Bažnyčia ir ateiviai

Pradėjo paragraf 78, gruodžio 02, 2011, 13:01:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Radau gana įdomų straipsniuką, kuris mums leis padiskutuoti kaip Bažnyčia reaguotų į ateivių klausimą jei jie pasirodytų:

Popiežiaus astronomas: „Bažnyčia pasiruošusi pakrikštyti ir ateivius" (34)

Vienas popiežiaus Benedikto XVI astronomų pripažino už mūsų planetos ribų galint egzistuoti pažangias gyvybės formas ir patikino, kad visoms joms - nepriklausomai nuo turimų čiuptuvėlių skaičiaus - Bažnyčios durys būtų atviros. Vyresnysis Vatikano mokslininkas brolis Guy Consolmango tvirtino, jog jį pradžiugintų žinia apie protingų ateivių pasirodymą ir jis būtų laimingas, galėdamas juos pakrikštyti.

Netikėtas pareiškimas paskatino spekuliacijas apie ateityje neva būsiančius Kryžiaus žygius į kosmosą, kurių metu misionieriai sieks atversti į krikščionybę nežemiškas gyvybės formas.

Kaip rašo telegraph.co.uk, pasisakydamas Britanijos mokslo festivalio išvakarėse G.Consolmango patikino, jog mokslas ir religija nėra nesuderinami. Vatikano atstovas teigė nepritariantis kreacionizmui ir tvirtino, jog prieštaringai vertinama „protingo kūrinio" teorija, anot kurios, evoliucijos teorijos spragos gali būti paaiškintos tik Dievo, buvo „netikusi teologija".

12 astronomų vienijančios Vatikano astronomų komandos atstovas G.Consolmango sakė, jog Bažnyčia jau daug amžių palaiko ir remia mokslą. Jis neprieštaravo idėjai, jog už mūsų planetos ribų egzistuoja pažangios gyvybės formos, bei tvirtino, kad sutiktų pakrikštyti ateivius, jei šie to pageidautų.

G.Consolmango neslėpė: jį pradžiugintų žinia apie gyvybės egzistavimą kitose planetose, ypač jei nežemiškos kilmės būtybės pasirodytų esančios protingos. Visgi, anot jo, tai, ar yra galimybių tokias būtybes aptikti, ar jos galėtų būti protingos ir ar mes sugebėtume su jomis bendrauti veikiausiai nėra praktiški klausimai.

G.Consolmango teigė Dievą esant didesnį už žmoniją, nes jo valdžioje taip pat yra angelai ir pridūrė, jog siela, protas, laisva valia ir laisvė mylėti bei priimti sprendimus gali būti būdingi ne vien žmonėms. Pasak jo, kiekviena gyva būtybė - nesvarbu, su kiek čiuptuvėlių - turi sielą. Astronomo manymu, sielos neturi tik mašinos, nes jos „nepakankamai žmogiškos ir protingos".

Popiežiaus meteoritų kolekcijos kuratorius 57-erių G.Consolmango yra kvalifikuotas astronomas ir Vatikano observatorijos planetų specialistas. Iki atvykimo į Vatikaną jis 15 metų dirbo mokslinį darbą JAV Kalifornijos valstijoje.

Anot jo, „protingo kūrinio" sąvoka buvo užgrobta ir iškreipta religinių fundamentalistų, uždaros Amerikos kreacionistų grupės. G.Consolmango teigimu, tokia teologija yra „netikusi", nes vėl prilygina Dievą tokioms pagoniškoms dievybėms kaip žaibas ar griaustinis. Pasak astronomo, Vatikaną visuomet domino mokslo vystymasis ir pažanga, o popiežių ir kardinolus apie naujausius mokslo pasiekimus reguliariai informuoja Popiežiaus mokslų akademija.

Įrodžius nežemiškų gyvybės formų egzistavimą katalikų Bažnyčia susidurtų su rimtomis problemomis, prieš kurias veikiausiai nublanktų pastarojo meto debatai dėl moterų teisės būti kunigėmis, celibato ir kontracepcijos.


http://www.lrytas.lt/-13227274111320577035-popie%C5%BEiaus-astronomas-ba%C5%BEny%C4%8Dia-pasiruo%C5%A1usi-pakrik%C5%A1tyti-ir-ateivius.htm

Benamis

"Bažnyčia pasiruošusi pakrikštyti ir ateivius" - visu pirma nezinia ar jie to noretu ;D Be to, manau, kad jie butu tikrai labiau ispruse dvasiniais klausimais negu mes :)

2012

Citata iš: Benamis  gruodžio 02, 2011, 14:00:19
"Bažnyčia pasiruošusi pakrikštyti ir ateivius" - visu pirma nezinia ar jie to noretu ;D Be to, manau, kad jie butu tikrai labiau ispruse dvasiniais klausimais negu mes :)


Idomu, ar kas klause kai krikstijo lietuvius  :)
Tik, zinoma baznycia jau nebeturi tiek galios kiek anksciau

Teroras

Populizmu pradejo baznycia usiimineti.

Benamis

Citata iš: Teroras  gruodžio 03, 2011, 19:44:55
Populizmu pradejo baznycia usiimineti.


Paskutiniais metais ta pati pastebiu.

paragraf 78

Ateiviai dažnai idealizuojami ir jiems priskiriamos įvairios dvasinės savybės. Deja tai gali būti technologiškai pažengusi civilizacija, kuri neturėjo didelio dvasinio pažengimo.
Kas dėl lietuvių krikšto, tai dabar istorikai teigia jog lietuviai nebuvo apkrikštyti, jie apsikrikštijo.

Teroras

Citata iš: insomnia  gruodžio 05, 2011, 09:41:55
Ateiviai dažnai idealizuojami ir jiems priskiriamos įvairios dvasinės savybės. Deja tai gali būti technologiškai pažengusi civilizacija, kuri neturėjo didelio dvasinio pažengimo.


Siaip ar taip, mes kol kas nezinome kaip ten yra is tikruju :) O gal atvirksciai jie dvasiskai labiau ispruse nei mes ir musu religija jiems atrodo primityviai.

paragraf 78

Visko gali būti. Beje turiu į šią temą parašęs apsakymą, kuris laimėjo antrają vietą Lietuvos fantastų suvažiavimo organizuotame konkurse:
http://www.fantastika.lt/content.php?id=475

Linas Esu

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 05, 2011, 09:41:55Ateiviai dažnai idealizuojami ir jiems priskiriamos įvairios dvasinės savybės. Deja tai gali būti technologiškai pažengusi civilizacija, kuri neturėjo didelio dvasinio pažengimo.
Kas dėl lietuvių krikšto, tai dabar istorikai teigia jog lietuviai nebuvo apkrikštyti, jie apsikrikštijo.
Tai mes " netikra " krikščioniška valstybė ? ką keičia toks faktas ?

P.S http://www.fantastika.lt/content.php?id=475 , kur galima rasti šitą apsakymą ?

tadasas99

Vel baznycia senais bajeriukais uzsiiminetu krikstydama ateivius?
 O su tuo "apsikrikstijo" taip trinama istorija, aisku neklausiu kuri istoriku grupe sasaju su vatikanu neieskosiu jie istrinti (seip samokslo teorija)
 nu kam jiem visur nosi reikia kisti, dar kad uztektu savikritikos pasisakant kad galbut jie tures mus ko pamokyti religinio isprusimo klausimais, bet nea jie dvaiskumo virsuneje jie ir ateivius apkrisktys, neva juos irgi pakyles dvasiskai i virsune, net nejuokinga, geriau manysiu kad populizmu uzsiimineja, maziau paniekos tiems asmenims jausiu

Aukštyn