Badavimas

Pradėjo Sleeping_angel, vasario 11, 2014, 20:26:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

pi

Citata iš: TinSoldier  vasario 18, 2014, 12:17:02
Aš nesakau, kad tu negali 11 dienų išgyventi be vandens. (Nors labai abejoju)

Bet pradėti čia mesijauti, viešai ir užtikrintai skelbiant, tarsi gyvenimas be vandens organzmui yra visiškai normalu, ir gali laisvai ištverti tiek - visiškai neatsakinga ir buka.

Kiekvieno organizmas yra skirtingas, ir kad tu čia savo ribas primetinėji kaip normas - nieko gero ;)

Man atrodė, kad aš niekur tos savo patirties nepateikinėjau kaip visiems siūlytinos, primygtinai rekomenduotinos ar dar kokios, tik pagal forumo temą dalinausi asmenine patirtimi. Jei tai pasirodė kaip "mesijavimas" - tai atsiprašau, Jus suklaidino mano minčių dėstymo būdas, tokios intencijos neturėjau, neturiu ir (viliuosi) neturėsiu. Bet ir gyvenimo strategija, kai visi "neaiškūs reiškiniai" (pavyzdžiui, knygos, aprašančios tai, ko pats nesi patyręs, arba žmonės, pasakojantys asmeninius išgyvenimus, netelpančius į asmeninio "žinojimo" rėmus) atmetami vien išankstiniu nusistatymu, nepatikrinus, man nepriimtina, dėl to ir toliau ja nežadu vadovautis, o tai gali kam nors iš šalies vėl pasirodyti kaip "mesijavimas" - iš anksto visų atsiprašau.  ;)

Teroras

Citata iš: TinSoldier  vasario 18, 2014, 13:01:20
Patys nepastebėsit, kaip dauguma jūsų po 3, 5 ar 7 dienų pateksit į šoką, komą ar visai užsilenksit.

Tikiuosi, taip geriau :)


Zinoma geriau.

Na o toliau prasideda amzinieji TinSoldierio drastiski palyginimai is ciklo arba meslas arba auksas. Zinoma nepamirstam to, kad kai kas nors kitas tokius palyginimus naudoja, TinSoldieris visuomet pabrezia, kad to negalima daryti, nes tai neracionalu :)

Dar negirdejau, kad Lietuvoje zmones mirtu nuo badavimo (ne amzino badavimo TinSoldieri).

Benamis

Citata iš: pi  vasario 18, 2014, 13:04:41
o tai gali kam nors iš šalies vėl pasirodyti kaip "mesijavimas" - iš anksto visų atsiprašau.  ;)


Nekreipk demesio. Tas "mesiju" matymas forume kai dalyviai apraso savo patirtis daznai pasireiskia ;D

pi

Citata iš: TinSoldier  vasario 18, 2014, 13:01:20
Atsiprašau, pasitaisysiu:

Patys nepastebėsit, kaip dauguma jūsų po 3, 5 ar 7 dienų pateksit į šoką, komą ar visai užsilenksit.

Tikiuosi, taip geriau :)

Aišku, jei koks 100 save numarins negerdami vandens, viską atpirks vienas nuo normos nukrypęs, kuris ištveria 11 dienų. Puiku (yes)

Aaa, supratau, kur šuo pakastas: didaktika. "Dauguma jūsų" - požiūris į forumuose skaitančius žmones kaip į nelabai mąstančius bandos padarus, kurie puls bandyti bet kokį ekstremalų aprašytą būdą nepažindami savęs pakankamai ir taip tenkindami pasąmoninius "tanatos" impulsus? Tada taip, mano patirtys - baissssuuuuu...
Bet ieškančio grėblio tai niekas neapsaugos, jei ne čia, tai kitur ras, kuo sao į kaktą užtvot, internetas atviras ir pilnas pagundų, bet kuriam skoniui.
Bet ar tikrai čia su žmonėmis tokia bloga padėtis, kad juos reikia kaip bandos gyvulius saugoti pačius nuo savęs? Gal jau ir taip per ilgai sistema mus saugojo?

a.t.sielis

Taip, badavimas pavojingas reikalas. Geriau nedaryti to, jeigu trūksta išmanymo, žinių. Aš irgi esu skaitęs apie mirties atvejus. Berods, reikalas tame, kad nuo kažkurios dienos organizmas apsinuodija savo paties atliekomis. Tada ir yra ta pavojinga riba. Kad tai neįvyktų, išmanantys žmonės kažką dėl to specialiai daro. Aš ne prieš askezes ar badavimą, kaip tik už. Bet reikia išmanyti. Tai ne žaidimas.

Skaičiau berods vienoje tarybinių laikų sveikatingumo knygutėje (tokios oranžinės būdavo, Bibliotekėlė "ŽS", Žmogus ir sveikata), kad žmogus bandė badauti, bet gerai neišmanė kas vyksta, vartojo vidurių laisvinamuosius, o klizmų ar kažko tai ten lygtai nedarė, ir berods, po 7-10 dienų organizmas apsinuodijo, jo būklė smarkiai pablogėjo, o galiausiai mirė, ligoninėje niekuo jau negalėjo padėti.

Man asmeniškai ilgalaikiai badavimai atrodo pernelyg drastiški. Bet jeigu žmonės tam pasiryžę, ir turi jėgos ir pasiruošimo tam, bei sprendžia specifinius sveikatos ar kitus uždavinius, kodėl ne. Bet daryti viską geriausia taip, kad ekstremaliai nesutrikdyti savęs, ir tuo nesukelti rūpesčių mus globojančiam Kūrėjui. Jeigu pradėsim eiti iš proto, ar mirti, gerai nebus.

Iš savo pasaulėvaizdžio ir gyvenimo būdo perspektyvos, jeigu norisi kažkokio stipresnio badavimo, galvočiau apie tokią trijų dienų pasninko sistemą (pats būtent šio varianto dar neišnebandžiau, bet reiks išbandyti; šiaip šis pasninkas būtent toks ir turi būti pagal pilnas taisykles; nors buvo gyvenime klajonių, kai tekdavo ekstremaliai paalkti, kelias dienas, nes tiesiog neturėdavau galimybių gauti maisto): vieną dieną pasninkauti su vandeniu ir vaisiais, pieno produktais (nevartoti grūdinių produktų), valgyti vieną kartą dienoje; kitą dieną - be vandens, sausas badavimas; trečią dieną vėl su vandeniu ir vaisiais, ir pieno produktais, (be grūdinių produktų), vėl valgyti vieną kartą dienoje; ketvirtą dieną grįžti prie įprasto valgymo režimo. Daryti tai 10, 11, 12 Mėnulio dieną (11 yra ekadashi, galima rasti hinduistinius Mėnulio kalendorius internete, kurie nurodys, kada būna šios dienos pvz. http://www.drikpanchang.com/vrats/ekadashidates.html), kai būna likę kelios dienos iki pilnaties arba jaunaties, nes pilnaties ar jaunaties metu Mėnulio gravitacija tampa stipresnė, prasideda potvyniai, o taip pat ta gravitacija veikia vandenį esantį žmogaus organizme. Taigi, kai prieš kelias dienas iki to stiprios gravitacijos momento sausai pasninkaujant, ir taip sumažinus vandens kiekį organizme, gerai susiderinama su ciklu, išvengiama negatyvaus gravitacijos poveikio ir pasiekiamas geras sveikatingumo efekto, organizmo pailsėjimas nuo maisto, apsivalymas. Kita pusė yra dvasinė, kad tom dienom tai palanku dvasiniam apsivalymui, bet tada tą 11 Mėnulio dieną ir naktį reikia skirti intensyviai teistinei dvasinei praktikai.

Taigi, tokie badavimai be vandens, vyksta periodiškai kas dvi savaitės. Lengvesnis ir labiau įprastas Vakaruose variantas yra 11 Mėnulio dieną nevartoti grūdinių produktų. Šį variantą kartais praktikuoju. Nebloga sistema, kai pagalvoji, jeigu visą gyvenimą taip jos laikomasi (ką daug kas daro Indijoje), kas dvi savaites vieną dieną duoti organizmui pailsėti nuo maisto ir apsivalyti. Nors šiaip šio pasninko esmė yra grynai dvasinė, o ne fiziologinė.

Bet šiaip žiūriu, šiais laikais pasninkavimas darosi sunkus psichofiziškai. Galbūt man čia taip vienam, toks chaotiškas gyvenimo etapas, nes kaip sakiau, buvo gyvenime alkio, ir visai neblogai buvo vidinio pagilėjimo prasme.

.L.U.T.H.O.R.

Ilgesni badavimai nei 7 dienos, jau reikalingi nebent sergant sunkiai ar jaučiant kad yra tam reikalas. paprastam žmogui iki 7 dienų badavimas yra pats tas.

Teroras

Citata iš: a.t.sielis  vasario 18, 2014, 13:58:51
Geriau nedaryti to, jeigu trūksta išmanymo, žinių.


Sis teiginys praktiskai tinka visur. Pradedant nuo to, kad jeigu truksta ziniu geriau peilio nenaudoti nes gali sau akis islupti, baigiant automobilio vairavimu, nes gali pats uzsimusti ir dar kita nugalabyti.

Vytautas

TinSoldier pi yra mano kaimynė. Seniau dirbom vienam darbe. Pažįstu kaip be galo sąžiningą žmogų. Bent aš ją pasitikiu visu šimtu procentų. Visiškai ne taip kaip su inkognito kurį taip pat pažįstu asmeniškai. Kas liečia badavimą ji tiesiog papasakojo savo patirtį. Niekam nesiūlo sekti jos pėdomis, bet jei kas sugalvotų išbandyti turi labai realias tikslias kito žmogaus patirtis. Pats badaudamas taip pat vadovavausi kito žmogaus praktine patirtimi. Tiesiog kitaip neįmanoma. Taip badauti sausai aš taip pat nepribrendęs. Bet tai savotiškai sprendžia organizmas o ne aš.  Iš kitos pusės kai žinai kas yra badavimas visiškai kitaip atrodo kokia nors katastrofa. Tiesiog žinai kaip išgyventi kad ir kokį mėnesį be maisto. Bendrai pi pasakojimas apie badavimą tai tik aisbergo viršūnė kiek ji visko yra patyrusi ir išbandžiusi. Tikiuosi pi nesupyks už šį sakinį  :) . Pati didžioji vertybė kad žmogumi galima pasitikėti.

puodukas

#53
kovo 10, 2014, 11:01:08 Redagavimas: kovo 10, 2014, 11:03:31 by puodukas
Video rusų kalba. Pirmoj dalį pasakoja apie badavimo istoriją medicinoje, ir kodėl taip mažai yra tas metodas naudojamas oficialioje medicinoje. Pasirodo TSRS laikais veikė oficialios klinikos, kur buvo gydoma tokiu būdu. Amerikoje vienu momentu taip pat buvo išpopuliarėjęs toks gydymo metodas, bet greit "užgeso" dėl spaudoje aprašytų neigiamų pasėkmių(gal prisidėjo ir konkurencinė kova).
Dar vienas minusas kodėl tai netinka šiuolaikiniam gyvenimo būdui, tai ilgas laiko tarpas, kurį tenka praleisti klinikoje, kad būtų efektas, vien išėjimui iš badavimo reikia apie 25 dienų, plius dar panašiai tiek pat pačiam badavimui.
Antroje dalyje daugiau apie psichologinį nusiteikimą, ir šiek tiek apie pačius procesus kurie vyksta organizme.
http://www.youtube.com/watch?v=jLK4TKAVuhY
http://www.youtube.com/watch?v=3tKumVTmKks

Master

Įdomus dalykas dėl sauso badavimo.
Optimalus, rekomenduojamas šio badavimo terminas yra 4-7 dienos.
Tačiau tuo metu patariama neturėti jokio kontakto su vandeniu.
Ir man tai atrodo šiek tiek kraštutiniška. Kaip galima tiek laiko nesusidurti su vandeniu išoriškai.
Gal organizmas ir apsivalo greičiau, tačiau pačiam žmogui bendrai viską paėmus vargu ar tai į naudą.
Dėl šio aspekto man priimtinesnis badavimas vandeniu.

puodukas

Citata iš: Master  balandžio 04, 2014, 15:09:08
Dėl šio aspekto man priimtinesnis badavimas vandeniu.
Čia teoriškai, ar realiai bandžiusi?

Master

Praktiškai (:
Esu išbandžiusi įvairius metodus. Vėliau juos lyginusi ir išsirinkusi sau priimtiniausius.
Mano požiūriu sausai badauti kaip ir lengviau (jei badavimas neužsitęsia), tačiau visiškai išpildyti reikalavimų neįmanoma, net badaujant 1 dieną.

raimis6666

Labas..Jus nepjiaukit grybo jei neturit ziniu apie badavima..Badauju jau 30m.Man55.Bandziau ir su vandeniu ir sausa.Dalinai sausa nes prausiausi su šaltu vandeniu.Man irgi labiau tiko sausas.Ilgiausiai be vandens budavau 11 dienu.Galiu pasakyti kad tiesa jau 10diena astralinis kunas gali keliauti.Pamatai kad esi sutvertas ne tik iš fizinio kuno..Fizine  bukle po 7dienos nekokia visada buna.Vandens troskimas stiprus.Badavimo metu lengva mankšta ok.Ledinis vanduo juokas ir malonumas.Atliekant intensyvesni sporta svaigsta jau galva.Visa euforija po badavimo..Tiek energijos kad tikrai daug ka gali..ir ta busena dvasine kai tarsi egzistuoji bet nejauti fizinio kuno.Ir emocijos tuščios.Tave nedomina jokios problemos.Po kurio laiko visada pasidarydavau kraujo tyrimus ir t.tMan55 visi tyrimai labai geri.Kiekvienas žmogus skirtingas be abejo.Nereikia rašyti jei pats nieko neišbandes ar sakyti kad negali taip buti.Niekada nevartojau jokiu tablečiu ir nesu sirgęs.Gydytoja visada stebedavosi kaip čia yra.Nauda sveikatai milžiniška.Vienam atsakyme neparašysi visko.Bet kartais juokas ima kai televizijos laidose garbingi profesoriai gina tas pasenusias medicinos zinias.Patys net nebuve šalia tu badavimu metu.Nekalbu apie tai kiek žmoniu susigrazino sveikata badavimo metu.Zinau buvo ir atvirkščiai.Reikia tureti šalia žmogu kuris turi badavimo patirti.Ir kuris badavimo metu patars kiek laiko badauti ir kaip.Tada tai pabande ir parašykit..Nerašykit tu isisenejusiu neteisingu tiesu..Skaitai komentarus ir tas mastymas jau suformuotas tu žiniu pasenusiu..Sekmes..

sadasda

#58
kovo 07, 2017, 19:08:03 Redagavimas: kovo 07, 2017, 19:17:29 by Benamis
Benamis:
Pranesimas yra istrintas del necenzurines leksikos ir dalyviu izeidinejimu.

Mekabciel

Va, puikus irodymas, kad Benamis dirba...

Aukštyn