SOPA - kova su piratavimu ar interneto cenzura?

Pradėjo Benamis, sausio 19, 2012, 16:56:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

unco

#15
sausio 23, 2012, 01:55:10 Redagavimas: sausio 23, 2012, 02:28:01 by unco
oh, pasirodo po megaupload suėmimo, Anonimai uždarė FBI, JAV teisingumo departamento, JAV autorinių teisių tarnybos, Universal Music, Amerikos įrašų asocijacijos ir Motion Pictures asocijacijos tinklapius.

Įdomu ar dabartinės Anonimų kalbos ir grasinimai Sony tikri  :o

Žodžiu, Europa jau irgi turi savo SOPĄ,ACTA kuris tikriausiai bus pasirašytas ir savo kontekstu yra daug pavojingesnis.

snofru

Citata iš: Asasinas  sausio 22, 2012, 23:59:46
Na aš pats, priešingai nei didžioji dalis Lietuvos gyventojų, esu griežtai nusistatęs prieš piratavimą. Tačiau šitas SOPA įstatymas yra visiška nesąmonė. Taip problemų neišspręs. Tik dar labiau paskatiks piratavimą. Kai pradės uždarynėt visokius tinklapius kaip YouTube, tai čia bus nebe kova su piratavimu, o visiška interneto kontrolė.
galiu paklaust? tamstos kompiuteryje visa programone iranga 100% legali? nesate nei karto siuntesis is interneto nei dainos nei filmo, arba tarkim ziurejas online?
visi mes tikrai butome pries piratavima jei musu varganoje valstybej galima butu normaliai uzdirbt  :-X

Asasinas

Taip, viskas legalu. Man paprasčiausiai sąžinė neleidžia pirataut. Visgi, tai nusikaltimas, o kadangi aš pavyzdingas Lietuvos pilietis, tai laikausi įstatymų.

snofru

pagarba Asasinai, tamsta esate retenybe kaip ir baltasis bizonas  ;)

TinSoldier

Citata iš: Asasinas  sausio 23, 2012, 19:23:15
Taip, viskas legalu. Man paprasčiausiai sąžinė neleidžia pirataut. Visgi, tai nusikaltimas, o kadangi aš pavyzdingas Lietuvos pilietis, tai laikausi įstatymų.


Niekada negeri viešoje vietoje? Jei esi nepilnametis, apskritai negeri? Žolės nerūkai? Nešiukšlini gatvėje? Niekuomet važiuodamas automobiliu neviršyji greičio? Visuomet eini tik per perėją? Sažiningia nuo 6 iki 18 val, namuose neviršyji 40 decibelų lygio (lygu šnabždėjimui). Nuo 18 iki 22 val - neviršyji 35 decibelų(lapų šnaresys)? Stovyklaudamas miške niekada neprisikapoji malkų laužui? Turiu nuojautą, kad nesi toks jau pavyzdinas lietuvos pilietis.

Laisva informacijos ir pramogų priega, net ir neturintiems pinigų, informacijos dalinimasis neturėtų būti nusikaltimas. Tai turėtų būti būtinybė.

Asasinas

#20
sausio 23, 2012, 20:53:03 Redagavimas: sausio 23, 2012, 23:35:52 by Asasinas
Negeriu apskritai. Žolės nerūkiau ir nerukysiu. Nešiukšlinu. Tam yra šiukšlių dėžės. Nevairuoju. Taip, einu tik per perėją, visada atidžiai pasižiūriu prieš eidamas. Buvau skautas, tad žinau, kaip elgtis miške ir ką kapoti ir ko ne. Tokią nesąmonę su decibelais girdžiu pirmą kartą. Dienos metu niekas nedraudžia klausytis muzikos ar dar ko nors. Vakarais ar naktimis stengiuosi nekelti triukšmo. 

TinSoldier

Mhm.. gal kartais ir gimei nekalto prasidėjimo dėka? :)

paragraf 78

O gal baikime asmeniškumus ir grįžkime prie temos?

Asasinas

Nu šitas tai rimtai prajuokino.  :D
Gerai, gal visgi nenukrypkim nuo temos, a tai adminai labai supyks.

EDIT: Va, jau parašė. :)

TinSoldier

#24
sausio 23, 2012, 21:18:57 Redagavimas: sausio 23, 2012, 21:22:47 by TinSoldier
Ką norėjau pasakyti, kad įstatymai, patys savaime, nieko nereiškia. Ir kažką aklai daryti ar nedaryti vien todėl, kad taip parašyta ant popierėlio su antspaudu - kvaila.

Nors įstatymas tai ir draudžia, tačiau atsargiai pereiti gatvę ne visai per perėją - nėra blogis. Kelyje, įvertinus kelio ir savo galimybes, kiek viršytas greitis - nėra blogis. Saikingas suktinukės supūtimas, ar atsakingas alkoholio gėrimas - nėra blogybė. Įstatymai nėra kažkokia šventa karvė. Juos reiktų suprasti kaip lanksčias gaires ir tiek. Taip pat, juos kuria žmonės, o žmonės gali ir klysti.

Nors įstatymas ir draudžia piratavimą, tačiau jis pats savaime nėra blogas dalykas. Jei ne piratavimas - daugybė milžinišką potencialą turinčių žmonių negalėtų nei mokytis normaliai, nei studijuoti. Negalėtų 'kultūrintis', žiūrėdami filmus ar skaitydami parsisiųstas knygas. Jei ne piratavimas, galbūt net atlikėjų nebūtų tiek, nes melomanai neturėtų tiek galimybių susipažinti su įvairiais stiliais, atrasti savo dievukus ir pan.

Piratavimas skatina socialinį progresą, kelia kultūros lygį ir šiaip prisideda prie žmonijos progreso. Taip pat, kažkiek sumažina kilžiniškų korporacijų įtaką. Jei ne piratavimas, ne Napster'is, kuris pakeitė muzikos industriją, net nebūtų tokių dalykų kaip I-tunes ir pan. Mokėtum 30 litų už muzikos kompaktą, kurį perki tik dėl vienos gražios dainos.

Žodžiu, visiškai nusispjauti, kas yra įstatymo neleidžiama ar leidžiama. Žmonės turi galvoti savo galva. Ir, jei įstatymas prieštarauja sveikam protui, aplinkybėms, riboja žmogaus laisves ir pan. - jis turėtų turėti visišką teisę jam nepaklusti.

snofru

100% pritariu TinSoldier, labai gerai pasakyta, sunku ka nors ir bepridurti (gaudyk + nuo mane)

RoxiO

Citata iš: TinSoldier  sausio 23, 2012, 21:18:57
Nors įstatymas tai ir draudžia, tačiau atsargiai pereiti gatvę ne visai per perėją - nėra blogis.


O ką manai apie tai, kai koks pėstysis (dažniausiai garbaus amžiaus) atsistoja prie gatvės ir "linguoja", tada vairuotojas nesupranta ar jis eis ar ne ir galiausiai viskas pasibaigia skausmais ir ligonine. Jau ne kartą prie mano akių buvo nutrenktas žmogus, dėl savo aplaidumo ir nesisaugojimo. Aš nemanau, kad pėstysis turėtų galvoti maždaug taip: "Aš einu per gatvę ir tegu vairuotojai apsižiūri, kad ant manęs neužvažiuotų." jis turėtų mastyti taip: "Na jei aš nesisaugosiu, tai žmonės mane prisimins pamatę tą sulankstytą kapotą."? :) O galų gale jei tave nutrenks ant perėjos, tai bent jau gausi kompensaciją, kad galėtum susitvarkyti sveikatą (jei dar ne morge guli),  o jei nutrenks šiaip kur, tai tegausi iš teisėsaugos tik porą metų apmąstymams. Manau, kad šiokių tokių įstatymų reikėtų laikytis, juk ne šiaip jie sugalvoti.

TinSoldier

#27
sausio 23, 2012, 23:51:09 Redagavimas: sausio 23, 2012, 23:55:24 by TinSoldier
Su tokiais pesčiaisiais problema jau ne dėl įstatymo nesilaikymo, o dėl sveiko proto neturėjimo.
Manau, žmonės turėtų atsargiai eiti per perėjas(ar vairuoti) ne todėl, kad taip teigia įstatymas, o todėl, kad tai gali garantuoti ilgesnį gyvenimą.

Aš nesakau, kad reikia tyčia nesilaikyti įstatymų. Tik sakau, kad reiktų vadovautis sveiku protu.
Jei nori eiti per gatvę, nors nėra perejos - eik, tik įsitikink, kad tai niekam nepakenks ir bus saugu. Jei nori, piratauk: siųskis muziką, filmus ir t.t. Bet taip pat reikia turėti omeny, kad reiktų paremti kūrėjus - nueiti į koncertą, į kino salę ar pan. Ne todėl, kad būtų tokie įstatymai, tiesiog todėl, kad tai būtų teisinga..

2012

Pritariu TinSoldier, o tiems kurie cia skaldo malkas apie nutrenktus zmones galiu pasakyti kad maciau kaip nutrenkia einanti ir per pereja ir per sviesafora, taip kad jeigu tu neturi galvos ant peciu, nepades ir istatymai  :)

unco

O juokingiausia tai, kad štiems įstatymas nerūpi mūsų teisingasis pilietis  ;D Viskas sukasi tik apie didžiąsias kompanijas. Jos bijo prarasti galią ir pinigus, nes žmonės ima suprasti jog jos tiesiog nereikalingos.
Kai atsirado CD dauguma kontrolę turinčių kompanijų taip pat labai bijojo, tačiau dėl įvairių rinkodaros ypatybių viskas "nutūpė į savo vietas".
Taigi dabar, kai kiekvienas muzikantas (ar bet koks kt. artistas) turi galimybę realizuoti savo idėjas IR kontroliuoti savo sukurtą darbą, t.y. savo nuosavybę, tokios didžiosios kompanijos netenka galios, jų tiesiog nebereikia, jos tik stabdo tolesnį vystimąsi ir tobulėjimą. Tai yra tas pats, kas dabar kiekvienas iš mūsų naudotume tik kasetes, atsisakydami CD ir DVD diskų.

Uh, o dabar apie piratavimą. Žiūrint iš Lietuvos perspektyvos atsakymas labai paprastas  -  tokiai skurdžiai šaliai,  piratavimas yra vienas iš aspektų, kuris kelia žmonių išsilavinimo lygį. Manau, didžioji dalis žmonių siunčiasi filmus iš kokios linkomanijos ne todėl, kad yra toki niekingi  maištininkai, o vien dėl to, kad rinkos DVD kainos, kaip ir kino bielietų yra labai didelės ir vidutinio ar mažesnio pragyvenimo lygio asmeniui neįperkamos. Ir būkim sąžiningi, filmų kompanijos tikrai neskursta ir su skarmalais nevaikšto, o mėgėjiškus ir paprastus filmus retai kada užtiksi piratų erdvėj. Aš pati negaliu sau leist nusipirkt kiekvieno filmo ir kiekvienos dainos. Tačiau jeigu mano mėgiamas populiarus artistas savo dainą legalizuotų siųstis nemokamai ir taip pat įkeltų į pvz. Itunes už dolerį, aš tikrai nusipirkčiau vien dėl tokio sąžiningumo vartotojo atžvilgiu.
Jeigu šalies BVP būtų didelis, tuomet ir piniginė leistų pamiršti piratavimą, pvz. dabar Photoshopo kaina 2878.59 Lt, ir labai šaunu tiems, kurie sugeba jį nusipirkti vien dėl mėgėjiško naudojimo (o ne darbinio, nes tuomet programa atsipirktų, o čia jau kita kalba) ir dar sukrapšto pinigų kt. būtiniem dalykam. Mūsų šalies studentams Photoshopui nuolaidos netaikomos, kai tuo tarpu, kitur kainos specialiai nuleidžiamos, kad mokinys galėtų  Legaliai įsigyti prekę.



Aukštyn