Ar būtina priimti sutvirtinimo sakramentą?

Pradėjo Darius!, rugpjūčio 13, 2017, 22:56:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Darius!

Temos pavadinimą viską pasako, nesu tikintis, ir juolab didelis tinginys, o kai vyksta visas tas procesas yra būtina vaikščioti į bažnyčią ir pan. Nesu durnas ateistas, turiu savo pasaulėžiūrą, tai klausimas, ar yra kažkokie tai minusai, pliusai, nedalyvauti tame sutvirtinime?

Ačiū.

elteide

#1
rugpjūčio 13, 2017, 23:02:25 Redagavimas: rugpjūčio 13, 2017, 23:07:33 by elteide
anksčiau reikėjo , bet visai idomu, susitinki su žmonėmis, nagrinėji raštą, diskutuoji ..jei linksma gera mokytoja tai išvis gerai.
jei netiki kam tau sutvirtinimas?:))

Darius!

#2
rugpjūčio 13, 2017, 23:06:47 Redagavimas: rugpjūčio 13, 2017, 23:10:58 by Darius!
Nes jau labai daug visokių situacijų būdavo kad pasakojo jog be sutvirtinimo neleis krikštyti ten vaiko ir pan, tačiau jau 2 draugai be sutvirtinimo sėkmingai krikštyjo. Idk idk
Citata iš: elteide  rugpjūčio 13, 2017, 23:02:25jei netiki kam tau sutvirtinimas?:))
Tai vat tiksliai, tiesiog gali būti kad tikrai ateityje ten sukels kažkokių tai problemų ir pan.

elteide

hmm šito nežinau ar neleidžia, mane tai sutvirtino seniai, kai buvo 14 ar 15 m  :)

.L.U.T.H.O.R.

#4
rugpjūčio 13, 2017, 23:51:36 Redagavimas: rugpjūčio 13, 2017, 23:54:36 by Legionas
Netiki, bet vaikus krikštint nori? Kam? O šiaip nuo kunigo priklauso, susirandi tokį kuriam svarbiau tik gaut "auką", paaukosi daugiau biškį ir viskas :)

paragraf 78

1. Niekada nesupratau tokių dilemų. Nenori ir nepriimk sakramentų. Kažkaip keisti tie žmonės, tokios dilemos skamba panašiai, lyg dabar svarstyčiau apsipjaustyti ar ne, nes juk po to mano sūnui Bar micvos neduos.
2. Sąžiningas kunigas neturėtų teikti žmonėms kurie iš esmės netiki į Jėzų kaip Dievą ir nesiruošia gyventi bažnytinio gyvenimo.
3. O kokios problemos tavo manymu gali kilti dėl to priėmęs ar nepriėmęs sutvirtinimo sakramentą? VA apipjaustytus žmones anksčiau šaudė, va čia tai problemos, o tavo atveju, jokių problemų apart nervinimąsi ar bus dėl to problemų neturėtų kilti. Jei norėsi sudaryti santuokos sakramentą ar priimti kunigo šventimu ar vienuoliškus įžadus, tada ir priimsi.
4. Apie vaiko krikštą: Vaiko kunigas neturėtų krikštyti jei šeima nesiruošia jo krikščioniškai auklėti. Kaip suprantu iš aprašymo, būsimo vaiko krikštas (kaip iš paties sutvirtinimas) svarbus formalumas, a la kad visi taip daro arba kad močiutė atsiknistų.

NIEKAD NESUPRATAU TOKIŲ DILEMŲ: čia tas pats lyg vegetaras kankintųsi eiti jam dirbti į skerdyklą ar ne.
Jei nesi praktikuojantis katalikas, tai neapgaudinėk nei savęs nei kitų. Jei bet kokių sakrament priėmimas tėra formalumas, tai negaišk laiko, geriau nueik į kiną ar dar kur nors. Tau pačiam tai daugiau naudos duos, o čia gaiši laiką ir t.t.

tadasas99

 Paragrafas nepyk, bet pabumbejei kaip piktas dede, autorius panasu pabumbejima butu is senelio gaves, cia jis ne to iesko, jam reikia atsakymo ar siandieninis apsisprendimas nepriimti sakramento gali tureti neigiamos itakos ateityje.
 Seip man irgi idomu, man savo laiku buvo argumentuojama kad rk visu iseiles, krikstas komunija sutvirtinimas santuoka, neva be sutvirtinimo negalesiu baznycioj santuokos, kuri man yra grazios dienos viena is pagrindiniu kulminaciju as jos atsisakyt nenorejau, o ir 15metu atsisakyti kazko kas po 5-10metu lies ne tik mane bet ir kita zmogu kuriam as nebepalikciau galimybes rinktis perspektyva ne kokia.
 Idomu ar siandien atsisakes po kiek laiko galesiu gryzti i krikscionybe ar nea.

paragraf 78

@tadasas99 nelabai suprantu kame čia bambėjimas, ar tu norėjai kad parašyčiau: eik sakramentų, nes taip reikia?
Tiesiog pasakiau, kad yra nesąmonė priiminėti kažkokius sakramentus ir atlikti bet kokis religines apeigas jei jomis netiki. Kokia prasmė? Tikrai tada galima rasti kur naudingiau laiką praleisti, nei kokiose mišiose trintis ir visiškai neįdomias paskaitėles lankyti.
Kitas reikalas jei žmogus tiki tuo ką daro.
Taip pat parašiau kad kunigams yra nurodymai neteikti sakramentų tiems kurie jais netiki (bet, kaip @Legionas pastebėjo kai pinigai įsijungia, tada sistema pabyra ir sakramentai teikiami praktiškai bet kam, nors taip neturėtų būti)

Vytautas

Citata iš: tadasas99  rugpjūčio 14, 2017, 08:10:08atsisakyti kazko kas po 5-10metu lies ne tik mane bet ir kita zmogu kuriam as nebepalikciau galimybes rinktis perspektyva ne kokia.
Jei šioje vietoje antros pusės pažiūros skirsis nuo tavų tai jau bus visai reali problema. :) Tiesiog tuokiantis pageidautina kad esminiais klausimais pažiūros sutaptų. Bus lengviau gyventi.

Kitas momentas kadangi bažnyčia už "auką" pasiruošusi padaryti viską tai į tai galima žiūrėti labai "pragmatiškai". Parduoda - perki. Ir "nusipirkti" galima tada kada reikės. O gal ir visai nereikės. :)

Praktinė patirtis. Su bažnytine santuoka su pirmąja žmona pragyvenau  apie metus laiko. Be bažnytinės santuokos su antrąja žmona gyvenu jau 32 metus. :)

elteide

aš per sutvirtinimą  nualpau ant altoriaus,  tai net nežinau ar mane patepė aliejais , niekas nežino , nematė nepamena, nes išnešė į lauką ..bet gal nes nualpau kai tepė šalia mano pusbrolį ir mano eilė buvo ,idomu tepa apsvaigusį nualpusį?  bet dkumentuose pažymėta :)

tadasas99

 Nu koklas dariui patarciau daryti kaip as dariau, tiek to, priimk ta karamenta, nzn ar tau jo reikes, bet netrukdys, o jei prireiks tai priimdamas isvengsi bereikalingu problemu su kuriomis gali susidurti jo prireikus.
 Tokia  cia idomi pasirinkimo laisve. ;D

 P.s. @paragraf 78 gal as tave netaip supratau, tavo poste as jauciau susierzinima vien del klausimo kelimo, todel ir rasiau "pabumbejei", o su tuo ka rasei pilnai sutinku, kartais svarbu ne tik ka pasakai bet ir kaip, nors gal to kaip as nesupratau.

illuminati

na jo, įdomi tema, realiai pats priėmiau sutvirtinimą 14metų berods nes didesnė pusė klasės ėjo. tas pats ir su komunija prieš tai.
labiausiai įsiminė, kad tose pamokose net testai būdavo. kiek atsimenu trys testai ir paskui galtutinis egzaminas :D žodžiu rimtai ruošė, krūvos smulkesnių atsiskaitymų, eidavom kokia 20vaikų iš eilės ir maldas atsiskaitinėdavom, jei eini paskutinis, tai per tą laiką dar ir išmokt spėji :D net užrašus turėjom vestis. žymėdavosi kiek kartų per tą laiką mišiose buvom ir tt. įeini į katedrą palieki knygutę, išeidamas pasiimi su parašais :D va taip va.
dar įsiminė, kad rinko po 50litų patalpų kuriose vyko pamokos šildymui ir administravimui... šildymo niekad ir neįjungė, o štai klebonijoj atsirado 2metrų įstrižainės telikas... :D

kas liečia vaiko krikštą ateičiai, kaip klausė Darius, manau why not :D ta prasme paskui paaugęs pats pasirinks kokį vaidmenį jo gyvenime atliks religija.
dėl santuokos bažnyčioje - bent jau iš mano perspektyvos - vienintelis pliusas gražios nuotraukos.

pats šiuo metu galvoju apie apostazę, bet realiai daug knisliavos be apčiuopiamos naudos.

paragraf 78

Kaip tu tą apostazę planuoji atlikti? :)

illuminati

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 15, 2017, 08:11:28Kaip tu tą apostazę planuoji atlikti? :)
Tame ir esmė, kad kiek teko domėtis, Lietuvoje tai sunkus biurokratinis procesas, na ne tiek sunkus kiek bažnyčia nenori "paleisti" ir bent jau Lietuvoje to vengiama . Užtai ir sakau - galvoju, iki planavimo stadijos nepriėjęs :)

elteide

Citata iš: illuminati  rugpjūčio 14, 2017, 19:49:55pats šiuo metu galvoju apie apostazę, bet realiai daug knisliavos be apčiuopiamos naudos.
ką reiks daryti?

Aukštyn