Kodėl išmirė dinozaurai?

Pradėjo paragraf 78, sausio 12, 2016, 14:51:26

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

time

Citata iš: Šaulys  kovo 10, 2016, 13:37:21As galvoju, kad vieni buvo isitikine kad mes turim vystytis palaipsniui - laiko yra bent bilijonas metu, kitiem reikejo vergu kurie dirbtu kaip gyuliai bet galvotu kaip zmous (Kentaurai, liutzmogiai ir t.t.)
Jeigu kalbi apie dirbtinį kryžminimą. Manau, čia gali būti tiesos, nežinia ar praeityje niekas neatliko tokių ekspermentų su žmogumu kiršinant pirmais pasitaikiusiais gyvuliais. Taip teoriškai atsiranda mistinės būtybės. Bet manau, taip galėjo būti išvesta dinozauru rūšis. Nes ir dabar tokius ekspermentus atlieka. Kažkada ne taip senai klonavo dinozaurą iš DNR molekulių rusų mokslininkai.

Citata iš: Šaulys  kovo 10, 2016, 13:37:21Pletkas toks kad ten ir buvo tie keisti "eksperimentai" kurieu atvaizdus matom akmeniniuose piesiniuose.
Jeigu kalbama apie pirmąsias civilizacijas. Tai visai įmanoma, kad galėjo būti užrašomi ritualai jiems suprantama kalba (piešiniais). Kas žino, gal kažkada modernioji kalba, kuria mes kalbame pakeis kažkokia minčių kalba, ar kažkas tokio. Čia tik metodas aprašyti vykstančius įvykius. O mes tai sėkmingai darome virtualiai ir knygos/popierio formatu.

Citata iš: Šaulys  kovo 10, 2016, 13:37:21O gal kurejai eksperimentuotojai atvyko kai Dino jau nyko.
Visa tai turėjo nulemti mažiau palankesnės sąlygos. Jeigu žmogus galėjo išgyventi bekokiomis žemės sąlygomis - dinozaurai nelabai. Šiaip fauna klimato skirtumus greitai pajaučia ir jautriai reguoja, daug jautriau nei žmogus. Žmogus atrado prisitaikyti prie klimato skirtumų daug maž vienodai, bet gyvūnui taip lengvai neidėsi minčių. Tik keli veiksniai galėjo nulemti dinozaurų išnykimą: arba klimatas, arba resursų stoka.

Bet šalia to, galioja ekspermentavimas, klonavimas ir t.t. Nes visa tai įvaldyta, tik slapta atliekama ir mažais kiekiais.

Šaulys

Dinozauru klonavimas. Paieskoje is karto mini apie 521 metus DNK gyvenimo. Net filmuka galima paziureti -NE! neimanoma. Taciau kai kur sakoma, kad gerai islaikytas DNK - gerose salygose islaikytas, gali gyventi amzinai. Kalbama apie eksperimantus kuriuose DNK isgyvenes 100 metu kambaro temperaturoje. Belieka pasakyti, kad siandienos pasakos tai rytdienos mokslas. Gali buti, Kad Dino DNK bus rastas kazkur, kur jis gerai islaikytas. Gal ten is kur jis atsirado pirmoje vietoje. Velgi, kad jie bus tokie kokius mes matom filmuose - as abejoju. Per sunkus jie.

Šaulys

         Tarp kitko. Time kartu su Vytautu kaip susitare (kaip is tu paciu gaidu) kalbate apie kurejus ir genetinius eksperimentus. Ko gero as velai prisijungiau prie pokalbio. Kas per kurejai? Kam I galva (jei ji tokia yra) ateitu eksperimentuoti su dinozaurais? Jei tie kurejai yra nuo tu laiku ar seniau - jie protingi labai nepamirskim. Ir sakote, kad ju proto virsuneje jie sukure zaisdami su genetika dinozaurus, kurie po to begiojo zemeje kaip eksperimanto irodymas apie milijona metu? Po to kai ju bjauri isvaizda kurejams nepatiko jie juos nugalabijo?
Atvirai - ka as zinau. Gal kiek nestipri teorija.
         Velgi neziurint I mano atvira nusistatyma pasaulio pazinimui, as vis tik tikintis (kita istorija). Ir kalbant apie kureja as galvoju apie KUREJA.
ko gero jus 1000 kartu tai jau diskutavot.

Vytautas

Citata iš: Šaulys  kovo 11, 2016, 15:41:02Tarp kitko. Time kartu su Vytautu kaip susitare
Na mes truputi žinutėmis pasirašinėjom tai gal ir atsirado panašumas. Bet @time kiek suprantu kūrėjus kaip ir pats supranta kaip kūrėja. Čia tik aš kitaip viską suprantu. Nupiešiau tokį paveiksliuką kaip aš suprantu. Ten mėlynos rodyklės kas ką sukūrė, o raudonos kas ką valdė. Jūsų suprantamas "dievas" yra būtent pirma civilizacija. Kitaip ir būti negali nes ji per tarpininkus savus intelektualius robotus kuriuos vadinat "kitomis civilizacijomis" ir buvo iki 2012m tikrieji materialaus pasaulio valdytojai. Atitinkami ir išdarinėjo čia ką norėjo. Ne materialus pasaulis ir tikrieji kūrėjai dėl kažkokių tai priežasčių čia nesikišo.  Dabar tos visos raudonos dalies tiesiog nėra. :)

tadasas99

#19
kovo 12, 2016, 09:00:33 Redagavimas: kovo 12, 2016, 09:06:40 by tadasas99
@saulys tavo issakytos mintys apie vandeni ir dydi, noreciau papildyti.
 Cia is moksliniu paaiskinimu, tai tavo minera zeme be vandens tikrai buvo, bet labai ankstyvoje stadijoje, neturejo atmosferos, pavirsiaus temperatura buvo tokia auksta kad nebuvo kieto pavirsiaus o tik lavos vandenynas denge visa planeta, vandens atsiradima aiskina meteoritais, kurie bombardavo zeme, jie atnese vandeni, (planetos augimo procesas) ir taip, zenes ploksciu krastai sutampa, bet ne del gravitacijos o todel kad ji buvo mazesne, meteoritai didino zemes mase, atnese daug vandens, vesino pavirsiu, vanduo padenge visa zeme, pirmasis kietas pavirsius zemeje buvo lavos issuverzimas ir atvesimas, ketera pan kaip ugnikalniai siandiena. Esme kad siuo metu jokia gyvybe dar nebuvo imanoma.
 Toliau dinozauru dydis siejamas su deguonies kiekiu atmosferoje, kuris buvo daug didesnis nei siandien, tavo mineta sirdis, jei kraujas daug daugiau prisotinamas deguonimi jo cirkuliacija gali buti daug letesne, t.y. didziulis gyvunas galejo gyventi su salyginai maza sirdimi.
 Sita teorija paaiskina gyvunu vikruma, t.y stambieji taip nebuvo labai vikrus, bet kaikurie siuolaikinio dramblio dydzio gyvunai judejo neitiketinai vikriai, jie turejo mums suprantama kraujotakos sistemos nasuma, bet jis teike daug daugiau deguonies nei siandiena.

Šaulys

Dekui Vytautai uz vaizdu paaiskinima. Ko gero vaizdziau zodziais neissakysi. Beje net ir taip parodzius as vis griztu prie paveikslelio bandydamas sugretinti su mano pasaulio supratimu.gal dar grisiu prie to veliau.
Tadas. Suprantu is kur ateini su zemes modeliu. Taciau mano (as jo ne kuriau, bet esu salininkas) pateiktas modelis visiskai priesingai tavajam - saltas uzuot nei karstas. As randu daugiau paraleliu su saltu modeliu ir beoriu kosmosu nei verdancios lavos planetos. Beje ko ji turi virti? Is kur ta energija? Suprantu Saule. Vandeniliniai branduoliniai sprogimai. Zeme. Kodel ji butent turejo buti is kazko tiek karsto susidaryti, kad pasidarytu rutulys. Rutuliu tampa tik skysto pavidalo medziagos. Kiek akmens nesuk jis rutuliu nepasidarys. As neveltui minejau NASA eksperimenta su vandeniu nesvarimo buklej. Aisku tas pats klausimas su besiverzianciais ugnikalniais ir lava kuri iki siolei atrodo labai aktyvi. Atsakymo aiskaus nera. Kalba kad i zemes viduri daugiau yra radioaktyvus elementai isildantys uola. Gal viduje po aukstu slegiu vyksta kitokios nei mes isivaizduojam branduolines reakcijos. Bet teorija kad branduolys - skystas geliazinis besisukantis rutulys zemes viduje, man atrodo jau baigia savo dienas. Kazkas man cia nesiklijuoja. Kazko truksta. As nerandu lygiagreciu gamtoje. Kas sildo ta geliazi? Kodel ta temp tokia auksta kad islaikyti bilijonus metu ir neiskepti pavirsiaus? Kitas reikalas, kai tu turi "taskines " vietas, kur issiverzia lava. Tektoniniai kontinentai gali gyvent ir su mano teorija. Norsaisku visas geodezinis mokslas yra paremtas "senuoju" modeliu ir paaiskinimu rasta ir sukirta viskam.
Dinozaurai. Tai tema.
Kaip teigia visagalis netas butent taip ir buvo kad deguonies kiekis atmosferoje buvo didesnis todel kai kuriu rusiu vabzdziai butu didesni. Pamineti ir kiti juokingi faktai, taciau tik vienoj vietoj paskyta kad jei deguonies lygi pakeltumem iki30% reiketu bijoti ne greitesnio senejimo ar kilusiu gaisru, o 5 k padidejusio oro slegio. Buvau izulus ir irasiau: ar dino ugis susijes su gravitacija? Gavau straipsni isjuokianti ta teorija del visokiu "rimtu" priezasciu. Pradedant nuo to kad to jokiu budu negalejo buti, kad dinozaurai buvo kaip...... Pauksciai su tuscoaviduriais kaulais ir svere daug maziau, nei mes galvojam. Prieita prie tokios nesamones kad musu isivaizduota viena is dino rusiu Nesvere 200t o tik 40. Nezinia kuo remiantis galetum pakeisti zemes gravitacija ir kaip ji pakito. Nes dabartinem formulem ir Niutono desniais naudojantis zemes gravitacija mazesne 2 k kai zemes spindulys didesnis 1.4 karto. Zodziu as tuo viso sito pokalbio nebaigiu. Teorija kad kraujas turejo daugiau deguonies teisinga. Klausimas ar to deguonies pakako sumazint vidaus organus - sirdi, kad ispumpuot krauja po visa kuna(200t)? Ar Niutono fizika visada ir visur tesi?

Aukštuolis

Daug nerašysiu, nes komentarų grafoje yra mano straipsnis apie dinozaurus. Geras ar blogas straipsnis, spręskite Jūs.

Aukštyn