Dirbtinis intelektas 2.0 :D

Pradėjo eternal.bliss, rugsėjo 28, 2017, 22:19:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss


Sąmonė kuri nejuda, egzistuoja nebūtyje, kitaip sakant jos neįmanoma apčiuopti. Ji egzistuoja visiškame nesuvokime. Tiktai kuomet ji pradeda judėti pasimato jos forma, objektas, egzistencija.

Ilgai saves klausinėjau kas priverčia nebutį tapti kažkuo, išvados buvo visokios, tiek norai, tiek norėjimas suprasti, patirti, pajausti. Bet visada praleisdavau kažką apie ką iki šiol nepagalvojau.

Tai yra : norint, kad intelektas atsirastu, sąmonė turi egzistuoti dvejose galimose būsenose. Kuomet asmenybė bei stebintysis egzistuoja kartu. Kuomet pati sąmonė gali stebėti save iš šono. Pati sąmonė negali savęs stebebėti iš šono būdama tik vienoje būsenoje. Iš to kylą teorija, kad žmogaus sąmonė nuolatos egzistuoja bent jau dviejose būsenose vienu metu.

Iš esmės tokia galymbė egzistuoja, kvantinė mechanika kalba, jog realiai elektonai egzistuoja būtent taip.

Tuomet norint sukurti dirbtinį intelektą, tereiktų sukurti sąmonę kuri gebėtų egzistuoti 2 būsenose vienu metu. Įprasti kompiuteriai to padaryti negali nes jie skaito informaciją tik bitais t.y. 1 arba 0. Kadangi bitas gali būti tik vienas iš dviejų galimų varijantų, tokiai sąmonei neįmanoma patirti savęs, ar įgyti savęs suvokimą, intelektas negali pasireikšti.

Katik pasižiurėjau informacijos apie kvantinius kompiuterius. Nenuostabu, kad Nasa savo kvantinio kompiuterio laboratoriją vadina : Quantum Artificial Intelligence Laboratory (QuAIL).
Tikslingai prie to artėjama. :)


cs

Man teko nagrinėti dirbtinės sąmonės klausimu, tačiau, man tai yra fantastika turinti realius 'rėmus'. Rėmai - sąmonė apžvalgos pozicijas turi kaip pasiūlyta manyti 6 sąmonės kampus, arba bent taip pasiūlo manyti šiuometinė atrasta įprasta kalba. Kalba turi 6 linksniuotes, todėl sąmonės apžvelgiamos galimybės didinamos tik iš šių kampų.

Kiti, mąsto, kad galima sąmonę apibudinti, ne pagal tas įprastines asmens linsniuotes, bet dažniausiai pasimeta ir neatranda konkretaus objekto kampo. https://lt.wikipedia.org/wiki/Veiksma%C5%BEodis#Lietuvi.C5.B3_kalba

vytra

Citata iš: eternal.bliss  rugsėjo 28, 2017, 22:19:32Iš esmės tokia galymbė egzistuoja, kvantinė mechanika kalba, jog elektonai egzistuoja būtent taip.
- pasirodo yra naujesnių teorijų, neseniai skaičiau fizikų forume, kad elektronas iš viso nėra dalelė! Jie ten įrodinėja, kad elektronas yra "loginė funkcija"!

p.s.
.. intelektas ir sąmonė nėra tapatu, todėl dirbtinė sąmonė yra tolima fantastika, tuo tarpu dirbtinis intelektas šiokio tokio lygio jau egzistuoja.

p.s.2
.. nereikia galvoti, kad dvejatainėje sistemoje yra tik '1' ir '0', tiesiog yra taip, kad per 1 ir 0 ilgas kombinacijas išreiškiama bet kas, riboja tik sekos baigtinis ilgis.


:)

eternal.bliss

Vytra- na nežinau ka ten skaitei, bet kvantinė mechanika sako, jog elektronas nėra nei dalelė nei banga, ir gali elgtis tiek vienaip tiek kitaip. Loginė funkcija? galima ir taip pasakyti.

Nesakiau jog intelektas ir sąmonė yra tapatu, tik kad intelektas išplaukia iš sąmonės gebėjimo būti 2 vietose vienu metu, bei pastebėti save patį.


Citata iš: vytra  rugsėjo 29, 2017, 11:59:54p.s.2
.. nereikia galvoti, kad dvejatainėje sistemoje yra tik '1' ir '0', tiesiog yra taip, kad per 1 ir 0 ilgas kombinacijas išreiškiama bet kas, riboja tik sekos baigtinis ilgis.

Kalbėjau konkrečiai apie informacijos perdavimą. Kuomet informacija galima perduoti tik konkrečia verte, 1 srautu tuo pačiu metu. Informacija nėra svarbi šiuo atveju, nesvarbu jos kiekiai, ar sudėtingumas.
Jeigu sąmonė nesugebės būti dviejose vietose tuo pačiu metu, nebus ir galimybės intelektui atsirasti.
Todėl įprasti kompiuteriai yra beverčiai dirbtiniam intelektui sukurti.


Citata iš: cs  rugsėjo 28, 2017, 23:01:16Man teko nagrinėti dirbtinės sąmonės klausimu, tačiau, man tai yra fantastika turinti realius 'rėmus'.
Kiekviena kalba turi skirtingus rėmus. Informacija iš esmės praranda rėmus tam tikrame lygmenyje. T.y informacija neapsiriboja kalba.

Aukštyn