Pribloškiantis fenomenas: aplink Saulę susiformavo šviesos kryžius

Vakarų Švedijos Vemdalen slidinėjimo kurorte, gruodžio pradžioje slidininkus nustebino retas fenomenas. Danguje žmonės galėjo stebėti aplink saulę susiformavusį šviesos kryžių, rašo gismeteo.lt.

 

Šis žadą atimantis reginys yra taip vadinamas Saulės halas.

 

Halas susiformuoja, kuomet Saulės šviesos spinduliai lūžta ir atsispindi plunksninių debesų ledo kristaluose, didesniame nei 7 kilometrų aukštyje.

 

Šie debesys apibūdinami kaip „ploni ir menki“, yra sudaryti iš milijonų individualių šešiabriaunių ledo kristalų, kurie susiformuoja, kuomet aukštai danguje sušąla vandens lašeliai.

 

Saulės spinduliai atsimuša nuo kristalų, dėl ko bangos pakeičia kryptį ir taip suformuoja refrakciją , dėl ko atrodo, kad aplink Saulę suformuoja papildomą, ją supantį šviesos halą, praneša EarthSky.com.

 

Jie taip pat gali pasirodyti ir aplink mėnulį, tačiau kadangi jis sugeria ir atspindi šviesą nuo Saulės, dėl to jo spinduliai yra per menki, kad halas būtų ryškiai matomas.

 



 

Šaltinis: gismeteo.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cortesas

aha,įprastas smegenų praplovimas jau paseno,reikia kažko naujo ,neįprasto:tai štai ir bando žmonių reakciją į tokio pobūdžio reiškinius,toliau atsiras ir įdomesnių vaizdų danguje,patikėkite ilgai laukti neprireiks

balsas

Dziugu, kad bent paaiskino, jog tai saules halas, o ne ateiviu ar dievu zenklai :D

Lietuvis

Virš galvos dangtis, o po subine kas: kibiras? :D

Viska matantis

Biblijoj aiškiai parašyta kad virš galvos dangtis,štai ji ir matom :)

!!!

Nereikia čia svaigt

Taip pat skaitykite