Vietnamą gąsdina iš kosmoso krintantys keisti objektai

Pradėjo Teroras, sausio 08, 2016, 15:46:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Vietnamo pareigūnams teko neeilinis detektyvas: šalies pietinėje dalyje, gyvenamoje teritorijoje, nukrito trys neįprasti metaliniai rutuliai.



Vietos gyventojai teigė girdėję į griaustinį panašų garsą, nors nesimatė jokių lietaus ženklų, skelbia „VietnamNet Bridge". Išėję į lauką jie pastebėjo tris keistus metalinius objektus, nukritusius iš dangaus.

Vienas jų nukrito šalia namo esančiame sode, kitas pataikė į pastatą, tačiau žmonės nebuvo sužeisti. Trečiasis bumbtelėjo tuščiame lauke.

Visi jie buvo 0,4-1 metro skersmens ir svėrė iki 36 kg, rutulių paviršius buvo apdegęs.

Kosminiais rutuliais pramintų objektų kilmė kol kas nenustatyta. Sprogstamų medžiagų juose neaptikta, o šalies gynybos ministerijos ekspertai svarstė, kad tai gali būti kosminės šiukšlės.

Kadangi ant rutulių galima įžvelgti rusiškų simbolių, spėjama, kad tai - rusų gamybos objektai, tačiau juos galėjo įsigyti ir naudoti kitos šalys.

„Tai gali būti nepavykusio palydovo paleidimo rezultatas", - teigė Vietnamo kosmoso mokslų ir technologijų programos profesorius Nguyenas Khoa Sonas.

Visus tris rutulius tyrimams paėmė Vietnamo oro gynybos kariškiai.

Tai ne pirmas kartas, kai žmonės aptinka iš kosmoso nukritusius keistus objektus. Pernai lapkritį trys keisti rutuliai nukrito Ispanijos laukuose, panašus atvejis užfiksuotas ir Turkijoje.

www.lrytas.lt

Aukštyn