Gal galite kas nors paaiškinti?

Pradėjo ivule, birželio 21, 2016, 21:44:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

ivule

Prieš 3, beveik 4 metus atsikrausčiau gyventi į bendrabutį. Iki tol sapnuodavau daug, bet retai ką nors atsimindavau, o ir sapnai nebūdavo nei keisti, nei labai įdomus. Pradėjus gyventi bendrabutyje ėmiau sapnuoti velniškai ryškius, keistus, bet tuo pačiu įdomius sapnus. Iki tol košmarų buvau sapnavus gal vieną. Dabar košmarus sapnuoju retai, bet jei jau sapnuoju tai tokius nuo kurių atsibundu išpilta prakaito ir apsiverkusi. Jeigu miegu dieną, tai susapnuoti ryškūs sapnai dažniausiai išsipildo. Visada turėjau gana neblogą intuiciją, bet tais paskutiniais metais ji labai sustiprėjusi.
Žodžiu, aš ne apie tai. Prieš metus įvyko vienas dalykas, kurio niekaip negaliu paaiškinti. Buvo gegužės pabaiga, turėjau pasiruošti egzaminui. Prieš egzaminus niekada nestresuoju, tiesiog bandau perskaityti viską bent vieną kartą, kad bent kažką žinočiau. Šiam skaitymui buvo labai sunku prisiversti. Kai pagaliau patraukiau kompiuterį į šoną ir ėmiau skaityti konspektą, kambariokė išėjo į virtuvę pakalbėti telefonu (ko šiaip niekada iki tol ir po to nebuvo dariusi, bet šįkart, kaip tyčia nusprendė man netrukdyti). Po kelių minučių skaitymo ir bandymo kaip nors susikaupti kambaryje išgirdau dūžtančio, greičiau sprogstančio stiklo garsą, net ant lentynos stovėję indai sudrebėjo. Pakeliu akis ir matau stiklo šukes lekiančias į kambario vidurį, link mano lovos, ant kurios aš sėdėjau. Kelias, gal net kelioliką sekundžių sėdėjau išsižiojusi apimta tokios keistos baimės, kad net negalėjau pajudėti. Kai pagaliau pajėgiau galvoti apžiūrėjau lentyną, tik niekaip nesupratau, kas sudužo, nes visos stiklinės ir taurės buvo vietoje. Dar truputį pasėdėjau ir pagaliau atsistojau pasižiūrėti į stiklo šukeles ir supratau, kas susprogo. Virš televizoriaus, padėto ant stalo (jis nebuvo įjungtas kelias dienas) buvo pakabinta lentyna kurioje buvo lėkštės ir visa kita. Ant lentynos viršaus buvo puodeliai ir žvakė (ji nebuvo uždegta kelias savaites). Po žvake buvo padėtas storo (maždaug 1cm. storio), tvirto stiklo padėkliukas/lėkštutė. Jis ir sudužo, tiksliau pusė jo. Kita pusė liko stovėti kaip stovėjusi ant lentynos. Padėkliukas nuskilo tiesiai per vidurį, beveik lygia linija, o žvakė pastatyta ant paties vidurio liko stovėti kaip stovėjusi, net nepajudėjusi, tik dabar pusė žvakės ant padėkliuko, o kita ore. Atėjusi kaimynė paklausė, ką aš čia sudaužiau, nes toks garsas, lyg būčiau metusi lėkštę ar stiklinę į sieną.
Dabar jūs man paaiškinkit durnai, KAIP gali sprogti nekarštas ir nespaudžiamas storas stiklas? KAIP šukės gali nuskrieti į kambario vidurį ir nė viena nenukristi ant stalo? KAIP gali padėkliukas sudužti tiesiai per vidurį, likusi pusė būti visiškai sveika, o ant jo stovėjusi žvakė nenugriūti, nuo tokio sprogimo, jei visi kiti indai sudrebėjo?
P.S. Aš, neberandanti racionalaus paaiškinimo, imu galvoti apie paranormalius reiškinius. Mano kaimynė, išgirdusi apie mano sapnus ir įvairias nuojautas mano, jog tai buvo grynai mano pačios energija (su šia teorija nelabai noriu sutikti, nes tuo metu nejaučiau jokių emocijų, nebent tai veikia kaip nors kitaip).
P.P.S. Ne į temą, bet tą dieną viena pati kambaryje žiūrėjau filmą Lazarus effect, dėl to tas įvykis nebuvo nė kiek jaukesnis  :D
Labai lauksiu jūsų komentarų. Tikiuosi ne man vienai yra nutikęs toks ar panašus dalykas.

time

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 21:44:34Padėkliukas nuskilo tiesiai per vidurį, beveik lygia linija
Padėkliukas buvo sujungtas iš dviejų dalių stiklo plokščių, per vidurį, buvo įterpta kažkas tokio, kas galėjo būti suspausta. Tam tikram laikui atėjus, vidurinė dalis įterpta tarp dviejų plokščių iš kurių sudarytas padėkliukas išsilaisvino. Kada išsilaisvino, ta dalis tarp dviejų ploksčių, ji išspriegė.

Labai tikėtina.

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 21:44:34nuojautas
Ne nuojautos variantas.

ivule

Citata iš: time  birželio 21, 2016, 22:06:40Padėkliukas buvo sujungtas iš dviejų dalių stiklo plokščių, per vidurį, buvo įterpta kažkas tokio, kas galėjo būti suspausta
o tos dvi plokštės gali būti matomos plika akimi ar ne? Nes jei ne, tai daug ką paaiškintų :D

time

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 22:11:17o tos dvi plokštės gali būti matomos plika akimi ar ne? Nes jei ne, tai daug ką paaiškintų
reikia įsivaizduoti mintyse. Kartais lėkštės, puodeliai ir t.t. būna sujungti iš dviejų dalių. Tarp jų yra įdėta jungtis arba jie yra suklijuojami.

Tavo atvėju, turėjo būti jungtis, jeigu galėjo spriegti toliau negu ant stalo paviršiaus. Suklijuotos dalys lengvai atsiskiria ir dailiai nuskyla, o tavo atvėju spriegė.

Vadinasi, jungtis tarp dviejų dalių buvo kažkas tokio kas labai įtempė šias dvi dalis ir jos susijungusios nesimatė, kad skeltos perpus į 2 dalis.

Praktikoje esu matęs, tokio pobūdžio indų, tik nemaniau, kad pasenus jie gali išspriegti. Vadinasi kalta kokybė arba paseno.

ivule


Citata iš: time  birželio 21, 2016, 22:24:20Praktikoje esu matęs, tokio pobūdžio indų, tik nemaniau, kad pasenus jie gali išspriegti. Vadinasi kalta kokybė arba paseno.
Šiaip padėkliukas buvo pirktas ne taip ir seniai, bet neaišku, kiek laiko parduotuvės lentynoje prastovėjo. Kad ir kaip būtų, mano metų laiko galvos skausmas išaiškintas :D reikėjo man anksčiau čia parašyti, nes klausiau ir įvairių draugų fizikų, bet niekas negalėjo paaiškinti arba tiesiog nenorėjo gilintis :D žodžiu, ačiū Jums!

time

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 22:30:31Šiaip padėkliukas buvo pirktas ne taip ir seniai, bet neaišku, kiek laiko parduotuvės lentynoje prastovėjo. Kad ir kaip būtų, mano metų laiko galvos skausmas išaiškintas  reikėjo man anksčiau čia parašyti, nes klausiau ir įvairių draugų fizikų, bet niekas negalėjo paaiškinti arba tiesiog nenorėjo gilintis  žodžiu, ačiū Jums!
Aš nieko neišaiškinau, tik pasakiau indo pagaminimo principą. Dabar lieka išsiaiškinti, kokia jėga pastūmėjo tokiam veiksmui įvykti. To nesakiau.

Jeigu žvakė buvo tvirtai prispaudusi padėklą, padėklas visuomet buvo įtemptas, o įtempimo būsenoje indas dėvisi, sensta, trukinėja, lūžta (dėl varžos, įtempimo jėgos)

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 21:44:34žvakė pastatyta ant paties vidurio liko stovėti kaip stovėjusi, net nepajudėjusi, tik dabar pusė žvakės ant padėkliuko, o kita ore.
O perlūžimo faktas, jei viena dalis pasiliko kartu ant lentynos, parodo, kad vyko inercija - žvakė toliau pajėgi prilaikyti sekančią padėklo dalį. Tai gali reikšti tik tai, kad energija, kuri nuolat spaudė padėklą, buvo paskirstyta nevienodomis dalimis, tuolab, kad padėklas yra iš dviejų dalių tai taip susiklostė, kad viena dalis turėjo atsiskirti nuo kitos. Bet visgi atvėjį lėmė kokybė ir padėklo padarymas.

Citata iš: ivule  birželio 21, 2016, 21:44:34su šia teorija nelabai noriu sutikti, nes tuo metu nejaučiau jokių emocijų, nebent tai veikia kaip nors kitaip
Bet galėjo būti ir psi energijos įrodymas, pasąmonės vyksmai, telekinezė ir t.t. Ko tik neprigalvoti galima.


puodukass

Mano manymu atidarius duris, toje vietoje turėjo būti skersvėjis, kuris atšaldė padėkiuką, o po žvake susilaikė šiluma. Aišku ir gamybos brokas turėjo būt.

paragraf 78

Galėjo būti ir taip, kad padėkliukas tiesiog sprogo dėl nedidelio spaudimo susidariusio nuo žvakės svorio. Kaip suprantu skilo būtent po žvake.
Na tarkime, puodukass minėjo gamybos broką. Tad jei brokas buvo arba koks mikro įskilimas nematomas plika akimi, nereikėjo didelio pajėgumo kad jis skiltų. Paklausiau draugo fiziko, sako, kad tikėtina, jog kažkas panašaus galėjo ir nutikti.
Nors čia aišku tik prielaida, nes norint tiksliai pasakyti reikėtų išsamaus tyrimo.

SPACE

O tu ir tavo draugė esat pagal zodiaką oro ženklai? (dvynys, svarstyklės, vandenis).
Čia Vilniuj kiek suprantu?

puodukass

Citata iš: paragraf 78  birželio 22, 2016, 15:05:38Galėjo būti ir taip, kad padėkliukas tiesiog sprogo dėl nedidelio spaudimo susidariusio nuo žvakės svorio. Kaip suprantu skilo būtent po žvake.
Na tarkime, puodukass minėjo gamybos broką. Tad jei brokas buvo arba koks mikro įskilimas nematomas plika akimi, nereikėjo didelio pajėgumo kad jis skiltų.
Kiek suprantu per pusę ne šiaip perlūžo, o vienas nuo kito su jėga atšoko, kad nuskriejo už stalo. Tokiam "šuoliui" reikia jėgos, o ta jėga gali atsirasti tik dėl vidinių įtempimų.
1 variantas : gamybos metu neteisingai ataušinta, todėl palikę vidiniai įtempimai.
2 variantas : kambarys buvo labai šiltas, o atidarius duris padėkliuko išorė ataušo ir susitraukė, o žvakė apsaugojo padėkliuko centrą nuo atšalimo, todėl ta vieta tapo tarsi pleištas.
3 variantas : pirmi du variantai kartu.

ivule

Citata iš: SPACE  birželio 22, 2016, 17:40:31O tu ir tavo draugė esat pagal zodiaką oro ženklai? (dvynys, svarstyklės, vandenis).
Čia Vilniuj kiek suprantu?

Ne, aš ugnies ženklas (Avinas), o draugė Žemės ženklas (Jautis).
Taip, Vilniuje

SPACE

@ivule Žinai, pabandyk pagoglint "Vilniaus budistų bendruomenė", ten kažkur tai yra. Ir pas juos pabandyk nusipirkti talismaną, pvz. stiklinę Budos statulėlę. Ir kai ta energetinė įtampa kils, ta statulėlė sprogs, bet tokiais apvaliais rutuliukais, visai nepavojinga.
Nors šiaip keista, Žemės ženklai veikia raminančiai. Čia laikinas reiškinys. Bendrabutis senam pastate?

ivule

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2016, 12:12:00Bendrabutis senam pastate?
hmm.. net nežinau, šiaip neatrodo labai senas pastatas, mano spintos viduje išraižytas kažkoks rusiškas, nesuskaitomas tekstas (kiek išėjo perskaityt, tai kažkas apie raudonas upes), moters vardas ir pavardė, data (1988 m. lapkritis) ir miestas (kažkur Ukrainoje). Tai spėju, kad bendrabutis pastatytas kokiais 1986m.

SPACE

@ivule Čia žinai, kaip gaunasi. Esi mačiusi elektrinę ant vandens? Vanduo suka metalinį strypą tarp dviejų magnetų - ir + ir variniais laidais pradeda tekėti elektra. Panašiai ir pas jus kambaryje įvyksta, tik ta elektros energija gaunasi tarsi iš nieko (dėl to žmonių vadinama paranormaliu reiškiniu). Kaip kambaryje pas jus yra Wi-Fi internetas, tik jis vyksta švelniai, nematomai, įsivaizduok interneto signalą kaip žaibą, tai va, dėl to gali sprogti stikliniai ir kiti daiktai.
Ukrainietės moterys turi stiprią burtininkavimo dvasią ir jūs ją aktivavote. Panašiai, kaip pvz. kambaryje mirtų žmogus, kurį laiką lieka jausmas, kad kažkas yra kambaryje.

ivule

Prieš gerą savaitę nutiko labai keistas dalykas tame pačiame bendrabučio kambaryje. Kol nepašnekėjau su kambarioke, galvojau, kad gal ir normalu. Žodžiu, kambary duris rakinam prieš einant miegot tik tuo atveju, jei liekam vienos (pvz. aš rakinu tik tada, kai kambariokė išvažiuoja). T.y. 99% laiko durys naktį būna atrakintos. Kažkurį rytą kėliausi anksčiau už kambariokę, pradėjau ruoštis, einu išsivalyt dantų, darau duris - neatsidaro. Galvoju, gal apsimiegojusi neatidarau ar ką, šviesa tebebuvo išjungta, todėl pažiūrėjau per staktos tarpelį - užrakintos. Keista, nes kambariokės raktas buvo spynoj, vidinėj pusėj. Dažniausiai jos raktus paliekam bloke po kriaukle, jeigu netyčia kuri pamirštume pasiimt raktus. Dar vienas raktas yra pas blokiokes. Nu žodžiu, esmė ne tame. Vakare eidama pro duris kažkaip prisiminiau tai ir paklausiau kambariokės kam duris užrakino. Sako "ką čia svaigsti, gi aš niekada durų nerakinu" . Aš užrakint tikrai negalėjau, nes pirmiau atsiguliau. Jinai irgi nerakino, nes girdėjau kaip atsigulė. Nė viena nelunatikuojam (arba bent jau nežinom, kad taip yra. Neatmetu šios galimybės, tiesiog nė vienai tai nėra būdinga). Ir be to nepamenu, kad naktį būčiau kėlusis į kokį tualetą ar panašiai. Keisčiausia, kad tas duris norint užrakinti, reikia panaudoti laaabai daug jėgos, spyna yra nauja, bet vis tiek labai "išsidirbinėja", gal netgi blogiau negu senoji. O ir garsas rakinant yra toks specifinis. Nesakau, kad tai paranormalu ar dar ką, tiesiog labai keista, turint omeny, kad mes nesam mėgėjos rakint duris. Dar visai neseniai girdėjom (abi) beldimą į mūsų duris, bet atidarius nieko nebuvo, o blokiokės išėjusios. Labai to nesureikšminom. Penktadienį ryte vėl girdėjau beldimą į duris, bet supratau, kad nesąmonė, nes niekas į bloką neįėjo, nieks iš jo neišėjo. Irgi galima sakyti, kad gal kokiam kitam aukšte ar koridoriuj kas nors bilda, bet kai garsas sklinda grynai nuo durų, ir ne koks blankus, o aiškus, tai kažkaip keista pasidaro. Žodžiu, žinau, kad viską galima paaiškinti kaip nors racionaliai, tiesiog norėjosi kam nors išsipasakoti :)

Aukštyn