Trys sąmonės lygiai

Pradėjo Benamis, birželio 30, 2015, 18:01:44

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Išskiriami trys sąmonės lygiai, kurie labai skiriasi vienas nuo kito, ir kiekvienas nustato žmogaus gyvenimo kokybę. Kiekvienas sąmonės lygis turi savo nuostatas, įsitikinimus ir gyvenimo taisykles.

Pirmas sąmonės lygis - AUKA

Gaila, bet žmonių, kurių sąmonės lygis yra " AUKA", labai daug. Žmonės, kurie yra šiame sąmonės lygyje, gyvena išlikimo instinkto pagrindu ir baime dėl savo gyvenimo. Jie amžinai skundžiasi viršininkais, valdžia, aplamai gyvenimu, laikydami save aplinkybių auka.
Jie galvoja, kad mūsų gyvenime viskas iš anksto nulemta ir netiki tuo, kad galima kažką pakeisti. Žmonėms, turintiems aukos sąmonę, labai svarbus komfortas, saugumas ( kad tik nebūtų jokios rizikos), garantijos visur ir visada. Todėl jie, kaip taisyklė, renkasi valstybinį darbą, kad turėtų pastovų uždarbį ir pensiją.

Bet kokios permainos jų gyvenime priimamos kaip pavojus, o ne galimybė pakeisti savo gyvenimą į geresnį. Jų įsitikinimas - už viską gyvenime reikia kovoti. Štai jie ir kovoja, su savimi ir gyvenimu. Visos sferos jų gyvenime - karjera, santykiai, gerovė, sveikata yra ant ribos, juk jie jaučiasi aplinkybių aukomis, o ne savo gyvenimo šeimininkais.

Antrasis sąmonės lygis - ŠEIMININKAS

Žmonėms, kurių sąmonės lygis yra ''ŠEIMININKAS'' nėra nieko neįmanomo, jie tiki savimi ir savo sėkme gyvenime. Jie žino, kad gyvenimas - tai visa jūra galimybių, ir reikia jomis pasinaudoti, kad gautum naudos. Žmonėms su šeimininko sąmone charakteringa priimti sprendimus, veikti ir pasiekti pergalę. Jie laiko save savo gyvenimo šeimininkais, susidūrę su problema, ieško sprendimų, o ne kenčia verkdami '' Kodėl taip atsitiko su manimi?''

Kaip taisyklė, tokie žmonės turi savo įmones arba užsiima individualia veikla, ir žmonės, su aukos sąmone įsitaiso pas juos dirbti. Kad pereitume iš sąmonės lygio ''AUKA'' į sąmonės lygį ''ŠEIMININKAS'' reikia pakeisti mąstymą ir savo gyvenimo nuostatas, tik taip galima pagerinti savo gyvenimo kokybę.

Trečias sąmonės lygis - BURTININKAS

Tai pats aukščiausias sąmonės lygis. Žmonės, kurie pasiekė šį sąmonės lygį yra įsitikinę, kad gyvenime yra viskas, kas būtina. Jų išskirtinis mąstymo bruožas - tai, kad jie neturi abejonių, negatyvių įsitikinimų, o jeigu tai ir atsiranda, jie greitai tokius negatyvus atpažįsta ir pakeičia. Tokio mąstymo rezultatas yra tai, kad jų gyvenimas yra viskuo užpildytas, jie gauna viską, ko jiems reikia taip greitai, kaip greitai suvokia ko jie nori ir kodėl.

Jie supranta, kad jeigu nori kažką pakeisti savo likime, reikia tą ''kažką'' pakeisti savyje, tik taip galima pritraukti tą ar kitą gera į savo gyvenimą. Žmonės su ''burtininko'' sąmone problemas priima kaip galimybę pagerinti save ir savo gyvenimą. Toks mąstymas padeda jiems eiti per gyvenimą, pasiekti viską darbo savo viduje pagalba, o ne išorinių veiksnių ir kovos su realybe. Kaip taisyklė, žmonės su sąmonės lygiu '' BURTININKAS'' turi gero daugiau, negu jiems būtina. Todėl jiems visada yra kuo pasidalinti - ryšiais, pinigais, gerumu ar meile.

Ką daryti?

Išeina, kad kas kaip mąsto, taip ir gyvena. Jeigu jūs norite pakeisti savo gyvenimą, nereikia iškart imtis kokių nors aktyvių veiksmų, kautis už gyvenimą ar atkovoti savo, jo niekas iš jūsų neatims. Įveskite pirma tvarką savo galvoje, savo tikėjimuose, požiūriuose ir nusistatymuose. Peržiūrėkite savo gyvenimą, ką jūs galvojate apie save, žmones, gyvenimą aplamai. Gal jūs pretenduojate į ''šeimininko'' gyvenimo kokybę, o galvojate kaip ''auka''? Apibrėžkite, kokį gyvenimą jūs norite turėti, po to pažiūrėkite kokio sąmonės lygio mąstymą reikia suformuoti ir veikite.

Elena Gičeva

vytra

Citata iš: Benamis  birželio 30, 2015, 18:01:44Išskiriami trys sąmonės lygiai, kurie labai skiriasi vienas nuo kito

Pirmas sąmonės lygis - AUKA

Gaila, bet žmonių, kurių sąmonės lygis yra " AUKA", labai daug. Žmonės, kurie yra šiame sąmonės lygyje, gyvena išlikimo instinkto pagrindu ir baime dėl savo gyvenimo. Jie amžinai skundžiasi viršininkais, valdžia, aplamai gyvenimu, laikydami save aplinkybių auka.
- Lietuvoje po CCCP smurto prasidėjo antras smurtas, o būtent kaltinti nuskriaustuosius. Paprastai tokių tekstų šaltinis yra iš CCCP, matote kaip jums blogai, mes jus gynėme.

p.s.
.. o tu bent supranti, kad "auka" aš esu savo noru, nes tu "auka" būdamas visai numirtum?

:(

Aukštyn