Kaip žmonės reaguotų į nežemišką gyvybę? Būtume draugiški ar agresyvūs?

Žmonės aktyviai kitose planetose ieško gyvybės. Šiuo metu link šio didingo tikslo dirba net kelios programos, tačiau kas nutiks, jei nežemiška gyvybė bus surasta? Kaip į ją reaguosime? Ar pavyks išvengti visuotinės panikos ir agresyvumo?, – klausia technologijos.lt.

 

Tokius dalykus labai sunku prognozuoti. Nežemiškos gyvybės suradimas kitoje planetoje būtų didžiulis žmonijos žingsnis į priekį, bet tikrai ne visi žmonės jį vertintų vienodai. Todėl mūsų reakcija į nežemišką gyvybę taip pat yra įdomus tyrimų objektas. Aišku, viena yra surasti gyvybės formas tolimose planetose, o visai kas kita su jomis susidurti akis į akį. Visgi, kad ir kokie skirtingi būtume, Arizonos valstijos universiteto psichologo Michaelo Varnumo tyrimas rodo, kad būtume nusiteikę draugiškai.

 

Aišku, sunku tai nuspėti, nes nieko panašaus dar neįvyko. Todėl mokslininkas patyrinėjo žmonių atsaką į tai, kas galėjo būti ateiviai mūsų Saulės sistemoje – Oumuamua asteroidą. Tiksliau, mokslininką domino tai, kaip žmonės reagavo į pranešimus, kad šis iš už Saulės sistemos ribų atkeliavęs luitas gali būti ateivių kosminis laivas. Ir, pasirodo, žmonės į tai reagavo gana ramiai. Jie visai neprieštaravo tokių svečių apsilankymui.

 

Mokslininkai kitame tyrime analizavo žmonių reakciją į žinias apie potencialią nežemišką gyvybę kitose planetose. Į tyrimą buvo įtraukta istorija apie 1996 metais Marse aptiktus mikrobus, mįslingai tai patamsėjančią tai pašviesėjančią žvaigždę, ir pernai aptiktas gyvybei tinkamas planetas. Mokslininkai naudojo sudėtingą komentarų analizavimo algoritmą, kuris atskleidė, kad daugiau žmonių reagavo teigiamai nei neigiamai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Galiausiai, kitame tyrime buvo apklausti 500 žmonių, siekiant išsiaiškinti, kaip jie reaguotų į kitose planetose aptiktus mikroorganizmus ir kaip, jų manymu, reaguotų visa žmonija. Vėlgi, atsakymai parodė, kad reakcija būtų labiau teigiama nei neigiama. Visi požymiai rodo, kad jei kada nors aptiksime nežemišką gyvybę, visuomenė reaguos ramiai ir teigiamai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Aišku, istorija būtų visai kitokia, jei ateiviai būtų agresyvūs. Žmonės bijo nežinomo, tačiau nežinomi organizmai Marse yra kur kas mažiau baisūs nei nežinomos civilizacijos agresoriai mūsų miestų gatvėse. Visgi, mokslininkai mano, kad pirmiausia nežemiška gyvybė bus atrasta kitose planetose, todėl žmonija turės laiko priprasti prie fakto, kad visatoje mes nesame vieni.

 

Rekomenduojami video:


2500
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kronos

kad ateiviu yra tai cia sunku paneigt ,tik norint atsityst iki zemes ,reiktu keliaut laiku, arba islenkinet erdve ,be to vargu ar kazkokia zeme gali but idomi ateiviams ,jeigu jie sugeba zvaigzde naudot kaip energijos saltini,gal jie net neturi fizinio kuno

Pyktis.

Is kur tu zinai ka jie gali ir ko ne?

Eris

Tirai netikiu, kad dauguma elgtusi ramei, lyg niekur nieko. Cia butu aplamai didziauses per musu visa zmonija totalus ivykis. Ka ten jie apklausose sako tai dar nieko nereiskia. Jei tai ivyktu (ko as lb noreciau ir pats) tai butu milziniskas aziotazas visai musu zemej, sunku net visa tai nupasakot kas butu jeigu butu.

vel

Mano reakcija priklausytu nuo ateiviu poelgiu.

Droniukas

Aptiks jei tai jus nepasieks turbut

Vampyras

>> Žmonės bijo nežinomo, tačiau nežinomi organizmai Marse yra kur kas mažiau baisūs nei nežinomos civilizacijos agresoriai mūsų miestų gatvėse.

– klaida! mikroorganizmai yra tai, kas pražudė ir dar pražudys nepalyginamai daugiau už visus tigrus, liūtus, raganosius, vilkus, ateivius ir vampyrus!

CNN

Nepriklausomybės diena pirma daly matom, kad matei :D bet iskur taip gerai žinai marso givybe, gal ten lankeisi??

CNN

Baimė gimdo agresija, ko nesuprantam to bijom.

Pyktis.

Nesuprantu kodel vartoji daugiskaita? Tu cia uz visus sneki? Ar tiesiog nelabai gaudais?

CNN

Šneku už visus, nes, 94 procentai(kas yra didžioji dauguma) taip reguoja. (nuo viduramžių tas žinoma) todėl subjektuvi tavo vieno nuomone lieka tik tau.

Pyktis.

Galeciau sporint,kad procentas yra kuuur kas mazeanis.

CNN

Galim lažintis jai nori, beja patarčiau paskaityt Fritz Riemann „Pagrindinės baimės formos“ labai piki knyga, ir puikios šio vieno iš zimiausiu pasaulio psichologų paskaitos.

Pyktis.

Tu perskaitai kazkokia knyga ir manai,kad zmones butent taip ir elgtusi kaip ten ar dar kazkur parasyta? Mastyk placiau. Ir maziau vadovaukis kitu nuomone, o turek savo.

???

Vadovaujuosi muomone žmogaus, kuris akis i aki bendravo su desimtimis tūkstančių žmonių, paklausė kaip elgtųsi yvairiose situacijose ir visų tuo dalinasi su kitais. Ce siauras mąstymas???

Pyktis.

Su desimtimis tukstanciu zmoniu? Tu gal paskui ji vaiksciojei ir statistika suvedinejei?
Tiki viskuo kas parasyta?

Pagrandukas

Tai jei pasirodytu iskarto butu nupyskinti radaru pagalba taip paskelbtu kara :D

Taip pat skaitykite