10 keisčiausių mirčių istorijoje – krentantys vėžliai, juokas, mėšlas ir tikri sužeidimai nuo netikrų kulkų

Kai nebėra žmonių, kurie tave atsimena, tavo mirtis tėra istorija. Tokia ta gyvenimo Žemėje realybė – mirtis šiuo metu yra neišvengiama. Tačiau ne visi gyvenimą baigia vienodai. Štai 10 keistų mirčių, kurios dabar skamba kaip ištraukos iš pasakų ar prastų anekdotų.

 

1. Heraklitas

 

Heraklitas, garsus senovės graikų filosofas, mirė sulaukęs 60 metų. Mąstytojo gyvybę nusinešė edema. Tai nebūtų labai keista – tuometiniai gydytojai negalėjo surasti gydymo Heraklito ligai. Suvokdamas, kad laiko turi nedaug, Heraklitas įsirausė į mėšlo krūvą, vildamasis, kad mėšlo šiluma ištrauks kūne susikaupusius skysčius ir pačią ligą. Kita istorija teigia, kad jis neįsikasė į mėšlą, bet tiesiog apsitrynė iš jo pagamintu tepalu. Kad ir kaip būtų, taip Heraklitas ir mirė – visas padengtas galvijų mėšlu. Viena istorija dar prideda, kad tuomet jį surijo šunys, tačiau taip pat tikėtina, kad jis buvo palaidotas prekyvėtėje.

 

2. Aischilas

 

Dar vienas senovės graikų mąstytojas, dramaturgas ir daugkartinis tragikų varžybų laimėtojas. Kadaise buvo pranašaujama, kad Aischilas mirs ant jo nukritus kokiam nors daiktui. Jis pats tikėjo šia pranašyste, todėl daugiau laiko leido lauke, vengdamas medžių pavėsio. Tačiau paukštis (greičiausiai grifas) pliką Aischilo galvą palaikė akmeniu ir ant jos numetė vėžlį. Taip paukščiai atverdavo šiuos roplius, kad juos galėtų sulesti. Aišku, kaip dažnai būna su tokiomis istorijomis, niekas nebegali jų patvirtinti ar paneigti, bet tai vis dar laikoma oficialia Aischilo mirties istorija.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

3. Allanas Pinkertonas

 

19 amžiaus detektyvas ir šnipas Pinkertonas nevengė pavojų ir medžiojo nusikaltėlius. Tačiau mirė ne kokio nors susidūrimo metu. Vaikštinėdamas Čikagoje vyras parkrito ir stipriai įsikando į liežuvį. Prasidėjo gangrena, kuri galiausiai baigėsi Pinkertono mirtimi.

 

4. Jeanas-Baptiste Lully

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Te Deum – tai lotyniškas krikščionių himnas, sukurtas dar 4 amžiuje. Ugningas himnas šiais laikais yra laikomas klasika, bet jis taip pat nusinešė 17 amžiaus prancūzų kompozitoriaus Jeano-Baptiste Lully gyvybę. Diriguodamas Lully ugningai trankė lazdos galu į grindis, kol galiausiai pataikė sau į pėdą. Žaizda negijo, prasidėjo gangrena ir Lully mirė.

 

5. Davidas Grundmanas

 

Grundmanas nebuvo garsus žmogus. Na, bent jau ne iki mirties. Laisvą laiką ginklų mėgėjas Grundmanas leido dykumoje Arizonoje, kur šaudė į kaktusus. Kol vieną dieną 1,2 metrų ilgio kaktuso šaka nukrito ant vyro ir jį užmušė.

 

6. Paulas G. Thomasas

 

Pramonininkas Thomasas žuvo 1987 metais, kuomet įkrito vilnos verpimo mašiną. Tačiau Thomasas nebuvo sutraiškytas ar kitaip sužalotas. Verslininkas tiesiog buvo susuktas į 730 metrų vilnos ir užduso laiku nesulaukęs tinkamos pagalbos.

 

7. Alexas Mitchellas

 

Mitchellas žiūrėjo savo mėgstamiausią televizijos šou „The Goodies“. Vienas epizodas vyrą taip pralinksmino, kad jis nesustodamas juokėsi 25 minutes, o tada iš karto mirė nuo širdies smūgio.

 

8. Berndas Brandesas

 

Inžinierius Berndas Brandesas kartą internete pastebėjo skelbimą, kuriame buvo rašoma, kad vienas žmogus, Arminas Meiwesas, ieško žmogaus, kuris norėtų būti suvalgytas. Brandesas pasisiūlė, todėl galiausiai buvo kankinamas ir nužudytas. Meiwesas kalėjime tapo vegetaru.

 

9. Brandonas Lee

 

Legendinio Bruce’o Lee sūnus Brandonas taip pat siekė aktoriaus karjeros. Jis ir žuvo filmavimo aikštelėje, kuomet buvo nušautas. Istorija išties yra gana keista. Vienoje scenoje revolveris buvo filmuojamas iš arti. Buvo naudojami šaudmenys be parako. Viena kulka liko įstrigusi revolverio vamzdyje. Kitoje scenoje tas pats revolveris buvo užtaisytas tuščiais šoviniais. Vienas šūvis išstūmė įstrigusią kulką ir ši pataikė į Lee pilvą. Gydytojai negalėjo išgelbėti 28 metų vyro gyvybės.

 

10. Jonas Liuksemburgietis

 

Jonas Liuksemburgietis, Vokiečių ordino karinis veikėjas ir Čekijos karalius, žuvo Kresi mūšyje. Tai, tikriausiai, nebūtų taip jau keista, bet Jonas Liuksemburgietis tuo metu jau 10 metų buvo visiškai aklas. Regėjimą jis prarado vykdydamas kryžiaus žygius Žemaitijoje. Nepaisant to, jis norėjo dalyvauti mūšyje ir savo bendražygių prašė jį nugabenti taip arti priešų, kad jis galėtų bent kartą jiems suduoti kardu. Bendražygiai kartu surišo savo žirgus ir nujojo į mūšį, kur visi drauge ir žuvo.

 

Šaltinis: http://www.technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite