Kalėdinė muzika gali būti žalinga psichinei sveikatai

Jeigu jus apėmusi prieššventinė nuotaika, šis straipsnis privers paleisti iš rankų kabinimui ant eglutės ruošiamą žaisliuką ir paskatins išjungti kiekvienų metų gruodį lydinčias kalėdines dainas – pasirodo, kalėdinė muzika gali būti žalinga klausytojo psichinei sveikatai, iflscience.com cituoja 15min.lt.

 

Taip taip, išjunkite Mariah Carey, George’o Michaelo ir kitus singlus, be kurių Kalėdos yra tokios pačios nešventiškos, kaip ir be mandarinų bei silkės.

 

Leidiniui „Sky News“ klinikinė psichologė Linda Blair išaiškino, kad kalėdinės dainos gali paskatinti mus jaustis „patekusiais į spąstus“. „Tai yra nuolatinis priminimas, kad turime pirkti dovanas, pasirūpinti svečių maitinimu, organizuoti šventes“, – teigė specialistė.

 

Žinoma, kai kuriems žmonėms tai yra malonūs rūpesčiai, bet juk esama ir tokių, kurių viduje tūno Grinčas.

 

L.Blair taip pat paaiškino, kad žmonės, šventiniu laikotarpiu dirbantys dažnai dovanų ieškotojų lankomose parduotuvėse, turėtų pasistengi kaip nors atjungti savo klausą nuo nepaliaujamai grojančios kalėdinės muzikos – negalėdami to padaryti jie tiesiog nebegalės susikaupti.

 

„Tiesiog eikvojate visą savo energiją bandydami negirdėti to, ką girdite“, – sakė psichologė.

 

Kita vertus, žmonėms, kuriuos kalėdinės nuotaikos ir dovanėlių pirkimas džiugina, tokia proginė muzika parduotuvėse tikrai neša šventišką nuotaiką.

 

Tačiau Londono universitete (JK) muzikos psichologiją tyrinėjanti dr. Victoria Williamson sakė, kad nepaliaujamas kalėdinių dainų girdėjimas gali sukelti „poveikio efektą“. „Egzistuoja U formos kreivės santykis tarp kartų, kuriuos girdime kokią nors mums patinkančią muziką ir reakcijos į tą muziką“, – sakė mokslininkė.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ji nurodė, kad nors trumpą laiką kokia nors daina ir džiaugiamės, po kurio laiko džiaugsmas išnyksta, o dar vėliau ta muzika pradeda mus varginti.

 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Saikas

– Netukslu kaip visada: kalta ne kalėdinė muzika, kaltas besaikis vartojimas. Tai galioja visusr ir visada: kas be saiko, tas labai labai blogai, labai labai blogai ir Dievas be saiko, tuo saikingai naudojasi Velnias.

:)

Pasiūlymas

O gal pradėk pasirašinėti vienu ir tuo pačiu slapyvardžiu, vytra?

Deb.ili.škai sakinius nuo “-” ženklo pradėti tik tu. Taip pat ir šypseneles dedi deb.ili.škai ne po sakinio o pradedant naują paragrafą.

NUTDRAINER

HELLO? Koks skirtumas jums kuom nori tuom pasirašinėja. Ir jeigu esate nuolatinis lankytojas, puikiai suprantate kad už tokius pasisakymus, KARMA nubaus :D Sėkmės.

Taip pat skaitykite