Šiuolaikiniai Maugliai: 6 tikros istorijos apie vaikus, augusius tarp gyvūnų

Britų namų šeimininkė Marina Chapman vakarais prieš miegą savo dukroms seka pasakas apie džiungles, rašo social.lt. Įkvėpimo šioms pasakoms moteris semiasi iš savo pačios patirties. Marina vaikystėje gyveno Kolumbijoj, kur ji buvo pagrobta ir palikta džiunglėse.
 
Atsidūrusi vienuj viena laukinės gamtos apsupty, mergaitė pradėjo mėgdžioti beždžionėles, jų maitinimosi ir bendravimo įpročius, kol šios ją priėmė į savo būrį.

 

Savo naujoje šeimoje ji praleido penkerius metus, apie kuriuos ji net parašė knygą. Kad ir kaip neįtikėtinai skambėtų, tai nėra vienintelis atvejis, kada gyvūnai augina žmonių palikuonis — žemiau pateikiame daugiau Marinos istorijos detalių bei dar kelių jos likimo draugų liudijimus.

 

1. Auginta beždžionių

 

Kuomet Marinai Chapman tebuvo penkeri, ji buvo pagrobta ir už ją veikiausiai buvo ketinta reikalauti išpirkos, tačiau pagrobėjai ją tiesiog paliko džiunglėse. Mergaitę priglaudė kapucino beždžionėlių būrys, kurios, anot ekspertų, yra linkusios į savo gretas priimti mažus vaikus.

 

Marinos Chapman istorijos ekranizacija [Šaltinis: abretelibro.com]

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Gyvūnai išmokė Mariną gaudyti paukščius ir triušius plikomis rankomis, jog ši galėtų išgyventi. Į žmonių pasaulį ją sugrįžti privertė medžiotojai, mergaitę pardavę viešnamiui. Laimei, galiausiai Marina iš jo pabėgo.

 

2. Augintas ožkų

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

2012 metų birželį Rusijos socialiniai darbuotojai aptiko mažametį, motinos užrakintą viename kambaryje su ožkomis. Su šia kompanija berniukas žaidė ir miegojo, tačiau panašu, kad ožkų pienas jam neatstojo pilnavertės mitybos, nes jo svoris prilygo tiktai trečdaliui jo amžiaus vaikui būdingo svorio.

 

Nuotrauka laikraštyje [Šaltinis: timpul.md]

 

Kai vaikas buvo išgelbėtas, jo mama pradingo. Daktarai susidūrė su sunkumais mėgindami pripratinti berniuką prie žmonių gyvenimo — jis atsisakydavo miegoti savo lopšyje ir mėgindavo tai daryti po juo palindęs. Taip pat jis labai bijojo suaugusiųjų.

 

3. Auginta benamių kačių ir šunų

 

2009 metais, socialinės rūpybos darbuotojai viename neapšiltintame Sibiro bute aptiko penkiametę mergaitę, kurią praminė Nataša. Nors ji ir gyveno su savo tėčiu bei kitais giminaičiais, su Nataša buvo elgiamasi kaip su viena iš benamių šunų ir kačių, su kuriais mergaitė dalinosi gyvenamą plotą.

 

Mažoji Nataša [Šaltinis: niusnews.com]

 

Kaip ir pūkuotieji draugai, Nataša valgė iš paliktų ant žemės dubenėlių. Taip pat ji nemokėjo kalbėti — visa komunikacija buvo atliekama lojimu ir šnypštimu. Kai mergaitė buvo surasta, jos tėvas kažkur pradingo, todėl ji buvo perkelta gyventi į vaikų namus.

 

4. Augintas laukinių kačių

 

2008 metais Argentinos policijos pareigūnai aptiko vienerių metų berniuką aštuonių laukinių kačių draugijoje.

 

 

Šaltomis žiemos naktimis katės savo kūnais šildydavo berniuką bei prausdavo nuo jo purvus. Rūpestingosios katės taip pat parūpindavo ir atnešdavo mažyliui maisto.

 

5. Augintas laukinių šunų

 

2001 metais Čilėje buvo rastas dešimtmetis berniukas, bent dvejus metus gyvenęs oloje kartu su laukinių šunų gauja. Anot žiniasklaidos atstovų, berniukui prieš tai teko patirti sunkią vaikystę ir tėvų negailestingą atsisakymą.

 

Laimei, gamtoje atsirado norinčių juo rūpintis — laukiniai šunys jam padėjo prasimaitinti ir gynė nuo pavojų. Gali būti, jog viena iš patelių vaiką maitino savo pačios pienu. Jis buvo pilnavertis šeimos narys.

 

6. Augintos vilkų

 

Vienas iš žinomiausių atvejų turbūt yra Indijos mergaičių Kamala ir Amala istorija. 1920 metais Indijos džiunglėse buvo aptiktos dvi mergaitės (3 ir 8 metų), gyvenusios su vilke ir jos gauja. Nėra žinoma, ar mergaites tarpusavyje siejo kokie nors giminystės ryšiai.

 

 

Jas suradęs ir į savo našlaičių prieglaudą pasiėmęs šventikas kiek išgalėdamas stengėsi pripratinti mergaites prie žmogiško gyvenimo. Nors ir joms pavyko padaryti šiokį tokį progresą, galiausiai abi mergaitės susirgo ir mirė nuo nepagydomų ligų. Ši liūdna baigtis privertė šventiką susimąstyti, kad galbūt geriausia, ką jis galėjo padaryti mergaitėms, tai palikti jas ten, kuri ir rado.

 

Šaltinis: social.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Hmmm

Kaskaip netikiu apie vieneriu metu vaika. Net jei kates ir parnesdavo pacuku ar pauksciu pats vaikas negalejo valgyt, o ir kates tikrai nekramte ir maitino :D

...

Man tik įdomu. Kas pirmiau įvyks, ar Žemė išsivalys nuo kenkėjų, ar patys kenkėjai susinaikins?

Taip pat skaitykite