Proveržis kuris gąsdina: mokslininkams pavyko iššifruoti „vidinį balsą“

Šis mokslininkų pasiekimas jau dabar priverčia susimąstyti ar ateityje sąvoka “žmogaus laisvė” vis dar bus aktuali.

 

Berkelio universiteto JAV Kalifornijos valstijoje mokslininkams, fiksuojant pacientų smegenų impulsus pavyko iššifruoti žodžius, apie kuriuos jie galvojo, praneša užsienio žiniasklaida.

 

Eksperimentui buvo naudojamas metodas, kai impulsai buvo fiksuojami tiesiogiai pacientų smegenyse. Šis metodas dar vadinamas funkciniu magnetiniu rezonansu.

 

Tyrėjai gyvai stebėjo viršutinio smilkininio smegenų vingio veiklą, kuri yra atsakinga už klausą ir padeda žmonėms suprasti, ką reiškia tam tikri girdimi žodžiai.

 

Mokslininkai stebėjo 15 savanorių smegenis, kai jie klausėsi balso įrašų.

 

Panaudoję kompiuterinę programą, mokslininkai išsiaiškino kokios žmogaus smegenų dalys reaguoja į skirtingo dažnio garsus. Po ko, buvo pritaikytas kompiuterinis modelis, kuris iššifravo, ką galvoja pacientai.

 

Pacientai eksperimento metu turėjo pasirinkti vieną iš kelių žodžių ir apie jį galvoti. Užfiksavus smegenų impulsus mokslininkams pavyko atspėti, koks tai būtent žodis.

 

Ir nors šis mokslinis pasiekimas gali padėti bendrauti pvz. su komos ištiktais arba visiškai paralyžiuotais pacientais, žmogaus laisvės gynėjai pradėjo skambinti pavojaus varpais, kadangi tai reiškia, kad jau visai netrukus mūsų visų mintys gali atsidurti vyriausybių archyvuose net be mūsų žinios.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Telepatas

Minčių atspėjimas yra labai netikslus, daugmaž veikia tik su tokiu žmogumi, kuris liaudiškai vadinamas “nuspėjamu”, todėl tai nėra “skaitymas”, tai yra “nuspėjimas” pagal daugybę požymių. Kartais žmonės taip įpranta “spėlioti”, kad sugadina gyvenimą ir sau ir aplinkiniams, itin kuomet spėlionės nuklysta į įtarimus. Tokie “aiškiaregiai” tvirtai įsitikinę, kad jie “žino” ir ginčytis su jais beprasmiška.

Droniukas1

Gerai reik aiškitis

Taip pat skaitykite