Pafilosofuokim

Pradėjo puodukas, birželio 08, 2013, 10:43:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

tadasas99

Citata iš: kiskis  sausio 06, 2016, 23:49:19
Citata iš: tadasas99  sausio 06, 2016, 15:47:28Kam aplamai prisiekineti, elkis teisingai pagal savo morale, t.y. teisingai kaip tu sugebi, o priesaika tai tik siekimas avancines pagarbos ar pripazinimo uz kazkoki poelgi kurio dar nepadarei,
Man atrodo kad priesaika tai kaip siais laikais labiau iprasta imones anspaudas ant  kazkokio isipareigojimo. Ta prasme tas kam prisiekineji, turi laikyt tave garbingu zmogum, kad tavo priesaika  butu kazko verta to zmogaus akyse. Jei taves nelaiko garbingu, cia kiek suprantu priesaika gali nepadet...Kitaip sakant, pametes stampa , lengvai sutarciu nesudarysi...


Tu cia visai suvelei, tu kalbi apie isisenejusios prisiekinejimo sistemos ipatybes, bet aplamai kas ta priesaika? Sakai kad reikia tureti vera varda kad tavo priesaika butu patikima ir gautum ta mano,mineta avanca, garbe, bet jei as esu patikimas pasnekovo akyse man,uztenka pasakyti " as padarysiu" kam prisiekineti, manimi nepatikes pasakius patikes tuomet kai padarysiu ir iki tol kol nepadarysiu neturesiu tos garbes, tai kas, tai avancas, nepelnytas nuopelnas, ar tau tikrai jo reikia?

puodukas

Gal, seniau žodis "prisiekiu" turėjo tarsi juridinę reikšme, kaip dabar parašas ant dokumento?
 Nes šiais laikais priesaikos labiau panašios į ceremonijas, prieš padedant parašą ant dokumento; o pats parašas tai priesaika?

tadasas99

#77
sausio 07, 2016, 19:45:59 Redagavimas: sausio 07, 2016, 19:58:24 by tadasas99
Citata iš: puodukas  sausio 07, 2016, 18:26:03Gal, seniau žodis "prisiekiu" turėjo tarsi juridinę reikšme, kaip dabar parašas ant dokumento?
 Nes šiais laikais priesaikos labiau panašios į ceremonijas, prieš padedant parašą ant dokumento; o pats parašas tai priesaika?
Butent, jei esi vyresnis nei 20m galbut pradejei i zmones ziureti is salies, stebeti elgesi, kartais graziu dalyku pamatai, vienas is ju tai kad vyresni kaimo zmones turi bruoza, " galiu elgtis kaip tik noriu, bet svarbiausia islaikyti gera ivaizdi visuomenes akyse" kaip pvz, mociute pasakoja apie nekaltybes sauvojima iki vestuviu, bet paemes jos santuokos liudijima ir pirmagimio metdikus matai 3men skirtuma, bandai kazka klausti, nerisli kalba apie kazkokius nesusijusius dalykus pasakoja, paklausi tiesiai sviesiai kad galbut taip jau isejo (sugfiesino) tampi bolseviku, trumpiau viedmainiavimas.
 Tai tavo pasakymas galbut seniau turejo juridine reiksme tampa logisku viedmainiu bendruomeneje, tarsi patvirtinimas kad sy karta pasielgsiu taip kaip sakau net jei niekas manes ir nematytu. Bet vel, ar tikrai mums to teikia?
 Siandienine oficiali priesaika tai tik tradicija, ceremonija, bet ji nieko nereiskia, paziurek i musu valdzia, kariuomeneje priesaika prievartine o jos nesilaikymas su moralinemis bausmemis nesusijes.
 Parasas taip tai priesaika, bet nuo sito niekur nepabegsime, bet vel sita sistema gimusi is nepasitikejimo.
 Tai norintiems prisiekineti noriu paklausti, ar jums patinka gyventi su viedmainiais melagiais kuriais neina pasitiketi, kad galetum pasitiketi reikia kazka ismusineti? Manau nea, o geriausias budas itakoti bendruomene yra pavyzdys. Pradekim nuo saves.

puodukas

Citata iš: puodukas  sausio 04, 2016, 18:21:32Perskaičiau knygoje jauno vienuolio klausimą senoliui:
-         Ar reikėtų jam padaryti tai, ką pasakė įsikarščiavęs (supykęs) kitam su priesaika,  ar atgailaut ir nevykdyti priesaikos?      
Senolio atsakymas gan ilgas, tai pabandysiu tik esmę parašyt:
Didžiąją atsakymo dalį bara už tai kam prisiekė, pasui primena kaip Erodas dėl priesaikos įsakė nukirsti galvą Jonui Krikštytojui, ir pataria geriau jau nevykdyti blogos priesaikos, bet atgailauti kam ją davei.
  Išvada- nevykdyt priesaiką blogai, bet vykdyti blogą priesaiką dar blogiau.

puodukass

  Iškreiptas žinojimas blogiau už nežinojimą. ?  
 
Mokslo sistemos atmetimas studijuojan yra iškreiptų sąvokų šaltinis , žinių šaltinis , kuris yra blogiau nei nežinojimas .  

Truputį ištrauktą iš konteksto, iš Ignatijaus Brianchaninovo knygos.
   
CitataОтвержение системы при изучении науки служит источником превратных понятий, источником знания, которое хуже незнания, будучи знанием неправильным, отрицательным: таково и последствие беспорядочного упражнения в молитве.

nuorytojaus

 Ar egzistuoja dvasiniai-psichologiniai dėsniai, kuriuos žinodamas gali prognozuoti, kokios pus pasekmės po kiekvieno veiksmo, minties.
pav.: pasakei kam "labas rytas" nuoširdžiai- tolimesni įvykiai vienoki,
pasakei lygtai taip pat, bet mintyse pridėjai dar ką nors- tolimesni įvykiai jau kitoki...
Ir iš vis, kurioje vietoje riba, kur baigiasi psichologija ir prasideda dvasingumas?

tadasas99

#81
sausio 19, 2017, 19:37:56 Redagavimas: sausio 19, 2017, 20:14:53 by tadasas99
B e psichologijos dvasingas nebusi, gali buti tik papuga, t.y. Kartoti ismoktas frazes ir veiksmus, bet norint buti dvadingu turi pazinti save, tam reikia mokintis, pradziamokslis pazinti kitus, o tai jau psichologija.
Cia panasiai skambetu klausimas kur baigiasi matematika ir prasideda fizika.
Veiksmu pasekmiu desniu as manau nera, bet yra tikimybes, sita gali ir tu.
Pasiraktikavimui gali pazaisti toki zaidimuka:
 Centre lapo nusipiesi apskritima, aplink ji dar 5 taip kad jie visi kirstusi su centriniu ir su gretimais dviem, taip gali piesti trecia ketvirta ir t.t. Eiliu. Kai susipaisei, i centrini irasyk zodi, paskui i gretima apskritima kita zodi kuris siejasi su pirmu zodziu, i antra antros eiles apskritima rasai zodi susijusi su centriniu ir greta esanciu (antru irasytu) zodziu, taip ratu eini eilemis, jei nepatingejei krirasyti kokiu 8 eiliu pastebesi kad tame paciame lape, su tuo paciu  centriniu zodziu paskutinese eilese gavai  visiskai skrtingu zodziu, pvz meile ir mirtis, paziuredamas seka nuo centro iki krastines eiles zodziu pradedi suprasti kokia itaka mazi dalykai daro dideniame maste.

nuorytojaus

Citata iš: tadasas99  sausio 19, 2017, 19:37:56Veiksmu pasekmiu desniu as manau nera, bet yra tikimybes
Kai ka nors "iš aukšto" apkalbi ar pakritikuoji, ir jei laiku nesusizgrimbi pasigailėt taip pasielgęs, tai po kurio laiko, beveik 100% , pats padarai panašią klaidą, dėl kurios apkalbėjai kitą.
Negi čia ne dėsnis? Ar tik sutapimai, į kuriuos labiau atkreipi dėmesį?

a.t.sielis

Tai dėsnis. Į kokias savybes koncentruojamės, tokios ateis į mus. Į ką medituojame, tas atsiranda mūsų sąmonėje ir mūsų gyvenime. Medituosime į gėrį, bus daugiau gėrio, medituosime į kieno nors blogas savybes, bus daugiau blogų savybių.

Arba galima taip sakyti: Aukščiausioji Siela, glūdinti visur, stebi ką mes veikiame, ir iš karto mus moko, grąžindama tam tikras reakcijas į mūsų veiksmus.

tadasas99

#84
sausio 29, 2017, 18:13:45 Redagavimas: sausio 29, 2017, 18:26:55 by tadasas99
Nekurinat naujos temos, gal kas zino pilna ssules sistemos judejimo akurima kur internete?
 Klausiu nes, 2d maketa visi mate, kad pasidomeje mate maketa ku elipsinemis orbitomis, gal mate 3d maketa su pridetu saules judejimu orbitoje, bet niekur neradau 3d maketo su saules judejimu ir elipsinemis orbitomis.
 Cia seip susidomejau, elipsine orbita, manau kad saule juda priesakyje o planetos paskui ja, bet planetas veikia ne tik saules gravitacija bet ir kita istemianti orbita (lygtai saturno),  tai man idomu ar saule priekyje saturnas paskui ja, tai ar saturno trauka neturetu zeme patempti atgal saules atzvilgiu ko pasekoje zeme skrietu ne 90 laipsniu kampu saules judejimo krypaciai o pasvirusi ko pasekoje zeme butu tarsi ismetinejama i saules priesaki. Bei ar tai neturetu itakoti zemes judejimo orbitoje greicio, t.y. Kuomet tolsta nuo saturno leteja, apsukimas apie saule turetu suteikti pagreicio, artejimas prie saturno taippat, tolstant vel leteja. Speju greicio svyravimu tyrimai gal net nebuvo atlikti, greitis apskaiciuotas pagal laika per kuri apkejiauja visa orbita, tai tarkim cia vidutinis greitis, o ir orbitos ilgis skaiciuotas remiantis dviem taskais orbitoje, tai klausimas ar nera paklaidos elipseje.
 Situ atsakymu neradau.

Vytautas

Citata iš: tadasas99  sausio 29, 2017, 18:13:45Nekurinat naujos temos, gal kas zino pilna ssules sistemos judejimo akurima kur internete?
Šiaip tai viskas gali būti visiškai kitaip. :) Pvz kažkur už mėnulio orbitos prasideda tik sferinis monitorius kuriame matoma tik iliuzija ale kosmoso. Net saulė randasi už to monitoriaus ir jame tik savotiškai eksponuojama. Apart žemės, mėnulio, saulės realiai daugiau nieko nėra. Įtarimą šioje vietoje sukėlė vienas straipsnis apie "blogio ašį". Visa visata tarsi sukasi apie saulės judėjimo kryptį.

Kitas momentas sakysit nuskrido į Marsą ir iš ten gyvai matom transliacijas. Bet labai paprastas variantas. Pvz pasiunčiu į kaimyno kambarį robotuką su kamera ir tikiuosi matyti kaimyno kambario vidų. Bet kaimynas 'pagauna" robotuką ir pajungia viską prie savo kompiuterio bei virtualaus kambario programos. Atrodo važinėji po realų kambarį bet iš tikro žaidi kompiuterinį žaidimą. Na pas kaimyną galima nueiti pasitikrinti, o į Marsą niekaip. Įtarimą kelia stipriai per ilgai dirbantis marsaeigis ir kitų "neįleidimas". Užtenka ir vieno kompiuterinio žaidimo. :)

Visumoje visiškai neaišku kaip yra iš tikro. :)


Aukštyn