Pinigai už paslaugas

Pradėjo San IL, lapkričio 18, 2017, 21:32:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

San IL

Sveiki,

Pasidarė įdomus visuomenės požiūris į tai. Noriu paklausti visų:

Ar palaikote visokių būrėjų, ezoterikų paslaugas už pinigus?

Ar galima (moralu) tokia specialybe verstis, t.y. prašyti už tai pinigų?

Kuo labiau pasitikėtumėte, ar žmogumi kuriam mokate už tokias paslaugas, ar tuo, kuris sutinka padėti nemokamai?

 Ir dar vienas klausimas, ką manote apie pinigų, kaip žmogaus įtikinimo komponentę, t.y. "jeigu jau susimokėjau tai tikrai veiksminga" arba dar geriau - "kuo daugiau sumokėsiu tuo geriau veiks", - panašiai kai pas psichologą - "kuo daugiau sumokėjau tuo geresnis psichologas". Ar tai veikia?

 Ar dėl šios priežasties imami pinigai už ezoterines paslaugas? Ar iš aferizmo paskatų?


 Nežinau kaip jūs, aš niekad nesikreipiau tokios pagalbos, bet jeigu reikėtų - man tikrai kreivai atrodo kai už tokias paslaugas imami ar siūlomi pinigai. Tokiu žmogumi nepasitikėčiau. Tokia mano nuomonė ir atsakymas į šiuos klausimus.

.L.U.T.H.O.R.



Citata iš: San IL  lapkričio 18, 2017, 21:32:18Ar palaikote visokių būrėjų, ezoterikų paslaugas už pinigus?
Kodėl ne? Už visas paslaugas mokame. Kuo šitos išskirtinės? Nes "paranormalios"? VMI užskaito ir mokesčius renka. Kaip kiekvienas būrėjas, ezoterikas ir pan įvertins šią paslaugą, čia jau kiekvieno sąžinės reikalas.


CitataAr galima (moralu) tokia specialybe verstis, t.y. prašyti už tai pinigų?
Tokios paslaugos nuo labai seno egzistuoja,tai nežinau, kodėl staiga amoralu turėtų būti. Aišku, dabar daugiau verslu tai tapę. Bet jei žmonėms nereikėtų, tai ir nebūtų tokių.


CitataKuo labiau pasitikėtumėte, ar žmogumi kuriam mokate už tokias paslaugas, ar tuo, kuris sutinka padėti nemokamai?
Čia iš tikrųjų geras klausimas. Galbūt didesnę reikšmę turėtų kitų žmonių atsiliepimai, bet pirmas pasirinkimas būtų pas nemokamai teikiantį paslaugas. Paslauga nėra (dažniausiai) gyvybiškai reikalinga ir nueidamas prarandi tik kažkiek savo laiko. Aišku eiti pas kažką, kas, asmeniniu manymu, užsikėlęs nežmonišką kainą irgi nebūtų noro eiti.

CitataIr dar vienas klausimas, ką manote apie pinigų, kaip žmogaus įtikinimo komponentę, t.y. "jeigu jau susimokėjau tai tikrai veiksminga" arba dar geriau - "kuo daugiau sumokėsiu tuo geriau veiks".
Šiaip neteko girdėti, kad kas nors taip įtikinėtų žmones daugiau pinigų mokėti už tokias paslaugą. Bet kad patys žmonės taip galvotų tai visai tikėtina, nes tekę susidurti kai galvojama, kad kuo brangesnė prekė, tuo geresnė.


CitataAr dėl šios priežasties imami pinigai už ezoterines paslaugas? Ar iš aferizmo paskatų?
Visokio plauko žmonių pilna.


Citataman tikrai kreivai atrodo kai už tokias paslaugas imami ar siūlomi pinigai
Kodėl? Kuo ši paslauga skiriasi nuo kitų? Žmonės tiek čia, tiek bet kokias paslaugas darydami atlieka darbą, skiria savo laiką, tai turėtų būti įvertinta kažkaip. 

SPACE

Aš remiuosi, kaip buvo prieš 100 metų. Žmogus, einantis pas būrėją, mokėdavo/duodavo tiek, kiek galėdavo. Imti pinigus iš anksto, skaitau neteisinga, nes pvz. žmogus klausia, ar mano vaikas pasveiks? Neaišku, būrėjas sako, kad pasveiks po mėnesio, todėl ir užmokestis turi būti už mėnesio. Nebent klausimas yra momentinis: pvz. klausiama, ar man keliauti lėktuvu į tą salį ar ne. Atsakymas duodamas iškart, todėl ir atsilyginama iškart.
Nors kaip sakau, seniau atsilyginimas buvo savanoriškas. Ir išankstinis kainų iškabinimas yra neteisingas. Na dabar laikai pasikeitė, ir žmonės pasikeitė, todėl taip vyksta.
Ir aišku absurdiška tikėti, kad kuo daugiau sumokėsiu, tuo geriau veiks. Tai priklauso nuo daugelio faktorių.
Ir išduosiu vieną extrasensų paslaptį, jie dažnai turi turtingų klientų, kartais nuolatinių, ir jiems pinigų tikrai netrūksta.
 

eziukasruke

Aš manau, kad už bet kokią paslaugą reikia atsiskaityti. Žmogus stengėsi, paskyrė savo laiką - už tai turi būti atlyginta. Ar tai pinigais, ar dar kažkuo - čia jau susitarimo dalykas. Galima ir paslauga į paslaugą.

Mokėti būrėjams, magams tik po rezultatų nemanau, jog teisinga. Būrėjas negali garantuoti 100%, jog viskas, ką jis mato ir pasakė, išsipildys. Gali išsipildyti dalis pranašystės. Kaip tuomet? Lygiai taip pat ir magija ne visuomet suveikia. Bet negalima sakyti, jog magas nesistengė ir neatliko ritualo.

Supernatural

Aš pvz neimu pinigų (turiu kitokį darbą), bet ir nekreipiu dėmesio į visus norinčius - išsirenku kam padėti pati, o kam išvis net neatsakyti. Va ta laisvė - liuks. Ir nemėgstu, kai man rašo į privatus - man neįdomu, kas man įdomu - aš pati tam pasiūlysiu arba pati pasakysiu parašyt į privatą. tai reta - bet kartais ir aš būnu geros nuotaikos :D :D Šiaip paslaugos brangios - ritualinė magija pati savaime ne pigi, paprastą apsaugą savo vaikui uždėt - nuo 50 eurų vien priemonės reikalingos - o kur dar kuras - kartais tenka ir 300 km važiuot į vieną pusę dėl kažkokio dalykėlio :) taip kad normalu susimokėti už tai, kad trukdote kito žmogaus laiką :) kiek uždirbate per dieną 50-100 eurų. Tai va jei reikia ritualą kartoti tris dienas jis ir kainuos 300, jei 9nias - tai bus 900, svarbiausia, kad suveiktų, o tam dar eilė sąlygų yra ir dažnai raganiai neapsiima.

Kar

manau, jog kiekvieno sprendimas, ar imti pinigus už paslaugas, ar ne.

teiginys, jog kuo daugiau sumokėjau, tuo geriau veiks yra mano akimis absurdas. Kaip jau šioje temoje buvo minėta - šimtaprocentinės garantijos tokiose dalykuose, deja, nėra.

Ką man sunku kartais suprasti - kaip kai kurie magai už paslaugas keturženklias sumas ima.

Naujovė

Pagal mano patirtį kur daugiausiai pinigų mokėjau, ten visiškai nieko nepadėjo ir net nepasakė reikalingos informacijos. Kur mažiausiai pinigų daviau - tai yra už auką (tarp 10 - 20 eur), ten labiausiai padėjo ir  tiksliausiai nusakė situaciją. Tarp imančių daug, beje, yra ir tikriausių šarlatanų.
   Už paslaugą, mano supratimu, kažką duoti reikia būtinai, nes eikvojama energija. Tai irgi darbas.

TinSoldier

#7
balandžio 04, 2019, 13:35:27 Redagavimas: balandžio 04, 2019, 13:44:59 by TinSoldier
Trūksta žodžių. Dvidešimties eurų „auka" skaitosi mažiausios sumos :)

20 prakeiktų eurų. Minimumą uždirbantys žmonės maždaug tiek per visą dieną uždirba. Aš kartais už 20 eurų visai savaitei maisto prisigaminu. O čia 20 eurų yra tarp mažiausių aukų suknistiems burtininkams už keliolikos minučių proto pakrušimą.

20 eurų yra tarp mažiausių sumų iš daugybės atvejų, kai kreipeisi pas tuos nuopisas. Ir kitoj temoj verki, kad tavo pinigai "neateina". Žinai, kodėl dar „neradai specialistų, kurie nuiminėtų užkeikimus"? Nes esi pakankamai kvaila, kad jiems ir taip nuolat neštum pelną.

Velnias, kaip nekenčiu tų prakeiktų deguonies nevertų atmatų - burtininkų. Tokio amoralumo naudotis kvailais žmonėmis mažai kur dar galima rasti.

Naujovė

Citata iš: TinSoldier  balandžio 04, 2019, 13:35:27Trūksta žodžių. Dvidešimties eurų „auka" skaitosi mažiausios sumos :)

20 prakeiktų eurų. Minimumą uždirbantys žmonės maždaug tiek per visą dieną uždirba. Aš kartais už 20 eurų visai savaitei maisto prisigaminu. O čia 20 eurų yra tarp mažiausių aukų suknistiems burtininkams už keliolikos minučių proto pakrušimą.

20 eurų yra tarp mažiausių sumų iš daugybės atvejų, kai kreipeisi pas tuos nuopisas. Ir kitoj temoj verki, kad tavo pinigai "neateina". Žinai, kodėl dar „neradai specialistų, kurie nuiminėtų užkeikimus"? Nes esi pakankamai kvaila, kad jiems ir taip nuolat neštum pelną.

Velnias, kaip nekenčiu tų prakeiktų deguonies nevertų atmatų - burtininkų. Tokio amoralumo naudotis kvailais žmonėmis mažai kur dar galima rasti.
Buvau keletą kartų per daug metų. Pastoviai pelno nenešu ir praradimų dėl šitos priežasties neturėjau. Kadangi prispaudė rimtos bėdos - ėjau. Kiekvienas turi teisę į pasirinkimą. Neieškoti priežasčių arba ieškoti (ne paranojiškai). Šios "kainos" - aukos yra beveik pačios mažiausios miestuose. Jeigu prašai paslaugos atėjęs, turi atsidėkoti. Mažų mažiausiai - girdėjau, kad maisto produktais kaimuose atsidėkodavo (bet senokai tas buvo). Kitaip gali likti skolingas ir susimokėti kitoje vietoje. O jeigu nenori mokėti, neprašyk paslaugos. Šiais laikais yra labai daug žmonių, kurie visko nori nemokamai ir tuo piknaudžiauja. Kodėl tas bioenergetikas ir pan. turi duoti paslaugą nemokamai, gaišti laiką su visai nepažįstamu žmogumi? Patarti naudingai galima ir nemokamai, pvz. forume, bet užsiimti, kas irgi yra darbas, kodėl turėtų? Ne iš oro gyvename. Nemanau, kad piktintis dėl ko,kad žmogus eina pas tokius specialistus yra ta vieta paranormalių reiškinių/burtų forume. Tuo labiau, kad ir tema vadinasi "Pinigai už paslaugas".  Tai ir atsakiau kokios yra kainos, nes šiek tiek žinau. Nuo 10 iki  20eur- tai čia yra "aukos" miestuose, o šiaip esu girdėjusi, kad yra daugybė visokių specialistų ir pseudospecialistų, kurie ima žyyyyymiai daugiau. Niekada negalite žinoti, kokie įvykiai gali priversti jus ieškoti pagalbos. Nespjaukime į vandenį. Bet kuriuo atveju, UŽ ĮŽEIDINĖJIMĄ - vadinimą kvaila pranešiau moderatoriui.

Naujovė

#9
balandžio 09, 2019, 20:57:01 Redagavimas: balandžio 09, 2019, 21:03:34 by Naujovė
O čia įdedu dokumentinį filmą apie tai, kiek pinigų ima Rusijos TELEVIZIJOS herojai  - šarlatanai. :D

https://www.youtube.com/watch?v=D6EYhwVqwyg


rmantas21

Aš bijociau eiti uzburs ir isvilios pinigus :D

Supernatural

Tarkim valanda kainuoja 30-80 eurų bet kur konsultacijoj (pas advokatą 80, psichologas ima 70, žemėtvarkininkas 30 ir tt.), tai kad konsultuojatės su šios srities specu - irgi susimokat už laiką, susimokat, kad jums kortas deda, o ne pvz vaikams pietus verda žmogus. Apmokama arba paslauga, arba laikas, skirtas jai atlikti.

Aukštyn