NSO "regėtojų" psichologija

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 22, 2012, 19:05:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

rutulys

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 25, 2012, 07:30:38
Patirtis savo ruožtu, bet manyčiau svarbiausia yra tiesa, nes ir taip per daug melo mūsų gyvenime, kam dar labiau save apgaudinėti?


Atleisk, bet kaip tu sužinosi tiesą, jei nebus patirties?
Akiratis plečiasi kartu su patirtimi, ir tik po kiekvieno priartėjimo (iteracijos) gauni vis kažką panašesnio į tiesą.
Žmogaus sugebėjimu iš karto suprasti ar atpažinti tiesą aš smarkiai abejoju - tereikia pažiūrėti į mokslo vystymosi istoriją.

paragraf 78

Tik kvailys mokosi iš savo klaidų. Jei labiau patyrę žmonės sako, kad tai ką matei nėra tiesa, tai tik kvailys neįsiklausęs į labiau patyrusių asmenų paaiškinimus, laikysis savo klaidatikystės.

rutulys

O aš manau, kad tik kvailys gali būti tikras savo tiesa ir primygtinai ją piršti kitiems. Protingi žmonės jaučia: kuo jie daugiau sužino, tuo mažiau jie žino ir tuo lengviau leidžia kitiems "klysti".

Be to, jei priimti tavo pasisakymą asmeniškai, tai aš mielai pasimokyčiau ir iš svetimų klaidų.

paragraf 78

Mes kalbame apie akivaizdžius ne NSO atvejus, taip kad tavo tiesos ir kvailių jos besilaikančių sugretinimas ne laiku ir ne vietoje.

rutulys

O man šį diskusija labiau teorinė, pabandžiau pristatyti kitos barikados pusės galimą požiūrį.
Aš, matyt, per didelis idealistas, manantis, kad žmogus pamatęs dangumi ramiai slenkantį, kartais sumirksintį taškelį, tikrai nepuls jo vadinti skraidančia lėkšte, o greičiau pagalvos jog tai gali būti palydovas, net ir nesigilindamas į palydovų judėjimo apskaičiavimo programas.

Manęs nesupa kvailiai, tik gal kitaip galvojantys. Matyt, aš pats nelabai protingas. ;)



paragraf 78

Diskusija tikrai ne teorinė, o praktinio pobūdžio. Nes visada atsiranda mačiusių kokius kiniškus žibintus, kurie tvirtina kad matė NSO ir visiškai nesiklauso racionalių paaiškinimų. Todėl ir užvedžiau šią diskusiją, nes neaišku ką su tokiais žmonėmis daryti.

rutulys

Man labai smalsu, kodėl tu manai, kad su jais reikia kažką daryti.

Savo vaikams nuo pat mažens ir aiškinsi, kad juos ne gandras atnešė ir kad senelis Šaltis yra išgalvota mitologinė būtybė?

paragraf 78

Man įdomu kaip su tokiais žmonėmis bendrauti, kad būtų pasiektas maksimalus tiesos rezultatas, o nebūtų iš vienos pusės pasvaigimas iš kitos kritika

rutulys

Na, skirtingai nuo kitų pokalbio dalyvių, aš psichologijos tik viena ar du kreditus teturėjau ir tai į kokį trečdalį paskaitų dėstytojas negalėjo ateiti. Ir ką iš to kurso teatsimenu, tik kai dėstytojas atėjęs išsitraukė kažkokių tugrikų banknotą su dideliu skaičiumi ir paklausė auditorijos, ką mes matome. Kadangi visi tylėjo, tai pajuokavau, kad matau penkis butelis alaus.

Abejoju, kad būtų galima sukurti kokį vieną standartą kaip reiktų elgtis tokiose situacijose. Su vaiku, gal reiktų pažaisti ir laukti kol jis užaugs ar pribręs rimtesniam klausimo nagrinėjimui. O su suaugusiu gal dar kitaip. Gal kartu įsigilinti į įvykio detales, pabandyti atrasti oponento mąstymo spragas. Ir savęs paklausti, ar tikrai nori tą žmogų ištraukti iš jo iliuzijos. Žinoma, nenustebk, jei nuoširdžiai tai darydamas, pats netyčia pakliūtum į jos žabangas. Pasaulis tikrai ne toks paprastas, kokiu jį įsivaizduoja šiuolaikinis, išsilavinęs žmogus su įprastine patirtimi.




paragraf 78

Kuo labiau žmogus išsilavinęs tuo jis plačiau mato pasaulį, taip kad į jokias pinkles jis nepateks. Į pinkles dažniausiai įsipainioja mažą išsilavinimą turintys žmonės, moterys ir tiksliukai, na bent jau taip religijotyriniai tyrimai rodo.

rutulys

Įdomu, kokias pinkles turėjo galvoje tavo minimi religijotyriniai tyrimai. Kalba eina apie sektas?   
Tiksliukų mokyme tikrai mažai dėmesio skiriama dvasiniams ar moraliniams dalykams ir jie mažiau pasiruošę likimo negandoms.

Beje, jei nesunku, paaiškink keliais žodžiais, kaip tu supranti "dvasinį augimą", tavo paminėtą kitoje temoje.

paragraf 78

Šiaip pagrinde ezoterines pinkles, visokius paranomalius reiškinius ir žinoma sektas. Šių kategorijų žmonės labiausiai linkę tikėti šiais keistais dalykais, bet ne šiaip domėtis, bet su aistringu tikėjimu kovoti už juos.

P.S. Dvasinis augimas tai visuma dvasinių ir materialinių praktikų: malda, nuodėmių sekimas, artimo meilės darbai ir panašūs dalykai.

rutulys

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 25, 2012, 21:33:07
Dvasinis augimas tai visuma dvasinių ir materialinių praktikų: malda, nuodėmių sekimas, artimo meilės darbai ir panašūs dalykai.


Kodėl tu tai vadini dvasiniu augimu? Kai tu tai darai, ar kažką jauti?

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 22, 2012, 19:05:09Kažkaip pastebėjau jog kiekvienas kas pamato "NSO" nebesiklauso jokių racionalių paaiškinimų,  bet teigia kad tai tikrai buvo NSO, o ne kas nors kitas. Keistai ta žmogaus sąmonė veikia.
Pats irgi mačiau kažkada kiniškus žibintus, kuriuos palaikiau NSO nes tikrai keistai skraidė. Irgi visiems tvirtinau jog mačiau NSO ir tik po kurio laiko išsijungė tas neigimas.
Tai gi gal padiskutuokime kodėl taip yra?
Kodėl žmogus nebesiklauso jokių racionalių paaiškinimų po to kai pamato švieseles danguje?
Kokie faktoriai čia veikia?
Žmonės savo įsitikinimus , aistras kažkokiem tai dalykam ... NSO ar tai būtų vaiduokliai linkę personifikuoti į vaizdinius objektus . Smegenys neveikia taip kaip tikslus skaičiuotuvas vienas du ir turi atsakymą .
Didelė dalis mūsų sprendimų yra paremta sukeltomis emocijomis arba bent jau joms dalyvaujant .
Nespėjame sugeneruoti kas tai yra galvoje  ir priimame išankstinį paaiškinimą , kuris tuo metu būna paremtas tam tikrais įsitikinimais . Jeigu nebūtumėte domėjasis NSO , pirmiausia aiškintumėte šį atvejį dar kitaip . Dar prieš identifikuojant objektą pasąmonėje jau galvojote jog tai NSO vien dėl savo ilgos pažinties su šia tema .

Čia turbūt vienas iš tų atvėjų , kai susiduriama su neaiškiais objektais danguje , tada NSO mėgėjai racionalų mąstymą kritinėse situacijose išmaino į užplūdusią emocijų bangą , bei tikėjimą konkrečiomis " tiesomis " .

tadasas99

#59
birželio 10, 2017, 10:54:05 Redagavimas: birželio 10, 2017, 10:55:42 by tadasas99
Nu ir as atsakysiu i sena posta.
 
 Tai nera racionalumo neturejimas, nera neigimas, viskas paprasta, norint suprasti zmogu nereikia ieskoti toli, atsakymai po nose.
 Zmogus kuris kazka pamate ir pamane kad pamate nso, jis savo vidiniame pasaulelyje svetaines viduryje turi didziuli deimanta, kazka ko kiti neturi, ir kuo jis nori pasipuikuoti pries kitus, ir jis nenores klausyti pasisakymu kad jo deimantas tik anglis, kad kazkas yra niekas, kad nieko jis neturi kuo galetu pasipuikuoti pries kitus, jis sita objekta stengsis islaikyti kiek imanoma ilgiau, kaip dare pagrobtasis anomalijos narys.

Aukštyn