Budizmas

Pradėjo shamanaz, liepos 18, 2012, 14:40:05

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

vitake

Kiekviena religija yra sudaryta iš masės žmonių sampratos į Dievą, gamtą ir visa kita. Krikščionys dievo žodį interpretuoja savaip, bet aš jį suvokiu kitaip ir manau, kad tai gerai nes aš aklai netikiu. Pasiimu iš religijų tai kas man priimtiniausia ir tikiu savaip, o tai nėra blogai, tai tik platus požiūris ir mąstymas. Aš susikuriu savo tobulą religiją. Ir nenoriu pripažinti vienos, nes tada prieštaraučiau pati sau...

rutulys

#31
gruodžio 25, 2012, 19:10:41 Redagavimas: gruodžio 25, 2012, 19:12:14 by rutulys
Citata iš: vitake  gruodžio 25, 2012, 17:34:07
o tai nėra blogai


Čia jau priklauso kieno akimis pažiūrėsi. Jei piemenio, tai vargu, ar apsidžiaugtum, jei tavo avys pradėtų į kaimyninių piemenų bandas lakstyti.

paragraf 78

Gražūs žodžiai, bet jie ir lieka žodžiais. Kiek praktika rodo, žmonės susidarę savo "religiją" iš atskirų segmentų, paprastai nepraktikuoja nieko. Na kai būna sunku pasimeldžia, bet šiaip stovi vietoje ir dvasinio tobulėjimo nėra.
Jei reiktų analogijos tai čia būtų tas pats kas maišyti tarpusavyje nederančius produktus, pvz. šprotus ir pieną ir tikėtis kad nieko blogo nenutiks.
Kiek tenka giliau padiskutuoti su žmonėmis kurie rankiojasi segmentus iš įvairių religijų, jie net nepastebi kaip sako teiginius vienas kitam prieštaraujančius, na pvz. sako: aš tikiu į Jėzų kristų, bet tikiu reinkarnacija. Tai visiškai nesuderinami dalykai. Tokių pavyzdžių būna ir daugiau.
Tai kad žmogus turi tvirtą dvasinį pamatą vienoje religijoje jokiu būdu nesusiaurina jo mąstymo, nes jei žmogus tikrai tiki jis myli bet kurios religijos atstovą kaip saviškį. O religinė laisvamanystė padaro tik tiek kad reikalui esant nežinai į ką kreiptis, kaip dvasiškai augti ir t.t. Kaip sakoma kai devynios auklės tai ir vaikas be galvos užauga.

eternal.bliss

Nesamones kalbi. Religijos yra kaip 1 produktų rušis- tai kaip taspats maistas su kitokiu skoniu, pvz sureliai skirtingo skonio. Todėl tavo pavizdys yra visiškai netinkamas. Net nėra prasmės diskutuoti, kadangi dvasingumą supranti kaip tradicijų tęsimą ir prisirišimą prie religijos.

paragraf 78

Va apie tai ir kalbu. Žmogus nepriklausantis jokiai religijai nesugeba normaliai toleruoti visų religijų ir visų pažiūrų. Tik turėdamas tvirtą pamatą ir rimtą religinę pasaulėžiūrą gebi toleruoti kitas religijas. Tu akivaizdus netolerancijos pavyzdys ;)

eternal.bliss

Dėja bet ne aš puse temos prirašiau, kad tik ikiščiau savo nuomonę, pasikartojančiais argumentais ir nieko naujo nepasakant. Išsakiau savo argumentuotą nuomonę, o tu tiesiog plepi pastoviai, + negalėjai paneigti mano argumentų tiesiog pasakei, kad jie yra gražūs žodžiai ir vėl pradėjai plepėti.


paragraf 78

"nesąmones kalbi" nėra argumentuota nuomonė. Ir baik asmeniškumus. Asmeniškumams yra Asmeninės žinutės.


eternal.bliss

Po jos eina argumentai  ;)

rutulys

Citata iš: paragraf 78  gruodžio 25, 2012, 20:48:36
Gražūs žodžiai, bet jie ir lieka žodžiais. Kiek praktika rodo, žmonės susidarę savo "religiją" iš atskirų segmentų, paprastai nepraktikuoja nieko. Na kai būna sunku pasimeldžia, bet šiaip stovi vietoje ir dvasinio tobulėjimo nėra.
<...>
Kiek tenka giliau padiskutuoti su žmonėmis kurie rankiojasi segmentus iš įvairių religijų, jie net nepastebi kaip sako teiginius vienas kitam prieštaraujančius, na pvz. sako: aš tikiu į Jėzų kristų, bet tikiu reinkarnacija. Tai visiškai nesuderinami dalykai.
<...>


Leiskite pasiūlyti modelį, kuris galbūt suderintų iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus dalykus.
Nors nesu stiprus religijų ideologijose ir beveik jomis nesidomiu, bet šis tas vis vien pasiekė mano ausis. Be to, kitoje temoje, paragrafo 78 ne šiaip sau klausinėjau kaip jis supranta dvasinį augimą (gaila, kad jis nusprendė nuo tos temos nusimuilinti), nes, tikrai, daug laiko skyriau klausimams: kas aš esu, kas yra mano siela. Tik užuot meditavęs ar meldęsis, pasislėpęs kur nors kalnų oloje, tai dariau mieste, kasdien eidamas į darbą bei rasdamas laiko "pažaisti" intensyvius proto-sielos žaidimus.
Reiktų paminėti dar vieną savo savybę, aš mąstau ne taip kategoriškai, kaip kiti. Padaręs kokį atradimą, kitą dieną galiu lengvai jo atsisakyti - užtektų prisiminti kokios mažos tam prieštaraujančios detalės. Aš, matyt, visiškai nesugebu kuom nors tikėti ar netikėti. Pateiksiu vaizdelį, kokį dabar matau.

Pradėkime nuo pradžių. Kas yra žmogus? Tai kūnas, sąmonė ir siela. Su kūnu ir sąmone daug maž viskas aišku. Nebent reiktų paminėti, kad ir sąmonė gali atsiskirti nuo kūno - tai galėtų paliudyti kai kurie sapnai. O va sielą mes galime tik pajusti. Žinau, kad lietuvių kalboje žodžiui "jausmas" suteikta daug prasmių... Pabandykime įsivaizduoti žmogų iš kurio Dievas pasiėmė sielą, tokiam žmogui liktų tik emocijos ir juslės, bet jausmų, kaip aš juos suprantu, nebeliktų. Kas su tokiais dalykais (pvz.: pirmoji meilė) susidūrė, supras apie ką aš kalbu.

Mūsų galaktika paversta į savotišką "fermą". Po mirties nuo kūno atsiskyrusiai sielai-sąmonei atliekama skausminga procedūra - "nukerpama vilna". Padavus labai labai aukštą įtampą, atskiriama sąmonė nuo sielos. Sąmonė, galbūt, nukeliauja į rojų (tai neprieštarautų katalikų tikėjimui), o siela, pagal karmos dėsnius gražinama persikūnijimui (tai neprieštarautų rytietiškiems tikėjimams). Kartais "vilnos kirpimas" būna nekokybiškas ir persikūnijimui gražinama siela su sąmonės likučiais, toks vaikas gali papasakoti apie savo praeitą gyvenimą.

Ne visur Visatoje yra tokia negailestinga sistema įvesta, net gi pas mus anksčiau to nebuvo. Labai seniai čia valdžią perėmė Dievo motina (Šėtonas), kuri atsirišo rankas, įvarydama mūsų Dievą į kampą - klastingai smogdama jam iš nugaros.

Suprantu, kad mažai kam patiks toks vaizdelis, bet gi tarp mūsų yra tokių kurie trokšta tiesos? Kaip gi mes ją išsiaiškinsime nepradėję keistis savo patirtimi? Juk esame kaip neregiai uždaryti tamsiam kambaryje kartu su drambliu ir jį čiupinėdami, bandantys nustatyti su kuom susidūrėme.

Marius

Kai tikima viskuo po truputį, paprastai netikima niekuo. Tik susikuriamas tikėjimo įvaizdis. Bet toks tikėjimas paprastai niekur neveda.''

Pritariu..aplomai tas rankiojimas iš religijų tai '' kas skanu'' butent ir parodo žmogaus neapsisprendimą ir savanaudiškumą.Tipo - Jei netiksiu vienam dievui,tai kitas gal priims į rojų...Manau jei kažkuo tiki ir tiki giliai ir ištikro,tikrai nesimėtysi ir pasirinksi vieną kryptį(religiją)su visais jos minusais ir pliusais,o ne kaip kruva patiekalų iškapstysi bet nei vieno nesuvalgysi ir paliksi supūt...

rutulys

Citata iš: rutulys  sausio 04, 2013, 09:14:03
<...>
Mūsų galaktika paversta į savotišką "fermą". Po mirties nuo kūno atsiskyrusiai sielai-sąmonei atliekama skausminga procedūra - "nukerpama vilna". Padavus labai labai aukštą įtampą, atskiriama sąmonė nuo sielos. Sąmonė, galbūt, nukeliauja į rojų (tai neprieštarautų katalikų tikėjimui), o siela, pagal karmos dėsnius gražinama persikūnijimui (tai neprieštarautų rytietiškiems tikėjimams). Kartais "vilnos kirpimas" būna nekokybiškas ir persikūnijimui gražinama siela su sąmonės likučiais, toks vaikas gali papasakoti apie savo praeitą gyvenimą.
<...>


Matau, vis nesimezga man įdomi diskusija. Pabandysiu ją pajudinti iš mirties taško ir tai ką aš laikau "siela" perkrikštysiu katalikiškai į "šventą dvasią". Ar kas nuo  to pasikeis?

 

.L.U.T.H.O.R.

Tai vadinasi, būsi vienas iš trijų Dievo asmenų tada :D

rutulys

#42
sausio 06, 2013, 20:17:34 Redagavimas: sausio 06, 2013, 20:25:41 by rutulys
O kas bus jei aš imsiu teigti, kad šventoji dvasia yra ne kas kitas kaip kita sąmonė - sąmonė angelo sargo? Kurią norint išjudinti reikia gerokai pasistengti, kad iš pradžių nedrąsiai ji išdrįstų išsiduoti nedidele kibirkštėle saulės rezginio srityje?

O dėl pomirtinių dalykų, tai man šviečiasi, kad sąmonė iš tikro gali:
1) pakliūti į dangų - tapti vienu iš garbinto Dievo resursų. Čia jei žmogus tikrai nuoširdžiai meldėsi ir įtikino savo angelą sargą, kad jo pašaukimas yra tikrai būti savo Dievo tarnu.
2) dvasiniais dalykais nesidomintys ar paviršutiniškai besidomintys bus sugrąžinti atgal į Žemę, tik prieš jiems gimstant bus eilinį kartą ištrinta atmintis.
3) yra dar trečias kelias, kurio realizacija įmanoma su labai nedidele tikimybe, jog įtikinsi savo angelą sargą esąs vertas būti dar vienu dievu. Čia reiktų suvokti, kad kurti pasaulius galėsi tik savo pačio sieloje, nesu tikras ar tai bus tik dar vienas naujos galaktikos gimimas mūsų Visatoje ar iš vis koks burbulas - paralelinė visata.

Prašom, jau dabar galite pasirinkti ar pakeisti savo ateitį.

eternal.bliss

Malda yra padėkojimas už tai ką turi, kuo esi,  o ne tuo kuo nori tapti.  :)
Pati padėka yra energija kuri įgalina tave būti tokiu.
Kadangi visatoje nėra testinumo (tik taip atrodo) Supratus, kad esi kitoks- tu iškarto esi kitoks.
Tapimas, arba testinumas neegzistuoja, tiesiog žmogus tikėdamas, kad jam reikia tarpinių varijantų susikuria tokius.
Nieko įtikinti nereikia, reikia suprasti, kad tu pats nusprendi viską, visada.

rutulys

#44
sausio 06, 2013, 22:42:46 Redagavimas: sausio 06, 2013, 22:47:49 by rutulys
Kertinis žodis buvo "nuoširdžiai", o ar ten melsiesi ar kitaip šlovinsi Dievą darydamas gerus darbus ne taip ir svarbu.

Besimėtantiems tarp religijų ir nerandantiems savo kelio, vis gi siūlyčiau gerai gerai pagalvoti apie trečią kelią, nors aš pats jį iš karto atmečiau - visiškai nenorėjau būti dievu. Bet taip vis gi geriau, nei būti ištrintam.

Kadangi mane veda tik jausmai ir nuoširdus noras suprasti kas su manimi dedasi ir nebuvo kam iš šalies normaliai tai paaiškinti, klampoju  ketvirtu "neįmanomu" keliu. Aš nuoširdžiai svajoju apie amžiną meilę - savo moterį, kuri sutiktų kartu su manim keliauti amžinybėn. Ir kaip nebūtų keista, man netyčia pavyko įtikinti savo angelą sargą, kad iš to kai kas gali išeiti. Buvo nuimtos kai kurios užtvaros, bet dar ne visos, tačiau tikimybė, kad kursiu pasaulius kartu su savo amžinąja meile gerokai didesnė už nulį. Norėčiau perspėti, kad jei kas netyčia susižavėtų amžinosios meilės keliu, galit šiame gyvenime taip ir nesukurti šeimos. Nes gali būti kad tavo amžinoji meilė yra kitoje planetoje, kurios gyventojai dar nekeliauja tarp žvaigždžių. Tik jos sielą galėtumėt prisišaukti sapne. Ir dar neaišku ar ji suprastų, ko iš jos norite.
 

Aukštyn