Įvairūs reiškiniai Lietuvoje

Pradėjo agira, rugpjūčio 10, 2014, 03:08:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

agira

Sveiki,

Pats įvairiais nepaaiškinamais reiškiniais jau ilgokai domiuosi. Bandžiau ieškoti kokios nors ufologų sąjungos ar organizacijos Lietuvoje, bet deja nieko gero neradau. Beje gal kas apie tokią žinote ?

Pavyko rasti tik labai stiprią visuomeninę organizaciją Rusijoje, su kuria užmezgiau šiokius tokius ryšius, peržiūrėjau daug jų įvairios medžiagos, įskaitant ir metodinę, kaip jie viską tiria, analizuoja, į ką atkreipia dėmesį ir t.t... Po truputį didėja noras ir pačiam kažką patyrinėti, kiek rodo Google, Lietuvoje nėra jau taip ramu, irgi galima rasti įdomių įvykių, tik šiuo atveju būtų įdomu ne perskaičius straipsnį numoti į tai ranka, bet nuvažiuoti ir ištirti objektą, ar atsiradus kažkokiems, kažkokio įvykio liudininkams, susitikti su juo, paimti iš jų video reportažą, galbūt ištirti įvykio vietą.

Aišku Rusija daug didesnė ir jie tų visų anomalijų fiksuoja labai daug, pas mus tiek jų tikrai nebūtų, bet tikrai žinau, kad jų yra ir čia ir ne mažiau, kaip paėmus analogišką Rusijos teritorijos plotą. Tiesiog nėra infrastruktūros, nėra įdirbio, nėra sistemos ir nėra nieko, tame tarpe ir kas tuo užsiima, nors manau norinčių atsirastų.

Tai nebūtinai gali būti NSO, pvz. rusiška organizacija tiria absoliučiai viską, kas keista ir nepaaiškinama, susideda iš entuziastų, o vienam žmogui įdomu vieni dalykai, kitam kiti ir dėl to jie tyrinėja labai daug sričių ir temų, tai ir NSO ir piešiniai ant laukų ir įvairūs dvasių ar naminukų pasirodymai, įvairios senovinių statinių ar kitos paslaptys, meteoritai, registruoja net visus ekstrasensus, jų sugebėjimus, tikrina įvairius mitus ir legendas, tiria įvairias anomalines zonas. Daro šimtus visokių ekspedicijų kiekvienus metus.

Bet tam, kad kažką tokio vykdyti reikia kažkur sistemingai fiksuoti tokius įvykius mūsų šalyje, atrinkti juos nuo bendro srauto. Dėl to forumo savininkų paprašyčiau, sukurti skyrelį "Įvykiai Lietuvoje", kur žmonės galėtų registruoti mūsų vietinius įvykius. Ar kažką perskaitė laikraštyje, ar patys tapo kažkokių keistų įvykių liudininkais ir t.t...

Taip pat gal yra tokių kas norėtų tuo užsiimti. Pas rusus tai viskas vyksta tokiu principu, jie jokio finansavimo neturi, suplanuoja ekspediciją ir ją daro, kiekvienas žmogus užsimoka už save, už savo kelionę, savo maistą ir t.t... Aišku pradžia būtų sunki, būtų daug klaidų ir t.t.. bet manau vistiek būtų verta pabandyti?

paragraf 78

LT nedaug tų organizacijų. Yra pvz. NSO registrų centras. Kažkada Utenoje berods, buvo Kosmopoisk grupelė, kuri vėliau numirė, bet va latvių Kosmopoisk laikosi gana tvirtai.
Dabar mes su pora draugų planuojame (jei niekas nesutrukdys) steigti vieną organizaciją.
Panašu, kad pamažu įsivažiuos ir bus jų daugiau.

agira

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 10, 2014, 08:53:45
LT nedaug tų organizacijų. Yra pvz. NSO registrų centras. Kažkada Utenoje berods, buvo Kosmopoisk grupelė, kuri vėliau numirė, bet va latvių Kosmopoisk laikosi gana tvirtai.
Dabar mes su pora draugų planuojame (jei niekas nesutrukdys) steigti vieną organizaciją.
Panašu, kad pamažu įsivažiuos ir bus jų daugiau.


Kaip tik ir turėjau omenyje Kosmopoisk (aka cosmosearch) :) Nors man vien mokslinė pozicija kartais būna per daug siaura :) Aišku viešai daugiau kažką skleisti tai nelabai gal gerai :) Pats jų šiuometinis Lyderis Vadimas Černobrov'as yra mokslininkas, kaip suprantu dalyvavęs Setka-AN, tai programa, kuri dar sovietmečiu tyrinėjo UFO fenomeną. Pats jis kosminių aparatų kūrimo srities specialistas. Jo labai daug video įrašų žiūrėjau, pasakoja super įdomiai, jeigu klausimas įdomus.

paragraf 78

Na kai kurios Kosmopoisk grupės dažnai linksta į pseudomoksliškumą, o ir pats Černobrovas irgi kartais savo knygose pradeda remtis visiškai nemoksliškais dalykais, a la Blavackajos mokymai ir t.t. Nors ačiū dievui tai daro itin retai.

agira

Video įrašuose, tai jis labai įdėmiai renka ką kalba (va pvz. gražiai išlaviruota kalba: http://www.youtube.com/watch?v=DFXc9N7IOuY). Matyt buvo kritikuotas begalę kartų. O beje gal žinote kur jo knygų galima būtų nusipirkti, gal Lietuvoje yra? Žinau, kad jis jų išleidęs nemažai, bet dar neteko skaityti :)

paragraf 78

Lietuviškai jo knygų nėra. Rusiškai kartais galima rasti ezoteriniuose knygyuose. O šiaip tenka siųstis viską.

agira

Suprantu, kad paieškojus eina rast PDF, bet būtų nieko realių knygų rasti. Pakol kas viską tik per internetą ieškojau. O kur čia tokių knygynų yra? Gal galite išvardinti kokių?

paragraf 78

Kaune du knygynai yra
Vilniuje vienas, bet dar keli nors ir nesispecializuoja tokio pobūdžio literatūroje, bet ir juose galima rasti kažko tinkamo

agira

Heh, kaip visada Kaune, ten jau senokai buvau. Pats iš Vilniaus, kaip tik nesenai iš vienos Kaune esančios įmonės (ezoterika.lt) pirkau kelis daikčiukus. Ten ir buvo knygų, bet kiek pastebėjau daugiau apie būrimą. O šiuo metu į būrimus daugiau gilintis, nei žinau, pačiam neatrodo aktualu :) Reiks paieškoti kas gero yra Vilniuje. Nors Kaune būtų įdomu patyrinėti soborą, kažką skaičiau, kad ten vaidenasi, bet tam reikia perdaryti foto aparatą, kad fotografuotų pilną spektrą. Sako padeda.


paragraf 78

Vilniuje platesnis pasirinkimas knygų.

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 10, 2014, 08:53:45LT nedaug tų organizacijų. Yra pvz. NSO registrų centras. Kažkada Utenoje berods, buvo Kosmopoisk grupelė, kuri vėliau numirė, bet va latvių Kosmopoisk laikosi gana tvirtai.
Dabar mes su pora draugų planuojame (jei niekas nesutrukdys) steigti vieną organizaciją.
Panašu, kad pamažu įsivažiuos ir bus jų daugiau.
Ar vis dar planuose steigti ?

Aukštyn