Henrikas Daktaras

Pradėjo 2Pacas, birželio 14, 2013, 18:02:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

birželio 14, 2013, 18:02:45 Redagavimas: birželio 14, 2013, 18:06:05 by 2Pacas

photo uploading


image hosting over 2mb



Po daugiau nei dvejus metus trukusio nagrinėjimo Klaipėdos apygardos teisme teisėjų kolegija paskelbė nuosprendį Kauno nusikalstamo pasaulio vadeiva tituluotam Henrikui Daktarui ir su juo siejamai penkiolikos asmenų grupuotei. Nuosprendis griežtas - Henrikas Daktaras kalės iki gyvos galvos, o jo dešiniąja ranka laikytas Egidijus Abarius - 20 metų pataisos namuose. Išgirdęs nuosprendį H.Daktaras akivaizdžiai susinervino.

Išklausyti nuosprendžio H.Daktaras atėjo gerai nusiteikęs. Ryškiaspalvį sportinį kostiumą apsivilkęs teisiamasis tikino esąs Dievo tarnas. Jis neabejojo savo nekaltumu ir žurnalistams liepė fotografuoti ne jį, o kitus teisiamuosius, bylos nagrinėjime prisipažinusius kaltais ir talkinusius pareigūnams. „Pažiūrėkite - jie net savo veidus po kaukėmis slepia. Ko jūs bijote? Ko nesirodot? Tada buvot ereliai, o dabar?" - retoriškai klausė H.Daktaras buvusiu bendrų, dabar besislepiančių po juodomis kaukėmis. Keliems jiems suteikta valstybės apsauga.

Šis teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas. H.Daktaro advokatas Mindaugas Kepenis teigė, kad nuteistasis greičiausiai pasinaudos šia galimybe.

Lukiškėse - visas gyvenimas

H.Daktaras žurnalistams demonstravo šventųjų paveikslus. Kelis kartus pakartojo esąs Dievo tarnas. Jis tikino rašantis knygą apie tai, kad buvo kaltinamas nebūtais nusikaltimais. Viena jo knyga jau yra išvydusi dienos šviesą - „Išlikti žmogumi".

Prokuroras H.Daktarą prašė nuteisti iki gyvos galvos už šešias žmogžudystes: verslininko Sigito Čiapo, jo vairuotojo Vinco Varno, Vladimiro Seneckio, Arvydo Mučinsko, Rimanto Ganusausko ir Roberto Bocherto. Tačiau teisėjų kolegija - Zigmas Pocius, Aurelija Sadauskaitė ir Jonas Pauliukėnas - paskelbė, kad H.Daktaras iki gyvos galvos turi kalėti dėl keturių asmenų žūties - S.Čiapo, V.Seneckio , V.Varno ir R.Ganusausko.

Teisiamasis viso proceso metu atkakliai neigė prisidėjęs prie šių asmenų žmogžudystės. Kai buvo nužudytas S.Čiapas ir jo vairuotojas, Henytė atliko bausmę Lukiškėse. Jis tikino negalėjęs niekaip duoti nurodymų žudyti verslininką. Tačiau teisėjų kolegija pripažino, kad turimos faktinės medžiagos pakanka įrodyti H.Daktaro kaltę.

„Kolegija nusprendė, kad H.Daktaras - labai pavojingas visuomenei, todėl turi būti įkalintas iki gyvos galvos", - apie bausmės motyvus kalbėjo teisėjas Z.Pocius.

Išgirdęs nuosprendį, kad turės visą likusį gyvenimą praleisti už grotų, H.Daktaras įsitvėrė grotų ir ėmė garsiai kvėpuoti. Tokio teismo verdikto jis akivaizdžiai nesitikėjo. Ašaroti ėmė ir teismo salėje buvusi žmona Ramutė bei dukros. Po teismo posėdžio šeimos nariai atsiribojo nuo žiniasklaidos.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/henrikas-daktaras-nuteistas-iki-gyvos-galvos-59-344907#ixzz2WCeHOonh

Benamis

Gavo tai ko nusipelne :) Nesuprantu, kaip dar galima jo gailetis prisidengiant tuo, kad pvz. 'nusikalteliai' seime vagia daugiau?

2Pacas

#2
birželio 14, 2013, 18:11:17 Redagavimas: birželio 14, 2013, 18:34:21 by 2Pacas
Beabejo gavo ko nusipelne.Bet Daktaras buvo tik smulki zuvele, palyginus pries tikrus mafijozus kuriuos matom kiekviena diena per telika su grazeis kostiumais, ir kurie moko mus gyventi. :)

lt133

Linkiu išlikti žmogumi.

zoro

eina pasimatyt?

tadas13

Jei jo nebutu buve, tai kazin kaip to laikotarpio zmones  butu pasipelne... :)

Kibiras

Ateity žadu perskaityti jo knygą, pažvelgti į viską jo akimis. O melas tai ar tiesa, niekas nesužinos.

Aukštyn