Kaip turi atrodyti tobula reiligija ?

Pradėjo Linas Esu, birželio 19, 2017, 23:59:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Kaip jūsų akimis turi atrodyti tobulos religijos modelis , kokie kriterijai svarbiausi ?

.L.U.T.H.O.R.

Kad ir koks modelis bus, viskas priklauso nuo žmonių.

Linas Esu

Citata iš: Legionas  birželio 20, 2017, 00:42:39Kad ir koks modelis bus, viskas priklauso nuo žmonių.
Būtent dėl to ir įdomu , kokią nuomonę turi šiuo klausimu forumiečiai

Mekabciel

#3
birželio 21, 2017, 02:59:19 Redagavimas: birželio 21, 2017, 04:50:08 by Mekabciel
Tobula religija tai tokia kuri greitai ir paprastai įvedinėtų žmones į dvasinius pasaulius.


vytra

Citata iš: Mekabciel  birželio 21, 2017, 02:59:19Tobula religija tai tokia kuri greitai ir paprastai įvedinėtų žmones į dvasinius pasaulius.
- šiou metu tobuliausia yra krikščionybė, kuri savyje apjungia induizmą, budizmą, judaizmą ir ateizmą.

p.s.
.. dėl islamizmo galima ginčytis..


:(

elteide

pritatiu, vytrai ...:)
o šiaip, kaip sakoma , yra žmogus yra problema ,tai ir  tobulumui vietos nėr niekame.

Owldies666

Citata iš: vytra  birželio 21, 2017, 10:40:04- šiou metu tobuliausia yra krikščionybė, kuri savyje apjungia induizmą, budizmą, judaizmą ir ateizmą.

p.s.
.. dėl islamizmo galima ginčytis..


:(

Krikščionybė kaip tik turi mažiau sąsajų su budizmu ar hinduizmu, o va islamas pagal savo idealogiją, dogmas yra beveik lygus krikščionybei.

Owldies666

Tobulumas yra ne rezultatas, o procesas. Galimai, be pabaigos. Taigi tobulą religiją įsivaizduoti labai sunku. Gal labiausiai kol kas pritarčiau @Mekabciel, kad religija turi padėti žmonėms priartėti prie dvasinio pasaulio, kad ir koks jo apibrėžimas būtų. Nes tam religija ir turėtų būti skirta, mano manymu. O gyvenimo "tiesų" gali ir turi mokyti filosofija (budizmas, Nyčė, Šopenhaueris ir kiti).

Na pagal esamą religijos suvokimą, man tobuliausias atrodo agnosticizmas. Jis eina išvien su mokslu, o kadangi žmonėms religijose reikia faktų, įrodymų, kad ją pripažintų, tai man atrodo legit.

a.t.sielis

Tobula religija yra grynai dvasinė, panašiai kaip grynas medus, neturi būti materializmo priemaišų, kompromisų-apgavysčių. Religijos esmė - meilė Aukščiausiajai Esybei, todėl tobula religija yra ta, kuri yra tik apie meilę Aukščiausiajai Esybei.

.L.U.T.H.O.R.

O kaip įžiebsi tą meilę? Indoktrinacija nuo mažens? :)

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  birželio 22, 2017, 23:39:04Tobula religija yra grynai dvasinė, panašiai kaip grynas medus, neturi būti materializmo priemaišų, kompromisų-apgavysčių. Religijos esmė - meilė Aukščiausiajai Esybei, todėl tobula religija yra ta, kuri yra tik apie meilę Aukščiausiajai Esybei.
Nepyk, dėl to ką dabar parašysiu:
Mes tokius pasisakymus vadiname dvasine mastubracija. Kodėl?
Nes tai tėra gražiai atrodančios, bet neįgyvendinamos sapalionės, nes grynai dvasinė religija NEĮMANOMA. Meilė aukščiausiai esybei? O per ką ji pasireiškia? Myli tą esybę, o kad šalia esantis žmogus kenčia arba tu jo nekenti viskas ok? O gal meilė tą egoistinę esybę mes mylime per materiją, t.y. per kitą žmogų? O gal ir per save?

Vytautas

#11
birželio 23, 2017, 09:02:51 Redagavimas: birželio 23, 2017, 09:08:22 by Vytautas
Religija kokia ji bebūtų beprasmis dalykas. :) Esmė konkretus žmonių gyvenimas. O jame svarbiausiai gyventi taip kad kitiems nekelti problemų. Čia idealiu atveju. Bet kadangi nieko idealaus nebūna tai bent stengtis judėti tą kryptimi. Ir šis pasaulis taptų kur kas priimtinesnis čia gyvenantiems. :) Elementariai paprasta bet pats netikiu kad tai įmanoma pačių žmonių jėgoms. :) Visuomet atsiras labai "dvasingų" žmonių bet vardan savo dvasingumo pasiruošusių kitiems ne dvasingiems kapoti galvas kad jie taip pat taptų "dvasingi". :) 

a.t.sielis

#12
birželio 23, 2017, 14:40:48 Redagavimas: birželio 23, 2017, 14:45:23 by a.t.sielis
paragraf78, no problem :D

Grynai dvasinė religija ne tik įmanoma, bet ir egzistuoja. Čia daug galima diskutuoti dėl sąvokų ir apibrėžčių, bet iš esmės, grynai dvasinė religija reiškia, kad ji neužsiima jokių materialistinių ar tarpinių tobulėjimo tikslų propagavimu, o svaigsta vien apie Dievą. O Dievas apima ir gyvas esybes, taigi, čia nėra jokio susikirtimo su artimo meile.

Citata iš: Legionas  birželio 23, 2017, 04:33:34O kaip įžiebsi tą meilę? Indoktrinacija nuo mažens? :)
Čia geras klausimas. Tobula religija tuo ir turi pasižymėti, kad joje nereikia jokių dirbtinų priemonių, ar kam nors daryti ką nors, kurti planus kaip įtakoti kitus žmones. Dievas pats Savo savybėmis įžiebs tą meilę, ir ne dirbtinai. Kaip vaikinas įsimyli merginą, niekam dėl to nereikia nieko planuoti, indoktrinuoti ar mokyti, taip Dievo savybės natūraliai sužavi gyvas esybes. Tai kaip planetų sukimasis apie Saulę, yra gravitacija ir jos sukasi. Tobula religija turi būti gryna ir natūrali, kaip pats gyvenimas.

mcgyver

Isvis reikia atsisakyti visu religiju, religijos skaldo zmones.

a.t.sielis

Na jau, jeigu yra susiskaldymas, susipriešinimas, jo ir reikia atsisakyti. Žmonės visada buriasi į grupeles, "vienodų plunksnų paukščiai sulekia į vieną būrį", tai natūralu, tai gyvenimo įvairovė, tiesiog neturi būti priešiškumo.

Aukštyn