Praeitas gyvenimas

Pradėjo Karsta bulve, rugpjūčio 10, 2015, 21:00:55

« ankstesnis - sekantis »

Ar tikite praeitu gyvenimu?

Taip
ne
Žemyn

tadasas99

#30
rugpjūčio 21, 2015, 19:44:53 Redagavimas: rugpjūčio 21, 2015, 19:47:22 by tadasas99
 pradekime mastyti nuo pradziu ir savarankiskai neprasilenkdami su siuolaikinio mokslo teorijomis, konkreciau tai kad energijos neimanoma sunaikinti neatsiranda is niekur, bet kalbekim paprastai.
tai reiskia, gyveno diedukas palaikyti gyvybe jam nuolatos reikejo energijos kuria jis gaudavo su maistu is kurio jis tik dali energijos isisavindavo, kita dalis su maisto atliekomis iskrisdavo per ismetima, isisavinta energija naudojo silumos palaikymui bei kitoms kuno funkcijoms atlikti, mire diedukas, ji su visa jo likusia energija uzkase, ta energija isisavino kirminas, (diedukas reikarnavo i kirmina), kirmina suvalge vista (diedukas reikarnavo i vista) vista suvalge moteris besilaukianti kudikio ( diedukas reikarnavo i moteri) moteris  energija gauta is vistos perdave isciose besivystanciam kudikiui, vualia, diedukas reikarnavo i kudiki, gales gyventi antra karta.

energija nebuvo prarasta ar sukurta, kaip byloja sventi rastai galima atgimti nebutinai zmogumi, viskas susiveda, o ir viskas yra tiesa, bet sita istorija ne tokia grazi, ne tokia intriguojant ir teikianti netikru vilciu kaip jusiske...

idenmeyou

Tokie palyginimai nėra visiškai galimi..

Tarkim, kad tu suvalgai vištą ar kitą gyvūną visiškai neduoda jokio šanso reprodukciniam veiksmui. Galime valgyti ką norime ir su jokia energija natūraliai nesukursime vaisiaus, kitaip sakant žmogaus. Norint vaiko, turime užsiimti lytiniais santykiais ir būtent pačio akto metu tiek vyro, tiek moters organizmas išskiria savaime aišku cheminius procesus galvoje, kurie suprantami kaip malonumas, o galiausiai tai užsibaigia apvaisinimu.

Energijos tvermės dėsnis parodytų, kad energija niekur nedingsta, bet dabartiniai tyrimai labai rimti jog galimas kitaip sakant amžinasis variklis, kuris iškart paneigtų energijos tvermės dėsnis. Iš loginės pusės žiūrint tai vien negalėjimas atsirasti energijos iš niekur yra visiškai nelogiškas.

Jeigu visata atsirado su savo galaktikomis, planetomis, jai reikėjo energijos, o iš kur tuomet ta energija, jeigu visatos net nebuvo, tarkim buvo kita energija prieš visatos atsiradimą, tuomet iš kur atsirado ta pirminė energija ir visada gautųsi paradoksas panašus, kaip kas sukūrė Dievą, kūrėją.

Be to tvermės dėsnis gerai galioja žemės sąlygomis, kaip tik mokslininkai pasisuka į visatos teritoriją, ten jau kyla neaiškumų, nes kosmosas pasiskirstęs akivaizdžiai netolygiai, ko neturėtų būti.

Taigi galvojant tokius labai išties gerus pasvarstymus žmones nueina į loginius neatitikimus arba paradoksus, bet atsakymo rasti niekam nepavyksta.

tadasas99

 reikarnacija tai ne butinai tiesioginis gimimas kudikiu is kart po mirties, religijoje zmogus aukstesnioji egzistencijos forma, dar yra augalai gyvunai ir pan, reikarnuoti uz nuodemes galima i zemesne egzistencijos forma.
 energija siuo klausimu gal reiketu tapatinti su siela arba jei moksliskai kad ir i atomus sudarancius musu kuna kurie daug senesni nei zmonija ar musu planeta, tuomet galima butu manyti kad tai is ko sudarytas mano kunas vel bus kazkokiu kunu, bet tai nebebusiu as.
 didysis sprogimas, gal as klystu niekada situ klausimu nesidomejau bet turiu nuomone kad velgi "gyvybes ratas" sprogsta supernova, jos vietoje susidaro juodoji skyle kuri "minta" aplinkiniais objektais, tokiu yra begalo daug, per tamtikra laiko tarpa turime visa visata juodojoje skyleje, tai reiskia toje erdveje kurioje dabar yra visata turime tik maza rutuliuka kuriame suspauspausta visa visata su visa joje esancia energija, ir sitas rutuliukas sprogsta, t.y. visata issilaisvina is milziniskos gravitacijos, ir turime: didysis sprogimas nr2 be energijos sukurimo.
 aisku nesakau kad turiu visus atsakymus, bet nu as nematau galimybes patvirtinti reikarnacija tokia kokia skelbia religija, o paneigti nu as kazkokiu teoriju randu.
 jei turi kokiu teoriju nesikertanciu su logika kaip vyksta reikarnacija butu idomu suzinoti kazka naujo

idenmeyou

Tai, kad prieš Didįjį Sprogimą visata buvo tokia kokia dabar ir tas ciklas kartojasi yra tik idėja neturinti visiškai jokio pagrindo po savim. Visata galime tirti tik nuo tada kai ji atsirado, nėra nei vieno mokslininko, nei vieno žmogaus, kuris turėtų duomenų apie kažką egzistuojančio prieš visatą. Visos dalelės, viskas kas yra atsirado visatai gimus ir žvelgti galime tik nuo to gimimo.

Aišku sutinku, pamąstymas apie besikeičiančią visatą, gyvos ir mirusios jos formas tikrai diskutuojamas, bet bėda ta, kad mes nieko negalime žinoti prieš "Didįjį sprogimą".


meme

Citata iš: idenmeyou  rugsėjo 09, 2015, 20:30:44Tai, kad prieš Didįjį Sprogimą visata buvo tokia kokia dabar ir tas ciklas kartojasi yra tik idėja neturinti visiškai jokio pagrindo po savim. Visata galime tirti tik nuo tada kai ji atsirado, nėra nei vieno mokslininko, nei vieno žmogaus, kuris turėtų duomenų apie kažką egzistuojančio prieš visatą. Visos dalelės, viskas kas yra atsirado visatai gimus ir žvelgti galime tik nuo to gimimo.

Aišku sutinku, pamąstymas apie besikeičiančią visatą, gyvos ir mirusios jos formas tikrai diskutuojamas, bet bėda ta, kad mes nieko negalime žinoti prieš "Didįjį sprogimą".


tai vat būtent - grįžk ten - t.y. prieš savo didįjį sprogimą.

Juk pažinti mes esame. Ar ne?

Atmintis iš praeitų gyvenimų nieko dabar jums neduos jei ir prisiminsit. Tai tokia pati patirtis, lyg vakar būtumėt kažką veikę... ir kas? Ogi nieko. Aišku, gal tik būtų tvirtas žinojimas, jog egzistuojate be šitų kūnų... gal nuo to iš tikrųjų ir verta pradėti!
Nuo idėjos "aš esu kūnas" ir kaip žmonės prie jos prisirišo. Ir kaip visako pagrindas šiose dienose yra būtent šita idėja...

time

#35
vasario 08, 2016, 23:46:54 Redagavimas: vasario 09, 2016, 02:47:01 by time
Su laiku, vis labiau imu tikėti, jog tai tikrai vyksta - praeitas ir tarpinis gyvenimas. Vis labiau, vis ryškėja ryšys, tarp žmonių kuriuos pirmą kartą matau ir giliai man atrodo jie buvo pažystami visą laiką. Jaučiamas ryšys tarp jų ir jų noro man padėti, pagelbėti, jaučiamas jų nuoširdus bendravimas. Kiti priešingai, atsimenu, kad jie buvo blogiečiai ir jie kenkė man.

Tai ne daroma prielaida, bet iš nieko tvyranti būsena-nuojauta atsiminti dalį praeito gyvenimo motyvus, kurie užsiliko atmintyje, niekur nedingo.

Pats gyvenimas, kuriame dabar esu, man lyg išbandymas, prisitaikymas prie nebendraminčių, kurie supranta pasaulį vis kitaip, neįsivaizduoja kitokio pasaulio be rėmų, kuriuos nustato valdžia, mokslo, intelekto pažanga. Pats gyvenimas kuriame aš esu, labai modernus, laisvas, pritaikytas visai neblogai gyventi, tačiau reikalauja ir laikytis taisyklių ir jų visai nevalia laužyti, nors ir labai norėčiau.

Vienintelį dalyką atmenu iš tarpinio gyvenimo, kada man buvo pasakyta "Ar nori išbandyti gyvenimą?", jis buvo tartas labai baltame kambaryje, kuriame aš buvau, nemačiau aplink nejokios gyvybės, viskas atrodė labai keista, aplink tvyrojo tyla. Aš sąmoningai sutikau gyventi gyvenimą, ne žodžio forma atsakiau, netgi tuo tarpu mane bandė atgrasyti, pasakydami: "Tau gyvenimas bus sunkus, tau reikės vargti". Aš mintyse susikūriau nuomonę "Aš noriu visvien išbandyti". Ir tarsi atsidūriau žemėje, netokioje, kokios tikėjausi (dabar šia nuomone).

Dar prieštai pamenu, lyg ir buvo ginčytasi ar verta man leisti gyventi. Kažkas buvo užsiminta, kad man yra išsaugota dalis informacijos, kažkas netaip bus, jei toks atsidurs žemėje. Kažkas "išsikišo" ir leido man gyventi.

Mačiau mėlyna spalva, raudona, vėliau juoda, galiausia balta.

dar pamenu atvaizdą, (nežinau ar gerai atkartojau)









(mažai prisimenu)

Tai lyg kažkoks mistinis, nepaaiškinamas žmogaus atsiradimas, su gražia padailinta pasaka, biologišku paaiškinimu apie žmogaus atsiradimą, ką žmogus gali tikrai įsitikinti matydamas kaip gimsta vaikas. Bet jeigu to pagrindinio "pašaliečio" atsiradimas (ne gimimo būdu) yra visai kitoks, vadinasi reikia tyrinėti daugiau, nes gali būti, kad tas pašalietis yra vienintelis teisus ir tik jis žino tiesą vienas pats (arba ilgesniu keliu jis vistiek išsiaiškints apklausinėjus visų žemiečių nuomonių, kurios išskaidytos dalimis). Gali būti, kad prieš kelis metus, viskas atsikūrė, viskas buvo sudėta į atmintį (kaip praeitis), netikra praeitis.

Man visada kilo įtarimas dėl visko (ar tai tikra, ar ne), visada klausdavau mintyse, ar tai tikrai realybė, ar tai kažkokia iliuzija, netgi dabar klausiu.

Vienintelį dalyką, kurį išsiaiškinau, kad tai uždaras gyvenimas, jis kaip išbandymas, leistas interpretuoti taip kaip norisi, kurti savo nuomone reikšmingus dalykus. Nėra pašalinių jėgų iš anapus, padedančių suvokti gyvenimo esmės.

Aukštyn