Popiežius: homoseksualų santuokos kenkia žmonijos ateičiai

Pradėjo TinSoldier, sausio 09, 2012, 23:10:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

OKULTISTE

  Na juokingiausias dalykas buvo nuoroda 15min.lt ... Labai kokybiškas ir patikimas šaltinis... Cha cha... Bet keisčiausia tai, kad kažkam pavyko nešališką straipsnį parašyti... Galiausiai nesupratau, kaip šis straipsnis susijęs su anomalijomis (prašau nepritempinėti)...

TinSoldier

Pirmiausiai, 15min yra gana kokybiškas žinių portalas. Aišku, labai daug ten visokio popso, yvų ir pan. nesąmonių, tačiau, mano nuomone, 15min yra pats nešališkiausias ir demokratiškiausias naujienų portalas. Nesupratau kuo tau jis užkliuvo.

Antra, forumo subkategorija, kurioje sukūriau temą, vadinasi "religija ir filosofija". Ir straipsnyje yra katalikų bažnyčios pozicija kažkokiu visuomenei svarbiu klausimu. Nesuprantu kodėl ir dėl šito prisikabinai. Mano tema nėra mažiau 'anomališka' nei apie mirties bausmę ar apie kalėdas. Pastorosios kažkodėl tau neužkliuvo?

OKULTISTE

M... Ačiū, kad paaiškinote... Bet tada nieko juokingo ir nelieka (čia gal mano suvokimas, kad žiauri tiesa juokingiausia, yra klaidingas)... Tai kas čia juokingo? (Atsiprašau už prastą humoro jausmą)...

unco

Citata iš: TinSoldier  sausio 09, 2012, 23:10:46
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/popiezius-benediktas-xvi-homoseksualu-santuokos-kenkia-zmonijos-ateiciai-57-189234#axzz1izmDBwxX

Prajuokino :) Ką manot?


Linksmybės prasideda vos tik kitokios pažiūros susiduria su "aukštaisiais" :D...  Mane tiesiog nervuoja, kai dvasininkai šitaip interpretuoja bibliją ir kalba už visą žmoniją. Netgi toks jausmas, lyg patys "šventieji" norėtų sukelti kartą, bekurstydami savo neapykantą. Žodžiu, sveiki atvykę į 21a., kur visi seniai pamiršę jog aklas tikėjimas prilygsta tikėjimo nebuvimui.

TinSoldier

#5
sausio 10, 2012, 00:43:39 Redagavimas: sausio 10, 2012, 00:45:13 by TinSoldier
Asmeniškai man juokinga tai, kad bent vienam mąstančiam padarui dviejų žmonių meilė ir tarpusavio ryšys gali atrodyti kaip grėsmė žmonijai. Juokinga tai, kad archajiškų ir visuomenės normų nebeatitinkančių tradicijų natūralus reformavimas kažkam gali atrodyti kaip grėsmė. Juokinga tai, kad popiežius vėl manipuliuoja masėmis pasitelkdamas "vertybes" ir vaikus. Juokinga, kad vėl gasdinama pavojais vaikams ir ateičiai, nors absoliučiai visi atlikti tyrimai nurodo, kad homoseksualai gali užauginti sveikus, laimingus ir normalius vaikus:

http://www.reuters.com/article/2010/01/16/us-gaymarriage-california-idUSTRE60E5HC20100116
http://newsdesk.org/2010/06/lesbian-parents-raise-healthy-happy-kids-sans-father/
http://www.rolfdanner.com/node/182
http://www.webmd.com/mental-health/news/20051012/study-same-sex-parents-raise-well-adjusted-kids
http://psychcentral.com/blog/archives/2009/11/09/children-of-gay-parents/
.............

unco

Juk ir Lietuvoj ne per seniausiai (ir vis dar...) kilo karščiausios diskusijos dėl homoseksualių šeimų, nes pagal mūsų konstituciją tik vyras ir moteris gali sudaryt šeimą. Dabar dar ir pati šeimos sąvoka diskutuotina, bet čia jau į lankas nukrypčiau  ;D
Taigi, ką norėjau pasakyt. Nepamenu kuris ten politikas, nusistatęs prieš tokias santuokas citavo bibliją ir visiem bruko nuomonę, jog ta citata turi būt žodis žodin suprasta  :-\ Juk net Kristaus mokymai nesuprantami pažodžiui, tuolabiau, jeigu taip imsim bibliją suvokt, tai pusė Lietuvos turėtų būt užmėtyta akmenim.
Išties, net nežinojau, jog popiežius tokios nuomonės, net šiurpoka pasidaro, kai seniau skaitytos teorijos dabar po truputį įgauna vaizdą.

paragraf 78

Nepasakyčiau kad ji minučių yra labai jau rimtas šaltinis. O ir straipsnis tendencingas. Vien jau pavadinimas ko vertas. Skelbiama apie grėsmę žmonijai, o straipsnyje minima kad grėsmė tik tradicinės šeimos sampratai.

TinSoldier

#8
sausio 10, 2012, 11:53:58 Redagavimas: sausio 10, 2012, 12:02:02 by TinSoldier
Kuo jūs prie to 15min kabinėjatės? :)) Kuo jis jums nerimtas? Jame daug nesąmonių.. kaip ir praktiškai visuose Lietuvos naujienų portaluose. Bet 15min bent jau nešališkas. Arba mažiau šališkas..

Bet kuriuo atveju, kiti šaltiniai:

http://www.stuff.co.nz/world/europe/6234998/Gay-marriage-a-threat-to-humanity-Pope
http://www.huffingtonpost.com/2012/01/09/pope-benedict-xvi-gay-marriage_n_1194515.html

Ar ir reuters jums nerimtas atrodo?

Ir va, originali citata:

Pope Benedict said on Monday that gay marriage was one of several threats to the traditional family that undermined "the future of humanity itself"

Pagal jį tradicinė šeima yra žmonijos pagrindas. Patrauki pagrinda, žmonijai kyla grėsmė. Naujienos pavadinimas netendencingas. Praktiškai popiežiaus citata straipsnio pavadinime. Žinok, naujienų švelninimas, taktiškas svarbių dalykų nutylėjimas ar išvedžiojimas taip pat yra žinios iškreipimas. Todėl popiežiaus kalbos pagrindinės minties panaudojimas pavadinime nėra nei tendencinga, nei šališka, nei iškreipta, nei kvaila.

EDIT: Ir dar iš seniau pono Benedikto perliukai apie tą patį: http://www.independent.ie/world-news/humanity-must-be-saved-from-homosexuality-pope-1583648.html

unco


OKULTISTE

Niekada nesu užtikusi, kad popiežius ką nors sakytų prieš meilę.

2012

15min. saltinis? Gal as parasysiu ant tuoletinio popieriaus rankrasti ir tai bus rimtesnis saltinis uz ta geltona spauda, besivaikancia sensaciju.  :)

unco

Citata iš: 2012  sausio 10, 2012, 21:31:08
15min. saltinis? Gal as parasysiu ant tuoletinio popieriaus rankrasti ir tai bus rimtesnis saltinis uz ta geltona spauda, besivaikancia sensaciju.  :)

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=pope+against+homosexuality&ie=UTF-8&oe=UTF-8

2012

Oi tie gejai niekadejai  :) :) :)

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  sausio 10, 2012, 18:35:04
Niekada nesu užtikusi, kad popiežius ką nors sakytų prieš meilę.


Nieko nesakė prieš Tavo meilę :) Nereiktų pamiršti, kad pasaulyje egzistuoja kiti ir kitokie žmonės :)

Aukštyn