Tapti vampyru?

Pradėjo RoxiO, spalio 22, 2012, 21:00:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

RoxiO

Paprastai kalbėdamas apie vampyrus turiu galvoje energiją siurbiančius parazitus, bet šį kartą viskas ne taip. Paskutiniu metu daug domiuosi kraujasiurbiais vampyrais. Ne uodais, šikšnosparniais ir kitais gyvūnais, o tais, kuriuos žmonės apibūdina kaip tvirto sudėjimo padarus raudonomis akimis ir iššieptomis iltimis. Žodžio "vampyras" kilmė turi labai įdomias šaknis ir siekia kazanų totorių, bažnytinės slavų kalbos laikus. Savotiškas mitologines istorijas apie šiuos padarus turi daugelis tautų. Bet dabar ne apie tai. :)

Šiandien norėjau jums iškelti klausimą. Didžioji dalis mitologijos, rašytinių šaltinių iš įvairių senųjų archyvų teigia, kad norint tapti vampyru reikia išgerti tikro vampyro kraujo. Taigi, ar jūs tikite tuo? Ar tikite vampyrais? Ar įmanoma prie jų prisijungti? O gal tai užsibaigia tik tekstu? Gal visa tai neegzistuoja? Atskleiskite savo nuomones. :)

.L.U.T.H.O.R.

Nei tikiu, nei netikiu. Bet pagalvojus iš fiziologinės pusės, tai labiau linkčiau į netikinčiojo pusę. Bet kas ten žino, ko tik šiam pasaulyje nebūna :D

Hekate

Aš tai netikiu, tiesiog netikiu ir tiek. Knygose tegul jie lieka  :D, nors kažkada maniau. kad jie egzistuoja.

Benamis

Kaip tik siandien anomalijoje str. pasirode: http://anomalija.lt/2012/10/drakulos-vaikai-gyvena-salia-musu/ :) Jeigu juo tiketi, tai vampyru savo noru nelabai pavyktu tapti...

Nežinukas

#4
spalio 23, 2012, 11:25:02 Redagavimas: spalio 23, 2012, 11:35:45 by Nežinukas
Citata iš: RoxiO  spalio 22, 2012, 21:00:28Ar tikite vampyrais? Ar įmanoma prie jų prisijungti? O gal tai užsibaigia tik tekstu? Gal visa tai neegzistuoja?


Bet kuri pasaka ar mitologinis tekstas būtinai turi tikrovinį pamatą.

Kad tavo aprašytų tvarinių nepažįstu ir nenoriu pažinti, manyčiau mano pasisakymas šiuo klausimu, tuo ir baigtas. Žinoma, jei nešaus kokia nauja mintis kurią dieną.

paragraf 78

Anksčiau vampyrais tikėta labai. Anksčiau ištisi traktatai apie tai buvo parašyti. Vykdavo universitetinės teologinės diskusijos apie jų egzistavimą. Net bažnyčia buvo pasisakiusi apie juos. Bažnyčia sakė kad neegzistuoja.
Šiaip tapimas vampyru priklauso nuo šalies kurioje mitas apie juos sklando.
Pavyzdžiui Graikijoje tikėta jog vampyrėmis Lamijomis gali tapti moterys kurios vaikas mirė ir ji pati mirė iš ilgesio.
Slavų žemėse tikėta jog vampyru gali tapti žmogus per kurio lavoną perskrido višta, ar prakeikė burtininkas.
Žodžiu legendų yra pačių įvairiausių ir būdų tapti vampyru taip pat.

BloodyMary

Netikiu, kad jie egzistuoja. Visa tai atrodo per daug fantastiška. Galbūt dėl šių laikų grožinės literatūros, kuri labai glaudžiai siejama su vampyrais.

Master

:D Kad tikri vampyrai, tokie kokius mums pateikia grožinė literatūra (pavyzdžiui: Drakula), mėgėjų surinkta ir sukaupta informacija, arba šeip įvairūs portalai, žurnalai propaguojantys visokias keistas teorijas, egzistuoja nemanau. Žinoma, kartais smagu įsivaizduoti, kad gali būti kažkas daugiau ir vietoj supaprastinto racionalaus mąstymo įjungti mistikos rėžima. Bet šeip, mano manymu vampyrų apibrėžimas kilo nuo prastų medicinos žinių ir ligos (nepamenu pavadinimo, bet turėtumėte ją žinoti, nes dažnai minima) (nors kiti sako, kad pirmieji vampyrus paminėjo graikai, kad vampyrai labai paplite azijoje. Čia mano nuomonė :) neneigiu, kad gali būti faktinių klaidų ). Bet vėlgi, kad "vampyrai" yra - faktas. Yra tokia žmonių rūšis :D kurie mano esantys vampyrai. Jie stengiasi elgtis kaip dera tikram vampyrui, arba tikina kitus, kad vapyriškas elgesys yra jo prigimtis einanti prieš jo valią. Žodžiu, žmogus naudojasi donoru (draugu, artimu) ir kas mėnesį geria iš jo kraują (labai mažai, nes jiems reikalinga tik kraujo energija). Jie buriasi į bendruomėnes, turi savus įstatymus, gyvena pagal savo susidaryta pasaulio vaizdą (panašiai kaip per costplay, bet ¨vampyrai¨ savo rolėje būna nuolatos).

paragraf 78

Ta liga vadinama Porfirija. Vienas iš galimų vampyro mito paaiškinimų. Nes ja sergant žmonės yra jautrūs saulei, mėgsta kraują ir žalią mėsą, būna išblyškę. Bet ta liga pakankamai reta, kad paaiškintų visuotinai sutinkamus mitus apie nemirėlius, kurie sugrįžta gerti artimųjų kraujo ar kitokios gyvybinės energijos.

Master

#9
kovo 28, 2013, 12:53:47 Redagavimas: kovo 28, 2013, 13:03:22 by Master
Citata iš: paragraf 78  kovo 28, 2013, 12:45:12
Bet ta liga pakankamai reta, kad paaiškintų visuotinai sutinkamus mitus apie nemirėlius, kurie sugrįžta gerti artimųjų kraujo ar kitokios gyvybinės energijos.

Taip dažniausiai buvo aiškinamos nežinomos ligos, kaip maras ir pan . Pavyzdžiui, (bandau atgaminti žinias, kurios per laiką susiplakė), per kaimą pereina kokia baisesnė liga, suserga vienas iš namiškių, kiti naudodami tuos pačius indus, kvėpuodami tuo pačiu oru, galu gale liečia ligoni.. Žmogus numiršta ir užkrečia kitus, praeina inkubacinis laikas suserga ir namiškiai, numiršta.
Arba badas. Žmonės miršta, žmonės dingsta. (O dingsta, nes būna suvalgomi). Aišku, pirmoje vietoje bandoma pramisti naminiais, laukiniais gyvuliais, veliau žolėmis, medžio žievėmis, atkasami lavonai, kol galų gale nusitaikoma būtent į šeimos nari.
Mano manimu taip buvo bandomos paaiškinti tokios situacijos.

emile

Nežinau kaip kiti bet as tai tikiu ir pati noreciau buti suzinoti ka galiu ir ar istverciau nesimaitinti zmoniu krauju taigi as tikrai tikiu kad jie egzistuoja tik ju beveik neimanoma rasti gal kas nors ir yra juos mates bet abejoju kad daug tokiu yra.

Benamis

Citata iš: emile  kovo 26, 2014, 17:59:18
Nežinau kaip kiti bet as tai tikiu ir pati noreciau buti suzinoti ka galiu ir ar istverciau nesimaitinti zmoniu krauju taigi as tikrai tikiu kad jie egzistuoja tik ju beveik neimanoma rasti gal kas nors ir yra juos mates bet abejoju kad daug tokiu yra.


Vampyrai egzistuoja, tai faktas. Taciau jie nesiurbia zmonems kraujo is gerkles ir neturi kazkokiu galiu kaip tai vaizduoja Holyvudo filmai (Twilight ir panasus filmu-popsas).

Master

Aš asmeniškai tikiu tik energiniais vampyrais. Kadangi tarp jų ir kraujasiurbių yra nemažai paralelių, netgi drįsčiau teigti, kad viena aplinkybė, kuri įtakojo šių "padarų" mito sukūrimą ir buvo tai.
Kita vertus šiuolaikinė literatūra jokios doros informacijos apie tikruosius energetinius vampyrus (kuriuos norėtųsi vadinti kiek kitaip) nepateikia. O kai kuri būna tiesiog nevykusi psichoanalizė arba paranojinė ezoterika. Gaila, o tokia gera tema plėtotei.
Manau, kad pastarąjį, norą tapti vampyru, ar jo auka įdiegė vakarietiškas šiek tiek "išsigimęs" požiūris, kuris aukos ir grobuonies santykį pateikia kaip labai imtymų. Tačiau mano galva tai žalinga asmenybei, kadangi formuojamas žmogaus persikreipęs supratimas, kad sadizmas, silpnumas gali būti pateisinamas. Aiškiai nubrėžiami statusai. Žodžiu, manau, kad tokias mintis, kaip norą tapti vampyru reiktų išmesti iš galvos.
Vampyrizmas yra liga ir ne jokia patirtis. Ar kas nors nori specialiai susirgiti Aids, gripu?

Supera

Vat jei pagal tai kad vampyras tai geriantis kraują, tai mano giminėj buvo vienas. Močiutės tėtis jei neklystu, aišku ne žmonių kraują gerdavo, bei kai kiaules pjaudavo tai dar šiltą kraują gerdavo ir smegenis mėgo >_<. Ir dar šeip žmogaus organizmui kraujas nelabai gerai, nevirškina jo ar kažkas panašaus, kaip ir žalios mėsos nelabai sutvarko. O vat jisai puikiausiai sau šiltą kraują gerdavo ir ilgai žmogus gyveno.

Master

Chm... Tai kaimiečiai taip elgiasi. (papjovę kiaulę geria jos kraują), nes jame yra labai daug naudingų medžiagų (visa koncentracija) ir remiantis šiuolaikiniu mokslu tai pakankamai sveika (nors priklauso nuo kurio požiūrio pažiūrėsi, man kaip netradicinės mitybos šalininkei šitaip etika neleitų kalbėti, priedo ten yra ir amoniako ir kitų šalintinų medžiagų). Bet žodžiui jie irgi mano, kad sveika, priedo sunaudoja visą žuvusį gyvulį.
Esmė, kad šis reiškinys yra normalus ir net dažnas. Jokios mistikos (:

Aukštyn