Visa tiesa apie tai kas mes esame ir kodėl pasaulyje egzistuoja kančia

Pradėjo Donatas Banaitis, kovo 24, 2016, 11:09:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Citata iš: Donatas Banaitis  kovo 24, 2016, 22:19:00Anomalija mano suvokimu yra sielos individualumo priežastis, o ne dirbtinis intelektas.
Dirbtinis intelektas, tai netinkami užprogramuota materija, kurios paskirtis imituoti sąmoningą informacijos apdorojimo procesą. Programos klaida yra begalinis dauginimosi ciklas. jeigu šitaip užprogramuota materija užkrečia sielą, ji perima sielos valdymą ir padaro savo klaidingos programos įrankiu. Dirbtinio intelekto tikslas transformuoti visą tikrovę pagal savo programą, todėl ji plečiasi į erdvė, peršoka į kitus sluoksnius aukštyn ir žemyn ir naikina natūralią iš Absoliuto išėjusią programą. Gali būti, kad individualumas yra programos klaida, bet ji atsiradusi dirbtinai, pačioms žemesnėms sieloms eksperimentuojant su materija, kuriant "protingas" dirbtines sistemas. bet šios sistemos kaip virusas, kuris užkrečia ir sunaikina. Tokia yra anomalijos pradžia. Matau tik viena, kad ši anomalija galėjo prasidėti viename iš žemesnių paralelinių pasaulių.

Vytautas

#31
kovo 25, 2016, 09:50:46 Redagavimas: kovo 25, 2016, 09:56:44 by Vytautas
Citata iš: klajunas  kovo 25, 2016, 08:57:56Gali būti, kad individualumas yra programos klaida
Problema ne klaidoje o kūrinio  laisvoje valioje. Net kūrėjai negali prognozuoti kaip vystysis jų kūriniai, nes be kūrinio sutikimo negalima jo įtakoti. Kūrėjai ypatingai griežtai laikosi taisyklių kurias patys sau susikūrė. Be to normaliai kūrinys net nežino kas jį sukūrė. Tai gali sužinoti tik eidamas tinkama, kūrėjų pageidautina vystymosi kryptimi. Tokios taisyklės. :) Ir kaip minėjau kūrinio kūrėjai negali sunaikinti. Tai gali padaryti tik jis pats.  Taip kad jei norit susinaikinti prašom. Tai Jūsų pasirinkimas ir Jūsų teisė. :)

Čia ir yra religijų pseudo dievo tiksliau pirmos civilizacijos apsimetančios dievu esminis skirtumas nes leidžia sau prabangą naikinti savo kūrinius ir ne tik savo. Ir tai visiškai atvirai aprašo religijos kūriniuose kaip savo išskirtinę teisę kažką sunaikinti kažką palikti. :)


Mekabciel

Tam, kad kurinys kazko uzsinoretu, ji visu pirma turi tas kazkas sudirginti. Nera tokio veiksmo kuri zmogus darytu be savo noro. Tai kurgi cia ta kureju negalia prognozuoti jei mes visad esame vedami gyvenimo? Ir jei kurejai sukure kurini, jie gi ji sukure, tai kaip jie gali nezinot, kaip vystysis ju kuriniai ir kaip kurinys gali ateit i kureju pageidautina vystymosi krypti savarankiskai? Ir isvis kas ta kurinio laisva valia juolab kad kurinys nezino kas ji sukure?
Tai gal tai ne laisva valia, o nezinomybe, bet nezinomybei ir neismanymui priskirti laisva valia, tai jau ne kas kita kaip diletantizmas.

inthelight

#33
kovo 25, 2016, 11:15:02 Redagavimas: kovo 25, 2016, 11:40:32 by inthelight
Kūrimas gali būti ir jūsų žinutės šioje temoje, kurių informaciją nulėmė patirtys ir kokias prasmes suteikėte toms patirtims. Jūsų laisva valia buvo kokią prasmę uždėsite šiai patirčiai. Pats didžiausias sielos noras yra patirti kuo didesnę meilę. Anoje pusėje yra žinojimas, šitoje pusėje patyrimas. Tenais visi viską žino, bet nėra pajutę to ką žino. Dėl to ir ateinama patirti į šį gyvenimą visą tai ką žinai.

Ar pasirinksi išlaikyti šviesą, ar leisi primesti tau dalykus, kurie nėra tavo? Kalbu apie savo vidinę šviesą, norėjimą išreikšti save, pasidalinti meile su kitais. Meilė juk gali būti ir paprasčiausia pagarba, leidimas kitam išreikšti savo jausmus, įsitikinimus kaip tam žmogui atrodo. Kiekvienas leidžiame patirti save kitiems ir taip praplečiame jų akiratį, suvokimą. Mes taip pat patiriame kiekvieną žmogų, jo norą, kūrinius ir suprantame, kad esame tik individualybė. Visos individualybės yra unikalios ir tarsi puzlės gabalėliai susideda į vieną bendrą paveikslą - visumą. Tai tarsi žiūrėtum filmą "Visuma". Dėlionė vis plečiasi, nes prikuriama naujų gabalėlių.

Meilė - kuria, nori plėstis, dalintis, o baimė - stabdo, griauna. Ar esate pastebėję, kad kai bijote nieko nenorite daryti arba pvz. Putino valdžiai yra daug grėsmių ir jis iš baimės pradeda visokius destruktyvius procesus? Kai susitinkate šeimos narius, juos mylite, su jais malonu šnekėti, dalintis. O jeigu turite pvz. kokį smurtaujantį tėvą ar labai norėsite šnekėtis jeigu būsite jo išsigandęs? Išsigąsti irgi pasirenkama laisva valia.

Taigi prieiname prie išvados, kad egzistuoja dvi emocijos - meilė ir baimė. Laisva valia pasirenki ką nori. Kaip suprantate ankstesnės patirtys gali nulemti jūsų pasirinkimą, tačiau tas patirtis galima atpažinti ir paleisti, kad nebeįtakotų jūsų dabarties sprendimų.

Donatas Banaitis

Citata iš: Bla  kovo 24, 2016, 23:26:06Turiu nuvilti
Citata iš: Bla  kovo 24, 2016, 23:26:06Vėl turiu nuvilti.
Citata iš: Bla  kovo 24, 2016, 23:26:06Ir dar kartą nuvilsiu
Kad ir kiek tu be nusiviltum, tai nereiškia kad neverta stengtis. Pralaimėjimas yra tik tuomet kai tu pats sau pasakai jog tu pralaimėjai, nepaisant faktų kuriuos aplinka tau bando įteigti kad tu jais patikėtum.

Ačiū už komentarą.


Vytautas

#35
kovo 25, 2016, 11:30:28 Redagavimas: kovo 25, 2016, 11:38:09 by Vytautas
Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 10:46:32Nera tokio veiksmo kuri zmogus darytu be savo noro. Tai kurgi cia ta kureju negalia prognozuoti jei mes visad esame vedami gyvenimo?
Prieštaravimas tarp tų dviejų sakinių. Viską darom savo noru bet esam vedami gyvenimo. Ar iš tikro viską daro savo noro? Ar tai atsiranda kitiems kūriniams darant poveikį mums? O jei mums kiti kūriniai daro poveikį mums nepaprašius tai jau laisvos valios pažeidimas. Iš vienos pusės mes nematom kad mums kažkas nesuvokiamas darytų poveikį bet patys tarpusavyje darom poveikį vieni kitiems. Čia ir yra supratimo esmė gan paprasta kad man nepatinka kaip man daro kažkas poveikį bet aš pats tai mielai daru kito atžvilgiu. Tik tiek reikia suprasti. Nejaugi sudėtinga. :)

Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 10:46:32tai kaip jie gali nezinot, kaip vystysis ju kuriniai
O iš kur žinot ką kūrinys be jokios programos ir visiškai nevaldomas darys? Tiesiog tai neįmanoma. :)

Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 10:46:32kaip vystysis ju kuriniai ir kaip kurinys gali ateit i kureju pageidautina vystymosi krypti savarankiskai?
Šitoje vietoje taip pat lengva. Praktinis kasdieninis gyvenimas ir pastebi kad man nepatinka riboti kitų laisvą valią nes to taikymas mano atžvilgiu taip pat nemalonus ir nepageidautinas. O tai ir yra "teisinga kryptis" ir tik tiek jos ir viso čia gyvenimo prasmės. Tiesiog suvoki iki kaulų gilumos kad mano laisvė negali būti prievarta niekam kitam ir tai realizuoji praktikoje, savo sprendimuose. Ir viskas -tikslas pasiektas. :) Ar daug sutikai žmonių kurie būtų būtent tokie bent apytiksliai? :)

Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 10:46:32Ir isvis kas ta kurinio laisva valia juolab kad kurinys nezino kas ji sukure?
Šiuo atveju visiškai nesvarbus kūrėjai o svarbūs santykiai tarp kūrinių. Taip kad nežinoti apie kūrėjus visai sveika. Jie čia ne prie ko. Jie nepažeidinėja kūrinių laisvos valios ir nesikiša į kūrinių gyvenimą. Jų reikalas tik užtikrinti pirmines startines sąlygas. Tuo viskas ir pasibaigia. Bet vienas iš dešimt dievo įsakymų "neturėk kitų dievų tik mane vieną". Klausimas koks čia dievas jau iš karto apribojantis kūrinio laisvę. :)

Laisvą valią kūriniai gali realizuoti tik per santykius vieni su kitais. Tam ir sukurtas šis vaikų darželis pavadinimu žemė. Laisvos valios principų ir kas gaunasi jų nesilaikant reikia išmokti čia žemėje nes taip saugiau. Mokytis to kūrėjų lygyje vėloka. Ką ir parodė per didelės pirmosios civilizacijos materijos keitimo ir įtakos vieni kitiems galimybės. Dėl ko ir mes čia kenčiame.

Beja bandymas kažką įtakoti meilės vardu lygiai toks pats laisvos valios pažeidimas kaip ir bandymas sunaikinti kažkaip kitaip. Visiškai nesvarbu su gerais ar blogais kėslais bandoma įtakoti. Gan žiauru bet jei neprašo padėti tai ir nereikia padėti. Aišku galima taktiškai pasiūlyti pagalbą bet tik tiek. :)








Mekabciel

Citata iš: Vytautas  kovo 25, 2016, 11:30:28Prieštaravimas tarp tų dviejų sakinių. Viską darom savo noru bet esam vedami gyvenimo. Ar iš tikro viską daro savo noro? Ar tai atsiranda kitiems kūriniams darant poveikį mums? O jei mums kiti ....
Kokia cia priestara? - arba savo noru, arba su pagaliu per galva, o savo noru tai reiskia, visu pirma su pagaliu per galva, pakol neisdresiruos, kad darytum pats.
Visad zmogus daro savo noru, prie betkokiu salygu, blogos ar geros itakojancios aplinkos, ribojamos kitu laisves, neturi reiksmes, zmogus visad renkasi mazesne blogybe ir didesni laimejima, taip kad savo noru.
Tai ka tu cia supratai irgi nepats ismastei. Gyvenimas tiesiog per tam tikras aplinkybes privede, truputi i kepenis, truputi i smakra is apacios ir dabar sedi susivokes, kad reikia kitiems nekenkti.


Citata iš: Vytautas  kovo 25, 2016, 11:30:28O iš kur žinot ką kūrinys be jokios programos ir visiškai nevaldomas darys? Tiesiog tai neįmanoma. :)
Sprendi deka savo smegenu ir vertini, ar turi kurejas programa ar neturi. Tai isvis tusciazodziavimas ir filosofija. Isvesta salyga ir is jos iseje visi like sprendiniai. O tai gal kurejai turi konkretu plana ir konkreciai veda, o ne bilekaip sukure ir bilekaip veda...


Citata iš: Vytautas  kovo 25, 2016, 11:30:28Šitoje vietoje taip pat lengva. Praktinis kasdieninis gyvenimas ir pastebi kad man nepatinka riboti kitų laisvą valią nes to taikymas mano atžvilgiu taip ...
"Praktinis kasdienis gyvenimas" ar tai neprograma? Kas tu toks busi be tos kasdienes praktikos.
Prie tu pastebejimu suvokimo ta pati kasdienio gyvenimo praktika - privede.


Citata iš: Vytautas  kovo 25, 2016, 11:30:28Šiuo atveju visiškai nesvarbus kūrėjai o svarbūs santykiai tarp kūrinių. Taip kad nežinoti apie kūrėjus visai sveika. Jie čia ne prie ko. Jie nepažeidinėja kūrinių laisvos valios ir nesikiša į kūrinių gyvenimą. Jų reikalas tik užtikrinti pirmines startines sąlygas. Tuo viskas ir pasibaigia. Bet vienas iš dešimt dievo įsakymų "neturėk kitų dievų tik mane vieną". Klausimas koks čia dievas jau iš karto aprib...
"Pirmines salygos", "vaiku darzelis", "gali relizuoti", "tik per santykius vieni su kitais", na tai suteiktos salygos. Salygos, tavuoju atveju, susivokti tarpusavyje, is vienas kito laisves varzymo i atvirkstini - nevarzyma.

((Tave sukure, o tu save vadini laisvu.)) Ir dar pasakai, jog kurejai cia taip sugalvojo... Cia absurdas absurdu pakeltas... Isvestine is zmogaus nezinomybes. Kurinys save vadina kuriniu, bet tuo paciu prideda kad jis laisvas, aisku del pilnos ramybes galima ir taip nusiraminti.

 









time

Mūsų kalbos žodžiais jaustis laisvu yra pilnutinis veiksmas, pagrįstas ir veikia. Kada pradedama kaišioti nosį į kūrėjo lygio žodinėlius nieko nesigauna. Nei atrandama, ar ištraukiama magija, nei kažkas įvyksta. Kai yra rankiojami pavieniai dalykai, ties jais susifokusuoja mintys ir perilgai apsistojama. Interestai pakrypę link vieno dalyko, kuria žinomą ateitį, kuri suplanuota. O bandant mažiau kreipti dėmesio ateitis ateina nežinoma. Nors ir atrodo, kad kiekvienam dalykui galima rasti atsakymus, kartais taip paprastai nebūna ir mes patys sugalvojame, priskiriame reikšmes, kurios mums patinka.

Bet kūrėjo žodžiais - mokslo žodžiais, žmogus yra niekas, iš jo atimti laisvę nieko nereiškia. Kiekviena apspręsta ląstelė, ištirinėta molekulė, visa informacija apie žmogų žinoma. Žinoma, kaip sustabdyti, apriboti, nuslopinti, įkišti į cypę. Todėl, sakau, mūsų kūrėjas yra mokslas. Net jei ir neaiškiai atrodo, jis turi visus atsakymus apie žmogų, apie visatą, apie mini/maxi dalykus. Niekaip dar niekas nepagauna, kad bandoma atauginti ir dengiamuosius audinius, inkstus, kepenis. Iš kur ataugins jei nieko nežinos... Viskas taip senai žinoma ir kaip sakant, mokslas yra perėmęs vadžias ir jis prilaiko pasaulį ir yra mūsų kūrėjas. Abejoju ar kam nors patinka, kai kūrėjai nuodugniai ištirinėję žino viską apie žmogų. Čia išeina toks santykis tarp tiesos ir žinojimo.

Donatas Banaitis

#38
kovo 25, 2016, 14:05:05 Redagavimas: kovo 25, 2016, 14:53:05 by Donatas Banaitis
Viskas kas mus bent truputį riboja sakant aš esu tavo kūrėjas tad turi būti šitaip arba anaip, šio žaidimo taisyklės yra tokios o ne kitokios yra karmos valdovų sugalvotos programos tam kad visus įkalinti ir suvaržyti. Iš tikro siela yra laisva ir mums nereikia jokių kūrėjų ar dievų kad mums aiškintų ką mes galime, o ko ne. Jokiais eksperimentais aš netikiu, bet žinau kad kažkada buvau laisva siela su pilna teise patirti viską ką tik panorėdavau, o dabar sėdžiu čia įkalintas su kitais ir dar visokios karmos mums primestos būk tai mes esame čia už kažką kalti ar toks yra mūsų likimas plius dar fizinio kūno ribotumai būk tai turi paklusti fizikos dėsniams. Man tai tėra teorijos/melai gimę karantino zonoje nesuvokiant pilnos sielos laisvės laisvai rinktis savo patyrimą, kurios buvo sukurtos karmos valdovų tam kad visi bijotų dievų ir paklustų tipo savo kūrėjams ir jų nustatytoms žaidimo taisyklėms. Aš netikiu hierarchija kūrėjas-kūrinys, užtat tikiu sielos laisve siela=sielai
Ačiū už dėmesį.

Mekabciel

O karmos valdovus kas sugalvojo ir iskur jie egzistuoja?

Donatas Banaitis

Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 14:58:11O karmos valdovus kas sugalvojo ir iskur jie egzistuoja?
Gimė per nesusipratimą, kai keli angelai nusprendė pažaisti su pirmine anomalija kad sužinotų kas bus ir to pasėkoje pavirto į virusinį monstrą kurį šviesos pajėgos apgavo įsikalinti į karantiną kad neplistų kol jį išgydys už tai ir turime šią karantino zoną apie tai ir yra mano dokumentika pasakojanti kaip aš tą suvokiu.

Mekabciel

#41
kovo 25, 2016, 15:24:28 Redagavimas: kovo 25, 2016, 15:27:27 by Mekabciel
O iskur pas angelus toks smalsumas?

Tai ir mes taip iseina, per nesusipratima gime?

Donatas Banaitis

#42
kovo 25, 2016, 15:42:11 Redagavimas: kovo 25, 2016, 18:48:10 by Donatas Banaitis
Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 15:24:28O iskur pas angelus toks smalsumas?

Tai ir mes taip iseina, per nesusipratima gime?
Troškimas patyrimo yra visos egzistencijos atsiradimo priežastis, tiesiog kartą nutiko tai ko niekas neplanavo.

O sielos individualumas tai yra grynai pagal mano supratimą atsitiktinumas kuris buvo intenciškas. Tiek kad kai siela tapo individuali ji galėjo tuomet laisvai save išreikšti pagal savo individualumą iki kol neperžengėm šios ribos, dabar kai viską suremontuosim tuomet gyvensim ilgai ir laimingai daugiau tokių klaidų nebedarydami.

p.s. tai kaip maišytum miltus su vandeniu, kai darai tai pirmą kartą nežinai kokia konsistencija yra tinkama, vėliau pasimokęs iš savo klaidų išmoksti išsikepti skanią duoną, o iki tol gali būti ir prisvilusių blynų kokį vieną dabar ir valgome, nes jį buvo gaila išmesti, nes per daug laiko buvo skirta jo kūrimui. Ir tai buvo kūrimas kuriame dalyvavo sielos kaip lygios, o ne mes sukūrėme jus kad būtume jums dievai.

p.s.s. Gerai kad mano suvokimu tinkamas receptas jau yra atrastas ir beliko jį pritaikyti šiai situacijai kas dabar ir yra stengiamasi padaryti kad išlyginti šitą nesusipratimą.

Mekabciel

O gal viskas netiesiog atsitiko?
Tas "tiesiog""per nesusipratima" labai su "nezinau" asocijuojasi.

Donatas Banaitis

#44
kovo 25, 2016, 16:06:16 Redagavimas: kovo 25, 2016, 17:39:10 by Donatas Banaitis
Citata iš: Mekabciel  kovo 25, 2016, 15:51:17O gal viskas netiesiog atsitiko?
Tas "tiesiog""per nesusipratima" labai su "nezinau" asocijuojasi.

Dar nesutikau nei vieno žmogaus kuris žinotų viską iki galo (bet labai norėčiau sutikti), jei viską žinotume būtume pilnai laisvi, dabar to nėra tad vadovaujamės tuo kuo tikime kas yra paremta tuo ką žinome ir kiekvienas turi teisę pasirinkti kuo tikėti, aš renkuosi tikėti jog galiu rinktis, tiek kiek suvokiu kad galiu tą pasirinkimą atlikti žinoma.

Aukštyn