Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Religija ir filosofija => Filosofinės diskusijos => Temą pradėjo: a.t.sielis gegužės 19, 2017, 16:55:22

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis gegužės 19, 2017, 16:55:22
Kaip manote?

Aš daug neabejodamas jau seniai darau išvadą, kad mes labiau žvėriukų visuomenė. Pvz. jaunoji karta parodo, kas slypi už to oraus saugusių sumeluoto fasado, kad mes atseit esame žmonių visuomenė. Kokia visuomenė, tokia ir nuoširdžiai atskleidžiama jos prigimtis, kuri matoma tos visuomenės atžalose.

http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/2017/05/19/news/mokines-smurta-patyrusi-mokytoja-pasake-kas-ivyko-pamokoje-1264365/

Antras simptomas yra skerdyklų ir fermų produktų masinis vartojimas be jokių skrupulų, tuo pat metu didžiuojantis savo "kultūra" ir "civilizacija".

Agresija, plėšrūniškumas, nesivaldymas - žvėriškos egzistencijos principai.

Todėl man keistai skamba kalbos apie švietimo sistemą, jos kokybės gerinimą, kad kiekvienas turi gauti kokybišką išsilavinimą. Tai bandymai pūsti prieš vėją. Jeigu nėra civilizacinio pagrindo, nėra ką kalbėti apie sistemą. Bus pjautynės tarp mūsų, neišeis nuosekliai dirbti. Pvz. vaikai nenori mokytis, turi agresyvių impulsų, tada iš prievartinės visuotinio mokymo "sistemos" gaunasi chaosas. Tada turi būti ne visuotinis mokymas. Visuotinis mokymas - tai dar viena agresija, ant agresyvių žmonių.

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: elteide gegužės 19, 2017, 18:43:35
faktas, kad visuomenė žvėrėja, laukėja , nes daug teisių nuo mažens o nėra pareigų ir atsakomybės, viskas galima , jei yra pinigų
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis gegužės 19, 2017, 20:04:20
Beje, tas galioja ir suaugusiems, ką ir sakiau, kad "bus pjautynės tarp mūsų":

CitataPenktadienį pamokoje dalyvavusi septintokė, mokinių tarybos pirmininkė feisbuke pateikė kitokią įvykių versiją. Mokinė, kurios vardas ir pavardė redakcijai žinomi, DELFI leido pacituoti savo įrašą:

„Aš esu Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos septintokė. Taip taip, iš tos pačios taip garsiai nuskambėjusios klasės, kurios elgesį dabar aptarinėja visa Lietuva. Ir man pabodo matyti komentarus, kokie mes esame monstrai, gyvuliai, ir kaip mūsų karta „tai jau išvis nudegradėjusi". Jaučiu pareigą netylėti. Aš noriu pasakyti tiesą.

Muzikos pamokose niekuomet netrūkdavo problemų. Čia garsiai liedavosi įžeidinėjimai, o neretai pasitaikydavo net smurto. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai „kovose" dalyvaudavo ir mokytoja. Kai bendraklasė nusidažė plaukus, įėjusi į klasę pedagogė tarė: „Ko čia sėdi kaip durnė rožiniais plaukais?". Vėliau pasiūlė ir striptizą, turint tokią išvaizdą, šokt. O apkūniam, tuo metu ant mokyklinės kėdės įsitaisiusiam klasės draugui atsigręžus į kitą vaikinuką, pasakė: „Storuli, ko čia nusisukęs, ar jau toks storas, kad nebetelpi suole?". Ne vieną kartą buvo įspirta, siekiant pataisyti mokinių laikyseną, ne sykį mokiniai buvo jėga pasodinti į suolą. Ir dar daugiau incidentų įvykę, visų jau nebepamename, nes tokie įvykiai nutinka kiekvieną ketvirtadienį, kiekvieną muzikos pamoką.

Jeigu klausiate, „Kodėl tylėjote?", atsakau - netylėjome. Prieš kelias savaites pirmąkart apie mokytojos elgesį prasitarėme auklėtojai. Tiesą sakant, buvome šiek tiek išsigandę. O trečiadienio klasės valandėlės metu (garsiosios pamokos išvakarėse), galutinai nusprendėme, jog, jei dar kartą kas nors nutiks, būtinai eisime pas direktorių. Tik kad tokios galimybės netekome, mat šiandien pats direktorius apsilankė pas mus.

Labai gaila, jog negalėjote būti toje sujungtoje pamokoje, mat nežinote, kad trys sekundės prieš hiperkinezinį sutrikimą turinčiai devintokei nustumiant mokytoją, pati moteris lygiai taip pat pasielgė su mano bendraklasiu, kurį vaizdo įraše galime matyti judant kameros link.

Be šio moksleivio, tų 45 min. metu pedagogė sudavė ir dar vienam bendraklasiui, kuris dėl patirto streso bei to, kokią nuomonę visuomenė susidarė apie mus („gyvulius"), patyrė sunkų astmos priepuolį.

Ir ne, aš nesakau, kad esame nekalti. Tačiau negalima pateisinti tokio mokytojos elgesio. Mes nenorime būti monstrais, gyvuliais ir degradais. Nenorime būti smurto ir patyčių aukomis. Tuo labiau, jei to kaltininkai yra žmonės, turintys mums būti pavyzdžiais".
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: tadasas99 gegužės 19, 2017, 21:12:13
 Ne karta minejau kad neesame toki jau pazangus kokiais save laikome, visdar gyvename vedami laukiniu instinktu ir ju nemokame nustumti i antra plana, t.y. Visdar esame bandos gyvunai, vidar svarbi herarchija, visdar esama aukstesniu uz asmeni kuriu autoriteta zmogus pripazysta, visdar norima kilti herarchijoje, bet esme kad asmeniui kylant jam neatsirsanda papildomas laiptelis, jam kazka nuo jo nustumpti ir uzimti jo vieta, cia pavadinkim kova uz buvi, ir as cia nekalbu apie karjera, o apie kasdienybe.
 Beto sitas procesas kasdienybeje kazkaip idomiai iskreiptas, gamtoje stipresnis = aukstesnis, musu visuomeneje silpnesnis gali buti aukstesnis pasitelkdamas daigtus, tam naudojami visi imanomi daigtai kurie demonstruojami viesumoje, tai masinos rubai, telefonai, papuosalai, aksesuarai ir pan, visi nori tureti geresni nei kitas nesusimastydami kodel, juk tai tik paprastas daigtas, bet visi kovoja uz vieta po saule, visai kaip gamtoje, medziok arba busi sumedziotas.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Vytautas gegužės 19, 2017, 22:12:59
Na žvėrių šiuo klausimu nereiktų įžeidinėti. Pas juos viskas kur kas "žmogiškiau". :) O bendrai tai čia liberalizmo idėjų pasekmė. Individas iškeltas aukščiau bendruomenės. Ir tiek individai kur bendruomenės interesus kelia aukščiau individualių turėtų neišvengiamai laimėti. Kitas momentas šioje visuomenėje dievas pinigai. Kiek turi pinigų tiek turi laisvės. Trečias momentas pažiūrėjus į pastovias žmonių vieni kitų skerdynes per karus tai jokio žmogiškumo niekada ir nebuvo. Ir nematau jokios priežasties kad būtų kitaip. Vieni kitus skerdėm, skerdžiam ir skersim kaip nebūtų gaila. Visokios humanistinės idėjos labai laikinos iki sekančių skerdynių. Visią šitą betvarkę galima sutvarkyti tik "iš išorės". Ir tai atskiriant normalius žmonės nuo žmonių stipriai pažeidinėjančių kitų laisvą valią. 
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: elteide gegužės 20, 2017, 17:18:14
nu pikta mokytoja , motera kažkuo ryškiai nepatenkinta gyvenime arba toks auklėjimas buvo  ir kitaip nemoka elgtis .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: tadasas99 gegužės 21, 2017, 08:14:47
Citata iš: elteide  gegužės 20, 2017, 17:18:14nu pikta mokytoja , motera kažkuo ryškiai nepatenkinta gyvenime arba toks auklėjimas buvo  ir kitaip nemoka elgtis .
bet ar tikrai tik vieno asmens kalte, ar kaip minejei veiksmas = atoveiksmiui, t.y. Visuomenes problema, o ne asmens, sakysi tai kodel ne visi taip elgiasi, atsakysiu kad ne visi  vienodai reaguoja ir susitvarko su aplinka, o aplinka yra visuomene.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 12, 2017, 12:42:17
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/b-burgis-mokytojai-niekinami-ir-pazeminti.d?id=75461897

Ką manote?

Žvėrių banda įsteigė sau mokyklą, visiems privaloma mokytis. Vieni žvėrys moko kitus žvėris. Vyksta pjautynės, erzelynė. Žvėrių valstybė nenori mokėti žvėrims už mokymą. Maži žvėriukai elgiasi pagal savo prigimtį, žvėrys mokytojai nervuojasi.

Sakyčiau, jeigu nori žmogiškos visuomenės, reikia ją visų pirma nužvėrinti, įvesti kažkokius žmogiškus principus, jų suvokimą.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: elteide rugpjūčio 12, 2017, 12:58:29
o kaip tai padaryt? per media, kuriai rūpi kiti dalykai? belieka savo , savo šeimos pavyzdžiu , bet tai vienetai ir labai ilgas procesas
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 12, 2017, 13:28:45
Sunkiai įmanoma. Bet iš viduramžių irgi evoliucionavo po truputį. Tai ir iš šiuolaikinio barbarizmo evoliucionuos. Gal.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Vytautas rugpjūčio 12, 2017, 18:03:17
Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 12, 2017, 13:28:45Sunkiai įmanoma. Bet iš viduramžių irgi evoliucionavo po truputį. Tai ir iš šiuolaikinio barbarizmo evoliucionuos. Gal.
Na viduramžiais tai vienas galėjai nukirsti gan ribotą galvų skaičių. Neleido fizinės žmogaus galimybės. Su dabartinėmis technologijomis galima būti visišku " ligoniu" ir sunaikinti milijonus. Kaip ir pažanga. :) Tik neaišku į kurią pusę. :)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: idenmeyou sausio 02, 2018, 19:05:41
Prigimtimi esame žvėrys. Ir nors visuomenėje galime būti mandagūs, tolerantiški, bet nuolatos kariaujame dėl postų, geresnio darbo, gyvenimo, lyderiaujame ar nusileidžiame socialiniame gyvenime.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra sausio 02, 2018, 21:22:03
Citata iš: idenmeyou  sausio 02, 2018, 19:05:41Prigimtimi esame žvėrys.
- čia terminą "prigimtimi" reikėtų keisti "inkstinktais". Sekantis žingsnis: žmogus nuo gyvulio skiriasi tik sąmoningai valdomais inkstinktais. Kuo gi gali remtis sąmonė? Remtis galima blogio idėjomis arba remtis galima gėrio idėjomis, tačiau protingai. Jei gyvulys išprotėja ir kažką užpuoles nužudo, jį sunaikiname, o jei išprotėja žmogus-gyvulys ir su kąstuvu kažką nužudo, mes jį išlaisviname nuo bausmės/sunaikinimo. Taigi veikia blogio idėjų propogavimas apsimetant gėriu, itin per bedievių-ateistų paskaitas tikybos pamokose!

:(

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: SPACE sausio 03, 2018, 03:09:53
Galima įvesti DI, robotus. Robotas - nei vyras, nei moteris, jam tas pats, ar jis turtingas ar ne. Ir vaikai jų nepuldinės, nes nebus preteksto. Taip pat daug kur kitur galima įvest robotus, policijoje, teismuose, parduotuvėse, nes žmonės nepakaltinami ir jau nebegali atsakyti už savo veiksmus.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Naujoka2 sausio 03, 2018, 05:17:52
Sita karta isvis yra iskrypus ir suszverejus, jokio zmogiskumo ar dar ko, vieninteli vertybe tai valiuta. Slykstu tiesiog, toj vienas kita sunaikinsim ir pasibaigs....
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra sausio 03, 2018, 10:43:03
Citata iš: SPACE  sausio 03, 2018, 03:09:53Galima įvesti DI, robotus. Robotas - nei vyras, nei moteris.
- apie tai ir kalbam, ar mes norim sužvėrėti su inkstinktų siautėjimu? Sakykim nusirista iki tokio debilizmo, kad meilė suprantama tik kaip seksinis kišimas į skylę, o jutimas kišant prijungtas prie skonio receptorių ir suvokiamas kaip "saldus". Gali kas būt labiau išsigimusio?

p.s.
.. kas link senovinės dorovės, tai nėra tokio dalyko kaip "vyras" ar "moteris". Yra tik žmogus tarp žmonių. Kai kurie žmonės gali būti vyriškos lyties, kai kurie moteriškos lyties, kai kurie iš karto abiejų lyčių, o kai kurie visai be lyties.


:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: idenmeyou sausio 03, 2018, 15:43:37
Bet va žmones veda gyvūliška dauginimosi poreikis, visi kiti instinktai. Žmogus jaučia agresija, pyktį, nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas ir pnš.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier sausio 03, 2018, 16:04:43
Citata iš: idenmeyou  sausio 03, 2018, 15:43:37Bet va žmones veda gyvūliška dauginimosi poreikis, visi kiti instinktai. Žmogus jaučia agresija, pyktį, nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas ir pnš.
Empatija, socialinė atsakomybė, savitarpio pagalba ir t.t. taip pat yra instinktuose.

Jeigu tave nuo agresijos, pykčio ir šitų dalykų vedinų gyvuliškų veiksmų stabdo tik baimė būti nubaustam - turbūt reiktų susirūpinti :) Na, bet, manau, kad taip nėra.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra sausio 03, 2018, 16:06:30
Citata iš: idenmeyou  sausio 03, 2018, 15:43:37nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas.
- jau kartojamės, jei žmogus "neišlipo" iš gyvuliško prado, tai jis tik kalbantis gyvulys ir dažniausiai net nebijo jokio "policininko", tenkindamas gyvulio poreikius, čia Jūs teisus.

p.s.
.. tačiau egzistuoja "išlipę" iš tos vergovės, jie ne tik nedaro to, bet ir nesigundo gundomi, buvo apie tai senas filmas, kaip nacių SS'ininkas gyvuliškai mėgino gundyti Žmonių merginą. Gaila, bet dabar taip elgiasi visi "kieti gaidžiai".


:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: SPACE sausio 03, 2018, 23:14:03
Situacija beveik beviltiška. Kas antra žmogysta su stipriais oligofrenijos požymiais. Nors tiem, kur 20m. truputį kitokie, jei jie turės vaikų, tai gal gims kitokie žmonės.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis vasario 02, 2018, 12:58:43
Kokiais kriterijais pasižiūrėti, ar kraštas/kultūra/civilizacija yra iš tikro civilizuota?

1. Teisingumas
2. Gailestingumas
3. Švara.
4. Nehedonistiškumas.

Dar vienas geras kriterijus: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais.

Lietuva paskutiniu metu:

elgesys su vaikais - vaikai mušami, žalojami. Priėmė "vaikų nemušimo įstatymą". Yra didelė problema, yra nepakankamos pastangos spręsti problemą.

elgesys su moterimis: "kazanovos" dėstytojai bando turėti haremą tarp studenčių. ir t.t. ir pan., visokio plauko autoritetai ir viršininkai bando naudotis. Atsirado #metoo istorijos. Yra didelė problema, yra menkos pastangos spręsti problemą. Pastangos iš pačių aukų pusės.

Kaip Lietuva atsidūrė tokioje krizėje, kai Sąjūdžio laikais neatrodė, kad taip galėtų viskas pasidaryti?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier vasario 02, 2018, 13:22:10
Manau, kad galima būtų sudaryti tokią schemutę:

Problemos egzistavimas - problemos viešinimas - problemos sprendimas - problemos mažėjimas.


Metoo istorijos neatsirado dabar, jos jau seniai egzistavo. Jos dabar viešinamos, o anksčiau būdavo paliekamos slypėti privačioje erdvėje. Taip pat ir su vaikų "auklėjimu" prieš juos smurtaujant. Juk tai ilgą laiką buvo norma, o tik dabar pradedama viešinti, kad nėra gera praktika.

Viskas krypsta į neblogą pusę. Pamažu, bet bent jau krypsta. Čia ne krizės, čia kapstymasis iš krizių.

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis vasario 02, 2018, 13:40:34
Čia socialinė moralinė krizė, ir galbūt vyksta kapstymasis iš jos.

Po to, kai tiek nusikaltimų pridaryta, ir viskas buvo toleruojama, ir nusikaltėliai daromi didesniais autoritetais, statomi į vis geresnes profesines pozicijas, negalima sakyti, kad tai ne krizė. Kai nusikaltimas padarytas, jis padarytas, negalim sakyti, kad jo neįvyko. O va jeigu nusikaltimų nebūtų įvykę, tik tendencijos į tai, tada galėtume sakyti, kad vyksta tik apsivalymas.

Tai panašu į apsivalymą, bet neaišku, ar tai turės gerų vaisių.

Paimkim pvz. tokį Karbauskį. Kovoja kaip ir už gerą reikalą, prieš alkoholizmą ir pan., bet pats prisidirbęs velniai žino ko, suktas moralistas. Kas iš tos kovos gausis? Niekšai Mockai ir Co žiniasklaida užpjudys veidmainį Karbauskį, ir gausis šnipštas.

Kaip matau, Lietuva vis vien neužčiuopė krizės šaknų, todėl toliau degraduos.

Akivaizdu, kad šios visuomenės galingieji ir turtingieji, autoritetai ir dėstytojai yra supuvę, o žuvis pūva nuo galvos. Todėl reiktų atmesti "vertybes", kuriomis vadovavosi establišmentas, ir pradėti galvoti, kokios yra tikrosios vertybės.

Nes norint turėti savo komfortišką gyvenimėlį pagal establišmento kurpalį, gausis suskilusi gelda. Žmoneliai siekia karjeros, trūsia, bet koks nuo jų verslo (kaip pvz. nuo magnato Mockaus alkoholinio verslo) degradavęs alkoholikas gali jį patį kur gatvėje bevažiuojant su automobiliu sudaužyti, ir t.t. ir pan. Lazda turi du galus.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra vasario 02, 2018, 14:15:56
Citata iš: a.t.sielis  vasario 02, 2018, 13:40:34.. žiniasklaida užpjudys veidmainį Karbauskį, ir gausis šnipštas.
- gerai pastebėta!

p.s.
.. kaip gali "teisinėje visuomenėje" būti užsakomos šmeižto laidos per viešas valstybines purvąsklaidas?

Ačiū.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis vasario 28, 2018, 19:43:14
Į temą filmas:



Kontrastas tarp daugiau mažiau civilizuotai augusių jaunuolių ir augusių "laisvoje" šiuolaikinėje terpėje.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu vasario 28, 2018, 20:06:21
Citata iš: a.t.sielis  vasario 28, 2018, 19:43:14Į temą filmas:



Kontrastas tarp daugiau mažiau civilizuotai augusių jaunuolių ir augusių "laisvoje" šiuolaikinėje terpėje.
Dėl didesnio kontrasto ir šou galėjo geriau į Tailandą nuskraidinti , ne tik pirmą kartą gyvenime pamatytų nuogas moteris , bet gal pagaliau kas nors tiems vyrams nekaltybes atimtų :D :D
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis vasario 28, 2018, 20:19:04
Ir kas iš to?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu vasario 28, 2018, 21:56:52
Citata iš: a.t.sielis  vasario 28, 2018, 20:19:04Ir kas iš to?
Tv turės geresnį reality show , ko pirmoje eilėje ir siekė :D , o tie nekalti kaimiečiai sustoję laiko tiekmėje kažkur XIX amžiuje , nebebijos moterų su ilgais sijonais ligi kulno iki santuokos .

Vargšai tie vaikai , kurie gimė religijos fanatikų šeimose , neturi laisvės pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais , nuo gimimo gauna "idiotų" štampus ir kala atmintai biblijos puslapius , paraidžiui ją interpretuoja , nors tai tik mitologijų rinkinys . Be dievo ir jėzaus nieko svarbiau nėra . Gyvena savo susikurtame iliuzijos burbule , vengia pažinti platų pasaulį , visko bijo kaip velnias kryžiaus . Daugelis vaikų baigia tik 8 klases , vadinasi net pagrindinio išsilavinimo neįgyja , o evoliucija prieštarauja biblijai , todėl jos nesimokina . Ir taip auga dar viena idiotų kreacionistų karta . Panašioms uždarai gyvenančioms bendruomenėms , belieka palinkėti tik geros kloties dauginantis , vengti kraujomaišos - ko pasekoje genetiškai paveldimos ligos tampa vizitine kortele. Tragikomedija .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 05:54:04
Citata iš: Linas Esu  vasario 28, 2018, 21:56:52Tv turės geresnį reality show , ko pirmoje eilėje ir siekė (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif)
Tai dėl geresnio reality show verta daryti nesąmones? Jaučiu, būtų Hitlerio laikai, tai geriausias reality show degradams būtų iš koncentracijos lagerio. Moralinis dugnas.

Citata iš: Linas Esu  vasario 28, 2018, 21:56:52Vargšai tie vaikai , kurie gimė religijos fanatikų šeimose , neturi laisvės pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais , nuo gimimo gauna "idiotų" štampus ir kala atmintai biblijos puslapius , paraidžiui ją interpretuoja , nors tai tik mitologijų rinkinys .
Iš filmo tai panašu, kad vargšai yra augę chaotiškoje materialistinėje "visuomenėje", ir jie net patys mato ir pavydi laimingiems ir ramiems amišams.

Taip pat panašu, kad "laisvė pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais" materialistinėje terpėje menkai įsigyvendina, nes tiesiog nėra sveikų pasirinkimų.

"Idiotų štampai" dedami tikrųjų idiotų, ir svarbūs tik idiotams.

Ir t.t.

Gerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 10:01:23
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 05:54:04Tai dėl geresnio reality show verta daryti nesąmones? Jaučiu, būtų Hitlerio laikai, tai geriausias reality show degradams būtų iš koncentracijos lagerio. Moralinis dugnas.
Pirmoje eilėjė tai ir buvo nesąmonė , paisiemė religinių fanatikų vaikus į tikrą pasaulį . Vistiek jie neturi savo žodžio , išvežė akis atverti , va pažiūrėkit kaip galit gyventi , turėti laisvę ir pasirinkimą , tačiau jūs negalite kadangi esate tikėjimo vergai ... Geriau būtų toliau bibliją krimtę , gi reikės to paties mokinti ir savo vaikų vaikus , tai didžiausias žmonijos tikslas , ignorokim tą faktą , jog žmonės nauduoja elektrą , skraido lėktuvais , važinėja mašinomis , studijuoja . Gyvenkime toliau kaip XIX amžiaus kaimiečiai ir degraduokime kaip bendruomenė kol vieną dieną Malavio valstybė taps pažangesnė . Vaikus darykime tik su su tos pačios religinės bendruomenės atstovais ir nesvarbu , kad tai mano 3 kartos pusseserė ar pusbrolis . Gi evoliucija pagal bibliją neegzistuoja nes prieštarauja kreacionizmui , todėl nenuostabu jog jie nesupranta kas yra kraujomaiša ir genetinės ligos. Progresas ir naujovės taip pat blogai , "dievas" ( bendruomenė ) šių dalykų nenori , draudžia !

Aš irgi turiu absurdišką palyginimą tik be Hitlerio . Jeigu tie vaikai būtų gimę čia Lietuvoje prieš tūkstantį metų , visus būtų išskerdę kaip kiaules , to pačio tikėjimo broliai iš "šventosios Europos" su popiežiaus palaiminimu . Šio šou pavadinimas , "Jėzaus riteriai nuoširdžiai krikštija kaimiečius " . Tuo metu krikščionims turėjo būti tikras moralinis apogėjus.

CitataIš filmo tai panašu, kad vargšai yra augę chaotiškoje materialistinėje "visuomenėje", ir jie net patys mato ir pavydi laimingiems ir ramiems amišams.
Įdomu kodėl neakcentuoji , vieno amišo paauglio žodžių : "aš ir norėčiau taip gyventi prie jūros ir surfinti , bet akivaizdu aš negaliu - esu amišas" .

Jeigu ne idioto štampas visam gyvenimui ir iki kaulų smegenų įaugusi vergovė toje religinėje fanatikų bendruomenėje , žmogus kalbėtų , ne kaip vergas . Jis net nesupranta , kad turi pasirinkimą , jis gali būti laisvas daryti ką nori su avo gyvenimu . Paradoksas , jo valstybės tautiečiai senai išsikovojo žmogaus teises , o jis vis dar vergauja....nenuostabu kodėl tik iki 8 klasių savo vaikus leidžia į mokyklą ( ir nevisada į valstybines ) . Kuo kvailesni atžalos tuo lengviau pudrinti smegenis . Taip bukagalvių ratas ir sukasi , dogmatiškos pažiūros perduodamos iš kartos į kartą

CitataTaip pat panašu, kad "laisvė pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais" materialistinėje terpėje menkai įsigyvendina, nes tiesiog nėra sveikų pasirinkimų.
Panašu jog taip pat mano ir amišai su mormonais , scientologais ir t.t. gal tikrai geriau dvasiškai mastrubuotis "tokiems" paaugliams , vis gi jau jų likimas kaip ir aiškus .

Kita vertus tikrai gaila , gal būtų galėję nuveikti didesnius darbus , o dabar tik meldžiasi fanstastiniems herojams užsidarę iliuzijos sukurtoje "realybėje" . Išpudrintos smegenys iki tiek jog net nedrįsta kvestionuoti savo elgesio , mato tik kitus .

Citata"Idiotų štampai" dedami tikrųjų idiotų, ir svarbūs tik idiotams.
Ir t.t.
Tas pats buvo ir prie tavo dažnai minimo Hilterio . Kai žydai gaudavo žvaigždes ir su tuo turėdavo susitaikyti , laisvė - atimta visam gyvenimui . Amištai tą patį daro savo vaikams . "Goodbye cruel world"... jeigu gimei medinėje troboje , žvakių šviesoje ( juk elektros nenauduoja ).
(https://i.imgur.com/Bermcad.jpg)
Žmogus atsitiktinumo dėka gimsta vieną kartą ir tą patį vieną laiką negali išnauduoti kaip nori , reikia patarnauti religinių idiotų bendruomenei , kadangi vos gimęs gavo idioto štampą likusiam gyvenimui.

CitataGerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.
Atsuku kairįjį skruostą , dar ką nors "protingo" pasakysi ?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: kiskis kovo 01, 2018, 10:25:30
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Žmogus atsitiktinumo dėka gimsta vieną kartą 
Nenoriu oftopint, del to cia prisimenu kalbejom, gali paskaityt , jei netingi .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2682.0
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 01, 2018, 10:36:10
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23nori , reikia patarnauti religinių idiotų bendruomenei , kadangi vos gimęs gavo idioto štampą .
CitataGerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.
Atsuku kairįjį skruostą , dar ką nors "protingo" pasakysi ?
- pagalvojus nešališkai, tai šiuolaikinė "civilizacija" labai abejotina.. :(

 Pirmiausia todėl, kad neigia žmogaus prigimtį su teze: "gimei atsitiktinai vieną kartą".

 Antra, tai todėl, kad viską suveda į "kreivai sujungtų pojūčių sensorių" prasmę, pvz: "saldus kerštas", kai saldus gali būti tik cukrus.

 Trečia, tai todėl, kad visi tampa visai bejėgiai, nes absoliučiai priklausomi nuo netobulų technologinių tiekimų, pvz. sunaikinama elektra, kaip gyvena miestas? O anie net nepastebi..

:)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 11:09:58
Citata iš: kiskis  kovo 01, 2018, 10:25:30Nenoriu oftopint, del to cia prisimenu kalbejom, gali paskaityt , jei netingi .
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2682.0

Perskaičiau . Neturiu ką pridėti apart tingiu šį kartą spaudinėti toje temoje ant @TinSoldier pranešimų , "like" .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 13:11:16
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Vistiek jie neturi savo žodžio , išvežė akis atverti , va pažiūrėkit kaip galit gyventi , turėti laisvę ir pasirinkimą , tačiau jūs negalite kadangi esate tikėjimo vergai ...
Akys žmonėms atsiveria iš tikro, jie pamato kiek bjaurių papročių yra bedievių gyvenimo būde. Tokia jų spontaniška reakcija į daugelį dalykų matyti ir filme. Ir jie teisūs.

Čia tas pats, kas žmones atvežti pasižiūrėti kaip gyvena narkomanai. Žmonės tik pasišlykšti ir jokiais būdais nebenori vartoti narkotikų. T.y. žmonėms padaromas susidūrimas su niūria realybe, kad išnyktų iliuzijos.

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 10:01:23Geriau būtų toliau bibliją krimtę , gi reikės to paties mokinti ir savo vaikų vaikus , tai didžiausias žmonijos tikslas , ignorokim tą faktą , jog žmonės nauduoja elektrą , skraido lėktuvais , važinėja mašinomis , studijuoja .
Na iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. Tai didžiausias tikslas, visa kita yra kramtyto kramtymas ir malimasis problemų jovale jų nesprendžiant. Kas iš to, kad žmonės naudoja elektrą, skraido lėktuvais, važinėja mašinomis, studijuoja, jeigu viso to nedarantys amišai turi geresnių gyvenimo ir disciplinos įgūdžių, gyvena laimingiau ir ramiau, ir tuo pačiu prasmingai eina link didžiausio tikslo. Tuom tarpu kiti zuja su mašinomis pirmyn atgal, daužosi ir užsimušinėja avarijose, ir iš to nėra nei kokios laimės, nei prasmingo progreso.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 13:46:35
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 13:11:16Akys žmonėms atsiveria iš tikro, jie pamato kiek bjaurių papročių yra bedievių gyvenimo būde. Tokia jų spontaniška reakcija į daugelį dalykų matyti ir filme. Ir jie teisūs.
Čia tas pats, kas žmones atvežti pasižiūrėti kaip gyvena narkomanai. Žmonės tik pasišlykšti ir jokiais būdais nebenori vartoti narkotikų. T.y. žmonėms padaromas susidūrimas su niūria realybe, kad išnyktų iliuzijos.
Yra religingų  kurie vartoja , geria , prievartauja , žudo ir t.t. tad neskleisk čia demagogijų ir nebūk hipokritas , ale tikintys yra šventieji ir tik "bedieviai" geba nusiristi . Realybė tokia , kad pasaulis sukasi su ar be fanatikų , kol tokie užsidarę dvasiškai mastubuojasi , kaip pvz tos religinės bendruomenės , mormonai , amišai ir t.t. Tikintis į dieva ar ne , ne tai svarbiausia . Koks žmogus parodo elgesys , etika , intelektas , o ne tikėjimas kažkieno išgalvotomis dievais/dievybėmis .

CitataNa iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. Tai didžiausias tikslas, visa kita yra kramtyto kramtymas ir malimasis problemų jovale jų nesprendžiant. Kas iš to, kad žmonės naudoja elektrą, skraido lėktuvais, važinėja mašinomis, studijuoja, jeigu viso to nedarantys amišai turi geresnių gyvenimo ir disciplinos įgūdžių, gyvena laimingiau ir ramiau, ir tuo pačiu prasmingai eina link didžiausio tikslo. Tuom tarpu kiti zuja su mašinomis pirmyn atgal, daužosi ir užsimušinėja avarijose, ir iš to nėra nei kokios laimės, nei prasmingo progreso.
Jokios prasmės nėra , žmonai užstatyti 10 vaikų ir visus įdarbinti savo ūkyje žvakių šviesoje , tuo pačiu izoliuojant nuo realybės ir kišti mėšlą į galvą apie dangų , pragarą ir t.t. Ką "dievas" ( bendruomenė ) leidžia , o ko ne .

Kaip tarakonai , dauginasi , o vaikai ėda jų išmatas  ir kaifuoja - ciklas toliau sukasi . Paskui visi stebisi , kodėl tiek daug bukagalvių aplinkui ir iš kur tos problemos kaip išsilavinimo nebuvimas , daugpatystė , kraujomaiša , genetinės ligos . Ir tas problemas sprendžia tikrai ne amišai ar kitos panašios degradavusios religinės bendruomenės .

Paauglė norėdama užsidėti surfinimo kostiumą skambina mamai klausti ką ji apie tai galvoja . Jokio svarankiškumo ir elementarių sprendimų negali priimti , be idiotų bendruomenės užtarimo . Ir tau dar kelia nuostabą , kodėl jie į viską keistai žiūri , išgyvena kultūrinį šoką , kritikuoja aplinką , bet tuo pačiu patys saves nemato iš šono , kas šiuo atveju svarbiausias dalykas . Jų tikėjimas ir gyvenimo būdas degradavęs ir užstrigęs XIX amžiuje , nėra net kalbos apie tai .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier kovo 01, 2018, 13:47:35
Ak, koks nuostabus, prasmingas amišų progresas ir laimė.
Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Epidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.

Kaip šaunu, kad didysis pasipiktintojas priekabiavimais prie moteru (metoo istorijomis) ir gyvūnų užtarėjas, vegetaras a.t.sielis randa tobulą harmoniją gyvūnų kankintojų ir moterų prievartautojų bendruomenėje.

Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje, o po to ką nors lepteli dar apie dievo valią ar citatą iš biblijos.

Žmonija primityviai ir necivilizuotai turėjo galimybę gyventi keliasdešimt tūkstančių metų. Ir prie ko visa tai privedė? Ai, tiksliai, - prie civilizacijos.

Ai, tiesa, yra ir kas judėjo kitomis kryptimis - įvairios, izoliuotos čiabuvių gentys. Ir, kokia staigmena, ten vėl randame prievartavimus, žudynes, religinius ir politinius karus, kanibalizmą ir visą pluoštą "prasmingo progreso".
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 01, 2018, 14:04:09
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje.
- kažkaip nesusijusi (neadekvati?) postulacija.. Esant technologinei civilizacijai prievartaujama daugiau, todėl kad atsiranda daugiau technologinių galimybių.. Civilizuotoje technologiškai visuomenėje prievarta jau nevadinama prievarta, nes auka to jau nesuvokia, kad ji yra auka..

Netiki? tai tu pats vargu ar suvoki, kad prievartautojas yra tokia pati auka kaip ir išprievartautas, nepriklausomai nuo menamo sutikimo, nes jau nėra kriterijų buvo ar nebuvo sutikimas, iki tiek aukštas prievartos lygis!

:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 14:07:57
Citata iš: vytra  kovo 01, 2018, 14:04:09- kažkaip nesusijusi (neadekvati?) postulacija.. Esant technologinei civilizacijai prievartaujama daugiau, todėl kad atsiranda daugiau technologinių galimybių.. Civilizuotoje technologiškai visuomenėje prievarta jau nevadinama prievarta, nes auka to jau nesuvokia, kad ji yra auka.. Netiki? tai tu pats vargu ar suvoki, kad prievartautojas yra tokia pati auka kaip ir išprievartautas, nepriklausomai nuo menamo sutikimo, nes jau nėra kriterijų buvo ar nebuvo sutikimas, iki tiek aukštas prievartos lygis!
:(
Pagal pateiktą analogą , kol trolinai šioje temoje tave išprievartavo klaviatūra . Viva Technology !
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 14:21:29
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 13:46:35Koks žmogus parodo elgesys , etika , intelektas , o ne tikėjimas kažkieno išgalvotomis dievais/dievybėmis .
Ką ir kalbu, viskas matosi iš elgesio. Yra daug elgesio aspektų, kai kuriais aspektais bedieviai gali lenkti "fanatikus" amišus, bet dažniau bus atvirkščiai. Kas ir matyti iš filmo.

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 13:46:35Paauglė norėdama užsidėti surfinimo kostiumą skambina mamai klausti ką ji apie tai galvoja . Jokio svarankiškumo ir elementarių sprendimų negali priimti , be idiotų bendruomenės užtarimo
Filme buvo aiškiai atvaizduota, kame buvo reikalas, amišai pateikė savo argumentus, kodėl kukli apranga ir kūno formų nedemonstravimas yra civilizuočiau ir priimtiniau. Kad paauglė sprendė dilemą, rodo, kad jai iš esmės rūpi dalykai, o neplaukia paviršiumi negalvodama, a la "darau bet ką, ir pasekmės tegu būna bet kokios". Atsakingi žmonės siekia gerų pasekmių, ir atitinkamai renkasi veiksmus. Dileminiais klausimais visi žmonės natūraliai su kažkuo tariasi.

Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Kitas sakinys iš filmo: "tai nereiškia, kad moteris turi virsti vyro "durų kilimėliu". Turi būti abipusis paklusnumas."

Kaip matyti, amišų sistemoje auga psichologiškai sveikesni ir stipresni žmonės, labiau išlavinto būdo ir dorybių. Sistemą reikia vertinti pagal rezultatus. Jeigu rezultatas akivaizdžiai geresnis, vadinasi, sistema teisingesnė.

Reikia skirti šeimos sistemą ir moterų ir vyrų vaidmenų šeimoje apibrėžimą ir gyvenimo tikslą. Jų gyvenimo tikslas yra paklusnumas Dievui pagal Bibliją, o gyvenimas pagal biblinę šeimos sampratą yra gera priemonė einant tuo keliu, kas ir matyti iš rezultatų.

CitataEpidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.
Moterų prievartavimo nematau, matau žmonių pasirinkimą, kokį gyvenimo būdą jie nori gyventi, ir tada ištikimybę tam gyvenimo būdui. O dėl žiaurumo prieš gyvūnus - taip, jie nėra tobuli, bet jie yra pakeliui. Aišku, kad jie turi savų ydų, ir jų gyvenimo būdas turi savų ydų, bet jie eina progreso keliu.

Klausimai TinSoldieriui:
1. Kas yra civilizacija, ir ar žmonija pasiekė civilizacijos lygį?
2. Kas yra labiau civilizuota: patriarchatas, matriarchatas, mišri sistema, dar kažkas, ar tai iš viso nesusiję su civilizuotumu?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 14:36:50
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2018, 13:47:35Ak, koks nuostabus, prasmingas amišų progresas ir laimė.
Moterys, kurių gyvenimo tikslas yra norėti daryti tai, ką jų vyrai nori, kad jos darytų (sakinys iš to filmo).
Epidemijos lygio moterų prievartavimas ir žiaurumas prieš gyvūnus.

Kaip šaunu, kad didysis pasipiktintojas priekabiavimais prie moteru (metoo istorijomis) ir gyvūnų užtarėjas, vegetaras a.t.sielis randa tobulą harmoniją gyvūnų kankintojų ir moterų prievartautojų bendruomenėje.

Aišku, viskas yra daug moraliau, jeigu moterį prievartauji ne elektros lemputės, o žvakių šviesoje, o po to ką nors lepteli dar apie dievo valią ar citatą iš biblijos.

Žmonija primityviai ir necivilizuotai turėjo galimybę gyventi keliasdešimt tūkstančių metų. Ir prie ko visa tai privedė? Ai, tiksliai, - prie civilizacijos.

Ai, tiesa, yra ir kas judėjo kitomis kryptimis - įvairios, izoliuotos čiabuvių gentys. Ir, kokia staigmena, ten vėl randame prievartavimus, žudynes, religinius ir politinius karus, kanibalizmą ir visą pluoštą "prasmingo progreso".
Simpatizuoja kadangi nemaža dalis atitinka jo ideologiją , tad belieka nusispjaut jog moterys prievartaujamos , yra vaikapisių , kraujomaiša , žiaurumas prieš gyvūnus ( gi biblijoje nerašoma apie jų sielas ) ir t.t. Čia iš to serijos , rezultatas pateisina priemones .

Mormonai dar labiau degradavę , vyras veda keletą moterų , po to dulkina savo nepinametes dukras ir kai paauga jas veda . Svarbiausia visi laimingi ir tiki į dievą . Šiuolaikinis pasaulis tokioms bendruomenėms per PRASTAS . Kai gyveni užsidaręs su "Šventa" knyga rankoje gali daryti ką nori . Progresyvūs žmonės , ką čia bepridursi .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 14:40:29
kur ten ta kraujomaiša pas amišus, ką čia svaigsti?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 14:58:22
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 14:21:29Ką ir kalbu, viskas matosi iš elgesio. Yra daug elgesio aspektų, kai kuriais aspektais bedieviai gali lenkti "fanatikus" amišus, bet dažniau bus atvirkščiai. Kas ir matyti iš filmo.
Ir ? jie pamatė paauglius , kurie geria alų ir rūko cigaretes , ot kokia tragedija . Turbūt visa Vokietija prasmegs pragare , nes nuo 16m parduoda . Režisieriai ne ką mažesni idiotai , galėjo bent jau parodyti , ne vieną medalio pusę , dėl to ir sakau , kad čia šou , reikėjo į Tailandą juos iškart skraidinti .

CitataFilme buvo aiškiai atvaizduota, kame buvo reikalas, amišai pateikė savo argumentus, kodėl kukli apranga ir kūno formų nedemonstravimas yra civilizuočiau ir priimtiniau. Kad paauglė sprendė dilemą, rodo, kad jai iš esmės rūpi dalykai, o neplaukia paviršiumi negalvodama, a la "darau bet ką, ir pasekmės tegu būna bet kokios". Atsakingi žmonės siekia gerų pasekmių, ir atitinkamai renkasi veiksmus. Dileminiais klausimais visi žmonės natūraliai su kažkuo tariasi.
Koks skirtumas kaip jie rengiasi , gali ir su bulvių maišu ant galvos gatvėmis šlepenti . Esmė , kad jų apsirengimo kodą nustato religiniai fanatikai . Iš žmogaus atimamos prigimtinės teisės , su savo kūnu daryti ką nori . Ne ką nusileidžia musulmonų šalims kur pagal šariatą gyvena .

Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 14:40:29kur ten ta kraujomaiša pas amišus, ką čia svaigsti?
Gal tu pagaliau nusiimk rožinius akinius ir pasidomėk daugiau ? jie net pokštą turi "our family trees don't fork" .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 15:05:47
Nežinau, negirdėjau tokių dalykų, kad kraujomaiša pas juos normalu. Kad yra problemų, skaičiau: https://www.popsugar.com/love/Amish-Girls-Expected-Forgive-Rape-1791252

Citata"It's like any other society. You have great families, very well-balanced, but you also have dysfunctional ones," Mary said, "Take the Amish off the pedestal. They're just like everybody else."
Ko ir reiktų tikėtis realiame pasaulyje: daug žmonių su daug ir didelių problemų.

Sistema pati savaime neveikia, kiekvieną sistemą įgyvendina konkretūs žmonės. Bet vis vien sistemas galima palyginti pagal sėkmingus pavyzdžius. Kokius geriausius rezultatus duoda. Kad bus bėdų ir "šūdo" - tai ir taip aišku, visur tas yra. Lietuviškos bėdos pvz. kraupios. Amišai, matyt, irgi tokių turi.

CitataIš žmogaus atimamos prigimtinės teisės , su savo kūnu daryti ką nori . Ne ką nusileidžia musulmonų šalims kur pagal šariatą gyvena .
Kliedesiai. Kiekvienas žmogus elgiasi pagal savo išsiauklėjimą ir įsisavintas kultūrines normas. Kiekvienas daro ką nori, skiriasi dorybių ar sugedimo laipsnis. Jeigu taip mąstyti, kaip čia pasakei, tai nusikaltėliai geriausiai naudojasi prigimtinėmis teisėmis, nes jie daro ką nori, nepaisydami nieko.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 15:10:27
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:05:47Nežinau, negirdėjau tokių dalykų, kad kraujomaiša pas juos normalu. Kad yra problemų, skaičiau: https://www.popsugar.com/love/Amish-Girls-Expected-Forgive-Rape-1791252
Tai iš kur ta problema jeigu jie tokie dievobaimingi ir pagal tave kultūriniu aspektu stipriai pakilę virš bedievių ?

CitataKliedesiai. Kiekvienas žmogus elgiasi pagal savo išsiauklėjimą ir įsisavintas kultūrines normas. Kiekvienas daro ką nori, skiriasi dorybių ar sugedimo laipsnis. Jeigu taip mąstyti, kaip čia pasakei, tai nusikaltėliai geriausiai naudojasi prigimtinėmis teisėmis, nes jie daro ką nori, nepaisydami nieko.
Žmogaus prigimtinė teisė yra laisvė  . Jie daro tai ką liepia jų bukagalviai bendruomenės nariai ir net nesusimąsto , jog gali kitaip pasielgti .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 15:17:39
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 15:10:27Tai iš kur ta problema jeigu jie tokie dievobaimingi ?
O iš kur pas visus vakariečius problemos, jeigu jie buvo tokie dievobaimingi viduramžiais?

Vienas dalykas yra tikslas ir procesas, o kitas dalykas - kas bando to tikslo siekti ir kaip laikosi to proceso. Kad kažkurie iš jų bando būti dievobaimingi, nereiškia kad tokie yra. Gyvenimo būdas kaip ir paremtas tuo tikslu ir procesu, bet gali būti, kad praktiškai gaunasi nesąmonės.

Kaip ir krikščioniška luominė viduramžių sistema turėjo vesti prie gero, bet gali būti, kad nuo pradžių joje buvo tokių ydų, ir patys žmonės buvo tokie ydingi, kad bendras rezultatas gavosi nekoks.

Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 15:26:01
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:17:39O iš kur pas visus vakariečius problemos, jeigu jie buvo tokie dievobaimingi viduramžiais?

Vienas dalykas yra tikslas ir procesas, o kitas dalykas - kas bando to tikslo siekti ir kaip laikosi to proceso. Kad kažkurie iš jų bando būti dievobaimingi, nereiškia kad tokie yra. Gyvenimo būdas kaip ir paremtas tuo tikslu ir procesu, bet gali būti, kad praktiškai gaunasi nesąmonės.

Kaip ir krikščioniška luominė viduramžių sistema turėjo vesti prie gero, bet gali būti, kad nuo pradžių joje buvo tokių ydų, ir patys žmonės buvo tokie ydingi, kad bendras rezultatas gavosi nekoks.

Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.
Ko čia išsisukinėji į klausmą atsakydamas klausimu ir kreipi temą ...

Pagal tave kultūriniu aspektu jie virš bedievių .
Tai atsakyk , kodėl pas juos kraujomaiša , prievartavimai , žiaurumas su gyvūnais problema ? ir kaip tas problemas jiems išspręsti ?

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 17:40:09
Ne jie kultūriniu aspektu aukščiau bedievių, bet dieviška kultūrinė sistema yra aukščiau bedieviškos kultūrinės sistemos. Žmonės gali būti panašūs, tiesiog skirtingos sistemos juos skirtingai auklėja. O tada lyginimas dar turi atsižvelgti į sistemų ydas, niekas nesako, kad amišų sistema tobula. Tam tikrais atžvilgiais matosi jos pranašumas. Kitais atžvilgiais jo gali nebūti.

Kaip jiems išspręsti savo problemas? Toliau didinti civilizuotumą, jie nuėjo tik tam tikrą kelią link jo, bet ne visą kelią.

Civilizuotumą apibrėžia:
1. Gailestingumas
2. Teisingumas
3. Psichologinė ir fizinė švara.
4. Disciplina, kantrybė, asketiškumas, nehedonistiškumas.

Taip pat: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais. Ir su visomis gyvomis esybėmis.

Taip pat: kaip įgyvendinamas Dekalogo didysis įsakymas.

Nereikia išradinėti dviračio, žmonija turi aiškius idealus, atitinkančius Kūrėjo tikslus, žmonijai nereikia niekur blaškytis ir išsigalvoti prisifantazuotų tikslų, utopinių "lygių teisių".
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 01, 2018, 18:02:03
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:17:39Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.
- taip, neturi žmonija tobulų  "gėrio" veikalų. tačiau žmonija turi tobulų blogio veikalų.

p.s.
.. manau "gėris" nėra ir negali būti absoliuti sąvoka, būtent todėl jis gėris. Blogis yra statinis ir aiškiai absoliutus, todėl jis neturi perspektyvų.


:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 19:36:48
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 17:40:09Ne jie kultūriniu aspektu aukščiau bedievių, bet dieviška kultūrinė sistema yra aukščiau bedieviškos kultūrinės sistemos. Žmonės gali būti panašūs, tiesiog skirtingos sistemos juos skirtingai auklėja. O tada lyginimas dar turi atsižvelgti į sistemų ydas, niekas nesako, kad amišų sistema tobula. Tam tikrais atžvilgiais matosi jos pranašumas. Kitais atžvilgiais jo gali nebūti.

Kaip jiems išspręsti savo problemas? Toliau didinti civilizuotumą, jie nuėjo tik tam tikrą kelią link jo, bet ne visą kelią.

Civilizuotumą apibrėžia:
1. Gailestingumas
2. Teisingumas
3. Psichologinė ir fizinė švara.
4. Disciplina, kantrybė, asketiškumas, nehedonistiškumas.

Taip pat: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais. Ir su visomis gyvomis esybėmis.

Taip pat: kaip įgyvendinamas Dekalogo didysis įsakymas.
Pasirodo tie tikintieji gali būti tokie patys šūdo gabalai kaip ir bedieviai . Žmonės būna chaotiški ir neprognozuojami , religijos jų į "doros" kelią neatveda ir tikrai nėra reikalingas įrankis lipdyti progresyvią visuomenę , istorija puikiai atspindi . O gyvenant paraidžiui pagal bibliją ( kaip tos idiotų bendrijos ) - ilgas kelias į nieką ir totali stagnacija .

Čia šuo ir pakastas , kad nieko jie nesprendžia nei savų nei visuomenės problemų . Jie nėra progresyvūs , o atvirkščiai - degradavę . Taip kad teks jiems laukti dar vieno mesijo iš dangaus , kuris deja egzistuoja tik mitologijose , nes patys susitvarkyti jie - neįgalūs .

CitataNereikia išradinėti dviračio, žmonija turi aiškius idealus, atitinkančius Kūrėjo tikslus, žmonijai nereikia niekur blaškytis ir išsigalvoti prisifantazuotų tikslų, utopinių "lygių teisių".
Gal jis tau į ausį pakuždėjo ką nors jog žinai daugiau negu visi likę žmonės ? ką jis tau pasakė ? kokie kūrėjo tikslai ?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 21:27:07
O ką, "mesijų" yra net ne vienas, ir jie nuolat ateina ir ateis ateityje. No problem, viskas bus sutvarkyta, nėra ko isterikuoti. Nepatinka "filmo scenarijus" - keisk požiūrį. Viskas kas šiame pasaulyje vyksta panašu į virtualią realybę, skirtą pamokymui. Nereikia daryti tragedijos iš pamokų.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 21:35:25
@a.t.sielis tai kokie kūrėjo tikslai ? kam jis juos pasakė ?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 01, 2018, 22:48:46
Tau nepasakė, akivaizdu, ir milijonams kitų irgi nepasakė. Todėl pirmas reikalas yra nustoti pūstis ir kelti kažkokias pretenzijas. Maži esam, ir turim būti savo vietoje. O ne šūkalioti: "kam pasakė, kam pasakė". Kai įsigilinsi į atitinkamą sferą, tada ir suprasi, kam pasakė.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 01, 2018, 23:24:28
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 22:48:46Tau nepasakė, akivaizdu, ir milijonams kitų irgi nepasakė. Todėl pirmas reikalas yra nustoti pūstis ir kelti kažkokias pretenzijas. Maži esam, ir turim būti savo vietoje. O ne šūkalioti: "kam pasakė, kam pasakė". Kai įsigilinsi į atitinkamą sferą, tada ir suprasi, kam pasakė.
Aš su dievais nekalbu ir niekas į ausį nepakuždėjo . Paskaičius viršuje ką parašei atrodo jog vienu metu žinai ką šneki , bet užklausus pasipila lozungai ir pamokslai . Matyt pats nesupranti ką parašai , nes negali padoriai pratęsti minties .

Sėkmės ateity dievagojantis koks netikęs pasaulis ir ieškant problemų sprendimų biblijoje . Sudiev .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 02, 2018, 10:22:50
Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 23:24:28Paskaičius viršuje ką parašei, atrodo jog vienu metu žinai ką šneki..
- čia tinka postulatas: "visi žinojimai yra baigtiniai, bet kuris nežinojimas yra begalinis". Tuo dažnai žaidžia demagogai bei politikai.

p.s.
.. ką sakė Kristus? "aš esu kelias ir tiesa, tik per mane galite iš čia ištrūkti", arba kitas: "iš tiesų Jums sakau, kas gelbės save, tas save pražudys".


:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 02, 2018, 10:57:36
Citata iš: vytra  kovo 02, 2018, 10:22:50- čia tinka postulatas: "visi žinojimai yra baigtiniai, bet kuris nežinojimas yra begalinis". Tuo dažnai žaidžia demagogai bei politikai.

p.s.
.. ką sakė Kristus? "aš esu kelias ir tiesa, tik per mane galite iš čia ištrūkti", arba kitas: "iš tiesų Jums sakau, kas gelbės save, tas save pražudys".


:(
"Liūdnas likimas laukia kiekvieno, kuris apdovanotas talentu, bet, užuot ugdęs ir tobulinęs savo gabumus, ima puikuotis, gėrėtis savimi ir dykinėti."

Leonardo da Vinci

Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 02, 2018, 12:27:01
Tai va, ateistai, nesipuikuokit :D
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 02, 2018, 12:57:50
Citata iš: Linas Esu  kovo 02, 2018, 10:57:36.. užuot ugdęs ir tobulinęs savo gabumus, ima puikuotis..
- pagal tuometinių liudijimus, tai jis nebuvo itin rimtas, daug blaškėsi, dirbo įvairių įvairius darbus kurių paprastai niekada neužbaigdavo. Piešimas jam irgi nebuvo labai svarbus, citata: Pietro da Novellara, kuris norėjo išgirsti naujienų apie Leonardo pažadėtą markizės portretą. Markizė gavo pasiuntinio atsakymą: „Matematiniai eksperimentai taip atitraukė nuo tapybos, kad jis nenori net matyti teptuko akyse".

:)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 02, 2018, 14:37:11
Citata iš: vytra  kovo 02, 2018, 12:57:50- pagal tuometinių liudijimus, tai jis nebuvo itin rimtas, daug blaškėsi, dirbo įvairių įvairius darbus kurių paprastai niekada neužbaigdavo. Piešimas jam irgi nebuvo labai svarbus, citata: Pietro da Novellara, kuris norėjo išgirsti naujienų apie Leonardo pažadėtą markizės portretą. Markizė gavo pasiuntinio atsakymą: „Matematiniai eksperimentai taip atitraukė nuo tapybos, kad jis nenori net matyti teptuko akyse".
Ir ?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 08, 2018, 23:18:38
Bedieviškos ir palaidos džiungliuomenės ("visuomenės") tolesnės grimasos:

* šiuolaikinis progresyvus politikas - būtinai cinikas ir melagis, naglai pasiryžęs PR strategijomis išsaugoti savo karjerą. Tuo pačiu, niekšelis palaidūnas, beveik kriminalinis nusikaltėlis. Ir tai yra šiuolaikinės (be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės") politikos norma.

* blizgiame šou pasaulyje, "žvaigždžių fabrike", kurį visi žiūri ir žavisi, baruose, naktiniuose klubuose, solidžiuose restoranuose ir viešbučiuose - laisvai ir nekliudomai neršia žudikai ir prievartautojai, svaiginantys savo aukas "buratinu-oksiku". Ir tai yra tos sferos norma. Bet juk prabangūs restoranai ir šou pasaulis irgi yra šios be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės" aukščiausias produktas, geriausias vaisius.

* žmogaus teisių "gynėja" naudojasi proga stumti "Stambulo konvenciją", kurioje yra dalykų, skatinančių chaosą, kuriame gali laisvai neršti "buratino-oksiko" tipo mačo, o feminisčių eitynės kovo 8-os proga reikalauja savo "reprodukcinių teisių", t.y. teisių į abortą, kuo labiausiai naudojasi irgi "buratino-oksiko" tipo mačo - santykiauk laisvai, o merginos, jeigu nepadės kontracepcija, pasidarys abortą. Esą, "su savo kūnu galime daryti ką norime", bet tai kad pati sau aborto gi nepasidarysi, tai turi daryti specialistas, vadinasi, su tavo kūnu kažką daro kažkas kitas.

* "keisti" "dešinieji" ir "keisti" "progresyvūs kairieji-feministai": "dešinieji" tariamai prieš abortus bet už prievartą prieš moteris ir jų diskriminavimą, (kas galiausiai veda prie abortų) o "kairieji" už abortus ir palaidūniškumą (tuo pačiu už prievartą prieš moteris), tačiau deklaruoja, kad yra prieš prievartą prieš moteris ir jų diskriminaciją. Iškreiptų veidrodžių karalystė. Visi niekšai, cinikai, bepročiai.

* "keistas" Delfis: šalia "oksiko-buratino" svaiginimo, prievartavimo ir žudymo istorijos palaidūniškumą skatinantys "orgazmų ir nuogų papų" straipsniai. Nuostabus "džiungliuomenės" informacinis pasaulis.

Kur ta pažanga? 1995-ieji sugrįžo, tik kitais pavidalais.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 09, 2018, 11:11:06
Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38.. prabangūs restoranai ir šou pasaulis irgi yra šios be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės" aukščiausias produktas, geriausias vaisius.
- pats restoranas (restore ang. atstatymas) nėra blogis nei dieną nei naktį, blogis slypi psichikoje ir visai nesvarbu kur renkasi psichikos ligoniai ir visai nesvarbu, kad jie save vadina "mokytais".

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38palaidūniškumą skatinantys "orgazmų ir nuogų papų" straipsniai. Nuostabus "džiungliuomenės" informacinis pasaulis.
- na nuogas žmogaus kūnas nieko nereiškia, čia kalta sužalota vargšų psichika, kai "seksualinį šizofreniką" (yra toks sutrikimas) sujaudina net guminė lėlė. Bet gi guma nėra orgazmų šaltinis?

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38Visi niekšai, cinikai, bepročiai.
- taip, tik ne visi, o įgavę masinio poveikio priemones: purvąsklaida, politika, verslas, bažnyčia. Nustebote? bažnyčia ėmė "vilioti" pataikaudama iškrypėliams!

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38feminisčių eitynės kovo 8-os proga reikalauja savo "reprodukcinių teisių", t.y. teisių į abortą.
- pastebėjau didelį kvailumo progresą, turbūt "bezdžionės pradas" pas ateistes ima viršų? Kodėl? Ogi abortas nėra reprodukcijos teisė, tai visai atvirkščiai: žalojimas, prievarta, žmogžudystė, genocidas!

:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 11:17:33
Reikia matyti abi medalio puses: beveik niekas savo nuoširdžiu noru aborto nesidaro, tik "verčiamos aplinkybių". O aplinkybės reiškia, kad vyrai yra niekšai, be jokios atsakomybės. Jeigu visuomenė būtų civilizuota, ir būtų elgiamasi garbingai, tada ir vyrai, ir moterys atliktų natūralius savo vaidmenis, ir abortų tiesiog nereiktų.

Abortai - barbariškos, asocialios visuomenės gyvenimo būdo rezultatas.

Barbarizmas bujoja, didžiuojasi savimi, pristato save kaip aukščiausią pažangos viršūnę.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier kovo 09, 2018, 11:18:36
Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:11:06Ogi abortas nėra reprodukcijos teisė, tai visai atvirkščiai: žalojimas, prievarta, žmogžudystė, genocidas!
Situacija:

Embrionų banke kyla gaisras. Visi evakuojasi, išskyrus pasiklydusį vienos darbuotojos šešiametį vaiką ir 800 ten saugomų embrionų.

Turi galimybę išgelbėti tik vieną - šešiametį vaiką arba 800 embrionų.
Kam leisi įvykti: vieno vaiko žūčiai ar 800 embrionų 'genocidui'?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 11:24:11
Mažesnis blogis vis vien lieka blogis. Čia kaip su gyvūnų skerdimu - nors gyvūnai naudojami maistui, vis vien tai blogis. Nors kai kuriems tai atrodo sąlygiškas blogis, todėl priimtinas ("norim valgyti mėsą, todėl "humaniškai" skersti gyvūnus priimtina, juk visi gyvūnai maitinasi kitais gyvūnais ar augalais"), bet aukščiausių žmogui pritinkančių idealų, tokių kaip grožis, gailestingumas, harmonija, neprievarta, neatitinka.

Barbariška visuomenė tuo ir pasižymi, kad jos gyvenime daug priimtino žiaurumo. Ji nenori grynesnių civilizacinių vertybių. "Realpolitik", taip sakant. "Žmogus žmogui - vilkas". Atseit, pasaulis žiaurus, gyvename žiauriai, ir tai normalu.

Abortai neliečia vien embriono. Daug labiau jie paliečia moterį, jos motiniškumą, fizinę ir psichinę sveikatą, visam gyvenimui. Praktiškai, abortas yra moters esybės žudymas.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier kovo 09, 2018, 11:27:54
Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:24:11Mažesnis blogis vis vien lieka blogis.
Tebunie. Bet dabar norėjau atkreipti dėmesį į tokių žodžių vartojimą, kaip "žmogžudystė" ir "genocidas".

Jeigu 800 žūčių yra mažesnis blogis negu 1 žūtis, tai tą galima suprasti, kaip pripažinimą, jog yra skirtumas tarp žmogžudystės/genocido bei abortų.

Jeigu yra skirtumas, tai gal reiktų nustoti vartoti tokią manipuliatyvią terminiją.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 09, 2018, 11:28:28
Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:24:11Abortai neliečia vien embriono. Daug labiau jie paliečia moterį, jos motiniškumą, fizinę ir psichinę sveikatą, visam gyvenimui. Praktiškai, abortas yra moters esybės žudymas.
- abortas yra žmogžudystė, tokia pat žmogžudystė kaip Hirosimoje ar Dresdene. Pagal veikiančią juridinę teisę, žmogžudystė gali būti pateisinta, jei įvykdyta savigynos pagrindu. Išvada: abortas (embriono perkėlimas) išteisinamas tik tuo atveju, jei embrionas ėmė neteisėtai grąsinti motinos gyvybei.

Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 11:18:36Embrionų banke kyla gaisras.
- iš kur embrionai? Tai tie patys abortai ir ta pati prievarta, tik "aborto auką" palieka ilgomas kančioms, nes pagal statistiką, įsodinti embrionai net ne visi gimsta, o didelė dalis gimsta su įvairiais sindromais!

Į teismą tuos "gyvų lavonų" savininkus ir donorus!

:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier kovo 09, 2018, 11:32:09
Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:28:28iš kur embrionai? Tai tie patys abortai ir ta pati prievarta, tik "aborto auką" palieka ilgomas kančioms, nes pagal statistiką, įsodinti embrionai net ne visi gimsta, o didelė dalis gimsta su įvairiais sindromais!
O, viešpatėliau, tai gal tuomet dar ir visai uždrausi susilaukti vaikų? Nes juk ir natūraliai mėginant pastoti, embrionas toli gražu ne visuomet sėkmingai implantuojasi. Tai ką, abortai?


Nesvarbu. Nebe off-topinsiu :)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 11:34:49
Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 11:27:54Tebunie. Bet dabar norėjau atkreipti dėmesį į tokių žodžių vartojimą, kaip "žmogžudystė" ir "genocidas".

Jeigu 800 žūčių yra mažesnis blogis negu 1 žūtis, tai tą galima suprasti, kaip pripažinimą, jog yra skirtumas tarp žmogžudystės/genocido bei abortų.

Jeigu yra skirtumas, tai gal reiktų nustoti vartoti tokią manipuliatyvią terminiją.
Na taip, abortu nužudoma žmogaus gyvybė. Žmogus yra biologinis organizmas. Todėl kad ir radikalus žodis "žmogžudystė", jis vartotinas. Esmę apibūdina. Taip, ši žmogžudystė skiriasi nuo suaugusio žmogaus ar jau gimusio vaiko žmogžudystės, bet vis vien tai žmogžudystė.

Lygiai kaip gyvūnų skerdimas yra žudymas. Nutraukiama gyvybė. Bet daugumai toks žodžio "žudymas" vartojimas atrodo neteisingas. Bet dauguma neteisi. Tiesiog jie valgo mėsą, dėl to skerdžia gyvūnus, ir psichologiškai jiems nepriimtina pripažinti, kad daro blogą veiksmą. Todėl žodis, kuris akcentuoja to veiksmo blogumą, jiems nepriimtinas.

Tas pats atvejis su abortu. Žodžiai, kurie akcentuoja veiksmo blogumą, abortų šalininkams nepriimtini.

Bet reikia matyti plačiau. Kaip ir minėjau, moteris dažniausiai yra auka, yra žudoma, kaip ir jos vaisius. O žudikai yra vyrai.

P.S.: "genocidas" šiuo atveju nevartotinas, nes žmonės žudo savo pačių vaisius, t.y. ne dėl tautybės. Genocidas apibrėžia žudymą visų tos pačios tautybės asmenų, būtent dėl jų tautybės. Tai darys tik kitataučiai.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 09, 2018, 11:41:56
Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 11:34:49Bet reikia matyti plačiau. Kaip ir minėjau, moteris dažniausiai yra auka, yra žudoma, kaip ir jos vaisius. O žudikai yra vyrai.
- pagal apklausas, tai net 70% moterų-aukų pačios išprovokuoja puspročius vyrus su savo elgesiu, apie tai jau kalbėjote (nuogi papai, kojytės be triusikėlių), kitą dalį sudaro skirtingas suvokimas kas yra "auka". Ar moteris yra auka, vien todėl, kad ji moteris? Vyrai geriausia būtų, kad patys pasigimdytų? Kaip čia keistuolis ką tik embriono implantavimą sugebėjo sulyginti su gimdymu.

:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 11:48:44
Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 11:41:5670% moterų-aukų pačios išprovokuoja puspročius vyrus su savo elgesiu, apie tai jau kalbėjote (nuogi papai, kojytės be triusikėlių)
Ar suvoki ką kalbi? Paaiškink gilesnes priežastis ir istoriją.

Visuomenės pornografizaciją pradėjo vyrai - dėl jų įgeidžių prasidėjo visa ši grandinė, "vis daugiau nuogumo".

Aišku, kiekviena lytis turi prisiimti savo atsakomybę, ir reikalinga kiekvienos lyties savitvarda ir padorumas, kad visuomenėje gyvenimas būtų doras.

Bet turint galvoje, kad visuomenė patriarchalinė, daugiau viešą gyvenimą ir elgesį lemia vyrai.

Jeigu visuomenė būtų matriarchalinė, ir būtų toks pats provokavimas seksualia apranga, tada daryčiau priešingą išvadą, kad už tai labiau atsakinga moteriškoji lytis.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: kiskis kovo 09, 2018, 12:01:47
Keistas priespastatymas  vyrai vs moterys. Nera tokio priestaravimo tas pats kaip kepenys vs skrandziai. Kepenys nori skrandzio teisiu :D .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 09, 2018, 12:48:33
Citata iš: kiskis  kovo 09, 2018, 12:01:47Kepenys nori skrandžio teisių.
- taip, bet ir kepenys ir skrandis sudaryti iš tų pačių lastelių, kurios prisitaiko prie organo aplinkos (įrodyta). Taip pat ir Biblija teigia, kad "pradžioje buvo žmogus", žmogui lytį suteikė iš šalies (mitinis žaltys?). Todėl yra moksliškai įrodyta galimybė pasikeisti lytį po gimimo. Ar verta? Čia gajus mitas, kad geriau gyventi moterims, o tarp moterų paplitęs mitas, kad geriau gyventi vyrams. Kvaila, tiesa?

:)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: kiskis kovo 09, 2018, 12:58:22
Citata iš: vytra  kovo 09, 2018, 12:48:33Čia gajus mitas, kad geriau gyventi moterims, o tarp moterų paplitęs mitas, kad geriau gyventi vyrams. Kvaila, tiesa?
Zinau panasu mita"gerai ten , kur musu nera",o tokio mito nezinojau,ar tu jo dabar nesugalvojai? Kad visuomene isliktu , reikia daugintis, vyrai daro vaikus,  moteris gimdo. Jei kazkokia moteris ar vyras nenori daryt  kas priklauso, tai liga. Ir dabar si liga progresuoja.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 13:04:01
Nežinau tokio mito, kad geriau gyventi moterims. Kuo joms geriau gyventi? Jų likimas nepavydėtinas - fiziologija, psichologija, socialinė padėtis, buvimas geismo taikiniu. Įsivaizduoti baisu.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: kiskis kovo 09, 2018, 13:45:16
Citata iš: a.t.sielis  kovo 09, 2018, 13:04:01geriau gyventi moterims
Nu cia man atrodo gali taip galvot seksualiai alkanas paauglys, kuriam truksta moterisku kuno daliu, galvoja gerai but mterim, jos visa tai jau turi :D .
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 09, 2018, 16:00:02
Citata iš: kiskis  kovo 09, 2018, 13:45:16.. galvoja gerai but mterim, jos visa tai jau turi.
- yra sena, "Aliukų" atliekama, satyrinė Lietuvų liaudies daina:

Davė Dievas Moteriai, daug gerų daiktų,
Davė Dievas Moteriai, daug gerų daiktų.
O Dievulis tai dosnus!
Davė moteriai ir mus!

- Senovėje lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės (apie bernų norėjimą agresyviai karinga KPSS propoganda prikūrė),

- Moteris visada žino savo vaikus, vyras savo vaikų niekada nežino, savo augina ar svetimus?

- Vyrai masiškai ir ištisai žudomi karuose, o jų meiles aptarnauja nukriošę svetimpaučiai geranorai.

:)
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: TinSoldier kovo 09, 2018, 16:23:03
Aš gerai supratau vytros žinutę? Jis čia išvardino, kodėl gera būti moterimi?
Aš gerai supratau tavo punktus?

Moterimi būti yra geriau todėl, jog senovėje pagal mistinius vytros šaltinius lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės. Taip pat todėl, jog, kai tavo vyras mirs kare, tave prievartaus okupantas. O, galiausiai, kai gimdysi prievartautojo vaiką, turėsi puikias žinias nuo ko jis, bei neišvengiamą atsakomybę jį auginti.

Ploju atsistojęs. Taip iš karto ir užsinorėjau būti moterimi.


Nu, jau ilgą laiką niekaip, niekaip, niekaip nepavyksta suprasti. Ar tu čia vis trolini, ar rimtai rašai? Ar kaip kada?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 09, 2018, 17:48:44
Taigi čia Bartas Simpsonas :D
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: nuorytojaus kovo 11, 2018, 16:03:04
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:05:47Sistema pati savaime neveikia, kiekvieną sistemą įgyvendina konkretūs žmonės. Bet vis vien sistemas galima palyginti pagal sėkmingus pavyzdžius. Kokius geriausius rezultatus duoda.
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 13:11:16Na iš tikro, žmonijos tikslas yra išspręsti materialios būties problemas - pvz. gimimą, ligas, senatvę, mirtį, - ir pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. .
Ar bent teoriškai įmanoma visuotinė tokia sistema, išorinės sąlygos, kurioje gyvendamas, laikydamasis visų įstatymų, taisykių žmogus  "plaukdamas pasroviui kaip visi" galėtų  pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį.  
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 11, 2018, 18:32:02
Citata iš: nuorytojaus  kovo 11, 2018, 16:03:04Ar bent teoriškai įmanoma visuotinė tokia sistema, išorinės sąlygos, kurioje gyvendamas, laikydamasis visų įstatymų, taisykių žmogus  "plaukdamas pasroviui kaip visi" galėtų pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį. 
Taip, įmanoma. Panašiai kaip mes visi gyvendami Lietuvoje pasiekiame tam tikrą gyvenimo lygį ir standartą, darydami viską taip, kaip įprasta Lietuvoje (bet tuo pačiu neprarasdami savo individualumo, asmeniškumo visame tame ką darome).

Kaip tai gali atrodyti?

Įsivaizduokime visuomenę, kuri sukoncentravusi dėmesį į tarnavimą Dievui. Joje yra keturios pagrindinės socialinės klasės - 1. dvasininkai, ezoterikai, mokytojai, gydytojai, mokslininkai ir pan. 2. kariai, gynėjai, valdovai ir valdytojai ir pan. 3. ūkininkai, prekybininkai, verslininkai 4. darbininkai, darbuotojai ir tarnautojai. Ir kad visos šios socialinės klasės savo funkcijas ir pareigas atlieka taip, kad būtų kuo geriausiai pasitarnauta Dievui.

Vadinasi, kiekvienas tiesiog dirbdamas savo darbą jau tarnauja Dievui. Visa įvairi tokios visuomenės veikla, švietimas, valdymo reikalai, ekonomika, pasižymėtų tokiais bruožais, kurie žmogui suteiktų dvasinį pažinimą, dvasinį įsijungimą ir nuolat tai primintų. Tokiu būdu, žmogaus sąmonė nuolat darytų pažangą, be didelių kliūčių ir nesklandumų. Kiekvieno siela vis labiau atsiskleistų, ir galiausiai, pradėjusi veikti 100% savo dvasinių galimybių, taptų dvasinio pasaulio gyventoja. Jau nebegrįžtų į šį materialų pasaulį.

Veiklą galima skirti į tris pakopas:
1. meilės pilnas pasišventimas Dievui.
2. Realybės pažinimas.
3. dori darbai.

Amžinas būvis galimas tik per 1 pakopą, amžinas būvis tapatus tam - tai grynoji tobula 1 pakopa. 2 ir 3 pakopa gali kažką gero duoti tik dėl 1 pakopos įtakos. Taigi, visuomenės, kurios veiklos ir dėmesio centre yra Dievas, narių vystymasis natūraliai pereina per šias 3 pakopas.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: nuorytojaus kovo 11, 2018, 22:31:09
   Kažkur skaičiau, kad fariziejai panašiai ir gyvendavo kaip aprašei, tais laikais jie buvo pavyzdys dorų darbų ir elgesio, bet NT jie pateikiami kaip didžiausias neigiamas pavyzdys.
  Kodėl?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 11, 2018, 22:43:52
Jie užstrigo 3 ir 2 pakopoje, ir pradėjo neigti 1 pakopą. Labiau 3, nes kaip matyti, jie jau nebeskyrė, kas yra kas, ir buvo prieš Dievą.

Beje, atsakydamas, kad įmanoma, turėjau galvoje, kad tuo pat metu turi būti vidinis gyvenimas, kuris ne menkesnis negu išorinės sąlygos.

Amžinas prigimtinis dvasinis būvis reiškia visų pirma vidaus išvystymą. Kai vidinė prigimtis bus atskleista, tada tai ir bus tas būvis. Išorinės priemonėm to padaryti neįmanoma, bet jeigu išorinė sistema užtikrina sąlygas vidiniam procesui, tada įmanoma, per vidinį procesą.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: nuorytojaus kovo 13, 2018, 12:55:04
  Bet ar tai nėra geras pavyzdys to, kad išorinės sąlygos neturi daug reikšmės pereiti į amžiną prigimtinį dvasinį būvį  , o šiuo atveju netgi suveikė priešingai, nuo jų fariziejai tapo blogiau įvertinti, nei tie, kas taip skrupulingai nesilaikė taisyklių.
    Koum jie tapo blogesni už tuos, kurie nebuvo užkopę nė ant vieno laiptelio (palei tavo graduotę) ?
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 13, 2018, 18:52:44
Žiūrint, ką įdedame į žodžius "išorinės sąlygos". Socialinė sistema neturi daug reikšmės, o Dievo tarpininkai ar atstovai, kurie yra išorėje ir viduje, turi reikšmę. Procesas be abejo yra vidinis.

Su fariziejais, ir apskritai izraelitais, istorija tokia, kad jie savaip konstravo religiją, ir atmetė pranašus. Tai yra, jų religingumas buvo pasaulietinis, savo protu kuriamas.

Ir kaip jau minėjom, dėl užstrigimo "doruose darbuose ir taisyklėse" (t.y. tai kas pagal juos buvo atseit dori darbai), jie tapo pasmerkti, nes lengviau išmokyti visai nemokantį, negu tą, kuris savamoksliškai įgijo blogų įgūdžių.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 13, 2018, 18:54:06
Citata iš: nuorytojaus  kovo 13, 2018, 12:55:04.. šiuo atveju netgi suveikė priešingai, nuo jų fariziejai tapo blogiau įvertinti, nei tie, kas taip skrupulingai nesilaikė taisyklių.
- todėl, kad ne žmogus sukurtas taisyklėms. o taisyklės sukurtos palengvinti žmogaus gyvenimą.

p.s.
.. čia geraiausiai žydams sakė Kristus: "iš tiesų sakau Jums, kas seks įstatymus ne pagal dvasią, o pagal raidę, tas darys blogą".


:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu kovo 13, 2018, 23:16:50
Citata iš: TinSoldier  kovo 09, 2018, 16:23:03Aš gerai supratau vytros žinutę? Jis čia išvardino, kodėl gera būti moterimi?
Aš gerai supratau tavo punktus?

Moterimi būti yra geriau todėl, jog senovėje pagal mistinius vytros šaltinius lietuvių šeimos labiau norėjo mergaitės. Taip pat todėl, jog, kai tavo vyras mirs kare, tave prievartaus okupantas. O, galiausiai, kai gimdysi prievartautojo vaiką, turėsi puikias žinias nuo ko jis, bei neišvengiamą atsakomybę jį auginti.

Ploju atsistojęs. Taip iš karto ir užsinorėjau būti moterimi.


Nu, jau ilgą laiką niekaip, niekaip, niekaip nepavyksta suprasti. Ar tu čia vis trolini, ar rimtai rašai? Ar kaip kada?
Dažniauiai parašo nei į tvorą nei į mietą. Manau jisai "nuoširždiai daužtas", nesupranta kokių malkų priskaldo ir kokiose temose randasi.
Normalios diskusijos neįmanoma apturėti, rašo belenką (kartais remiasi "slaptais archyvais":D :D). Geriausiai nesivelti, paskaitai tam kartui, pasijuoki ir viskas.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: nuorytojaus kovo 14, 2018, 00:25:26
Citata iš: a.t.sielis  kovo 13, 2018, 18:52:44Dievo tarpininkai ar atstovai, kurie yra išorėje ir viduje,
  Dievo tarpininkai ar atstovai - šitą pasakymą įvairiai galima suprasti, bet su pasakymu:
  kurie yra išorėje ir viduje - jau sunkiau suprasti kas jie tokie, kad gali būti viduje.
Ar čia metafora?

Citataizraelitais, istorija tokia, kad jie savaip konstravo religiją, ir atmetė pranašus 
Betgi ST daug pranašų knygų.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 14, 2018, 08:57:39
Citata iš: nuorytojaus  kovo 14, 2018, 00:25:26  Dievo tarpininkai ar atstovai - šitą pasakymą įvairiai galima suprasti, bet su pasakymu:
 kurie yra išorėje ir viduje - jau sunkiau suprasti kas jie tokie, kad gali būti viduje.
Ar čia metafora?
Berods, tu krikščionis, tai suprasti gali per Jėzų: Jėzus buvo išorėje, kaip žmogus, vaikščiojo ir mokė. Jėzus taip pat suprantamas kaip Dievas-žmogus, kuris yra taip pat ir savo mokinių širdyse:

CitataJėzus kalbėjo savo mokiniams:

„Aš esu tikrasis vynmedis, o mano Tėvas vynininkas. Kiekvieną mano šakelę, neduodančią vaisiaus jis išpjaunam, o kiekvieną vaisingą šakelę apvalo, kad ji duotų dar daugiau vaisių. Jūs jau esate švarūs dėl žodžio, kurį jums kalbėjau. Pasilikite manyje, tai ir aš jumyse pasiliksiu. Kaip šakelė negali duoti vaisiaus pati iš savęs, nepasilikdama vynmedyje, taip ir jūs bevaisiai, nepasilikdami manyje.

Aš vynmedis, o jūs šakelės. Kas pasilieka manyje ir aš jame, tas duoda daug vaisių; nuo manęs atsiskyrę, jūs negalite nieko nuveikti. Kas nepasiliks manyje, bus išmestas laukan ir sudžius kaip šakelė. Paskui surinks šakeles, įmes į ugnį, ir jos sudegs.

Jei pasiliksite manyje ir mano žodžiai pasiliks jumyse, - jūs prašysite, ko tik norėsite, ir bus jums suteikta. Tuo bus pašlovintas mano Tėvas, kad jūs duosite gausių vaisių ir būsite mano mokiniai".
CitataJn 17,20-23
20 Ne tik už juos meldžiu, bet ir už tuos, kurie per jų žodį mane įtikės,-
21 kad jie visi būtų viena. Kaip Tu, Tėve, manyje ir Aš Tavyje, kad ir jie būtų viena mumyse, kad pasaulis įtikėtų, jog Tu mane siuntei.
22 Ir tą šlovę, kurią man suteikei, daviau jiems, kad jie būtų viena, kaip mes esame viena:
23 Aš juose ir Tu manyje, kad jie pasiektų tobulą vienybę, ir pasaulis pažintų, jog Tu mane siuntei ir pamilai juos taip, kaip myli mane.

Jn 14,20
20 Tą dieną jūs suprasite, kad Aš esu savo Tėve, ir jūs manyje, ir Aš jumyse.
Paprastai formuluojant, Dievas kalba ir per išorę, kaip Dievo atstovas, ir per širdį, kaip Šv. Dvasia, ar kaip jūs suprantate.

Krikščionių religijoje yra tik "vienaskaita": Dievo tarpininkas ir atstovas yra Jėzus, kuris yra Dievas, vienas iš šv. Trejybės Asmenų.

Na gal dar "daugiskaitą" gali atspindėti kunigai, kurie atlikdami tam tikras funkcijas, tiesiogiai atstovauja Jėzaus vaidmenį.

Mano religijoje yra "vienaskaita+daugiskaita": Dievo tarpininkas ir atstovas yra Dievas, specialus Dievo Asmens skleidinys Dievuje, Danguje, kuris apsireiškia šiame pasaulyje tiesiogiai Pats, o taip pat ir daugeliu Dievo tarpininkų ir atstovų pavidalų. Tai panašu į medžio kamieną ir šakas - kamienas vienas, o šakų daug.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 23, 2018, 18:38:20
Jums neatrodo, kad kuo tolyn į kapitalizmą, vakarietiškumą, finansializaciją, šiuolaikines medias, tuo labiau žmonės darosi neadekvatūs ir išprotėję? Atrodo, gyvenimas vyksta, žmonės aktyvūs, dirba, turi pinigų, karjeras, diskutuoja socialines problemas, reiškia nuomones ir pretenzijas.

Bet... viskas jau darosi nepanašu į žmonių gyvenimą ir žmogiškumą. Tos visos pretenzijos ir nuomonės darosi kažkoks kosmosas. Bepročių šou.

Lietuvoje tas ryšku paskutiniu metu.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: xsistemax kovo 24, 2018, 20:57:34
Įstatymais,taisyklėmis,pareigų ar prievolių įvedimu situacijos nepakeisi.Būtina keisti sistemą.
O sistemos keisti nenori tie,kurie ją valdo.Jie net nesuvokia,kad pats valdymas ir yra didžiausia sistemos yda...
Žmogus nėra mašina,jo nereikia valdyti...
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: a.t.sielis kovo 24, 2018, 21:15:12
kas ciesoriaus ciesoriui - jeigu protingi žmonės nustos teikti reikšmę bereikšmiams dalykams, tai pasireikš ir visuomenės gyvenime.
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: vytra kovo 25, 2018, 11:33:26
Citata iš: xsistemax  kovo 24, 2018, 20:57:34Žmogus nėra mašina, jo nereikia valdyti..
- panašius šūkius 1917 metais šūkavo civilizuotos Rusijos anarchistai, kartu su "bolševikais" padarė gerai žinomą reevoliuciją šimtui metų atgal!

p.s.
.. tikrovėje tavęs nieks nevaldo, viską darai pats, tačiau matosi noras valdyti kitus?

:(
Antraštė: Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?
Parašė: Linas Esu rugsėjo 13, 2018, 14:13:14
Citata iš: xsistemax  kovo 24, 2018, 20:57:34Įstatymais,taisyklėmis,pareigų ar prievolių įvedimu situacijos nepakeisi.Būtina keisti sistemą.
O sistemos keisti nenori tie,kurie ją valdo.Jie net nesuvokia,kad pats valdymas ir yra didžiausia sistemos yda...
Žmogus nėra mašina,jo nereikia valdyti...
Kokią alternatyvą siūlai ?