NSO "regėtojų" psichologija

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 22, 2012, 19:05:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

inkognito

Sportinė psichologija yra specializacija siaurai krypčiai parenkant ir derinant sportinę komandą, pravedant treniruotes, parenkant asmenybių suderinamumą ir siekiant pirmavimo varžybose. Tam turiu atskirą įvertinimą,leidžiantį dirbti profesionaliai tokį darbą. Tačiau iki specializacijos aš perėjau visa Bendrosios psichologijos kursą kurį vienintelis iš mūsų grupės išlaikiau geram pažymiui. Taip kad galėčiau kiekvienam iš jūsų sustatyti psichologinių stebėjimų grafiką,tačiau to nedarau,nors kai kurie individai ir esate labai įdomūs tuo požiūriu.
Ypač kai neturėdami jokių psichologų įgūdžių pradedate statyti oponentui diagnozes,kurios terodo jūsų pačių psichinio sutrikimo lygmenį.

TinSoldier

Na, ir aš esu perėjęs psichologijos kursą su kiauru dešimtuku. Ir, kiek randu sportinės psichologijos aprašymą, joje bendroji psichologija sudarė tikrai ne daugiau kreditų nei pas mane :? Bet tikrai toli gražu nesijaučiu pakankamai kompetetingas nustatinėti diagnozes.. Nors ir šiaip psichologija savarankiškai nemažai domiuosi.

Na, bet ginčijomės ne dėl to. Prisikabinau dėl tavo išsilavinimo. Paaiškinai, kad aš klydau. Tebunie taika :)

inkognito

  Tebūnie  Taika   :) :) :)

paragraf 78

#33
gruodžio 24, 2012, 15:22:52 Redagavimas: gruodžio 24, 2012, 15:38:56 by paragraf 78
Visi kas mokosi universitete daugiau ar mažiau gauna pastudijuoti psichologijos. Pas mane pvz. magistrantūroj 50 proc. paskaitų yra psichologija.

Bet grįžkime prie temos:
Kiek svarbus žmogui jo pozicijos išlaikymas ir jos gynimas ir kodėl? Ne jau vien dėl noro pasijusti išskirtiniu ar dėl ego reiklavimų, ginti savo tiesą?

P.S. inkognito, nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, norėdamas ką nors papildyti, naudokis funkcija "keisti"

rutulys

Kaip čia dabar tą klausimą bandyti nagrinėti? Iš pagrindų? Kaip veikia smegenys? Koks tai tingus, na gerai jau gerai, optimizuotas mechanizmas, kuris padaręs kažkokius skaičiavimus, juos užsikešuoja ir kitą kartą panašioje situacijoje traukia anksčiau apskaičiuotus rezultatus, iš naujo jų nebeperskaičiuodamas. Reikia kažkokio sukrėtimo, kad tas mechanizmas įsijungtų ir viską nuo pradžių nuoširdžiai pertikrintų.

O gal paprasčiausiai pagalvokime, kas vienam akivaizdu, kitam gali būti visai neakivaizdu. Kiniški žibintai gan nauja mada ir ne visur provincijoje išplitusi, o žmonės švieseles danguje matydavo ir iki jos atsiradimo.

Aišku, neskaitant piktybinių variantų, kurie ginčijasi tik dėl ginčo. Tokiems net nesvarbu kas yra teisybė ar kaip jie laimės ginčą. Gali sumaišyti kitą pusę su žemėmis, kad pajustų pasitenkinimą, jog  nugalėjo.

paragraf 78

Matai, jei žmogus ateina į tokį forumą ir papasakoja jog matė kažką, tai jis:
1. Išklauso labiau su reikalo esme susipažinusių asmenų nuomonės ir su ja sutinka apsvarstydamas visą gautą informaciją
2. Jis nesvarsto jokios gautos informacijos ir bukai laiko įsikibęs savo nuomonės, nors nieko tame reikale neraukia

Tai gi, man įdomu kokie mechanizmai iš tiesų veikia žmogaus psichiką, kad jam nebesvarbi tarkime specialistų nuomonė, o geriau jau savo išgalvota teorija.
Na čia panašiai kaip nuėjus pas daktarą, jis sako: gerbiamsis, čia ne plaučių vėžys, o paprasčiausias peršalimas. O žmogelis vistiek tvirtina, jog jam vėžys.

rutulys

O kodėl atmeti trečią variantą: apsvarsto gautą informaciją, bet, tarkime, suabejoja "daktarų" kompetencija ir atmeta jų interpretacijas.
Aš galiu patikėti, kad šiame forume yra skraidančių kiniškų žibintų ekspertų, bet tai švelniai tariant per siaura specializacija.

Kai dėl užsisklendimo, matyt, įsijungia jausmai. Na nelimpa žmogui tavo versija prie širdies, na tai ką jau čia padarysi.

paragraf 78

Tai tada kyla klausimas: ko žmogus ieško, kad nuomonė sutaptų ar tiesos?

Linas

Na čia galima lyginti šį reikalą su tikejimu į Dievą. Įrodinėk kaip nori, vistiek nepatikės, kad jo nėra. Akivaizdus įrodymas - evoliucija, tačiau tikintiems tikėjimo tas nesumažina, tas pats ir su NSO regėtojais - įrodai kad jis matė kokį nors palydovą, bet jis ir toliau teigia matęs NSO.

.L.U.T.H.O.R.

Paoftopinsiu biškį, bet evoliucija neįrodo, kad Dievo nėra :)

paragraf 78

taip, evoliucija neįrodo, kad dievo nėra. Juo labiau, kad Katalikų Bažnyčia palaiko evoliucijos teoriją.

Linas

Na taip, su tuo "akivaizdus įrodymas" persistengiau  :) Bet gal tikrai nereikėtų pradėti offtopo.

rutulys

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 24, 2012, 22:20:58
Tai tada kyla klausimas: ko žmogus ieško, kad nuomonė sutaptų ar tiesos?


Aš galiu atsakyti tik už save. Mane labiausiai domintų kitų panaši patirtis. Tik nieko panašaus nesu matęs, nors neypatingai to ir ieškojau.

Beje, Dievas yra, ar bent jau kažkas, pas ką būni beveik akimirksniu perkeliamas, kai mintimis jo šaukiesi, ištrauktas iš kūno.

paragraf 78

Patirtis savo ruožtu, bet manyčiau svarbiausia yra tiesa, nes ir taip per daug melo mūsų gyvenime, kam dar labiau save apgaudinėti?

inkognito

Tai kad dievas arba Kūrėjas egzistuoja dar neįrodo, kad krikščionybė yra ta tikroji religija,juk ji pas mus įdiegta smurtu panašiai, kaip buvo bandoma įdiegti ir tarybų valdžia.Ją tegerbiu kaip savo senelių tikėjimą ir nieko daugiau,per daug akivaizdžių faktų, kad ji tokia pat ydinga kaip ir kitos ir skirta pavergti žmogui bei asmenybei,tad kas norite tikėkite ja bet jau be manęs.NSO daug tikresnis reikalas nei religija jį tūkstančiai žemėje regėjo akivaizdžiai. O religijos daugelis dogmų yra absoliučiai nesuprantamos ir kvailos.

Aukštyn