikti ir tiek :)

Aukštyn