Tylus "Siūlyk antraštę" numarinimas

Pradėjo Bla, kovo 21, 2016, 21:34:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Bla

Taip jau nutinka šiame gyvenime, kad pilietinės iniciatyvos yra numarinamos tyliai ir ramiai, be jokio atgarsio, kai jos kažkam akivaizdžiai trukdo. Vienas tokių numarinimo atvejų - plėtinys interneto naršyklėms "Siūlyk antraštę", kuris iš esmės leido žmonėms vieni kitus informuoti apie tai, koks tiksliai turinys laukia skaitant straipsnį ar Delfi.lt, ar Technologijos.lt, ar lrytas.lt, ar 15min.lt ir t.t. Pati iniciatyva idėjiškai yra puiki, nes tų portalų redaktoriai skelbia skambias, bet turinio neatitinkančias antraštes, pavyzdžiui: "Mokslininkai nustatė: lietuviai - vieni sąžiningiausių pasaulyje" (http://www.technologijos.lt/n/mokslas/zmogus_ir_medicina/S-53756/straipsnis/Mokslininkai-nustate-lietuviai--vieni-saziningiausiu-pasaulyje-). Nors iš tiesų straipsnio pavadinimas ir netgi turinys klaidinantis, nes mokslininkų darbas yra visai apie kitką, niekaip nesusijęs apie sąžiningumą. Tačiau protingesnis skaitytojas per "Siūlyk antraštę" galėtų pakeisti pavadinimą kad ir į tokį: "Žurnalistai ir vėl susimovė: Teigia, kad mokslininkai ištyrė lietuvių sąžiningumą".

Kiek teko skaityti, kažkas iš 15min.lt numetė "antį", jog šis plėtinys pradėjo portalų reklamas keisti savomis (nors, kita vertus, tai nėra nelegalu teisiškai, nes kiekvienas žmogus pats renkasi, ką nori matyti portale, ir, jeigu jis sutinka su tuo keitimu). Tačiau nei 15min, nei Delfi, nei Technologijos nė žodžiu neužsiminė, jog būtent taip ir buvo, kas rodo, kad plėtinys nepatiko šiems portalams.

Tai ką manote apie tokias situacijas, kai didieji portalai nori uždrausti vienokį ar kitokį plėtinį, kuris realiai kelia vartotojų naudojimosi internetu patirtį? Ir tai padaro nieko neinformavę, tyliai ir ramiai, tiesiog patį plėtinio autorių, nieko neišmanančio apie teisinius dalykus, prigąsdinę, kad jis pašalintų šį plėtinį iš interneto. :)

Benamis

Pats naudojau ir tenka pripazinti, kad labai efektyvus dalykas buvo: kokiame Delfyje uztekdavo perskaityti antraste ir jau zinojau, kad raso apie kazkokia pigia clickbaitine nesamone.

.L.U.T.H.O.R.

Aha, taip pat naudojau. Belekoks geras daiktas, reikia gaivint! Nes kas čia per nesąmonė  :D O reklamų taip ar taip nematau, nes naudoju Adblocker'į.

kiskis

As tai apskritai nelendu i visokius delfius, ner prasmes š kruvoj kapstytis, aukso nerasi.

Aukštyn