Užduokit klausimą demonolatrui!

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., rugpjūčio 26, 2016, 12:46:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Faunas

@Legionas

Kas uzkabino? Gal tai, kad pas tave dar liko riba tarp angelu ir demonu, nors ir labai plonyte(teorine)...

Maciau kas buna kai ta riba dingsta. Tada, kazkodel, zmones pradeda galvoti, kad bendrauja tik su angelais. Ir tik su auksciausiu lygmenu angelais. Kazkas trenkia jiems i galva ir jie pradeda save isivaizduoti nezinia kuo. Isivaizduoja, kad spinduliuoja meile ir sviesa. Kad neva esa tikruju ziniu skleidejai. Nors realiai tai tik zvangina cimbolais ir dievagojasi melu...

Man patinka latriskas poziuris, todel turbut ir uzkabino. Nesinori pamatyti dar vieno isprotejimo.

Supernatural

#16
lapkričio 01, 2016, 00:43:35 Redagavimas: lapkričio 01, 2016, 14:16:35 by Legionas
Vat klausima na "milijon", kas as esu? Numirt negaliu, gyvent kaip noriu negaliu, zmones mane myli, as jiems kaip sviesa, bet savu isgelbet negaliu, tai kas as esu? Pasakyk?

Kas yra per tamsioji ragana, kuri sutarties su demonais neturi? O gyvenime atstovauja sviesiajai zmogaus pusei, nors tamsiuosius demonus pasitelkia baltai magijai?

Liuciferis- nera demonas, ta zino visi, jis arkangelas...ta irgi zino visi, niekas nesimeldzia demonams, visi angelams ir dievams...suvokime esme juk

.L.U.T.H.O.R.

@Supernatural nerašinėk kelių pranešimų iš  eilės, naudokis redagavimo mygtuku.

a.t.sielis

Kaip sekasi knygelę rašyti? :)

Supernatural

Ne visada suveikia redagavimo mygtukai (ypač per planč rašant, sorry). Na kiek paskaičiau man kai kurios teorijos priimtinos, bet su kitomis nesutikčiau nei per niekur. Čia reikėtų kiek plačiau pasidomėti kaip kas suvokia dievo/kūrėjo/velnio sąvokas, taip pat demonų ir kitų žemesnių būtybių sąvokas. Visi mes čia sutiksime su tuom, kad kokią jėgą bepasitelktume poveikiui kitam asmeniui- tai nebus tikrai dieviška jėga - tai kas bus tada? Jei ne demonas ir ne dievai? Kiek perskaičiau teksto čia - man labiau panašėjo į pagonybės apraiškas, kai kiekviena dievybė yra laikoma dievu pati iš savęs, kuri kuria savo apibrėžtame veiklos rate tam tikrus dalykus, daro poveikį ir panašiai. Tai jei įžvelgt galima daugybės dievų tendenciją - tai neturime teisės vartoti krikščionybės terminologijos, bent aš taip manau. O gal čia sąvokos taikomos tai vienai iš versijų, kad kiekvienas sutvėrimas turi savo pragarą ir rojų ir atitinkamai jų gyventojus juose? Ar gali tavo demonolatrai gyventi vienu metu keliuose rojuose, pragaruose ar šiaip tarp kitų elementalų? Vat aš nemanau taip. Kiek teko pastaruoju metu klausyt teologinių samprotavimų - tai pamačiau būtent tai, kuri dalis tiek išplauna smegenis asmeniui, kad tai labiau panašu tampa ne į tikėjimą būtybėmis, o į sektos primestą požiūrį. tai kuriai sektai priklauso tavo knygos "personažai"?

.L.U.T.H.O.R.

#20
sausio 05, 2017, 19:54:15 Redagavimas: sausio 06, 2017, 22:38:20 by Legionas
Citata iš: a.t.sielis  sausio 03, 2017, 13:42:49Kaip sekasi knygelę rašyti? :)
Po truputį, po truputį. Bet gerai, kad parašei, buvau pamiršęs šią temą :)

CitataKoks yra tas tapsmas, garbintojui tampant dievu/šėtonu/kūrėju? Ar dievų/šėtonų/kūrėjų egzistuoja daug, ar atvirkščiai - yra tik vienas, ir tada garbintojas įsilieja/ištirpsta tame viename dieve/šėtone/kūrėjuje?
Kiekvienas demonolatras siekia asmenino dieviškumo. Žinoma yra ir tokių, kurie pasilieka prie žemiškų tikslų. Tikras tapsmas prasideda palikus reinkarnacijos ratą ir fizinį gyvenimą. Tačiau ir šiame pasaulyje galima pasiekti gana aukštų rezultatų, einant dieviškumo link.

CitataKaip kuria ir ką kuria? Viską sukuria?
Viską kuria.

CitataKą reiškia "šėtonas", ir kokia šio dievo/kūrėjo sutapatinimo su "šėtonu" ir paties žodžio "šėtonas" kilmė?
Sutapatinama, nes demonolatrams šėtonas yra visko kūrėjas, dėl to dievas, kūrėjas, šėtonas vartojami kaip sinonimai. O žodžio kilmė kaip ir hebrajiška, reiškianti priešininką, bet apart vardo daugiau panašumų tarp Demonolatrijos ir abraomiškų religijų "šėtono" nelabai yra. 

Dar pridėsiu citatą apibūdinančią Šėtoną iš bendro straipsnio kurį seniau esu įkėlęs foruman:

"Šėtonas nėra „Dievo" priešybė - Šėtonas yra Gyvybė...būtybė kartu juntama ir nepažini - Visagalis Kūrėjas. Daugumai Demonolatrų Šėtonas yra „Dievas".  Kai kurių formų Demonolatrijoje „Dievas" ir Šėtonas nėra atskiros būtybės - Jie nėra priešpriešoje - Jie ta pati būtybė - tas pats Kūrėjas. Jie energija - Gyvybė - Tyra Dvasia. Daugumai Demonolatrų Šėtonas nėra Šėtonas iš Biblijos, vardas galbūt ir tas pats, bet Šėtonas yra Dievas ir Dievas yra Šėtonas. Dvasia negali būti apribota vardo."


CitataAr demonolatrijoje yra kažkoks moralinių nuostatų kodeksas, demonolatro pareigos, sakykim, panašios kaip yra teolatrijoje "nežudyk", "nekalbėk netiesos", "nepaleistuvauk" ir kt.?
Bendro užrašyto moralinių nuostatų kodekso nėra. Tačiau kiekvienas turime iš vienur ar kitur atsineštas tam tikras moralės nuostatas kuriomis vadovaujamės. Ir jei nusižengsim toms nuostatoms, tai atsakysime tiktai prieš save ir savo sąžinę.


@klajunas

CitataAr demonolatras pripažįsta už demoną aukštesnį tikrovės Šaltinį? Jeigu taip, tai ar nelabiau vertėtų garbinti jį kaip žemiečiai garbina savo gyvybės pagrindą saulę?
Šis šaltinis yra Šėtonas. Iš jo viskas gimė tiek demonai, tiek mes, tiek visa kita. Tačiau Demonolatrijoje būtina pasirinkti demoną globėją, kuris labiausiai atitinka patį praktikuotoją. Dažniausiai renkamasi pagal elementą ar naudojantis astrologija. Garbindami juos, tuo pačiu garbiname ir save, nes jie yra dalis mūsų ir mes dalis jų.  Jie yra mūsų vedliai, patarėjai, saugotojai ir gynėjai. Mes nekeliaklupščiaujame prieš juos tarsi būtume nuo jų priklausomos bevertės būtybės. Jie mūsų nekontroliuoja. Viskas yra mūsų rankose. Jų garbinimas tai didžiulės pagarbos ir nuolankumo rodymas jiems, kaip mūsų mokytojams.


CitataAr demonų garbinimas susijęs kaip nors su asmeniniu dvasiniu augimu ir tobulėjimu?
Taip, jie padeda mums dvasiškai augti ir tobulėti.


Citata iš: Supernatural  sausio 05, 2017, 12:44:13Na kiek paskaičiau man kai kurios teorijos priimtinos, bet su kitomis nesutikčiau nei per niekur.
Sutikti ir nereikia, jeigu požiūris kitoks. Tai tiesiog tam tikros žmonių grupės(demonolatrų) požiūris.

CitataKiek perskaičiau teksto čia - man labiau panašėjo į pagonybės apraiškas, kai kiekviena dievybė yra laikoma dievu pati iš savęs, kuri kuria savo apibrėžtame veiklos rate tam tikrus dalykus, daro poveikį ir panašiai.
Iš tiesų panašu. Jeigu įdomu ir dar neskaitėte, esu įkėlęs bendresnį straipsnį apie Demonolatriją.
--> http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3629

Supernatural

The URL can't be shown :(

.L.U.T.H.O.R.

Pataisiau.

Supernatural

Paskaiciau ir iskart noriu pabrezti, kad liuciferis yra buvo ir bus angelas, jis ne demonas, o tuo tarpu setonas yra demonas - na ta visi zino, kad domisi religijomis ir tikejimu, bei ju kilme, taigi kyla klausimas, kaip demonu garbintojai i savo rata priima liuciferi- dievo angela, dievo sunu? Jei dar tiksliau, liuciferis juk arkangelas netgi, vienintele jo klaida buvo ta, kad jis nepkluso dievo valiai gerbti ir myleti zmones kaip ji pati dieva, jis vienintelis mate, kad zmones to neverti, butent jis ir neatitiko angelo savokos, nes angelai neturi valios, o jis parode savo pasirinkima ir net itrauke kitus angelus i sukilima, tokia tik jo nuodeme tebuvo, tad angelo nurasyti demonams nevertetu. Kita vertus visi kiti isvardinti man kazkodel zinomi ir gerai, net negaliu pasakyti is kur..reiktu pasitikrinti saltinius, ar kas is ju nepriklause angelu kastai, ar nesipainiojo wiccoj ar slavu, zydu magijoje.

paragraf 78

Citata iš: Supernatural  sausio 06, 2017, 23:55:55Paskaiciau ir iskart noriu pabrezti, kad liuciferis yra buvo ir bus angelas, jis ne demonas, o tuo tarpu setonas yra demonas - na ta visi zino, kad domisi religijomis ir tikejimu, bei ju kilme
Na šiaip jau terminas "demonas" religijose kurios remiasi bibline koncepcija (o būtent jos turi liuciferį) apibrėžia bet kurį puolusį angelą, ar tai Liuciferį ar Belzebubą). Šėtonas (satan) yra bendrinis žodis, techniškai tai demono sinonimas, tik kylantis iš kitos kalbos.
Tu, kaip asmuo mėgstantis pabrėžti "kad kiekvienas kuris domisi religijomis), darai paradokslaiai relaus istorinio ar mitologinio konteksto neturinčius pareiškimus. Gal tai ką rašai tinka paralelinio pasaulio religijoms, bet nepyk, mūsų pasaulio kontekste tai yra religijotyrinis košmaras :)
(nesižeisk, tikrai nepuolu, tik išsakau kaip mat tai atrodo)

Supernatural

#25
rugsėjo 12, 2017, 22:32:37 Redagavimas: rugsėjo 12, 2017, 22:35:27 by Supernatural
tiesa sakant, apie tuos tikejimus ir butybiu ivardijimus, kai teismo eksperte manes paklause pavasari - kokia mano religija ir koks tikejimas, nedvejojant atsakiau - neopagone esu as (dar patikslinau kad ne rektopagone, o neopagone), bet man primestas svetimas tikejimas kudikysteje buvo, kuris man nepriklauso, o mados dalykas tik...kaip tycia siandien atejo pranesimas i sistema, kad isvada jau ruosia :D kazi ka surasys :) kortos siandien rode - kad bus teisingumo rastas kazkoks - nesitikejau, bet va apie 22h idejo i sistema - kortos niekada nemeluoja ir kas jas mano ranka naudodamas betrauktu - Mykolas ar Marvsas, ar pats Liuciferis - man nesvarbu - jie man visi mieli :)

Aukštyn