Evolution Vs. God (nuo liepos 9 d.)

Pradėjo Benamis, liepos 04, 2013, 23:34:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Filmo pavadinimas: Evolution Vs. God
Trukmė: -
Veiksmas Lietuvoje: Ne
Gairės: Dievas, evoliucija, Darvino teorija, religija, mokslininkai, mokslas.
Trumpa recenzija: Filmas pasakos apie tai, kad evoliucijos teorija yra klaidinga.
Tiesioginė nuoroda: http://www.evolutionvsgod.com/
Alternatyvi nuoroda: -



Cia tik filmo treileris. Pats filmas isvys dienos sviesa jau liepos 9 diena :) Anonsas is mano puses kuris manau sudomins daugeli sio forumo nariu: tiek skeptikus tiek tikinciuosius.

a.t.sielis

Gal pagaudys ant emocinių momentų, kaip su tuo "bakterija vis dar bakterija" ir tada moters veido išraiška. Arba gera paskutinė frazė: "tie, kas nemato evoliucijos, neturi vaizduotės". Vadinasi, viskas paremta vaizduote? Kitaip sakant, fantazija, išsigalvojimais? :) Tai ne mokslas, ką nors įsivaizduoti, greičiau tai vadinama kitais vardais.

Man proto dalyvavimas gyvų organizmų formavime atrodo vienareikšmiškas, todėl šitie vs. vs. nelabai jaudina. Kerai veikia tik tol, kol nepamatai, kad už jų nieko nėra - tas pats su evoliucija.

Benamis

Man toks ispudis susidare, kad sis filmas tarsi bus savotiskas atsakas i filma Religulous: http://www.imdb.com/title/tt0815241/ :)


paragraf 78

Siaubas, tie kreacionistai vis labiau mane nervina :) pastoviai nusišneka ir diskredituoja krikščionybę

Ezekiel

Kodėl ne "Evolution vs Creation" ar ne daugiau Dievų? Jaučiasi, kad bandoma piršti monoteistinį, tikriausiai krikščionišką tikėjimą.
Nors evoliucija neprieštarauja, kreacionistų teorijai. Atrodo teologas, filosofas Konoras Kunighamas
ir palaiko evoliucijos teoriją.

paragraf 78

Kreacionizmas laikomas tikėjimui ir mokslui prieštaraujančia doktrina, joks kreacionistas nepritars evoliucijos teorijai, nes ji prieštarauja, kreacionistiniam biblijos traktavimui.
Kreacionistai yra maža protestantų bendrija, kuri garsiai rėkia, todėl visi galvoja jog visi krikščionys yra kreacionistai, bet Romos Katalikų bažnyčia jau seniai pasmerkė šitokį biblijos traktavimą, nors ir dar dabar atsiranda katalikų kurie pritaria kreacionistiai pasaulėžiūrai.
Šiaip RKB palaiko evoliucijos teoriją.
O kreacionizmas nieko bendro su autentiška krikščionybe neturi.

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  liepos 05, 2013, 07:03:35
Siaubas, tie kreacionistai vis labiau mane nervina :)


Vargšai kreacionistai :)

Negalima smerkti vaikų, kad jie tiki Kalėdų Seneliu, nes tėvai juos apie tai išmokė. Negalima smerkti kreacionistų, kad jie tiki Biblija. Bet gi stiprus turi būti tikėjimas iš tikro, kad būti kreacionistu. Kitokia pasaulėvoka, net pavydu. :)

paragraf 78

Na, bet kai pasaulėžiūra yra neteisinga iš pačių pagrindų, tai greičiau gaila žmonių :) kaip sakė teologas Paškus "silpnapročių" :)

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  liepos 05, 2013, 17:25:19
kaip sakė teologas Paškus "silpnapročių" :)


tikriausiai, jis ne klūpantis teologas. Nes Kristus pasakė: "kas brolį pavadins bepročiu..."

paragraf 78

Nežinau, su juo niekada negėriau

puodukas

#10
liepos 05, 2013, 20:06:06 Redagavimas: liepos 05, 2013, 20:15:51 by puodukas
Citata iš: a.t.sielis  liepos 05, 2013, 17:23:05
Negalima smerkti kreacionistų, kad jie tiki Biblija.
Teisingiau būtų sakyti: kad jie savaip supranta Biblija. Nes kiek aš suprantu, tai Biblijoje nerašoma nei apie pasaulio kūrimo laiką, nei apie kūrimo būdą. 
------------
O ir pats toks supriešinimas atrodo dirbtinis- arba evoliucija arba Dievas, lygtai Dievas negalėtų kurti pasaulio palaipsniui.

paragraf 78

Tada labiau tiktų sakyti jog jie tiesiogiai supranta bibliją, pažodžiui, priima ją kaip mokslinį dokumentą.
Tačiau toks traktavimas buvo smerkiamas nuo pat krikščionybės atsiradimo. Visi kas tiesiogiai suprasdavo bibliją perlenkdavo lazdą. Va pavyzdžiui Origenas išsikastravo, nes biblijoje parašyta jog kai kurie tampa eunuchais dėl dievo. Jis tai traktavo pažodžiui. Vien todėl jo nepaskelbė šventuoju :)

a.t.sielis

#12
birželio 29, 2016, 15:58:02 Redagavimas: birželio 29, 2016, 16:20:01 by a.t.sielis
Berods jau yra visas filmas.



:D neblogas formatas. "Gudročiams" užduodamas paprastas klausimas. Pasirodo, kad gudrumas tuščiaviduris. Čia kaip "karalius nuogas" istorija.

gidas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 29, 2016, 15:58:02neblogas formatas. "Gudročiams" užduodamas paprastas klausimas. Pasirodo, kad gudrumas tuščiaviduris. Čia kaip "karalius nuogas" istorija.
Kur čia pats matai gudročius? Asmeniškai nematau, taigi ir "nuogas karalius" nė prie ko.

Kaip priklauso panašiems opusams, ir trumpas pamoksliukas pridėtas - kas/kaip/kodėl pamokina ir viską puikiai "žinantis" Rėjus  K. Matei "Avinėlių tylėjimą"? Ten Hanibalui L. už psicho nugalabijimą kaip tinkamiausią bausmę paleido televizorių su pamokslaujančia galva, nuo ko eilinis pilietis ir nuo galvos nušoktų. Negerbi tu mūsų, Sieli, negerbi... ;)

Formatas prastas. :)

TinSoldier

#14
birželio 29, 2016, 20:07:19 Redagavimas: birželio 29, 2016, 23:19:23 by TinSoldier
Citata iš: Benamis  liepos 05, 2013, 00:38:15Man toks ispudis susidare, kad sis filmas tarsi bus savotiskas atsakas i filma Religulous: http://www.imdb.com/title/tt0815241/
Jeigu čia iš tiesų turėjo būti atsakas į Religulous, tuomet nepavyko :)
Tiek viename, tiek kitame filme buvo manipuliuojama nevykusiais atsakymais, kalbinami nekompetetingi žmonės, iškraipomi tikėjimai/įsitikinimai/požiūriai, skleidžiama propaganda ir t.t.

Tik esminis skirtumas buvo tas, kad Religulous turėjo pramoginę humoristinę vertę. Tai buvo komedija.
Evolution vs God, panašu, irgi komedija - bet tik todėl, kad primetinėja, jog čia pasakoma kažkas rimto. Netyčinė komedija. Absurdas :)

P.S. Nors formatas ir aš pritarčiau, kad geras :D Aišku, pikta žiūrėti į nevykusius atsakymus, nevykusius klausimus ir propagandą, kai ji neatitinka mano pačio pažiūrų :) Bet, jeigu būčiau kitoje barikadų pusėje, manau, kad gal tas filmas ir visai nieko susižiūrėtų :D Kaip priemonė paglostyti savimeilę ir sutvirtinti savo jau turimas pažiūras. Bet priešininkų tas filmas tai tikrai niekaip nepaveiks.

P.P.S. Filme kalbinto biologo ir skeptiko PZ Myers paburbėjimas, kad jo atsakymai buvo iškirpti, sukuriant melagingą įspūdį, jog į kai kurias replikas, kai kuriuos klausimus jis neturėjo atsakymo ir pan.: http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2013/07/23/ray-comfort-confesses/



Aukštyn