Ar esate matę NSO?

Pradėjo Linas, sausio 07, 2012, 22:44:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas

sausio 07, 2012, 22:44:57 Redagavimas: sausio 07, 2012, 22:53:42 by insomnia
Šią vasarą vieną dieną pamačiau baltą tašką danguje. Jis skrido labai greitai ir dažnai keitė kryptis, tą objektą stebėjau apie 15 sekundžių. Nemanau, kad tai galėjo būti paukštis ,nes paukštis negalėtų taip kardinaliai keisti judėjimo krypties ir judėti tokiu greičiu. Gaila, kad po ranka neturėjau fotoaparato ar bent jau telefono. O ar jūs esate matę NSO? Jei taip, gal nufilmavote arba nufotografavote?
Beje, aš jį pastebėjau apie 1val dienos.

Teroras

Objektas buvo didelis? Kokiame apytiksliai aukstyje? Ir ar toli nuo taves?

Tomas


OKULTISTE

Esu... Vaikystėje maniau, kad naktį danguje skrendančios žybsinčios "žvaigždutės" yra NSO... Dabar žinau, kad tai paprasčiausiai keleiviniai lėktuvai...

Linas

Citata iš: Teroras  sausio 08, 2012, 10:52:16
Objektas buvo didelis? Kokiame apytiksliai aukstyje? Ir ar toli nuo taves?

Jis buvo labai aukštai, todėl buvo matyti tik judantis baltas taškas, tai dydžio nepasakysiu.

Daividas

taigi, pradėsiu.

Buvo maždaug 2006 metai, maždaug lapkričio vidurys. Aš su seneliu dažnai mėgdavome pasikalbėdami vakarais, o kartais ir visą naktį stebėti žvaigždes(tuo metu man buvo 10 metų). :) Mes su seneliu puikiai praleisdavome laiką, pasišnekėdavome įvairiomis temomis. ;p man labai patikdavo kaip jis pasakodavo iš savo gyvenimo. Bet vieną naktį, maždaug apie 12 valandą nakties, vakaruose, jau nusileidus saulei(buvo jau tikrai tamsu) matėsi daug žvaigždžių. Senelis prigulė, o aš kaip neatitraukiau akių taip neatitraukiau. Ir vakaruose, kažkoks šviesulys ėmė judėti gyvatuko trajektorija(na žinot kaip būna daugiabučiuose gyvatukas), tada aš greit prikėliau senelį ir parodžiau jam tai. Senelis pats liko nustebęs, nes meteoras nelabai judėtų tokia trajektorija, o lėktuvas, neskrietų taip greit(šviesulys nemirksėjo). Abu su seneliu padarėm išvadą: tai NSO. Maždaug po 60 sekundžių vinguriavimo, jis staiga prapuolė tamsoje. Tą likusią nakties dalį, stebėjome iki pat kol prašvito. Tik labai gaila, kad jau nebeturiu savo senelio <3...

Kitas atsitikimas buvo nepersenai. Maždaug prieš savaitę. Buvom išvažiavę su draugais, grįžom vakare apie 2 valandą. Mane paleido netoli mokyklos, man iki namų buvo maždaug 700 metrų kelio. Taigi atsisveikinęs ir padėkojęs už gerą vakarą pasukau savais keliais. Nuėjęs jau ant pagrindinio kelio, buvo ramu. Nė gyvos dvasios, tik aš vienas žingsniuoju namo. Bet taip atsitiktinai pažvelgęs į dangų, pamačiau, kažką labai ryškaus(tikrai ryškaus, isivaizduokite, jūs einate keliu, ir už 200 metrų jums šviečia su prožektoriumi, šviesa tikrai būtų ryški, ar ne?), tai tikrai ne žvaigždė, švietė gan ryškiai. Taip sustojau vietoje, ir žiūrėjau kažkur 5 sekundes, ir taip greit, gal kelių tūkstančių km/h greičiu jis nuskriejo į rytus. Kažkaip šiurpuliai nuėjo. Iki namų bebuvo likę kokie 500 metrų, tad tada jau galima sakyti vos nebėgau namo.

Ačiū už dėmėsį, Daividas

Benamis

Idomus pasakojimai Daividai :) Turiu pripazinti, kad nuostabu seneli turejai, jeigu pagyvenes zmogus zmogus tikejo NSO. Asmeniskai net nepazystu pagyvenusiu asmenu, kurie bent zodeliu buvo uzsimine apie NSO :)

Kas del antro pasakojimo: ar buvo koks nors garsas?

Daividas

Ne, lyg ir nebuvo. Buvo tylu, lyg negyvosios dvasios.

Benamis

Idomu :) Zinoma gaila tik, kad tai truko vos ~5 sekundes, tai manau, per tiek laiko sunku butu net susiproteti nufotografuoti :-\

Deivis95

Sunku pasakyti ar tai buvo NSO ar ne, bet guledamas ant gulto silta vasaros nakti klausiausi muzikos su ausinukais ir ziurejau i zvaigzdes. Beziuredamas i viena taska pamaciau blyksni danguje. Labai panasus, kaip is fotiko. Buvo panasaus dydzio kaip saule danguje ir labai ryskus. Po viso to daugiau nieko nebeivyko. Taigi idomu labai, kas gi ten is tiesu buvo.

Mano tetis man pasakojo, kad kai dar buvo mazas mate NSO. Tuo metu gyveno pas savo senelius kaime, kai vidury nakties visi prabudo nuo didelio garso ir sviesos. Prieje prie lango, mate du degancius rutulius, kurie krito tiesiai i miska, esanti prie pat. Kiemas buvo visas apsviestas nuo ugnies, o troba visa drebejo nuo vibracijos. Kita ryta senelis buvo nuejes pasiziuret i miska, taciau nieko neberado. Istorija tikrai neisgalvota. Kaip tik visai neseniai suradau lietuvio filmuota medziaga, kurioje matomi beveik tokie patys kamuoliai:


mastyrukas

#10
kovo 20, 2012, 19:10:32 Redagavimas: kovo 20, 2012, 19:13:54 by mastyrukas
Citata iš: Deivis95  kovo 20, 2012, 17:37:55
.


Na del zybsnio tai speju atspindys nuo iridzio palydovo antenos , jei atsimeni tikslia data, laika vieta ir zybsnio padeti danguje gali pasitikrinti calsky.com. O video manau paprasciausias lektuvas apsviestas besileidziancios saules  ???

Deivis95

#11
kovo 20, 2012, 21:08:10 Redagavimas: kovo 20, 2012, 21:11:02 by Deivis95
Citata iš: mastyrukas  kovo 20, 2012, 19:10:32
Citata iš: Deivis95  kovo 20, 2012, 17:37:55
.


Na del zybsnio tai speju atspindys nuo iridzio palydovo antenos , jei atsimeni tikslia data, laika vieta ir zybsnio padeti danguje gali pasitikrinti calsky.com. O video manau paprasciausias lektuvas apsviestas besileidziancios saules  ???


Man tai visai nepanasu i lektuva. Is jo dumai neitu visu pirma, visu antra, lis visas raudonai geltonas ir neprimena lektuvo formos. O del zybsnio tai abejoju, kad ten palydovas, nes palydovai visada yra matomi nuo saules apsvietimo
( baltas taskas), o ne vienu momentu + dar tokio dydzio zybsnis. Beje, aciu uz atsakyma  :)

mastyrukas

#12
kovo 20, 2012, 22:10:19 Redagavimas: kovo 20, 2012, 22:15:42 by mastyrukas
Citata iš: Deivis95  kovo 20, 2012, 21:08:10

Man tai visai nepanasu i lektuva. Is jo dumai neitu visu pirma, visu antra, lis visas raudonai geltonas ir neprimena lektuvo formos. O del zybsnio tai abejoju, kad ten palydovas, nes palydovai visada yra matomi nuo saules apsvietimo
( baltas taskas), o ne vienu momentu + dar tokio dydzio zybsnis. Beje, aciu uz atsakyma  :)



Prie tam tikru salygu manyciau gan panasiai butu.

Del zybsnio as minejau atspindi, o ne pati palydova,
iridium flare
Nors nezinau kokio dydzio tu matei..
sorry offtopic..

ateivis

Gerai, kad radau sita tema, nes noriu papasakoti apie viena nutikima pernais. Sedziu ir zaidziu su savo xboxu ir ziuriu lauke pradejo zemai baveik virs namo stogo skristi trys trikampiai raudoni is rytu i vakarus, o po kokiu penkiu minuciu prie ju dar prisijunge trys tokie patys is pietvakariu ir visi patrauke greitai ir tolygiai i vakaru puse kol dingo iz horizonto. Nutariau, kad tai buvo ne kinietiski skraidantys zibintai, nes jie vienoda kryptimi ir tolygiu greiciu neskraido. Taip pat ir ne lektuvai kadangi net kariniai taip zemai virs stogu neskraido ir sviete pastovia raudona spalva visi vienodai sparnu irgi nebuvo. Gal kas esate mate panasu regini ir numanote kas galetu buti, nes man kaip astronomijos megejui labai idomu?

Phoenix

Norėčiau papasakoti tai ką patyriau 2011 metų rudenį ir šią žiemą.

Buvo lapkričio mėnuo, vakaras, apie 18 h. Po treniruotės ėjau namo ir pačiame miesto centre mano dėmesį patraukė danguje atsiradusios 3 geltonos šviesos, išsidėsčiusios apskritimu, jos lėtai judėjo į šiaurę, po to susidarė įspūdis, jog tos šviesos (arba objektas) vis artėdamos, leidžiasi link žemės. Tuo metu keli praeiviai taip pat pamatė tą patį NSO ir į jį žiūrėdami atrodė kaip sustingę stulpai, pasirodė kad juos veikia kažkokia jėga, visa situacija atrodė labai keistai. Iš kišenės išsitraukiau telefoną ir pradėjau filmuoti, bet NSO tuo momentu netikėtai sumirguliavo ir išnyko. Filmuotos medžiagos buvo tik 5 sekundės, vaizdas ekrane labai liejosi.

Kitą reiškinį mačiau šių metų sausio mėnesio viduryje. Vakare sėdėjau kambaryje ir žiūrėjau televizorių, žiūrėdamas girdėjau įprastą praskrendančio keleivinio lėktuvo skleidžiamą garsą. Maždaug po 10 minučių staiga pajutau kažkokį šalčio jausmą ir kartu per nugarą perbėgo drebulys. Pašokau nuo kėdės, kažkaip instinktyviai, lyg iš anksto žinodamas, puoliau prie lango, atitraukiau užuolaidas ir visiškai sutrikau išvydęs kokių 3-6 metrų aukštyje virš gretimo daugiabučio kabantį objektą. Jis buvo trikampio formos, žybsėjo raudonomis-žaliomis-geltonomis šviesomis, objekto vidurys atrodė kaip koks liukas. Turbūt apie 2 minutes nesitraukiau nuo lango, jaučiausi kaip užhipnotizuotas, tuo metu NSO sklandė ore kairėn dešinėn. Prisimenu jausmą kaip niekaip negalėjau atplėšti nuo objekto žvilgsnio.. Po kiek laiko objektas pradėjo lėtai judėti link jūros pusės (į vakarus), ir greitai šovė į tą pusę, nuėjęs į virtuvę iš kurios atsiveria geresnis aplinkinis vaizdas, spėjau įžiūrėti kad toje vietoje, kur buvo pakibęs NSO, atsirado kažkokie skaidrūs dūmai, kurie netrukus išsisklaidė. Prieš gulant miegoti, pasireiškė maudžiantis galvos skausmas ir šiek tiek pykino.

Nežinau kaip paaiškinti antrajį įvykį, tokių dalykų iki tol niekada nebuvau patyręs ir jokiais ateiviais netikėdavau. Matytas objektas man primena šitą:


Aukštyn