Richardas Dawkinsas: nemoralu gimdyti vaiką su Dauno sindromu

Pradėjo TinSoldier, rugpjūčio 24, 2014, 17:00:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

crystal

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 26, 2014, 22:13:34
O ne geriau pagimdyti vaika ir tiesiog ji atiduoti i vaiku namus? Maza to, daznai buna taip, kad motinos kuriuos ruosesi atiduoti vaika kitiems, pajutusios ka tik gimusios gyvybes kvepavima, verkima, pacios apsisprendzia vaika isugdyti ir niekam jo neatiduoda - taip pasireiskia motinos meile.


Lyg išnešiojimas ir gimdymas yra tarsi spragtelėjimas pirštais...Šiaip čia neina kalba apie tai kas geriau/blogiau. Kalba daugiau eina, kad kiekviena moteris turi turėti laisvą pasirinkimą, kad niekas negali jos versti gimdyti jei ji šito visiškai nenori ir kad ji turi teisę planuoti savo tolimą/artimą ateitį ir gyvenimą kaip pati nori.

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 26, 2014, 22:13:34
Patiko vienas Youtube nario komentaras:
Citata
I'm 100% pro choice. I thought this video was bullshit and so are these damn comments. Let me start by saying that I'm adopted. I'm very grateful I was given the chance to live.


Šiaip jau ne iki galo jį pacitavai..:
CitataI'm 100% pro choice. I thought this video was bullshit and so are these damn comments. Let me start by saying that I'm adopted. I'm very grateful I was given the chance to live. However, I still believe that abortion (when done before the cells and tissue have become a fetus) No. I do not believe in murdering humans/babies. Yes you could say I believe in murdering tissue?? LOL! I seriously can't even believe this video attempts to tell us that fetuses are part of our community?!? WTF??? Also, if abortion is so disgusting, please explain why your "God" kills millions of babies a year?? REAL HUMAN BABIES? smh.. Lastly I just want to ask all the ladies out there, HOW DO YOU SUPPORT TAKING AWAY RIGHTS TO DO WHAT WE WANT WITH OUR BODY?? seriously pathetic


Šis komentaras yra pats pirmas po video.

Teroras

Tiesa, komentara ne iki galo pacitavau, nes galvoje turejau, kad pasaulyje yra ne vienas zmogus kuris panasiai galvoja. Tiesiog jo pirmi zodziai geriau skambejo.

O sia tema ka norejau ta pasakiau. Veidmaniai tegul toliau bando save ir kitus skaitancius itikinti, kad tai nera gyvybes zudymas :)

Sekmes visiems ir kartais mastykit savo galva, o ne imkit viska uz gryna piniga, kas ka kur pasake, ar koks mokslininkas ar super gejus-aktyvistas "protingai" parase. Kai kurie ta daryti, deja, pamirsta.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 26, 2014, 22:52:18
Jo, tik nepamirsk kas megsta peikti filma, Richard Berkowitz puikus to pavyzdis - gejus kuris yra ir abortu salininkas ;D Puikus derinys. Kitas: John Hobbins - abortu salininkas. Na ir t.t.

Vat tokie panasus gemalai ir nenori, kad zmones matytu ir ta kita, ne tik ta jusu "grazia" abortu puse.


Kad medikas yra abortų šalininkas - čia yra jo nuomonės diskreditavimas apie abortus?
Brošiūroje pateikiami faktai - vadovėlinė biologijos medžiaga, priimta visame pasaulyje, praktiškai visų medikų ("praktiškai" todėl, kad žinau, jog kabinėtumeisi, jei parašyčiau "visų").

Vien todėl, kad tą propagandinį video sukūrė abortų priešininkas, tai nepadaro jo melagingu. Logiška būtų, jei žmogus būtų abortų priešininkas, žinodamas visą tą informaciją, kurią skleidžia. Problema, kad jo informacija - melaginga.

Dauguma žmonių, pasisakančių už laisvą pasirinkimą neslepia "negražių" aborto pusių. Problema, kad abortų priešininkai meluoja. Kaip kad ir tu pamelavai/iškraipei informaciją pateikdamas komentarą po youtube video.


omcikas

Teisingai supratau? Moteris mobiliuoju telefonu kilniais tikslais apšviesti tamsuoliams, slapta pafotografavo vaizdų kaip ji darosi abortą? Nu šaunuolė, beliko įsidėt i facebooke ir pasidalint su draugais..
Nors kita jos vietoj net tik, kad nemėgintų įamžint to proceso, bet stengtusi tai visa gyvenimą pamiršt ir juolabiau apie tai kitiems nepasakotu. Čia ne tas atvejis kur reikėtų rodyti ar girtis - ei pažiurėkit kaip aš lengvai numečiau 2kg svorio..
P.s medžiagos nemačiau, kadangi tam,kad pamatyt reikalingas el paštas ir t.t

gidas

Kaip supratau iš nulinės  reakcijos esat  nematę K. Kiešliovskio  "Dekalogogas" .
Dedu youtub'ą (paskutinį kartą  :D) -  "Neturėk kitų Dievų..."
https://www.youtube.com/watch?v=PPk_1qYBKE8
Filme viskas - kita nesvarbu,  š... ta prasme.
"Anomalijai" tinka - su išlygomis.
P.S. Detektyvas - 2 epizodus kaip ir derėtų pažiūrėt, kad suprast, kas per tipas esmi  ;).

Lapino šešėlis

#35
rugpjūčio 31, 2014, 22:50:59 Redagavimas: rugpjūčio 31, 2014, 22:53:38 by Lapino šešėlis
Citata iš: crystal  rugpjūčio 26, 2014, 21:20:01
Šiaip jau visai nesavarankiška. Vaisius yra visiškai priklausomas nuo moters kūno ir be jo jis niekaip netaptų tuo, ką taip ypatingai gerbia abortų priešininkai. Tad tik moteris ir tegali nuspręsti ką su nuo jos tiesiogiai priklausančia užsimezgusia gyvybe toliau daryti.


(Pirmiausia tai vadinkime daiktus savais vardais, ne moteris, o motina. Šiaip eilinė moteris savyje neturi besimezgančio vaisiaus. Tokius turi tik motinos). O dabar atsakysiu:

Na, tai jau yra be galo neteisingas mąstymas. Tai, kad vaisiaus gyvybės vystymasis priklauso nuo motinos, nepadaro jo vienu kūnu su motina. Pavyzdžiui, gamtoje egzistuoja toks dalykas, kaip mutualizmas: paprasčiausias pavyzdys kerpė - Grybo ir dumblio mišinys. Tai kuris iš dviejų kerpę sudarančių organizmų nėra atskira gyvybės forma? (Ar galbūt abu?)

Jei manote, kad vaisius yra motinos kūno dalis, tai manote neteisingai, nes jei taip būtų, motina neišgyventų (greičiausiai). Net jei vaiko ir motinos kraujo grupės sutaptų. Motinos organizmas priimtų vaiką kaip svetimkūnį, dėl svetimo DNR ir jį naikintų motinos imuninė sistema. Nežinau kaip tai turėtų atrodyti, bet šitas imuninis atsakas greičiausiai kainuotų motinai gyvybę (gal kartais ir ne, jei kokia stipruolė mama pasitaikytų). Vaisius auga visiškai izoliuotas motinos kūne ir vystosi savarankiškai, motina jam reikalinga tik kaip tam tikrų medžiagų šaltinis, kurių jis kitaip negali gauti iš išorės.

Bet palaukite, jei šitokia priklausomybė suteikia teisę motinai (ar tėvui) spręsti apie tolesnį vaiko likimą. Tai juk naujagimis taip pat savrankiškai egzistuoti negali. Apskritai, juk iki pat aštuonioliktojo gimtadienio teisiškai už vaiką yra atsakingi tėvai. Tai nejau neturėtų jie spręsti, kada tam vaikui gyventi pakaks? "įkyrėjo motin, užverskim tą kvailį, nesimoko, trinasi po kiemą, nervus ėda, daugiau nebegaliu, pabandysim iš naujo"

Tiesa, puikiai suprantu, kad mano kai kurie pavyzdžiai atrodo keisti ir netikę, bet aš juos vartoju tik tam, kad parodyti tokių pat argumentų absurdiškumą. Tiesiog prieš tai pavartotas argumentas, jog teisę dėl gyvybės spręsti įgyja tas kuris už ją atsakingas, puikiausiai galima pritaikyti ir mano paminėtai situacijai. Čią užbėgdamas už akių, ginuosi nuo galimo pasakymo, kad šis pavyzdys yra kvailas, nes kvailas ne pavyzdys, kvailas jį išprovokavęs argumentas.

Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 26, 2014, 21:52:38
Ar daug skiriasi zmogaus embriono gyvasties nutraukimas nuo muses priplojimo ? Ar daug skiriasi samoningo zmogaus nuzudymas nuo muses priplojimo ?


O čia toks atsakymas klausimu bus.

Kuo iš tikrųjų jūsų gyvybės yra vertesnės už tarkime mano gyvybę? Kas galėtų visiškai be jokio šališkumo, argumentuotai įtikinti, kad štai - anas žmogus gyventi nusipelnė labiau nei šitas? Ir kuo tai remtųsi kalbant apie objektyvų požiūrį, o ne vertinimas pagal kokį žinių ar socialinį statusą (tarkime vienas valkata, o kitas mokslininkas). Kas galėtų visiškai atvirai ir viešai pripažinti, kad jūsų asmeninė gyvybė vertesnė už maniškę?

O tuomet kai apie tai pagalvosite, pasakykite, kuo jūsų gyvybė yra vertesnė už tarkime penkiamečio vaiko arba naujagimio?

Buvo prilyginimas su muse.

Tuomet pasakykite, gerbiamas Sharikovai, kuo pagrįstas Jūsų įsitikinimas, kad Visata pasijustų labiau nuskriausta netekusi Jūsų, nei tos musės. Jei Visata per didelė, galima pamąstyti ir mūsų gimtosios Žemės atžvilgiu. Pasaulis suksis ir be Jūsų ir be tos pačios musės. Tai kodėl Jūs manote, kad gyventi iš tikrųjų nusipelnėte labiau nei ji?

Tuomet ir paskutinis klausimas, kuo Jūsų gyvybė yra pranašesnė už tą kelių savaičių embriono gyvybę ir kodėl Jūs manote, kad jūsų paties gyvybė yra kažkuo vertingesnė už jo?

Pasielgsiu nedraugiškai ir pats atsakysiu, nes žinau, kad prasidės pilstymas iš tuščio į kiaurą taip nieko doro ir neatsakant. taigi, atsakymas paprastas: niekuo. Pažvelkime pro langą ir paieškokime akimis kur nors horizonte augančio nedidelio krūmelio ar medelio. Kai jį surasite, atidžiai apžiūrėkite, o dabar klausykite: tas mažas krūmelis ar medelis, šitai planetai atneša kelis kartus daugiau naudos nei bet kuris iš mūsų čia sėdintis.

Bet koks bandymas įrodyti, kad kažkas kažkuo yra geresnis, nusipelnęs gyventi daugiau ar mažiau, yra tik bandymas pasakyti: "man nusispjauti ant kitų - aš rūpinuosi, tik savimi". Tokio mąstymo lengvai nepakeisi ir neišmuši iš galvos. aš to ir nedarau...

Bet žinote, kažkada žmogus manėsi esąs Visatos centre. Ir nors jau seniai išsiaiškinta, kad taip nėra, kartais pasiklausęs svetimų minčių, suprantu, kad niekas tuo dar nepatikėjo.

crystal

#36
rugsėjo 01, 2014, 15:09:23 Redagavimas: rugsėjo 01, 2014, 15:14:29 by crystal
Citata iš: Lapino šešėlis  rugpjūčio 31, 2014, 22:50:59
(Pirmiausia tai vadinkime daiktus savais vardais, ne moteris, o motina. Šiaip eilinė moteris savyje neturi besimezgančio vaisiaus. Tokius turi tik motinos).

OK. Tai dar pirmiau moteris/motina nėra kažkoks daiktas. Kad jau kabinėjamės tai kabinėjamės.

Citata iš: Lapino šešėlis  rugpjūčio 31, 2014, 22:50:59
Na, tai jau yra be galo neteisingas mąstymas. Tai, kad vaisiaus gyvybės vystymasis priklauso nuo motinos, nepadaro jo vienu kūnu su motina.<...>
Vaisius auga visiškai izoliuotas motinos kūne ir vystosi savarankiškai, motina jam reikalinga tik kaip tam tikrų medžiagų šaltinis, kurių jis kitaip negali gauti iš išorės.<...>

Visų pirma tai panašios išvados, kad nuo kūno priklausomas vaisius yra ir kūno dalis kaip ranka ar koja, net ir nepadariau, tad nereikia savo kūrybos vadinti "neteisingu mąstymu". Visų antra, nereikia būti tuo pačiu kūnu (kuriom prasmėm čia išsireiškei apie DNR ir kraujo grupę), kad galėtum turėti visas pilnavertiškas teises. Visiškai pakanka ir to fakto, kur jau rašiau, kad vaisius egzistuoja pačiame motinos kūne. Jis ten dėka motinos organų kvėpuoja, maitinasi ir auga, todėl čia jau motinos reikalas ar leisti tą daryti visus 9 mėnesius tam tavo laikomam „atskiram, savarankiškam individui"ar ne. Gi neprivalai 9 mėnesius gulėti ligoninėje vamzdeliais sujungtas su nuo tavo kraujo ir organų priklausomu pvz ligoniu, visiškai atskiru individu, kad jau šitaip reiškiesi apie individualumą..

Citata iš: Lapino šešėlis  rugpjūčio 31, 2014, 22:50:59
Tai juk naujagimis taip pat savrankiškai egzistuoti negali. Apskritai, juk iki pat aštuonioliktojo gimtadienio teisiškai už vaiką yra atsakingi tėvai. Tai nejau neturėtų jie spręsti, kada tam vaikui gyventi pakaks? "įkyrėjo motin, užverskim tą kvailį, nesimoko, trinasi po kiemą, nervus ėda, daugiau nebegaliu, pabandysim iš naujo"

Ne. Gimęs vaikas jau tampa teisės sbjektu. Ir šiaip, pasiskaityk užuot vėl fantazavęs ir nusišnekėjęs: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=26397

Citata iš: Lapino šešėlis  rugpjūčio 31, 2014, 22:50:59
Tuomet pasakykite, gerbiamas Sharikovai, kuo pagrįstas Jūsų įsitikinimas, kad Visata pasijustų labiau nuskriausta netekusi Jūsų, nei tos musės. Jei Visata per didelė, galima pamąstyti ir mūsų gimtosios Žemės atžvilgiu. Pasaulis suksis ir be Jūsų ir be tos pačios musės. Tai kodėl Jūs manote, kad gyventi iš tikrųjų nusipelnėte labiau nei ji?

Sakyk, Lapino šešėli, kuo Visata pasijustų labiau nuskriausta netekusi embriono, nei gyvūno ar suaugusio žmogaus? Pasaulis suksis ir be embriono. Tai kodėl nusprendei, kad embriono gyvybė už kažką vertesnė? Čia lygiai tas pats principas.

Sorry, kad atsakinėju į Sharikovui pateiktus klausimus, bet tiesiog negaliu pro akis praleisti šitos veidmainystės. Tikiuosi ir jis išreikš nepasitenkinimą šitam kiek nesąmoningam argumentui.

Lapino šešėlis

Citata iš: crystal  rugsėjo 01, 2014, 15:09:23
Ne. Gimęs vaikas jau tampa teisės sbjektu. Ir šiaip, pasiskaityk užuot vėl fantazavęs ir nusišnekėjęs: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=26397


Paskaičiau ir radau kai ką įdomaus: 2 straipsnis. Vaiko sąvoka
Vaikas  yra žmogus, neturintis 18 metų, išskyrus atvejus,
kai įstatymai numato kitaip.

Niekur neužsimenama apie jokį gimimą (ar bent aš to neradau). Ir net jeigu būtų, žinai, manau pats metas susivokti, kad žmogaus vystymasį, jo gyvenimą ir jo sprendimus daug aiškiau apsprendžia gamtos dėsniai, o ne įstatymai. Vietoje to, kad čia bandyti svaidytis kažkokiais niekiniais, teisiniais reglamentais, siūlyčiau atsiversti biologijos vadovėlį ir šiek tiek pasiskaiyti apie tai, kaip vystosi embrionas. Tikrai bus kur kas daugiau naudos.

Dėl to ligonio, tai žinoma neprivalai. Jei esi bedvasis, tik savimi besirūpinantis ir apie nieką daugiau negalvojantis hominidas.

Čia netgi apskritai imant, galiu tik tiek pasakyti, ką jau ir prieš tai daugybę kartų sakiau. Jūs bandote manipuliuti kažkokiais įstatymais, visaip bandote niekinti besivystančio vaisiaus sąvoką lygindami jį su š... krūva, bandote nusikratyti bet kokios atsakomybės už savo veiksmų pasekmes ir tai yra daroma pačiu žemiausiu ir nežmogiškiausiu lygmeniu.

Faktus apie gyvybę aš jau įvardijau, o visa kita kaip jau minėjau, yra tik bandymas pačiam save įtikinti, tai esant visiškai normaliu elgesiu. Tiesa ta, kad šitokia diskusija neturi nei kažkokio laimėtojo nei pralaimėtojo kalbant apie aborto darymąsį. Nėra jokio, tai pateisinančio veiksnio. Čia yra diskusija tiesiog elementarus žmogiškumas prieš antžmogiškumą ir tiek.

Aš sutinku su faktu, kad žmonės abortus darosi ir darysis, ir manęs tai netgi labai nepykdo. Kas mane labiausiai pykdo, tai jog, toks elgesys yra traktuojamas kaip užpakalio nusivalymas. Tai nėra teigiamas dalykas. taip, galbūt aplinkybės verčia, galbūt atsitinka nelaimių, bet pasiteisinti, kad čia nieko tokio, kaip suvalgyti saldainį yra visiškai žema.

Netgi dauguma abortų šalininkų, kaip esu jau paminėjęs yra ne už patį aborto faktą, o už tai, kad vieniems visuomenėje gyventi gali būti sunkiau nei kitiems. taip, kad jie sutinka, kad abortas nėra sprendimas. Sprendimas yra visuomenės keitimas. Abortas yra tik šalutinis efektas, dėl to, kad pastaroji vis degraduoja.

Ir mūsų tikslas nėra įtikinti žmones, kad darytis kuo daugiau abortų, o puoselėti visuomenę, kad joje pastarųjų būtų kuo mažiau.

Keli iš mūsų čia sėdintys (kurių šiandien nė nebūtų) buvo kokie nors netyčiukai, nesantuokiniai ar tėvai gyveno gana vargingai. Kelių nebūtų, jei mūsų tėvų kartoje abortai būtų tokia didelė "vertybė" kaip tai yra šiandien. (Gal šiek tiek perdedu, bet tik į tokius perdėjimus atkreipiamas dėmesys)

Citata iš: crystal  rugsėjo 01, 2014, 15:09:23
Sakyk, Lapino šešėli, kuo Visata pasijustų labiau nuskriausta netekusi embriono, nei gyvūno ar suaugusio žmogaus? Pasaulis suksis ir be embriono. Tai kodėl nusprendei, kad embriono gyvybė už kažką vertesnė? Čia lygiai tas pats principas.

Sorry, kad atsakinėju į Sharikovui pateiktus klausimus, bet tiesiog negaliu pro akis praleisti šitos veidmainystės. Tikiuosi ir jis išreikš nepasitenkinimą šitam kiek nesąmoningam argumentui.


Nenoriu čia labai gintis, bet pasijutau visiškai nepagrįstai išvadintas veidmainiu. Atrodo kažko gerai neįsiskaitei. Aš kaip tik pabrėžiau, kad nėra gyvybės lygesnės už kitą, o ne sakiau, kad kažkas yra vertingiau už kitą.

Atsakinėti galima visiem, čia tik kreipinys į Sharikovą buvo dėl tos musės, bet bandyk atsakinėt dar kartą, nes į nieką neatsakei.

Embriono gyvybė nėra svarbesnė. Ji tokia pat kaip ir visų mūsų čia sėdinčių. Štai ką aš noriu pasakyti (ir tiesą sakant tą ir pasakiau, tad vis dar nesuprantu, kas čia tau konkrečiai užkliuvo už akių). Tai įrodyk tu dabar, kad taip nėra.

Bet to aišku nebūtina daryti, nes aš jau pats savo žinutėje atsakiau į tai, tad jei nori kokį protingą atsakymą pateikti, leidžiu kopijuoti...

Dabar dar permąsčiau, galbūt tu pagalvojai, kad aš tą gyvybę laikau vertingesne, nes jis pražudo motiną ir suteikia jei amžiną kančią. Tai yra motina renkasi savo arba embriono gyvybę, bet galbūt pateiksiu ne visiems žinomą faktą, jog jei gimdymas sėkmingas abu žmonės toliau sėkmingai gyvena (Ir jei toji motina yra sveika ir protinga moteris, dažniausiu atveju, be galo laimingai).

xsistemax

Teko susidurti su daunais.Jie turi tai,ko mes galime tik pavydėti.Nuoširdumą,sugebėjimą džiaugtis ir t.t.
Deja,tai labai nesiderina su agresyvia aplinka,kurioje gyvename.Bet jie man panašūs į angelus...

crystal

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Ir net jeigu būtų, žinai, manau pats metas susivokti, kad žmogaus vystymasį, jo gyvenimą ir jo sprendimus daug aiškiau apsprendžia gamtos dėsniai, o ne įstatymai.<...>

Dėl to ligonio, tai žinoma neprivalai. Jei esi bedvasis, tik savimi besirūpinantis ir apie nieką daugiau negalvojantis hominidas. <...>

Kokią teisę turėtum vadinti ligonį gelbėti atsisakiusįjį bedvasiu savanaudžiu hominidu, jei manai, kad pati gamta daug aiškiau viską sprendžia? Gamta neturi nei įstaymų, nei moralės. Čia tik pats subjektyviai išskiri kada leisti gamtai daryti savo darbelius, o kada į ją truputi įsikišti su žmonijos susikurtom vertybėm, kad galėtum švaistytis įžeidinėjimais.

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Čia yra diskusija tiesiog elementarus žmogiškumas prieš antžmogiškumą ir tiek.


Nejaugi? Nors gal ir taip...:


Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Aš sutinku su faktu, kad žmonės abortus darosi ir darysis, ir manęs tai netgi labai nepykdo. Kas mane labiausiai pykdo, tai jog, toks elgesys yra traktuojamas kaip užpakalio nusivalymas. Tai nėra teigiamas dalykas. taip, galbūt aplinkybės verčia, galbūt atsitinka nelaimių, bet pasiteisinti, kad čia nieko tokio, kaip suvalgyti saldainį yra visiškai žema.


Ne, šitaip netraktuojama. Niekas nesako, kad pats aborto darymas pats iš savęs yra teigiamas dalykas, kuris yra vertybė ir kurį reiktų kažkaip skatinti ar panašiai. Reikalas tas, kad tiesiog negalima šito veiksmo drausti. Civilizuotame žmonių pasaulyje, kur atsižvelgiant į įvairiausias žmonių gyvenimo aplinkybes ir veiksnius yra konstruojamos kintančios vertybės ir normos, negalima versti, daryti kažkokį spaudimą ar šiaip plauti smegenis toms, kurios nenori ar negali gimdyti. O priežastis jau ne kartą minėjau.

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Netgi dauguma abortų šalininkų, kaip esu jau paminėjęs yra ne už patį aborto faktą, o už tai, kad vieniems visuomenėje gyventi gali būti sunkiau nei kitiems. taip, kad jie sutinka, kad abortas nėra sprendimas. Sprendimas yra visuomenės keitimas. Abortas yra tik šalutinis efektas, dėl to, kad pastaroji vis degraduoja.

Na, degraduotų dar labiau, jei abortai būtų draudžiami. Tokiais atvejais paprastai prasideda nelegalūs abortai ar kažkokie liaudiški metodai mėginant nutraukti nėštumą, kas neretai pasibaigia mirtimis ar sunkiomis komplikacijomis. Gal vis tik daug blogiau kai miršta ir „savarankiškasis" gemalas ir „inkubatorius", ar ne?

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
<...>Embriono gyvybė nėra svarbesnė. Ji tokia pat kaip ir visų mūsų čia sėdinčių. Štai ką aš noriu pasakyti (ir tiesą sakant tą ir pasakiau, tad vis dar nesuprantu, kas čia tau konkrečiai užkliuvo už akių). Tai įrodyk tu dabar, kad taip nėra.


Tikrai taip. Objektyviu požiūriu nėra kažkokios absoliučios tiesos nurodančios kas yra vertesnis gyventi, o kas ne. Reikalas tik tas, kad su tokiu požiūriu galima absoliučiai viską pateisinti. Visatos „nuskriaudimo"/ Pasaulio sukimosi atžvilgiu nei miškų deginimai, nei gyvulių skerdimai, nei žmonių genocidai nereiškia visiškai nieko. Lygiai taip pat ir abortai. Ir neįrodysi, kad tai kažkas blogo. Todėl ir nesąmoningas toks teiginys į kurį šiaip jau ir neatsakinėjau, o tik norėjau parodyti jo beprasmiškumą kai jis buvo naudojamas tam tikrame (šiuo atveju abortų nepateisinimo) kontekste. Tik gal nevisai aiškiai išsireiškiau.


purpur

Citata iš: crystal  rugsėjo 01, 2014, 23:00:59
Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Ir net jeigu būtų, žinai, manau pats metas susivokti, kad žmogaus vystymasį, jo gyvenimą ir jo sprendimus daug aiškiau apsprendžia gamtos dėsniai, o ne įstatymai.<...>

Dėl to ligonio, tai žinoma neprivalai. Jei esi bedvasis, tik savimi besirūpinantis ir apie nieką daugiau negalvojantis hominidas. <...>

Kokią teisę turėtum vadinti ligonį gelbėti atsisakiusįjį bedvasiu savanaudžiu hominidu, jei manai, kad pati gamta daug aiškiau viską sprendžia? Gamta neturi nei įstaymų, nei moralės. Čia tik pats subjektyviai išskiri kada leisti gamtai daryti savo darbelius, o kada į ją truputi įsikišti su žmonijos susikurtom vertybėm, kad galėtum švaistytis įžeidinėjimais.

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Čia yra diskusija tiesiog elementarus žmogiškumas prieš antžmogiškumą ir tiek.


Nejaugi? Nors gal ir taip...:


Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Aš sutinku su faktu, kad žmonės abortus darosi ir darysis, ir manęs tai netgi labai nepykdo. Kas mane labiausiai pykdo, tai jog, toks elgesys yra traktuojamas kaip užpakalio nusivalymas. Tai nėra teigiamas dalykas. taip, galbūt aplinkybės verčia, galbūt atsitinka nelaimių, bet pasiteisinti, kad čia nieko tokio, kaip suvalgyti saldainį yra visiškai žema.


Ne, šitaip netraktuojama. Niekas nesako, kad pats aborto darymas pats iš savęs yra teigiamas dalykas, kuris yra vertybė ir kurį reiktų kažkaip skatinti ar panašiai. Reikalas tas, kad tiesiog negalima šito veiksmo drausti. Civilizuotame žmonių pasaulyje, kur atsižvelgiant į įvairiausias žmonių gyvenimo aplinkybes ir veiksnius yra konstruojamos kintančios vertybės ir normos, negalima versti, daryti kažkokį spaudimą ar šiaip plauti smegenis toms, kurios nenori ar negali gimdyti. O priežastis jau ne kartą minėjau.

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
Netgi dauguma abortų šalininkų, kaip esu jau paminėjęs yra ne už patį aborto faktą, o už tai, kad vieniems visuomenėje gyventi gali būti sunkiau nei kitiems. taip, kad jie sutinka, kad abortas nėra sprendimas. Sprendimas yra visuomenės keitimas. Abortas yra tik šalutinis efektas, dėl to, kad pastaroji vis degraduoja.

Na, degraduotų dar labiau, jei abortai būtų draudžiami. Tokiais atvejais paprastai prasideda nelegalūs abortai ar kažkokie liaudiški metodai mėginant nutraukti nėštumą, kas neretai pasibaigia mirtimis ar sunkiomis komplikacijomis. Gal vis tik daug blogiau kai miršta ir „savarankiškasis" gemalas ir „inkubatorius", ar ne?

Citata iš: Lapino šešėlis  rugsėjo 01, 2014, 17:42:21
<...>Embriono gyvybė nėra svarbesnė. Ji tokia pat kaip ir visų mūsų čia sėdinčių. Štai ką aš noriu pasakyti (ir tiesą sakant tą ir pasakiau, tad vis dar nesuprantu, kas čia tau konkrečiai užkliuvo už akių). Tai įrodyk tu dabar, kad taip nėra.


Tikrai taip. Objektyviu požiūriu nėra kažkokios absoliučios tiesos nurodančios kas yra vertesnis gyventi, o kas ne. Reikalas tik tas, kad su tokiu požiūriu galima absoliučiai viską pateisinti. Visatos „nuskriaudimo"/ Pasaulio sukimosi atžvilgiu nei miškų deginimai, nei gyvulių skerdimai, nei žmonių genocidai nereiškia visiškai nieko. Lygiai taip pat ir abortai. Ir neįrodysi, kad tai kažkas blogo. Todėl ir nesąmoningas toks teiginys į kurį šiaip jau ir neatsakinėjau, o tik norėjau parodyti jo beprasmiškumą kai jis buvo naudojamas tam tikrame (šiuo atveju abortų nepateisinimo) kontekste. Tik gal nevisai aiškiai išsireiškiau.


crystal, būtinai pasidaryk abortą, kai tapsi nėščia prieš pat gimdymą ir mums forume papasakok kokie pojūčiai. Tai būtų labai įdomi patirtis, kuria galėtum su visais forumiečiais pasidalinti. ;)

Master

O kuo diskusija susijusi su Crystal lytimi?
(kadangi jai siūlomas abortas)
Kažkoks neracionalus argumentas, mano galva.

O šiaip, nenatūralu gimdyti dauno sindromu sergantį vaiką, nes be šiuolaikinės medicinos ir atidžios priežiūros, kitomis sąlygomis jis neišgyventų. Visgi veikia atrankos dėsniai ir šiais veiksmais visata parodo, kad jai tų vaikų nereikia.

nereikalinga

#42
rugsėjo 02, 2014, 08:22:59 Redagavimas: rugsėjo 02, 2014, 08:24:43 by nereikalinga
Dauno sindromas,ar kitoks koks,kas sukelia ne tik širdies skausmus. Tai bet kokiu atveju yra kančia,ir didelė. Kiekvena tokio ar kitokio ligoniuko atėjusiam į pasaulį ,mamoms net siūlo rinktis. Gimdyti ar ne. Kitos pasiryžta kentėti likusį gyvenimą,kartu su dar vienu kenčiančiu žmogučiu šiam pasauly. Aš šioj būtent srityje patirties neturiu,bet šią minutę,galvoju jog nenorėčiau Dauniuko. Ir kolkas, už tai.
Be to ,kiek sveikų,taip ir negimusių vaikų jau yra ,tas liūdniausia man. Kurios, čia nenoriu,čia ne laikas,čia ne tas vyras,čia dar kokia priežastis ir nėštumai nutraukiami taip paprastai,be jokios graužaties ir t.t. Man asmeniškai tai apsileidimas jau.

paragraf 78

Citata iš: Master  rugsėjo 02, 2014, 05:30:20
O šiaip, nenatūralu gimdyti dauno sindromu sergantį vaiką


O kuo nenatūralus dauno sindromu sergančio vaiko gimimas? Kuo jis skiriasi nuo tavo gimimo?
Na taip, suprantu jei jie visi gimtų per ausį tada būtu kažkas nenatūralaus. Arba kokio cezario pjūvio pagalba, tai irgi būtų nenatūralu. Žinoma, aš niekad negimdžiau, bet kiek žinau dauno sindromu sergančių vaikų gimimas yra toks pats natūralus kaip ir tavo ar mano. Ar ne? jei lystu pataisyk

Master

Na Paragrafe, aš linkstu prie Darvino teorijos.
Be specialios priežiūros (+nuolatinio tėvų dėmesio), kuri vaikui teikiama iki mirties, paaugęs individas savarankiškai, ar aplamai prastesnėmis sąlygomis neišgyventų. 
Tačiau šiuo išsireiškimu, nerodau savo pozicijos. Tiesiog diskusijoje buvo minėtas natūralumas ir pagarba visatai.
Bet ar tai gali būti argumentu?
Ar visata turi moralę?
Juk ji kintanti. Naikina, kad prikeltų... Todėl nėra nei bloga nei gera. Yra harmonija. Tai kaip galima vadovautis ja? :)

Aukštyn