Vabzdžiai kopijuoja žmonių kūrinius: termitų statinys primena Barselonos bažnyčią

Profesorius Richard Dawkins „Twitter“ socialiniame tinkle pasidalino akį traukiančiu vaizdu, užfiksuotu šiaurinėje Australijoje. Jame matyti sudėtingos architektūrinės struktūros, prie kurių tikrai neprisidėjo nei vienas žmogus, rašo gismeteo.lt.

 

Šią sudėtingą struktūrą, kuri labai panaši į Gaudi sukurtą Sagrada Familia bažnyčią Barselonoje, pastatė termitai, naudojantys šį statinį kaip požeminių namų oro kondicionavimo sistemą.

 

Fotografijas įvertinę biologai teigia, kad panašu, jog šis pylimas buvo apgriautas, o aukši bokštai demonstruoja termitų vykdomus atstatymo darbus ir bandymą atkurti kolonijos aukštį kaip įmanoma greičiau, rašo dailymail.co.uk.

 

© Fiona Stewart

 

Tokias įspūdingas katedras primenančias struktūras stato dvi termitų rūšys: kompasiniai (amitermes meridionalis) ir katedriniai termitai (nasutitermes triodiae). Struktūros pastatytos iš išmatų, purvo ir medienos mišinio, kuris suformuoja tvirtą, vandeniui atsparią, molį primenančią medžiagą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Sagrada Familia bažnyčia Barselonoje

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Termitai gyvena po žeme, dėl ko jiems reikia gauti deguonies, ir būtent virš žemės iškilusios kauburinės struktūros atlieka oro kondicionavimo vaidmenį. Šiaurinėje teritorijoje, vakarinėje Australijoje ir Kvinslande termitai stato iki 8 metrų aukščio siekiančias struktūras. Požemiuose šių mažų padarėlių gyvena milijonai.

 

Visgi, Sidnėjaus universiteto mokslininkai yra sužavėti tokiais nuostabiais termitų statiniais ir teigia, kad šios struktūros yra įspūdingi inžineriniai dariniai.

 

Jų teigimu, termitų sukurti statiniai yra netgi įspūdingesni už aukščiausius žmogaus sukurtus statinius Žemėje, pavyzdžiui, Burj Khalifa dangoraižį Abu Dabyje.

 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
CNN

Žmogus dažniausiai kopijuoja idėjas iš gamtos

Pyktis.

Antraste tai griuk negyvas….turbut i Ispanija buvo pasiusta vabzdziu delegacija susitarti del breziniu.

Noob

O kas su antrašte negerai? Pastebėta panašumų ir tiek, norėjai pasijaust svarbus?

...

Žmogaus vaizduotei ir fantazijai ribų nėra. Žmogus mato tai, ką nori matyti. O kalbant apie šitą atvejį, bent jau parašėte kažką ir tai jau gerai.

Taip pat skaitykite