Sėkmingai klonuotos beždžionės – kiti eilėje žmonės?

Vienai Kinijos laboratorijai pranešus apie sėkmingą dviejų beždžionių klonavimą pasaulis sureagavo audringai: tikinama, kad sekantis žingsnis – žmogaus klonas.

 

Prieš 6 ir 8 savaites gimusios dvi identiškos ilgauodegės makakos Zhong Zhong ir Hua Hua – rezultatas naujos klonavimo technikos, kurios metu vienos ląstelės branduolys perkeliamas į kitą ir tokiu būdu sukuriamas embrionas, vėliau išaugantis į gyvūną, savybėmis niekuo nesiskiriantį nuo natūraliu būdu besidauginančių jo gentainių.

 

„Galima sukurti gyvūną tuo pačiu genetiniu pagrindu, tačiau keičiant patį geną“, – sako klonavimo procedūrai vadovaujantis Kinijos mokslininkas Qiang’as Sun’as.

 

Ne tik patobulinta klonavimo technika, bet ir klonuotas gyvūnas reiškia naują pažangą šioje srityje, mat primatai savo savybėmis evoliucine prasme yra artimiausi žmogui. Todėl manoma, kad žmogaus klonavimas – jau ne už kalnų, o galbūt toks būdas jau egzistuoja ir yra išbandomas.

 

Pasaulio mokslo bendruomenė tikisi, kad jų kolegos Kinijoje laikysis visų mokslininkams keliamų griežtų etikos standartų ir nedarys to, kas draudžiama.

 

Kinai tvirtina, jog jų išrastas metodas padės išsaugoti nykstančias gyvūnų rūšis bei pravers medicinoje kovojant su mirtinomis ligomis, tokiomis kaip vėžys, imuninės sveikatos sutrikimai ar smegenų ligos.

 

Anot jų, Zhong Zhong ir Hua Hua bent šiuo metu auga ir vystosi normaliai, jų progresas stebimas, gali būti, kad gyvūnų gretas netolimoje ateityje papildys daugiau klonuotų beždžionių.

 

Pirmasis pasaulį išvydęs klonuotas gyvūnas – 1996 metais Škotijoje gimusi avis Dolly.

 



 

Šaltinis: tiesa.com

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rolka

Asmeniskai butu siurpu matyti save priesais, zinant kad jis ( as ) tuoj bus saltas lavonas, nes man ji klonavo persodinti sirdziai…eina sikt- psichologinis uraganas galvoje. Matyti pries save 5 as , stiprus nervu isbandymas. Klonas bus irgi zmogus, bet kaipir nezmogus, nes jis sukurtas….organams, kaip koks parsas, kuris bus paskerstas ir karbonado pavidalu patiektas mano skrandzio malonumui ar poreikiams. Kaip turetu jaustis zmogus, zinantis kad jis nera asmenybe, o tik organu indas kazkam kitam ? Kodel vienas nusipelno gyventi kito gyvybes saskaita? Gerai butu ,jei klonuotu tik reikiama organa, bet siu laiku piniguociai “ uzsisakytu” po pora stukiu “… Skaityti daugiau »

ignas

ka tu cia pjauni? niekam tu neidomus, niekas taves gyvenime neklonuos

Rolka

Matosi nepagavai kampo…

CNN

Dėl organų viso žmogaus neklonuoja, o tik ta organą gudruoli tu :D

Pasimetęs

Visai būtų įdomu, kad toks eksperimentas pavyktų. Gal pagaliau būtų atsakyta į klausimą, ar žmogus turi sielą? Jei turi, klonuotas žmogus turėtų būti visiškai nepanašus iš charakterio ar gebėjimų į originalą.

Root

Kaip auklesi, toks ir bus.

Pyktis.

Kai pagalvojau kas dedasi slaptose laboratorijose….net siurpas nupurte….

Klonas

Klonavimo fanai tikisi taip pasiekti nemirtingumą, todėl su priemonėm nesiskaito. A. Hitlerio pakalikai irgi ne šiaip sau sušaldydavo savo belaisvius, jie siekė išvesti “super karį”, nebijantį Rusijos speigo.

p.s.
.. tačiau seniai žinoma (iš senosios civilizacijos?), kad kiekviena sekanti klonų karta vis silpnesnė, įmanomai gyvibingas klonavimas tik iki penktos kartos.

Root

Ką rukei? Aš irgi noriu

Taip pat skaitykite