Dialogas su ateizmu

Pradėjo a.t.sielis, sausio 01, 2017, 11:36:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

#105
sausio 06, 2017, 06:50:32 Redagavimas: sausio 06, 2017, 06:52:29 by xsistemax
@a.t.sielis ,tavo siūlomas kelias-tai vergavimas kulto tarnų luomui,kurie taip,kaip ir visi,nieko absoliučiai nežino.Sukūrė pasakas,kurių pagrindu gyvena veltėdišką gyvenimą,kvailindami likusius.
Kam reikia būti kokios nors konfesijos nariu?Jei dievas yra-visi jam lygūs.
Taigi,tavo variantas-tikintysis maiše.Tokių kaip tu įrankis.

cs

Citata iš: a.t.sielis  sausio 05, 2017, 22:01:30Skirtumas toks: tavo idėja eiti į nežinomą nežinomybę; o apreikštųjų religijų kelias yra eiti į šiuo metu pačiam žmogui nepatirtą žinomybę. Tavo variantas - katė maiše.

O visa kita jau aptarėme.
Nėra geresnės išeities ir be mano pasiūlymo. Nesakau, kad apreikštųju nebuvo, buvo, bet nedaug kaip vienas. Vienas apreikštasis, o kiti "prijaučiantys" idėją (pasekėjai tik užsivadine save "apreikštaisiais"). Šiaip akcentuojant turinį, matoma spraga, apreikštieji negalėjo būti apreikštaisiais, jei neturėjo metodo. Jiems stebuklai netaikomi, jokia žinia nenusileidžia :iš dangaus ir nėra dievo siųsta žinia. Kadangi viskam reikia turėti didelio nusimanymo, didelės patirties, nenorint, kad kliedesiai užvaldytų pasaulį, tenka atsakingai į tai žiūrėti.

Pagalvosiu aš pats. Apreikštieji, jie nebūtinai gali būti geras vertybes išpažįstantys. Tai nėra eiliniai žmonės, bet nors ir nėra pavyzdžių manau buvo ir pas ką blogas vertybes išpažįstančių būtų panašaus tipo apsireiškimai.

Kadangi skaitant bibliją galima toli nuklysti, nes būtent iš jo ir ateina suvokimas ir pavyzdžiai apie blogį, mokina kaip nuo jo apsisaugoti, bet ir moko išpažinti tik geras vertybes. Vistiek vienaip ar kitaip biblija interpretuoja kiekvienas vis kitaip, ir jei žinios yra aukštesnio lygio, galim pasakyti tam tikrose vietose, nedieviškumo, o tiesiog nuojautą apie klaidas. Biblija, turinys pasižymintis klaidų taisymo specifika, verčiamas tekstas yra padarytas iš ekspermentų.

Kodėl sakau iš ekspermentų, nes apreikštieji ekspermentavo, kol tapo "apreikštaisiais".

a.t.sielis

Galim kurtis savo įsivaizdavimus apie religiją, bet tai tebus įsivaizdavimai. Kaip realiai yra žino Kūrėjas, ir per religiją paaiškina. Matosi, kad šiek tiek protauji, bet tavo žinios apie pasaulio religijas ribotos. Kai išstudijuosi pagrindines, tada ir pakalbėsim.

cs

#108
sausio 06, 2017, 19:16:39 Redagavimas: sausio 06, 2017, 19:44:33 by cs
Citata iš: a.t.sielis  sausio 06, 2017, 18:59:45Galim kurtis savo įsivaizdavimus apie religiją, bet tai tebus įsivaizdavimai. Kaip realiai yra žino Kūrėjas, ir per religiją paaiškina. Matosi, kad šiek tiek protauji, bet tavo žinios apie pasaulio religijas ribotos. Kai išstudijuosi pagrindines, tada ir pakalbėsim.
Būtent nevisi variantai praktiškai įmanomi. Bet pasiūlyti gali būti daug variantų, kokių tik užsinorima. Apreikštieji ne išimtis, tik vykdė, kaip jie galėjo pateikti tuo metu (jie svarbūs), bet ir nežinant jų, vistiek informacija yra imanoma ir visur galima sužinoti. Tam reikia praktiškai ekspermentuoti ir pamatyti, kas yra klaida.

Pavyzdžiui, negerbti, įžeidinėti, nemandagiai ar įkyriai elgtis.


a.t.sielis

O, rimtai, susikurk savo religiją ir nebūsi ateistas :)

cs

Citata iš: a.t.sielis  sausio 06, 2017, 18:59:45tada ir pakalbėsim.
apie ką? Juk tu žinai kažką daugiau, gali pasakyti, išklausysiu.

a.t.sielis

Susipažinimas keičia bendrą vaizdą, mąstymo struktūras. Geriau suvoki apie ką šneki. Mažiau absurdiškų spėlionių.

cs

#112
sausio 07, 2017, 18:18:29 Redagavimas: sausio 07, 2017, 19:07:37 by cs
Citata iš: a.t.sielis  sausio 06, 2017, 19:38:05Susipažinimas keičia bendrą vaizdą, mąstymo struktūras. Geriau suvoki apie ką šneki. Mažiau absurdiškų spėlionių.
Išvada, bet ne faktas. Apie religijas kalbam, tačiau nelabai pagrindinė mintis suprantama, arba nevisi ją supranta.


a.t.sielis

:) Čia geras pavyzdys, kaip atrodo iš ateizmo perspektyvos. Dar vienas argumentas, kodėl neverta kultivuoti ateizmo :)

cs

#114
sausio 07, 2017, 18:52:50 Redagavimas: sausio 07, 2017, 19:09:13 by cs
Citata iš: a.t.sielis  sausio 07, 2017, 18:33:05ateizmo
(turiu pasakyti, kad Krikščionybė per daug sau leidžia) Gal laikas uždrausti?

a.t.sielis

Mačiau aš visokiausio ateizmo. Krūvoje diskusijų šiuose forumuose išsamiai aptarėm įvairias ateizmo silpnas vietas. Ateizmas labai silpnas reikalas filosofiškai. Filosofiškai Kūrėjo egzistavimas praktiškai įrodytas, tai ginčyti gali tik sąmokslo teoretikai ir ekscentriškų filosofinių pozicijų mėgėjai. Kaip egzistencinė ir psichologinė pozicija ateizmas dar silpnesnis.

cs

#116
sausio 07, 2017, 19:21:51 Redagavimas: sausio 07, 2017, 19:52:17 by cs
Citata iš: a.t.sielis  sausio 07, 2017, 19:11:03Mačiau aš visokiausio ateizmo. Krūvoje diskusijų šiuose forumuose išsamiai aptarėm įvairias ateizmo silpnas vietas. Ateizmas labai silpnas reikalas filosofiškai. Filosofiškai Kūrėjo egzistavimas praktiškai įrodytas, tai ginčyti gali tik sąmokslo teoretikai ir ekscentriškų filosofinių pozicijų mėgėjai. Kaip egzistencinė ir psichologinė pozicija ateizmas dar silpnesnis.
Bet ne silpnesnis vertinime. Žmogus turi parodyti, kad norėtų būti Dievu, o ne asmenvardžiais save liaupsinti.


Mekabciel

Kam čia tas etiketes sau klijuoti? Ateistas, tikintysis...
Temos susirašinėjimo pradžia jau uždaro pažinimą į rėmus, o toliau jau net nėra ką ir beskaityt...
Koks pas tave gali būt ryšys su Dievu, jei tu save į kažkokį rėmą įstatei ir pats save kažkuo laikai?

Dvasingumas, Dievas, Jėzus, Mozė, Krišna, Petras ir t.t. egzistuoja tik santykije tarp dviejų visiškai priešingų jėgų.
Tai kaip ateizmas ir teizmas vienu metu. Kiekvienas progresyviai auga ir kiekvieną momentą nihiliuoja vienas kitą, vat ir begalybė.

Vienas tiesiog nejaučia ir užsiima gyvenimiška veikla, o kitas taip pat, tiesiog nejaučia, bet aklai tiki...

a.t.sielis

Be kažkokių žodžių ir įvardijimų, nebus ką ir šnekėti, liks tik meditacija, tyla. O kai žmonės kalba, kažkaip tenka įvardinti apie ką kalbama, nors ir sąlygiškai.

cs

#119
sausio 07, 2017, 20:00:20 Redagavimas: sausio 07, 2017, 21:58:02 by cs
Akcentuoti nepriraišumą yra sunkiausias momentas, sunku tai parodyti, kaip tikrą sąvybę.

Aukštyn