Duris akmeniu ramstęs vyras sužinojo, kad tai 100 tūkst. dolerių vertės meteoritas

sutapimai
Vyriškis iš Mičigano neseniai sužinojo, kad 10 kilogramų sveriantis akmuo, kurį jis ištisus dešimtmečius naudojo kaip durų laikiklį, iš tiesų yra meteoritas, kurio vertė didesnė nei 100000 dolerių.

Vyriškis šią kosminę uolieną kartu su ūkiu įsigijo 1988 metais, Edmore apylinkėse, Mičigane. Ūkyje jis prilaikė lauko duris.

Pasirodo ten gyvenusio ūkininko šeima 1930-aisiais matė jį nukrentant tiesiai ant šeimai priklausančios žemės ir „sukeliant velnišką trenksmą“. Ryte šeima čia rado kraterį ir meteoritą, rašo gizmodo.com.

Ūkininkas vyriškiui pasakė, kad tai dalis nuo šiol jam priklausančio ūkio ir meteoritą gali pasilikti sau.

Anksčiau šiais metais vyras atnešė šį akmenį į Mičigano centrinį universitetą, geologei Mona Sirbescu. Ji išanalizavo šios uolienos gabalėlį ir atliko rentgeno spindulių tyrimą.



Jo sudėtyje 88 procentai geležies ir 12 procentų nikelio, kas patvirtinto jo autentiškumą, o Smithsonian institute atlikta analizė patvirtino šias išvadas.

Neseniai Mičigane fiksuotas meteoro atvejis paskatino vyriškį atvykti į universitetą, kad būtų nustatyta tikroji jo kosminės uolienos vertė.

Meteoritų kaina gali svyruoti nuo 50 centų iki 5 JAV dolerių už gramą, o jei jų sudėtyje esama retų elementų, tuomet ši kaina gali būti dar didesnė. Šio vyriškio meteorito kaina siekia 10 dolerių už gramą.

Smithsonian institutas ir Meino muziejus svarsto galimybę įsigyti šį meteoritą.

Šaltinis: Gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite